Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Zadatak
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
gflegar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
68 = 72 - 4

PostPostano: 13:32 sub, 24. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Neka su [tex]D[/tex] i [tex]D'[/tex] sjecista simetrala kuteva iz vrhova [tex]B[/tex] i [tex]B'[/tex] i pravaca [tex]AC[/tex] i [tex]A'C'[/tex]. Neka su [tex]E[/tex] i [tex]E'[/tex] nozista visine iz vrha [tex]B[/tex], odnosno [tex]B'[/tex].

Zbog [tex]\angle ECB = 180^\circ - \angle ACB[/tex] i [tex]\angle E'C'B' = 180^\circ - \angle A'C'B'[/tex] te [tex]\angle BEC = \angle B'E'C' = 90^\circ[/tex] su svi kutevi trokuta [tex]\bigtriangleup BCE[/tex] i [tex] \bigtriangleup B'C'E'[/tex] jednaki, pa su zbog [tex]\vert BE \vert = \vert B'E' \vert[/tex] po KSK teoremu ti trokuti sukladni. Dakle, vrijedi [tex]\vert BC \vert = \vert B'C' \vert[/tex]

Iz [tex]\vert BC \vert = \vert B'C' \vert[/tex] i [tex]\vert BD \vert = \vert B'D' \vert[/tex] te [tex]\angle BCD = \angle B'C'D' > 90^\circ[/tex] po SSK> su trokuti [tex]\bigtriangleup BCD[/tex] i [tex]\bigtriangleup B'C'D'[/tex] sukladni, pa je [tex]\angle CBD = \angle C'B'D'[/tex].

Zbog [tex]\angle ABC = 2\angle CBD[/tex] i [tex]\angle A'B'C' = 2\angle C'B'D'[/tex] je [tex]\angle ABC = \angle A'B'C'[/tex] Sada su iz [tex]\angle BCA = \angle B'C'A'[/tex] i [tex] \vert BC \vert = \vert B'C' \vert [/tex] po KSK trokuti [tex]\bigtriangleup ABC[/tex] i [tex]\bigtriangleup A'B'C'[/tex] sukladni.
Neka su [tex]D[/tex] i [tex]D'[/tex] sjecista simetrala kuteva iz vrhova [tex]B[/tex] i [tex]B'[/tex] i pravaca [tex]AC[/tex] i [tex]A'C'[/tex]. Neka su [tex]E[/tex] i [tex]E'[/tex] nozista visine iz vrha [tex]B[/tex], odnosno [tex]B'[/tex].

Zbog [tex]\angle ECB = 180^\circ - \angle ACB[/tex] i [tex]\angle E'C'B' = 180^\circ - \angle A'C'B'[/tex] te [tex]\angle BEC = \angle B'E'C' = 90^\circ[/tex] su svi kutevi trokuta [tex]\bigtriangleup BCE[/tex] i [tex] \bigtriangleup B'C'E'[/tex] jednaki, pa su zbog [tex]\vert BE \vert = \vert B'E' \vert[/tex] po KSK teoremu ti trokuti sukladni. Dakle, vrijedi [tex]\vert BC \vert = \vert B'C' \vert[/tex]

Iz [tex]\vert BC \vert = \vert B'C' \vert[/tex] i [tex]\vert BD \vert = \vert B'D' \vert[/tex] te [tex]\angle BCD = \angle B'C'D' > 90^\circ[/tex] po SSK> su trokuti [tex]\bigtriangleup BCD[/tex] i [tex]\bigtriangleup B'C'D'[/tex] sukladni, pa je [tex]\angle CBD = \angle C'B'D'[/tex].

Zbog [tex]\angle ABC = 2\angle CBD[/tex] i [tex]\angle A'B'C' = 2\angle C'B'D'[/tex] je [tex]\angle ABC = \angle A'B'C'[/tex] Sada su iz [tex]\angle BCA = \angle B'C'A'[/tex] i [tex] \vert BC \vert = \vert B'C' \vert [/tex] po KSK trokuti [tex]\bigtriangleup ABC[/tex] i [tex]\bigtriangleup A'B'C'[/tex] sukladni.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
student_92
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 16 - 6

PostPostano: 17:07 sub, 24. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

@gflegar Hvala.

Može li još neka uputa za ovaj:

[i]Zadan je tetivni četverokut ABCD. Neka su m, n pravci simetrični pravcima AB i BC s obzirom na simetrale kutova DAC i DCA, respektivno. Pokažite da su pravci m, n paralelni.[/i]
@gflegar Hvala.

Može li još neka uputa za ovaj:

Zadan je tetivni četverokut ABCD. Neka su m, n pravci simetrični pravcima AB i BC s obzirom na simetrale kutova DAC i DCA, respektivno. Pokažite da su pravci m, n paralelni.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Zenon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma: -

PostPostano: 10:28 pet, 30. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam zadatak i nije mi jasno što on točno hoće od mene :P

Točke [tex]A[/tex] i [tex]B[/tex] s raznih su strana pravca [tex]p[/tex] i od njega su jednako udaljene. Dokaži da pravac [tex]p[/tex] raspolavlja dužinu [tex]\overline{AB}[/tex].

Pa naravno da raspolavlja ako su jednako udaljene. Što, označim sjecište pravca i dužine s [tex]P[/tex], [tex]|AP|=|PB|[/tex] ( iz teksta zadatka ), a vrijedi [tex]|AP|+|PB|=2|AP|=|AB|[/tex], iz čega slijedi tvrdnja. Mislim. Ne vidim što hoće da dokažem :P
Imam zadatak i nije mi jasno što on točno hoće od mene Razz

Točke [tex]A[/tex] i [tex]B[/tex] s raznih su strana pravca [tex]p[/tex] i od njega su jednako udaljene. Dokaži da pravac [tex]p[/tex] raspolavlja dužinu [tex]\overline{AB}[/tex].

Pa naravno da raspolavlja ako su jednako udaljene. Što, označim sjecište pravca i dužine s [tex]P[/tex], [tex]|AP|=|PB|[/tex] ( iz teksta zadatka ), a vrijedi [tex]|AP|+|PB|=2|AP|=|AB|[/tex], iz čega slijedi tvrdnja. Mislim. Ne vidim što hoće da dokažem Razz

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 10:43 pet, 30. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zenon"]Pa naravno da raspolavlja ako su jednako udaljene. Što, označim sjecište pravca i dužine s [tex]P[/tex], [tex]|AP|=|PB|[/tex] ( iz teksta zadatka )[/quote]
To ne slijedi iz teksta zadatka. Iz teksta zadatka slijedi da je |AA'|=|BB'|, gdje su A', B' ortogonalne projekcije od A,B na pravac p, redom. Ono što trebaš dokazati je |AP|=|BP|.

Jednakost |AP|=|BP| vrijedi odmah samo ako je pravac na kojem leži dužina AB okomit s pravcem p, ali općenito ta dužina može biti pod bilo kojim kutem s p (osim 0 i 180 stupjneva).
Zenon (napisa):
Pa naravno da raspolavlja ako su jednako udaljene. Što, označim sjecište pravca i dužine s [tex]P[/tex], [tex]|AP|=|PB|[/tex] ( iz teksta zadatka )

To ne slijedi iz teksta zadatka. Iz teksta zadatka slijedi da je |AA'|=|BB'|, gdje su A', B' ortogonalne projekcije od A,B na pravac p, redom. Ono što trebaš dokazati je |AP|=|BP|.

Jednakost |AP|=|BP| vrijedi odmah samo ako je pravac na kojem leži dužina AB okomit s pravcem p, ali općenito ta dužina može biti pod bilo kojim kutem s p (osim 0 i 180 stupjneva).

Zadnja promjena: goranm; 10:48 pet, 30. 3. 2012; ukupno mijenjano 3 put/a.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Zenon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

PostPostano: 11:16 pet, 30. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goranm"][quote="Zenon"]Pa naravno da raspolavlja ako su jednako udaljene. Što, označim sjecište pravca i dužine s [tex]P[/tex], [tex]|AP|=|PB|[/tex] ( iz teksta zadatka )[/quote]
To ne slijedi iz teksta zadatka. Iz teksta zadatka slijedi da je |AA'|=|BB'|, gdje su A', B' ortogonalne projekcije od A,B na pravac p, redom. Ono što trebaš dokazati je |AP|=|BP|.[/quote]

Da, da, da, da. Sad vidim, kada sam si nacrtao tako da dužina i pravac NISU pod pravim kutem :P
:tup:
:thankyou:

[size=9][color=#999999]Added after 30 minutes:[/color][/size]

Na visini [tex]\overline{CD}[/tex] na osnovicu [tex]\overline{AB}[/tex] jednakokračnog trokuta [tex]ABC[/tex] odabrana je točka [tex]E[/tex]. Dokaži da je trokut [tex]ABE[/tex] jednakokračan.

Valja li ovako?
[tex]\overline{DE}[/tex] zajednička
[tex]\angle ADE=\angle BDE = 90^{\circ}[/tex]
[tex]|AD|=|DB|[/tex] (visina na osnovicu jednakokračnog trokuta ju raspolavlja ),

pa po [tex]S-K-S[/tex] su sukladni i to je to.
Uvijek me patila ova geometrija jer ne znam što smijem koristiti, a što ne. :P

EDIT: I kako da napišem ovo [tex]S-K-S[/tex] s manjim razmacima. Probao sam S\!-\!K\!-\!S i neće :P
goranm (napisa):
Zenon (napisa):
Pa naravno da raspolavlja ako su jednako udaljene. Što, označim sjecište pravca i dužine s [tex]P[/tex], [tex]|AP|=|PB|[/tex] ( iz teksta zadatka )

Da, da, da, da. Sad vidim, kada sam si nacrtao tako da dužina i pravac NISU pod pravim kutem Razz
Tup!
Thank you

Added after 30 minutes:

Na visini [tex]\overline{CD}[/tex] na osnovicu [tex]\overline{AB}[/tex] jednakokračnog trokuta [tex]ABC[/tex] odabrana je točka [tex]E[/tex]. Dokaži da je trokut [tex]ABE[/tex] jednakokračan.

Valja li ovako?
[tex]\overline{DE}[/tex] zajednička
[tex]\angle ADE=\angle BDE = 90^{\circ}[/tex]
[tex]|AD|=|DB|[/tex] (visina na osnovicu jednakokračnog trokuta ju raspolavlja ),

pa po [tex]S-K-S[/tex] su sukladni i to je to.
Uvijek me patila ova geometrija jer ne znam što smijem koristiti, a što ne. Razz

EDIT: I kako da napišem ovo [tex]S-K-S[/tex] s manjim razmacima. Probao sam S\!-\!K\!-\!S i neće Razz

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 12:02 pet, 30. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dobro je. Možeš se i na Pitagorin poučak pozvati.

S-K-S. Bolje? :P

S-K-S. Bolje? Razz

Zenon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

PostPostano: 12:27 pet, 30. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goranm"]Dobro je. Možeš se i na Pitagorin poučak pozvati.

S-K-S. Bolje? :P[/quote]

Super, hvala!

Pa i ne baš, to nije odgovor koji sam tražio :lol:
goranm (napisa):

S-K-S. Bolje? Razz

Super, hvala!

Pa i ne baš, to nije odgovor koji sam tražio Laughing

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 19:52 pet, 30. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Probaj ovako: S\,-\,K\,-\,S -> [tex]S\,-\,K\,-\,S[/tex]. Hm...ne vidim neku razliku... A ionako si ti htio da bude [i]negativan[/i] razmak. :/
Probaj ovako: S\,-\,K\,-\,S → [tex]S\,-\,K\,-\,S[/tex]. Hm...ne vidim neku razliku... A ionako si ti htio da bude negativan razmak. Ehm?

by A.Einstein
[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 22:54 pet, 30. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zenon"]Pa i ne baš, to nije odgovor koji sam tražio :lol:[/quote]
Pa, ne vidim zašto bi ti to uopće u (la)texu htio pisati na forumu; sebi kompliciraš život, a meni produljuješ vrijeme procesiranja stranice za stotinku ili dvije :P

Kako bi na forumu skratio razmake, ne znam; u bilo kojem tex-editoru bi pisao S-K-S izvan math-moda ili $S$-$K$-$S$ (to funkcionira i na forumu, [tex]S[/tex]-[tex]K[/tex]-[tex]S[/tex], ako baš voliš komplicirati), samo što je nepisano (a možda je negdje i zapisano) pravilo da u math-mode, tj. italic, idu varijable, simboli za matematičke objekte i slično, ali ne i imena teorema i nazivi matematičkih objekata.

Npr. piše se CW-kompleks [tex]X[/tex], ali ne i [tex]CW[/tex]-kompleks [tex]X[/tex] ili [tex]CW[/tex]-kompleks X (nije bitno što je CW-kompleks, samo se nisam uspio sjetiti nekog pristupačnijeg primjera).
Zenon (napisa):

Pa, ne vidim zašto bi ti to uopće u (la)texu htio pisati na forumu; sebi kompliciraš život, a meni produljuješ vrijeme procesiranja stranice za stotinku ili dvije Razz

Kako bi na forumu skratio razmake, ne znam; u bilo kojem tex-editoru bi pisao S-K-S izvan math-moda ili $S$-$K$-$S$ (to funkcionira i na forumu, [tex]S[/tex]-[tex]K[/tex]-[tex]S[/tex], ako baš voliš komplicirati), samo što je nepisano (a možda je negdje i zapisano) pravilo da u math-mode, tj. italic, idu varijable, simboli za matematičke objekte i slično, ali ne i imena teorema i nazivi matematičkih objekata.

Npr. piše se CW-kompleks [tex]X[/tex], ali ne i [tex]CW[/tex]-kompleks [tex]X[/tex] ili [tex]CW[/tex]-kompleks X (nije bitno što je CW-kompleks, samo se nisam uspio sjetiti nekog pristupačnijeg primjera).

Zenon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

PostPostano: 23:29 pet, 30. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goranm"][quote="Zenon"]Pa i ne baš, to nije odgovor koji sam tražio :lol:[/quote]
Pa, ne vidim zašto bi ti to uopće u (la)texu htio pisati na forumu; sebi kompliciraš život, a meni produljuješ vrijeme procesiranja stranice za stotinku ili dvije :P

Npr. piše se CW-kompleks [tex]X[/tex], ali ne i [tex]CW[/tex]-kompleks [tex]X[/tex] ili [tex]CW[/tex]-kompleks X (nije bitno što je CW-kompleks, samo se nisam uspio sjetiti nekog pristupačnijeg primjera).[/quote]

Ok, puno hvala. Nema veze, već sam se negdje susreo s pojmom CW-kompleks, ma da ne znam što znači :P
goranm (napisa):
Zenon (napisa):

Pa, ne vidim zašto bi ti to uopće u (la)texu htio pisati na forumu; sebi kompliciraš život, a meni produljuješ vrijeme procesiranja stranice za stotinku ili dvije Razz

Ok, puno hvala. Nema veze, već sam se negdje susreo s pojmom CW-kompleks, ma da ne znam što znači Razz

[Vrh]
Zenon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

PostPostano: 13:06 sub, 31. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zadatak:
Nacrtaj paralelogram [tex]ABCD[/tex]. Neka je točka [tex]N[/tex] nožište okomice iz vrha [tex]B[/tex], a točka [tex]M[/tex] nožište iz vrha [tex]D[/tex] na dijagonalu [tex]\overline{AC}[/tex]. Dokaži da je četverokut [tex]MBND[/tex] paralelogram.

Smijem li ja koristiti [tex]|BN|=|DM|[/tex] ili to tek moram dokazati? Mislim, očito je, pogotovo zbog simetrije paralelograma.
Zadatak:
Nacrtaj paralelogram [tex]ABCD[/tex]. Neka je točka [tex]N[/tex] nožište okomice iz vrha [tex]B[/tex], a točka [tex]M[/tex] nožište iz vrha [tex]D[/tex] na dijagonalu [tex]\overline{AC}[/tex]. Dokaži da je četverokut [tex]MBND[/tex] paralelogram.

Smijem li ja koristiti [tex]|BN|=|DM|[/tex] ili to tek moram dokazati? Mislim, očito je, pogotovo zbog simetrije paralelograma.

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 14:12 sub, 31. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zenon"]Smijem li ja koristiti [tex]|BN|=|DM|[/tex] ili to tek moram dokazati? Mislim, očito je, pogotovo zbog simetrije paralelograma.[/quote]
Pravilo desne ruke je da ako nisi siguran, onda dokaži. Simetrija paralelograma može značiti puno stvari od kojih neke nisu dobar argument da je |BN|=|DM|.

Jedino što je očito je |AD|=|BC|, jer to slijedi iz definicije paralelograma, a ipak bi se trebao uz rečenicu, dvije pozvati na neka svojstva paralelograma da bi pokazao da su trokuti ADM i BNC sukladni - i tek onda je očito da je |BN|=|DM|.

To je barem moja interpretacija "očitosti", možda vaš asistent ili profesor nije toliki geometry nazi. :)
Zenon (napisa):

Pravilo desne ruke je da ako nisi siguran, onda dokaži. Simetrija paralelograma može značiti puno stvari od kojih neke nisu dobar argument da je |BN|=|DM|.

Jedino što je očito je |AD|=|BC|, jer to slijedi iz definicije paralelograma, a ipak bi se trebao uz rečenicu, dvije pozvati na neka svojstva paralelograma da bi pokazao da su trokuti ADM i BNC sukladni - i tek onda je očito da je |BN|=|DM|.

To je barem moja interpretacija "očitosti", možda vaš asistent ili profesor nije toliki geometry nazi. Smile

satja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

73 = 78 - 5

PostPostano: 15:07 sub, 31. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zenon"]
Smijem li ja koristiti [tex]|BN|=|DM|[/tex] ili to tek moram dokazati? Mislim, očito je, pogotovo zbog simetrije paralelograma.[/quote]

Dovoljno je reći da su ABC i CDA sukladni pa su im onda i visine jednake.
Zenon (napisa):

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 16:12 sub, 31. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="satja"]
Dovoljno je reći da su ABC i CDA sukladni pa su im onda i visine jednake.[/quote]

Sukladne. A duljine visina su jednake.
satja (napisa):

Sukladne. A duljine visina su jednake.

by A.Einstein
[Vrh]
Zenon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

PostPostano: 22:01 sub, 31. 3. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala svoj trojici!!! :bighug:
Hvala svoj trojici!!! Jako veliki zagrljaj

[Vrh]
i @ p
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 11:25 pon, 16. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

http://web.math.pmf.unizg.hr/nastava/em/EM2/kolokviji/kol2010/1011em2kol1.pdf
molila bi pomoć oko 4.zadatka,prva grupa. :?
http://web.math.pmf.unizg.hr/nastava/em/EM2/kolokviji/kol2010/1011em2kol1.pdf
molila bi pomoć oko 4.zadatka,prva grupa. Confused

[Vrh]
gflegar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
68 = 72 - 4

PostPostano: 12:24 pon, 16. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Edit: Zaboravi, krivo citam zadatak...
Edit: Zaboravi, krivo citam zadatak...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
matkec
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 36 - 2

PostPostano: 15:49 pon, 16. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gledaj koje tetivne četverokute imaš.
U ovom slučaju, jedan takav je [latex]C_1A_1CB_1[/latex].
Koristeći to dokaži da je [latex]\angle B_1AB + \angle BA_1B_1 = 180 ^o[/latex].
Također, budući da je [latex]\angle C_1A_1B = 90^o[/latex], dovoljno ti je pokazati da je [latex] \angle B_1AB + \angle C_1A_1 B_1 = 90^o[/latex].
Probaj sad dalje sama.
Gledaj koje tetivne četverokute imaš.
U ovom slučaju, jedan takav je .
Koristeći to dokaži da je .
Također, budući da je , dovoljno ti je pokazati da je .
Probaj sad dalje sama.

[Vrh]
Zenon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

PostPostano: 20:41 pon, 16. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pozdrav!
Moje rješenje je opet "prejednostavno", pa mi tu nešto smrdi :lol:
Ako je [tex]t_a[/tex] duljina težišnice trokuta [tex]\Delta ABC[/tex], dokaži da onda vrijedi [tex]t_a<\frac 12 (b+c)[/tex].

I što, nacrtao sam trokut, spojio točku A s točkom N koja predstavlja polovište dužine [tex]\overline{BC}[/tex], s M označio polovište dužine [tex]\overline{AM}[/tex] i promatrao trokut [tex]\Delta AMN[/tex]. [tex]\overline{MN}[/tex] je očito srednjica trokuta.
Nejednakost trokuta: [tex]t_a<\overline{AM}+\overline{MN}=\frac 12\overline{AC}+\frac 12\overline{MN}=\frac 12(b+c)[/tex].
Je l' to to? xD

Unaprijed hvala! :thankyou:
Pozdrav!
Moje rješenje je opet "prejednostavno", pa mi tu nešto smrdi Laughing
Ako je [tex]t_a[/tex] duljina težišnice trokuta [tex]\Delta ABC[/tex], dokaži da onda vrijedi [tex]t_a<\frac 12 (b+c)[/tex].

I što, nacrtao sam trokut, spojio točku A s točkom N koja predstavlja polovište dužine [tex]\overline{BC}[/tex], s M označio polovište dužine [tex]\overline{AM}[/tex] i promatrao trokut [tex]\Delta AMN[/tex]. [tex]\overline{MN}[/tex] je očito srednjica trokuta.
Nejednakost trokuta: [tex]t_a<\overline{AM}+\overline{MN}=\frac 12\overline{AC}+\frac 12\overline{MN}=\frac 12(b+c)[/tex].
Je l' to to? xD

Unaprijed hvala! Thank you

[Vrh]
i @ p
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:58 pon, 16. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala matkec.sad je sve jasno. :)
hvala matkec.sad je sve jasno. Smile

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum