Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
BitterSweet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)
|
Postano: 16:35 sri, 20. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Atomised"]Zašto je točno besplatan prijevoz za studente loša stvar? "Vani nije besplatan" nije dobar argument...[/quote]
Prijevoz nije besplatan, netko drugi placa, u ovom slucaju je to bio grad Zagreb. Zasto bi se, oprosti, bas svi vozili za 80 kn godisnje (toliko vecina potrosi na mobitel u jednom mjesecu), dok postoje druge stvari na koje bi grad mogao korisnije utrositi te novce. Primjerice, brojne skolske zgrade u gradu su zakonom o denacionalizaciji vracene prijasnjim vlasnicima (tipa crkvi i sl.) te ce se vecina morat iselit iz postojecih zgrada, brojni skolski objekti su u losem stanju . . . mislim da su ovo prioritetnija pitanja od besplatnog prijevoza za sve ucenike i studente. (Ne kazem da grad ostala
sredstva pametnije koristi.)
Atomised (napisa): | Zašto je točno besplatan prijevoz za studente loša stvar? "Vani nije besplatan" nije dobar argument... |
Prijevoz nije besplatan, netko drugi placa, u ovom slucaju je to bio grad Zagreb. Zasto bi se, oprosti, bas svi vozili za 80 kn godisnje (toliko vecina potrosi na mobitel u jednom mjesecu), dok postoje druge stvari na koje bi grad mogao korisnije utrositi te novce. Primjerice, brojne skolske zgrade u gradu su zakonom o denacionalizaciji vracene prijasnjim vlasnicima (tipa crkvi i sl.) te ce se vecina morat iselit iz postojecih zgrada, brojni skolski objekti su u losem stanju . . . mislim da su ovo prioritetnija pitanja od besplatnog prijevoza za sve ucenike i studente. (Ne kazem da grad ostala
sredstva pametnije koristi.)
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pravipurger Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:57 sri, 20. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="BitterSweet"]Ne mislim da treba biti besplatno svima, samo kažem da bi bilo lijepo da se nije pravila razlika s obzirom na prebivalište.
Niska primanja su svugdje niska primanja. Tako i ostale stvari koje se ''boduju''.[/quote]
nije lijepo, ali roditelji studenata koji zive i rade u zagrebu placaju zagrebu prirez samim time i pokaz, nije besplatan dakle ni njima.
BitterSweet (napisa): | Ne mislim da treba biti besplatno svima, samo kažem da bi bilo lijepo da se nije pravila razlika s obzirom na prebivalište.
Niska primanja su svugdje niska primanja. Tako i ostale stvari koje se ''boduju''. |
nije lijepo, ali roditelji studenata koji zive i rade u zagrebu placaju zagrebu prirez samim time i pokaz, nije besplatan dakle ni njima.
_________________ No, you clearly don’t know who you’re talking to, so let me clue you in: I am not in danger, Skylar. I am the danger. A guy opens his door and gets shot and you think that of me? No. I am the one who knocks.
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ToMeK Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
stuey Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:27 čet, 21. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Crazylamb1"]
A bas cu morati provjeriti je li to sad od 01.05. za nas s vazecim pokazom, ili tek od iduce akademske godine...kad/ako saznam, javim ovdje definitivno.[/quote]
evo, ako je još itko sumnjao u ovo, dobio sam mail koji kaže da i mi koji imamo pokaz (koji vrijedi do 31.10.2011.) moramo kupovati mjesečnu kartu od 83kn, ili 93kn tko se hoće još i vlakićem voziti:
[code:1]Poštovani,
nova odluka o prijevozu stupa na snagu 1. svibnja 2011. Sukladno tome svi dokumenti predaju se u nadležne područne urede koji dostavljaju popis odobrenih molbi ZET-u. Ukoliko ne ostvarujete pravo na besplatan prijevoz od 1. svibnja morat ćete kupovati mjesečne kupone (markice). Na snazi je cijena od 83 kune mjesečno (ZET) ili 93 kune (ZET+HŽ), iznos koji plaćate na postojeću karticu ili onu koju ćete tek izraditi.
Srdačan pozdrav!
Za Ured za odnose s javnošću Goran Kekić[/code:1]
Crazylamb1 (napisa): |
A bas cu morati provjeriti je li to sad od 01.05. za nas s vazecim pokazom, ili tek od iduce akademske godine...kad/ako saznam, javim ovdje definitivno. |
evo, ako je još itko sumnjao u ovo, dobio sam mail koji kaže da i mi koji imamo pokaz (koji vrijedi do 31.10.2011.) moramo kupovati mjesečnu kartu od 83kn, ili 93kn tko se hoće još i vlakićem voziti:
Kod: | Poštovani,
nova odluka o prijevozu stupa na snagu 1. svibnja 2011. Sukladno tome svi dokumenti predaju se u nadležne područne urede koji dostavljaju popis odobrenih molbi ZET-u. Ukoliko ne ostvarujete pravo na besplatan prijevoz od 1. svibnja morat ćete kupovati mjesečne kupone (markice). Na snazi je cijena od 83 kune mjesečno (ZET) ili 93 kune (ZET+HŽ), iznos koji plaćate na postojeću karticu ili onu koju ćete tek izraditi.
Srdačan pozdrav!
Za Ured za odnose s javnošću Goran Kekić |
|
|
[Vrh] |
|
pravipurger Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
piccola Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)
Spol:
|
Postano: 15:44 čet, 21. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="stuey"]evo, ako je još itko sumnjao u ovo, dobio sam mail koji kaže da i mi koji imamo pokaz (koji vrijedi do 31.10.2011.) moramo kupovati mjesečnu kartu od 83kn, ili 93kn tko se hoće još i vlakićem voziti:[/quote]
Nazalost, bio sam u pravu da ce promijeniti usred godine pravila...
stuey (napisa): | evo, ako je još itko sumnjao u ovo, dobio sam mail koji kaže da i mi koji imamo pokaz (koji vrijedi do 31.10.2011.) moramo kupovati mjesečnu kartu od 83kn, ili 93kn tko se hoće još i vlakićem voziti: |
Nazalost, bio sam u pravu da ce promijeniti usred godine pravila...
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
kikijv97 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
desire Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:40 pet, 22. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="stuey"]evo, ako je još itko sumnjao u ovo, dobio sam mail koji kaže da i mi koji imamo pokaz (koji vrijedi do 31.10.2011.) moramo kupovati mjesečnu kartu od 83kn, ili 93kn tko se hoće još i vlakićem voziti:
[code:1]Poštovani,
Srdačan pozdrav!
Za Ured za odnose s javnošću Goran Kekić[/code:1][/quote]
Mozes mi pliz reci koji su uvjeti da ti ostanu prava na besplatan prijevoz? Trazim po njihovoj stranici al cini mi se da nigdje to ne pise? :?
stuey (napisa): | evo, ako je još itko sumnjao u ovo, dobio sam mail koji kaže da i mi koji imamo pokaz (koji vrijedi do 31.10.2011.) moramo kupovati mjesečnu kartu od 83kn, ili 93kn tko se hoće još i vlakićem voziti:
Kod: | Poštovani,
Srdačan pozdrav!
Za Ured za odnose s javnošću Goran Kekić |
|
Mozes mi pliz reci koji su uvjeti da ti ostanu prava na besplatan prijevoz? Trazim po njihovoj stranici al cini mi se da nigdje to ne pise?
|
|
[Vrh] |
|
stuey Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:21 pet, 22. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="ivo34"]
Mozes mi pliz reci koji su uvjeti da ti ostanu prava na besplatan prijevoz? Trazim po njihovoj stranici al cini mi se da nigdje to ne pise? :?[/quote]
ako sam ja dobro shvatio, pod br.1, moraš imati prebivalište u zagrebu, pod br.2, moraš pripadati jednoj od sljedećih skupina:
-biti nezaposlen
-biti učenik ili student čija prosječna primanja po članu obiteljskog domaćinstva ne prelaze 2000kn
-biti umirovljenik
-biti dobrovoljni darivatelj krvi (za ovo nije dovoljno jednom dati krv :) )
-biti iz obitelji smrtno stradalog ili nestalog branitelja
@desire: da, baš me zanima kad će oni to objaviti, mislim da nam kilometarske kolone ne ginu :)
ivo34 (napisa): |
Mozes mi pliz reci koji su uvjeti da ti ostanu prava na besplatan prijevoz? Trazim po njihovoj stranici al cini mi se da nigdje to ne pise? |
ako sam ja dobro shvatio, pod br.1, moraš imati prebivalište u zagrebu, pod br.2, moraš pripadati jednoj od sljedećih skupina:
-biti nezaposlen
-biti učenik ili student čija prosječna primanja po članu obiteljskog domaćinstva ne prelaze 2000kn
-biti umirovljenik
-biti dobrovoljni darivatelj krvi (za ovo nije dovoljno jednom dati krv )
-biti iz obitelji smrtno stradalog ili nestalog branitelja
@desire: da, baš me zanima kad će oni to objaviti, mislim da nam kilometarske kolone ne ginu
|
|
[Vrh] |
|
eve Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol: