Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Teorija (informacija)
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Građa računala
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
20 = 54 - 34

PostPostano: 14:47 pet, 14. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="klaymen"]1)NAPREDNIJE ARHITEKTURE MIKROPROCESORA
prekidni sustavi mikroprocesora 137-163
obratit pozornost na :
-obrada iznimaka za MC68000 149-156

2)ARHITEKTURA RACUNALA RISC I CISC
ubrzanje rada mem.sustava - 7poglavlje 260-294
obratit pozornost na :
-prirucna memorija
-algoritmi zamjene blokova

3)ARHITEKTURA RACUNALA RISC I CISC
virtualni memorijski sustav - 8poglavlje 295-338
-obratit pozornost na :
-fizicki i log. adresni prostor
-denningov model
-stanicenje

4)ARHITEKTURA RACUNALA RISC I CISC
protocna organizacija procesora - 6poglavlje 201-259
obratit pozornost na :
-put podataka
-protocnost
-instrukcijska protocna struktura
-ostvarivanje cilja jedna instrukcija u jednoj periodi taktnog signala
-hazardi u protocnoj strukturi

[size=9][color=#999999]Added after 7 minutes:[/color][/size]
[/quote]

Ovako, apeliram na to, da se poglavlja 6, 7 i 8 izbace iz teorije (osim onoga što je na slajdovima naravno), jer ne možemo svi birati iz koje godine ćemo dobiti knjigu u knjižnici i sretni smo ako dobijemo bilo koju. Tako recimo ja imam knjigu:"Arhitekture računala" iz 1990 u kojoj navedena poglavlja ne postoje. Do druge knjige je nemoguće doći, pa mislim da bi to jedino bilo fer...
klaymen (napisa):
1)NAPREDNIJE ARHITEKTURE MIKROPROCESORA
prekidni sustavi mikroprocesora 137-163
obratit pozornost na :
-obrada iznimaka za MC68000 149-156

2)ARHITEKTURA RACUNALA RISC I CISC
ubrzanje rada mem.sustava - 7poglavlje 260-294
obratit pozornost na :
-prirucna memorija
-algoritmi zamjene blokova

3)ARHITEKTURA RACUNALA RISC I CISC
virtualni memorijski sustav - 8poglavlje 295-338
-obratit pozornost na :
-fizicki i log. adresni prostor
-denningov model
-stanicenje

4)ARHITEKTURA RACUNALA RISC I CISC
protocna organizacija procesora - 6poglavlje 201-259
obratit pozornost na :
-put podataka
-protocnost
-instrukcijska protocna struktura
-ostvarivanje cilja jedna instrukcija u jednoj periodi taktnog signala
-hazardi u protocnoj strukturi

Added after 7 minutes:

Ovako, apeliram na to, da se poglavlja 6, 7 i 8 izbace iz teorije (osim onoga što je na slajdovima naravno), jer ne možemo svi birati iz koje godine ćemo dobiti knjigu u knjižnici i sretni smo ako dobijemo bilo koju. Tako recimo ja imam knjigu:"Arhitekture računala" iz 1990 u kojoj navedena poglavlja ne postoje. Do druge knjige je nemoguće doći, pa mislim da bi to jedino bilo fer...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ignis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 17:13 pet, 14. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

u slicnoj situaciji se nalazim takodjer, jedino ako netko ima mozda skenirana ta poglavlja i toliko je dobar da ih stavi ovdje,siguran sam da ce dobiti po sarmi :P :wink:
u slicnoj situaciji se nalazim takodjer, jedino ako netko ima mozda skenirana ta poglavlja i toliko je dobar da ih stavi ovdje,siguran sam da ce dobiti po sarmi Razz Wink

[Vrh]
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
27 = 38 - 11

PostPostano: 19:55 pet, 14. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam ja obje te knjige - pdf format.

Arihtektura... je iz 1996. (i ima sva poglavlja koja ja klaymen navela), a Naprednije arhitekture... je iz 1999. i takodjer ima ono navedeno.

Sad cu ja negdje to upload-ati, pa cu dodati link ovdje, a onda vam sretno s ucenjem! :D

Bilo bi bolje da je ipak netko - prof./asistent - rekao 'ajd dobro nece to biti ukljuceno', zar ne? Ajd mozda se ipak smiluju nad nama - ici cemo argumentom 'nemaju svi dovoljno brz internet da downloadaju knjigu' :P

Evo ga: [url=http://www.mediafire.com/?mo6r4coel7apl42]Arhitektura racunala RISC i CISC[/url], i [url=http://www.mediafire.com/?kae3jlrallqahif]Naprednije arhitekture mikroporcesora[/url].

Arihtektura... je iz 1996. (i ima sva poglavlja koja ja klaymen navela), a Naprednije arhitekture... je iz 1999. i takodjer ima ono navedeno.

Sad cu ja negdje to upload-ati, pa cu dodati link ovdje, a onda vam sretno s ucenjem! Very Happy

Bilo bi bolje da je ipak netko - prof./asistent - rekao 'ajd dobro nece to biti ukljuceno', zar ne? Ajd mozda se ipak smiluju nad nama - ici cemo argumentom 'nemaju svi dovoljno brz internet da downloadaju knjigu' Razz

Evo ga: Arhitektura racunala RISC i CISC, i Naprednije arhitekture mikroporcesora.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
20 = 54 - 34

PostPostano: 23:31 pet, 14. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crazylamb1"]Imam ja obje te knjige - pdf format.

Sad cu ja negdje to upload-ati, pa cu dodati link ovdje, a onda vam sretno s ucenjem! :D

Bilo bi bolje da je ipak netko - prof./asistent - rekao 'ajd dobro nece to biti ukljuceno', zar ne? Ajd mozda se ipak smiluju nad nama - ici cemo argumentom 'nemaju svi dovoljno brz internet da downloadaju knjigu' :P

Evo ga: [url=http://www.mediafire.com/?mo6r4coel7apl42]Arhitektura racunala RISC i CISC[/url], i [url=http://www.mediafire.com/?kae3jlrallqahif]Naprednije arhitekture mikroporcesora[/url].[/quote]

joj hvala puuuuuuuno!!!!! :D :D :D Ne stvarno je teško u knjižnicama naći te knjige! (Ja sam tražila ko luda po netu,nisam niš našla...od kud ti ove ak smijem znat?)
Crazylamb1 (napisa):

Sad cu ja negdje to upload-ati, pa cu dodati link ovdje, a onda vam sretno s ucenjem! Very Happy

Bilo bi bolje da je ipak netko - prof./asistent - rekao 'ajd dobro nece to biti ukljuceno', zar ne? Ajd mozda se ipak smiluju nad nama - ici cemo argumentom 'nemaju svi dovoljno brz internet da downloadaju knjigu' Razz

Evo ga: Arhitektura racunala RISC i CISC, i Naprednije arhitekture mikroporcesora.

joj hvala puuuuuuuno!!!!! Very Happy Very Happy Very Happy Ne stvarno je teško u knjižnicama naći te knjige! (Ja sam tražila ko luda po netu,nisam niš našla...od kud ti ove ak smijem znat?)

[Vrh]
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 38 - 11

PostPostano: 23:35 pet, 14. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Iskreno - prebacili mi neke kolege s mog smjera. Otkud njima? Ne znam 100% ali mislim da je od proslih generacija... Otkud njima? Palo im s neba! :P Stvarno - nemam pojma :D
Iskreno - prebacili mi neke kolege s mog smjera. Otkud njima? Ne znam 100% ali mislim da je od proslih generacija... Otkud njima? Palo im s neba! Razz Stvarno - nemam pojma Very Happy

[Vrh]
GCOX
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-9 = 18 - 27

PostPostano: 0:29 sub, 15. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ljudi pripazite sta stavljate tu, mogli bi naj....
Preporucan da maknes link i stavis mail da ti se ljudi obrate za dodatne informacije ;)
Ljudi pripazite sta stavljate tu, mogli bi naj....
Preporucan da maknes link i stavis mail da ti se ljudi obrate za dodatne informacije Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 38 - 11

PostPostano: 1:01 sub, 15. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa ako smeta, valjda ce asistent reci, pa cu ja lijepo skloniti link. A ne vidim zasto bi to bilo strasno, profesorove su knjige, iz njih trebamo uciti, a odgovarajuce ne mozemo naci u knjiznicama. No, ako bude primjedbi od strane asistenta/profesora, uklanjam link odmah.
Pa ako smeta, valjda ce asistent reci, pa cu ja lijepo skloniti link. A ne vidim zasto bi to bilo strasno, profesorove su knjige, iz njih trebamo uciti, a odgovarajuce ne mozemo naci u knjiznicama. No, ako bude primjedbi od strane asistenta/profesora, uklanjam link odmah.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Građa računala Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum