Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Dokazivanje neprekidnosti funkcije f(x)=1/x
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 21:35 sub, 24. 7. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Mislim da ti je sasvim jasno da sam ja najpogrešnija moguća osoba za takvo nešto pitati.
(Jest, da, ovo je u public threadu, ali zar zaista misliš da još netko osim nas dvojice ovo čita?: )
[/quote]

Brojke sve govore,preko dvije glave zavirivanja u topic.;)

[quote]Više sam imao problema s odgonetavanjem prve. Očito nisam na ovom Forumu ispričao priču o mom susretu s prof. Kurepom... Možda i neću... još. [/quote]

E sad moraš kad si spomenuo,daj uvijek je zanimljivo slušati priče o odnosu student-profesor,specijalno ako se radi o profaću Kurepi o kojem je rečeno tako puno ''divnih'' stvari.=))

[quote]Kolokviji mogu čovjeka natjerati da redovito 'uči'... _zadatke_. Tehnike, mehanikalije, da skuplja bodove i boosta si ego time što zna riješiti toliko i toliko zadataka. A teorija... tko šljivi teoriju. Nju ćemo učiti kad dođe vrijeme za usmeni.
Nezgodna posljedica toga, neovisno o užasnoj organizaciji vremena i o poznatom 'sindromu kredita' kad stvar dođe na naplatu, je mentalno razdvajanje 'zadataka' i 'teorije' u umovima studenata. Visoka mehaničnost većine kolokvijskih zadataka tome samo pridonosi s osjednim faktorom.
[/quote]

This is so true!

[quote]Snovi su nesputani ( http://web.math.hr/~veky/T/T1/fairytale.html for details...: )).[/quote]

Gotovo sve je u tvome snu možda i izvedivo ali je stvarno naivno kako su škorpioni izvukli dijamant iz pukotine bez pomoći bodlji.=))))))))

[quote](Konkretno, u našem slučaju, što si mogao vidjeti da si detaljnije čitao što sam napisao dalje, D=|R\.{0} -- prirodna domena funkcije recipročne vrijednosti.)[/quote]

Vidio sam to i pomislio:
moraš biti stvarno cjepidlaka da čovjeku spomeneš tu sitnu točkicu koja se može interpretirati kao sitna flekica na monitoru(skrolanjem-putujuća though).

Ukratko,highlight dokaza je:

promatrajući cijeli dokaz ključno je bilo na početku ograničiti razlomak |x-c|/|x*c| sa nečime što zavisi od eps-a,a to nešto je upravo delta jer on je funkcija od eps.Naravno nismo morali uzeti striktno |c|/2 već |c|/neki prirodan broj.

Time imamo implikaciju:

( |x-c|<|c|/2 ) => (|x-c|/|x*c| <= 2|x-c|)/c^2 )

Sada nam je zanimljiv izraz 2|x-c|/c^2 ,idemo vidjeti što on mora zadovoljavati da bi bio strogo manji ili jednak od polovice vrijednosti epsilona(naravno mogli smo i preko '< E' ili preko '<E/neki prirodni broj' ) :

2|x-c|/c^2 <= E/2

jednostavnim manipulacijama dobivamo još jedno svojstvo za |x-c| :

|x-c|<c^2*E/4

Time smo dobili dvije delte pa preko funkcije minimum…ostalo je povijest.;))
Citat:
Mislim da ti je sasvim jasno da sam ja najpogrešnija moguća osoba za takvo nešto pitati.
(Jest, da, ovo je u public threadu, ali zar zaista misliš da još netko osim nas dvojice ovo čita?: )

Brojke sve govore,preko dvije glave zavirivanja u topic.Wink

Citat:
Više sam imao problema s odgonetavanjem prve. Očito nisam na ovom Forumu ispričao priču o mom susretu s prof. Kurepom... Možda i neću... još.

E sad moraš kad si spomenuo,daj uvijek je zanimljivo slušati priče o odnosu student-profesor,specijalno ako se radi o profaću Kurepi o kojem je rečeno tako puno ''divnih'' stvari.=))

Citat:
Kolokviji mogu čovjeka natjerati da redovito 'uči'... _zadatke_. Tehnike, mehanikalije, da skuplja bodove i boosta si ego time što zna riješiti toliko i toliko zadataka. A teorija... tko šljivi teoriju. Nju ćemo učiti kad dođe vrijeme za usmeni.
Nezgodna posljedica toga, neovisno o užasnoj organizaciji vremena i o poznatom 'sindromu kredita' kad stvar dođe na naplatu, je mentalno razdvajanje 'zadataka' i 'teorije' u umovima studenata. Visoka mehaničnost većine kolokvijskih zadataka tome samo pridonosi s osjednim faktorom.

This is so true!

Citat:
Snovi su nesputani ( http://web.math.hr/~veky/T/T1/fairytale.html for details...: )).

Gotovo sve je u tvome snu možda i izvedivo ali je stvarno naivno kako su škorpioni izvukli dijamant iz pukotine bez pomoći bodlji.=))))))))

Citat:
(Konkretno, u našem slučaju, što si mogao vidjeti da si detaljnije čitao što sam napisao dalje, D=|R\.{0} – prirodna domena funkcije recipročne vrijednosti.)

Vidio sam to i pomislio:
moraš biti stvarno cjepidlaka da čovjeku spomeneš tu sitnu točkicu koja se može interpretirati kao sitna flekica na monitoru(skrolanjem-putujuća though).

promatrajući cijeli dokaz ključno je bilo na početku ograničiti razlomak |x-c|/|x*c| sa nečime što zavisi od eps-a,a to nešto je upravo delta jer on je funkcija od eps.Naravno nismo morali uzeti striktno |c|/2 već |c|/neki prirodan broj.

Time imamo implikaciju:

( |x-c|<|c|/2 ) ⇒ (|x-c|/|x*c| ⇐ 2|x-c|)/c^2 )

Sada nam je zanimljiv izraz 2|x-c|/c^2 ,idemo vidjeti što on mora zadovoljavati da bi bio strogo manji ili jednak od polovice vrijednosti epsilona(naravno mogli smo i preko '< E' ili preko '<E/neki prirodni broj' ) :

2|x-c|/c^2 ⇐ E/2

|x-c|<c^2*E/4

Time smo dobili dvije delte pa preko funkcije minimum…ostalo je povijest.Wink)

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
22 = 24 - 2

PostPostano: 15:55 uto, 27. 7. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote]Mislim da ti je sasvim jasno da sam ja najpogrešnija moguća osoba za takvo nešto pitati.
[/quote]

Brojke sve govore,preko dvije glave zavirivanja u topic.;)[/quote]

Mda... mislio sam "još uvijek"... naravno da su čitali u početku. :-)

[quote][quote]Više sam imao problema s odgonetavanjem prve. Očito nisam na ovom Forumu ispričao priču o mom susretu s prof. Kurepom... Možda i neću... još. [/quote]

E sad moraš kad si spomenuo,daj uvijek je zanimljivo slušati priče o odnosu student-profesor,specijalno ako se radi o profaću Kurepi o kojem je rečeno tako puno ''divnih'' stvari.=))[/quote]

Ali ovdje nije riječ o Kurepi, nego o mojoj lijenosti... :-o
Uglavnom, to make long story short, nakon što sam dobio pitanje koje baš i nisam "ubacio u leđnu moždinu", i shvatio da dokaz onako kako sam ga ja zamislio baš i ne ide, odlučio improvizirati, znojio se nekih 15 minuta pred pločom (u veljači; ), i ipak nekako uspio skrpati konce, dobio sam od Kurepe legendarnu rečenicu...
"Lijepo, kolega, samo... zar nije to bilo jednostavnije [i]naučiti[/i]?"
(-:

[quote][quote]Snovi su nesputani ( http://web.math.hr/~veky/T/T1/fairytale.html for details...: )).[/quote]

Gotovo sve je u tvome snu možda i izvedivo ali je stvarno naivno kako su škorpioni izvukli dijamant iz pukotine bez pomoći bodlji.=))))))))[/quote]

Okej, očito je svakome neki drugi detalj najnaivniji u tom snu. :-)

[quote][quote](Konkretno, u našem slučaju, što si mogao vidjeti da si detaljnije čitao što sam napisao dalje, D=|R\.{0} -- prirodna domena funkcije recipročne vrijednosti.)[/quote]

Vidio sam to i pomislio:
moraš biti stvarno cjepidlaka da čovjeku spomeneš tu sitnu točkicu koja se može interpretirati kao sitna flekica na monitoru(skrolanjem-putujuća though).[/quote]

A šta ja znam koliki ti font imaš... ;-o :-)

[quote]Ukratko,highlight dokaza je:[/quote]

Sve si pobrkao, opet. :-/

[quote]promatrajući cijeli dokaz ključno je bilo na početku ograničiti razlomak |x-c|/|x*c| sa nečime što zavisi od eps-a[/quote]

preciznije, manje je od eps .

[quote],a to nešto je upravo delta[/quote]

:?: :shock:
Naravno da ne. Deltom ograničavamo |x-c| , dakle razmak na apscisi, ne na ordinati.

[quote] jer on je funkcija od eps.[/quote]

"jer" je misplaced. Ima puno funkcija od eps... delta je jedna od njih, ali to nipošto nije razlog da deltom ograničavamo razliku funkcijskih vrijednosti.

[quote]Naravno nismo morali uzeti striktno |c|/2 već |c|/neki prirodan broj.[/quote]

Veći od 1 . I ne mora biti prirodan.
Zapravo, |c|/k , gdje je k@<1,+oo> .

[quote]Time imamo implikaciju:

( |x-c|<|c|/2 ) => (|x-c|/|x*c| <= 2|x-c|/c^2 )

Sada nam je zanimljiv izraz 2|x-c|/c^2 ,idemo vidjeti što on[/quote]

Ne _on_. |x-c| .

[quote] mora zadovoljavati da bi bio strogo manji ili jednak od polovice vrijednosti epsilona(naravno mogli smo i preko '< E' ili preko '<E/neki prirodni broj' ) :

2|x-c|/c^2 <= E/2

|x-c|<c^2*E/4

Time smo dobili dvije delte pa preko funkcije minimum…ostalo je povijest.;))[/quote]

Tako nekako. Daj pročitaj onaj moj pretodni post još koji put...
Anonymous (napisa):
Citat:
Mislim da ti je sasvim jasno da sam ja najpogrešnija moguća osoba za takvo nešto pitati.

Brojke sve govore,preko dvije glave zavirivanja u topic.Wink

Mda... mislio sam "još uvijek"... naravno da su čitali u početku. Smile

Citat:
Citat:
Više sam imao problema s odgonetavanjem prve. Očito nisam na ovom Forumu ispričao priču o mom susretu s prof. Kurepom... Možda i neću... još.

Ali ovdje nije riječ o Kurepi, nego o mojoj lijenosti... Surprised
Uglavnom, to make long story short, nakon što sam dobio pitanje koje baš i nisam "ubacio u leđnu moždinu", i shvatio da dokaz onako kako sam ga ja zamislio baš i ne ide, odlučio improvizirati, znojio se nekih 15 minuta pred pločom (u veljači; ), i ipak nekako uspio skrpati konce, dobio sam od Kurepe legendarnu rečenicu...
"Lijepo, kolega, samo... zar nije to bilo jednostavnije naučiti?"
(-:

Citat:
Citat:
Snovi su nesputani ( http://web.math.hr/~veky/T/T1/fairytale.html for details...: )).

Okej, očito je svakome neki drugi detalj najnaivniji u tom snu. Smile

Citat:
Citat:
(Konkretno, u našem slučaju, što si mogao vidjeti da si detaljnije čitao što sam napisao dalje, D=|R\.{0} – prirodna domena funkcije recipročne vrijednosti.)

Vidio sam to i pomislio:

A šta ja znam koliki ti font imaš... ;-o Smile

Citat:

Citat:
promatrajući cijeli dokaz ključno je bilo na početku ograničiti razlomak |x-c|/|x*c| sa nečime što zavisi od eps-a

preciznije, manje je od eps .

Citat:
,a to nešto je upravo delta

Question Shocked
Naravno da ne. Deltom ograničavamo |x-c| , dakle razmak na apscisi, ne na ordinati.

Citat:
jer on je funkcija od eps.

"jer" je misplaced. Ima puno funkcija od eps... delta je jedna od njih, ali to nipošto nije razlog da deltom ograničavamo razliku funkcijskih vrijednosti.

Citat:
Naravno nismo morali uzeti striktno |c|/2 već |c|/neki prirodan broj.

Veći od 1 . I ne mora biti prirodan.
Zapravo, |c|/k , gdje je k@<1,+oo> .

Citat:
Time imamo implikaciju:

( |x-c|<|c|/2 ) ⇒ (|x-c|/|x*c| ⇐ 2|x-c|/c^2 )

Sada nam je zanimljiv izraz 2|x-c|/c^2 ,idemo vidjeti što on

Ne _on_. |x-c| .

Citat:
mora zadovoljavati da bi bio strogo manji ili jednak od polovice vrijednosti epsilona(naravno mogli smo i preko '< E' ili preko '<E/neki prirodni broj' ) :

2|x-c|/c^2 ⇐ E/2

|x-c|<c^2*E/4

Time smo dobili dvije delte pa preko funkcije minimum…ostalo je povijest.Wink)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 19:08 uto, 27. 7. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Mda... mislio sam "još uvijek"... naravno da su čitali u početku. [/quote]

Prije no što su vidjeli s kakvim amaterom imaš posla. :wink:
Nedostatak samokritičnosti nije manjkav. 8)

[quote]Ali ovdje nije riječ o Kurepi, nego o mojoj lijenosti... [/quote]

A ja mislio da ti voliš razgibavati prste po tipkovnici. :P

[quote]Uglavnom, to make long story short, nakon što sam dobio pitanje koje baš i nisam "ubacio u leđnu moždinu",[/quote]

Ovaj izraz još nisam čuo ali umirem od bolova i grčeva u području ''bora-smijalica'',btw iz kojeg je to filma. :lol:

[quote]i shvatio da dokaz onako kako sam ga ja zamislio baš i ne ide, odlučio improvizirati, znojio se nekih 15 minuta pred pločom (u veljači; ), i ipak nekako uspio skrpati konce, dobio sam od Kurepe legendarnu rečenicu...
(-:
[/quote]

Kako si negdje bio ushićen nakon toga,priča se da si imao ego-tripove koji su trajali tjednima.?!
(ne brigaj-potpuno izmišljeno;))

[quote]Okej, očito je svakome neki drugi detalj najnaivniji u tom snu. [/quote]

Fala Bogu imaš ih cijeli herbarij,čitajući tvoj san čovjek se ne može oteti dojmu da bi bio odličan scenarij za Holivudski block-buster. :D

[quote]Sve si pobrkao, opet. :-/[/quote]

Zvučiš kao da si opet pogledao loš film kojeg sam ja režirao,i doista,istinito zvučiš.Znaš,pročitam tvoje komentare na svoje komentare i naprosto ne vjerujem kako nisam previdio vlastite pogreške,damn!

[quote]Tako nekako. Daj pročitaj onaj moj pretodni post još koji put...[/quote]

Ok!Evo privodim ovaj topic kraju,dao si mi gomilu materijala nad kojima mogu izvlačiti pouke,shvatio sam, _doista_!
Malih(_relativno_,tebi su smješno ogromne) grešaka prilikom interpretacija bit će sve manje kako se iscrpljuje brojka od 200…još slijedi 199 dokaza i valjda ću progledati očima pravog…ne usudim se reći… :?
Citat:
Mda... mislio sam "još uvijek"... naravno da su čitali u početku.

Prije no što su vidjeli s kakvim amaterom imaš posla. Wink
Nedostatak samokritičnosti nije manjkav. Cool

Citat:
Ali ovdje nije riječ o Kurepi, nego o mojoj lijenosti...

A ja mislio da ti voliš razgibavati prste po tipkovnici. Razz

Citat:
Uglavnom, to make long story short, nakon što sam dobio pitanje koje baš i nisam "ubacio u leđnu moždinu",

Ovaj izraz još nisam čuo ali umirem od bolova i grčeva u području ''bora-smijalica'',btw iz kojeg je to filma. Laughing

Citat:
i shvatio da dokaz onako kako sam ga ja zamislio baš i ne ide, odlučio improvizirati, znojio se nekih 15 minuta pred pločom (u veljači; ), i ipak nekako uspio skrpati konce, dobio sam od Kurepe legendarnu rečenicu...
(-:

Kako si negdje bio ushićen nakon toga,priča se da si imao ego-tripove koji su trajali tjednima.?!

Citat:
Okej, očito je svakome neki drugi detalj najnaivniji u tom snu.

Fala Bogu imaš ih cijeli herbarij,čitajući tvoj san čovjek se ne može oteti dojmu da bi bio odličan scenarij za Holivudski block-buster. Very Happy

Citat:

Zvučiš kao da si opet pogledao loš film kojeg sam ja režirao,i doista,istinito zvučiš.Znaš,pročitam tvoje komentare na svoje komentare i naprosto ne vjerujem kako nisam previdio vlastite pogreške,damn!

Citat:

Ok!Evo privodim ovaj topic kraju,dao si mi gomilu materijala nad kojima mogu izvlačiti pouke,shvatio sam, _doista_!
Malih(_relativno_,tebi su smješno ogromne) grešaka prilikom interpretacija bit će sve manje kako se iscrpljuje brojka od 200…još slijedi 199 dokaza i valjda ću progledati očima pravog…ne usudim se reći… Confused

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 2:32 sri, 28. 7. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote]Mda... mislio sam "još uvijek"... naravno da su čitali u početku. [/quote]

Prije no što su vidjeli s kakvim amaterom imaš posla. :wink:
Nedostatak samokritičnosti nije manjkav. 8) [/quote]

Sumnjam da si ovolikom silnom količinom negacijâ u zadnjoj rečenici na kraju rekao ono što si namjeravao. :-)

[quote][quote]Ali ovdje nije riječ o Kurepi, nego o mojoj lijenosti... [/quote]

A ja mislio da ti voliš razgibavati prste po tipkovnici. :P [/quote]

Pa nisam pred Kurepom na tipkovnici odgovarao... :-o ;-)

[quote][quote]Uglavnom, to make long story short, nakon što sam dobio pitanje koje baš i nisam "ubacio u leđnu moždinu",[/quote]

Ovaj izraz još nisam čuo ali umirem od bolova i grčeva u području ''bora-smijalica'',btw iz kojeg je to filma. :lol: [/quote]

A mene si našao s filmovima... u životu ih pogledah dvoznamenkast broj. Oktalno. :-)

[quote][quote]i shvatio da dokaz onako kako sam ga ja zamislio baš i ne ide, odlučio improvizirati, znojio se nekih 15 minuta pred pločom (u veljači; ), i ipak nekako uspio skrpati konce, dobio sam od Kurepe legendarnu rečenicu...
(-:
[/quote]

(ne brigaj-potpuno izmišljeno;))[/quote]

Mah... godinama. Eto vidiš da sam još uvijek na ego-tripu. ;-)

[quote][quote]Okej, očito je svakome neki drugi detalj najnaivniji u tom snu. [/quote]

Fala Bogu imaš ih cijeli herbarij,čitajući tvoj san čovjek se ne može oteti dojmu da bi bio odličan scenarij za Holivudski block-buster. :D [/quote]

Bilo je i takvih prijedloga. :shock: :-)

[quote][quote]Sve si pobrkao, opet. :-/[/quote]

Zvučiš kao da si opet pogledao loš film kojeg sam ja režirao,[/quote]

Nešto često spominješ filmove ovdje... :-o :-)

[quote]i doista,istinito zvučiš.Znaš,pročitam tvoje komentare na svoje komentare i naprosto ne vjerujem kako nisam previdio vlastite pogreške,damn![/quote]

Ajd se naspavaj.
Ja mogu ove postove i u snu pisati, ali ti mislim da ipak ne možeš...

[quote][quote]Tako nekako. Daj pročitaj onaj moj pretodni post još koji put...[/quote]

Ok!Evo privodim ovaj topic kraju,[/quote]

Bilo bi i vrijeme... :-)

[quote]dao si mi gomilu materijala nad kojima mogu izvlačiti pouke,shvatio sam, _doista_!
Malih(_relativno_,tebi su smješno ogromne)[/quote]

Imam i ja perspektivu. To što ti ukazujem na neke pogreške (jer si me eksplicitno to tražio) ne znači npr. da bih te zbog njih srušio na usmenom...

[quote] grešaka prilikom interpretacija bit će sve manje kako se iscrpljuje brojka od 200…još slijedi 199 dokaza i valjda ću progledati očima pravog…ne usudim se reći… :?[/quote]

Takva odbrojavanja baš i nemaju puno smisla. Jednostavno, samo će se dogoditi jednog dana. A onda ćeš tek opaziti manjkave nedostatke samokritičnosti... ;-P :-)
Anonymous (napisa):
Citat:
Mda... mislio sam "još uvijek"... naravno da su čitali u početku.

Prije no što su vidjeli s kakvim amaterom imaš posla. Wink
Nedostatak samokritičnosti nije manjkav. Cool

Sumnjam da si ovolikom silnom količinom negacijâ u zadnjoj rečenici na kraju rekao ono što si namjeravao. Smile

Citat:
Citat:
Ali ovdje nije riječ o Kurepi, nego o mojoj lijenosti...

A ja mislio da ti voliš razgibavati prste po tipkovnici. Razz

Pa nisam pred Kurepom na tipkovnici odgovarao... Surprised Wink

Citat:
Citat:
Uglavnom, to make long story short, nakon što sam dobio pitanje koje baš i nisam "ubacio u leđnu moždinu",

Ovaj izraz još nisam čuo ali umirem od bolova i grčeva u području ''bora-smijalica'',btw iz kojeg je to filma. Laughing

A mene si našao s filmovima... u životu ih pogledah dvoznamenkast broj. Oktalno. Smile

Citat:
Citat:
i shvatio da dokaz onako kako sam ga ja zamislio baš i ne ide, odlučio improvizirati, znojio se nekih 15 minuta pred pločom (u veljači; ), i ipak nekako uspio skrpati konce, dobio sam od Kurepe legendarnu rečenicu...
(-:

Mah... godinama. Eto vidiš da sam još uvijek na ego-tripu. Wink

Citat:
Citat:
Okej, očito je svakome neki drugi detalj najnaivniji u tom snu.

Fala Bogu imaš ih cijeli herbarij,čitajući tvoj san čovjek se ne može oteti dojmu da bi bio odličan scenarij za Holivudski block-buster. Very Happy

Bilo je i takvih prijedloga. Shocked Smile

Citat:
Citat:

Zvučiš kao da si opet pogledao loš film kojeg sam ja režirao,

Nešto često spominješ filmove ovdje... Surprised Smile

Citat:
i doista,istinito zvučiš.Znaš,pročitam tvoje komentare na svoje komentare i naprosto ne vjerujem kako nisam previdio vlastite pogreške,damn!

Ajd se naspavaj.
Ja mogu ove postove i u snu pisati, ali ti mislim da ipak ne možeš...

Citat:
Citat:

Ok!Evo privodim ovaj topic kraju,

Bilo bi i vrijeme... Smile

Citat:
dao si mi gomilu materijala nad kojima mogu izvlačiti pouke,shvatio sam, _doista_!
Malih(_relativno_,tebi su smješno ogromne)

Imam i ja perspektivu. To što ti ukazujem na neke pogreške (jer si me eksplicitno to tražio) ne znači npr. da bih te zbog njih srušio na usmenom...

Citat:
grešaka prilikom interpretacija bit će sve manje kako se iscrpljuje brojka od 200…još slijedi 199 dokaza i valjda ću progledati očima pravog…ne usudim se reći… Confused

Takva odbrojavanja baš i nemaju puno smisla. Jednostavno, samo će se dogoditi jednog dana. A onda ćeš tek opaziti manjkave nedostatke samokritičnosti... ;-P Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 14:29 sri, 28. 7. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moram još napisati ovaj postić jer kako sam _ja_ počeo sa ovim topicom _ja_ ga moram i završiti. Ti si svoje ispisao u _pola četiri ujutro_?!
Vjerojatno si se vraćao s neke žurke ili _još bolje_,tražio si inspiraciju za dokazivanje Fermata sa neviđenim ''stupnjem kompresije''-s 200 stranica na 20-tak. :P

[quote]Pa nisam pred Kurepom na tipkovnici odgovarao... [/quote]

Mah,krivi tekst sam kvotao.

[quote]A mene si našao s filmovima... u životu ih pogledah dvoznamenkast broj. Oktalno. [/quote]

Strange,filmovi znaju biti inspirativni i poticajni,pogledaj si 'Dobri Will Hunting' i uvidjet češ jednu dirljivu scenu:

doktor matematike(zamišljam si prof Šikića) baca se na pod i kupi(pritom i rukom gasi) papire koje je Will(mladić koji ima srednje stručnu naobrazbu i bavi se matkom hobistički,btw zamišljam sebe) zapalio upaljačem i bacio na pod zbornice.
Na papirima se nalaze umna svjedočanstva mladića koji probleme rješava s lakoćom,zato se _doktor matematike_ bez promišljanja bacio na pod jer njegov mozak koliko god bio oboružan genijalnošću i iskustvom nije susreo divotu od mozga kakvom raspolaže tinejđer Will.
Ti češ reći-tipična američka naiva(ili nećeš jer filmove baš i ne konzumiraš) ali čuvši za onog Indijca sve je moguće. :D

Btw slažeš li se ti s onim postotkom koji kaže 10 posto talent,a 90 rad ?
Nedavno je to izjavio ''svemirski'' biciklist Armstrong koji je eto šesti put zaredom pobijedio na Tour'de France-u,njegov je uspjeh to veći što mu je 1996. godine dijagnosticiran rak testisa.

[quote]Mah... godinama. Eto vidiš da sam još uvijek na ego-tripu. [/quote]

U tvom slučaju(egzistira li) je on sasvim opravdan. :wink:

[quote]Ajd se naspavaj.[/quote]

To mi govori osoba koja je uz najbolju pretpostavku legla nakon što je napisala svoj predjutarnji post. :P

[quote]Imam i ja perspektivu. To što ti ukazujem na neke pogreške (jer si me eksplicitno to tražio) ne znači npr. da bih te zbog njih srušio na usmenom...[/quote]

Da,da shvaćam,srušio bi me već na pismenom. :D

[quote]Jednostavno, samo će se dogoditi jednog dana.[/quote]
Toga dana ću biti toliko oduševljen da ću probati hodati po vodi.

Aludiranje na likove iz Biblije nije opravdano. :)
Moram još napisati ovaj postić jer kako sam _ja_ počeo sa ovim topicom _ja_ ga moram i završiti. Ti si svoje ispisao u _pola četiri ujutro_?!
Vjerojatno si se vraćao s neke žurke ili _još bolje_,tražio si inspiraciju za dokazivanje Fermata sa neviđenim ''stupnjem kompresije''-s 200 stranica na 20-tak. Razz

Citat:
Pa nisam pred Kurepom na tipkovnici odgovarao...

Mah,krivi tekst sam kvotao.

Citat:
A mene si našao s filmovima... u životu ih pogledah dvoznamenkast broj. Oktalno.

Strange,filmovi znaju biti inspirativni i poticajni,pogledaj si 'Dobri Will Hunting' i uvidjet češ jednu dirljivu scenu:

doktor matematike(zamišljam si prof Šikića) baca se na pod i kupi(pritom i rukom gasi) papire koje je Will(mladić koji ima srednje stručnu naobrazbu i bavi se matkom hobistički,btw zamišljam sebe) zapalio upaljačem i bacio na pod zbornice.
Na papirima se nalaze umna svjedočanstva mladića koji probleme rješava s lakoćom,zato se _doktor matematike_ bez promišljanja bacio na pod jer njegov mozak koliko god bio oboružan genijalnošću i iskustvom nije susreo divotu od mozga kakvom raspolaže tinejđer Will.
Ti češ reći-tipična američka naiva(ili nećeš jer filmove baš i ne konzumiraš) ali čuvši za onog Indijca sve je moguće. Very Happy

Nedavno je to izjavio ''svemirski'' biciklist Armstrong koji je eto šesti put zaredom pobijedio na Tour'de France-u,njegov je uspjeh to veći što mu je 1996. godine dijagnosticiran rak testisa.

Citat:
Mah... godinama. Eto vidiš da sam još uvijek na ego-tripu.

U tvom slučaju(egzistira li) je on sasvim opravdan. Wink

Citat:
Ajd se naspavaj.

To mi govori osoba koja je uz najbolju pretpostavku legla nakon što je napisala svoj predjutarnji post. Razz

Citat:

Da,da shvaćam,srušio bi me već na pismenom. Very Happy

Citat:
Jednostavno, samo će se dogoditi jednog dana.

Aludiranje na likove iz Biblije nije opravdano. Smile

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 14:56 sri, 28. 7. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Moram još napisati ovaj postić jer kako sam _ja_ počeo sa ovim topicom _ja_ ga moram i završiti.[/quote]

Dok god postavljaš pitanja u njemu, nije baš da imaš puno šanse za uspjeh. :-)

[quote] Ti si svoje ispisao u _pola četiri ujutro_?![/quote]

Moguće. Ionako sam bio budan cijelu noć. :-)

[quote]Vjerojatno si se vraćao s neke žurke ili _još bolje_,tražio si inspiraciju za dokazivanje Fermata sa neviđenim ''stupnjem kompresije''-s 200 stranica na 20-tak. :P [/quote]

Ništa od toga. Odgovarao sam na zaostale mailove... :-)

[quote][quote]A mene si našao s filmovima... u životu ih pogledah dvoznamenkast broj. Oktalno. [/quote]

Strange,filmovi znaju biti inspirativni i poticajni,pogledaj si 'Dobri Will Hunting' i uvidjet češ jednu dirljivu scenu:[/quote]

Nisam gledao cijeli film, ali znam za tu scenu. :-)

[quote]doktor matematike(zamišljam si prof Šikića) baca se na pod i kupi(pritom i rukom gasi) papire koje je Will(mladić koji ima srednje stručnu naobrazbu i bavi se matkom hobistički,btw zamišljam sebe) zapalio upaljačem i bacio na pod zbornice.[/quote]

Što sve ljudi zamišljaju... :-P

[quote]Ti češ reći-tipična američka naiva(ili nećeš jer filmove baš i ne konzumiraš)[/quote]

Reći ću. Nije TipičnaAmeričkaNaiva prisutna samo u filmovima. ;-)

[quote] ali čuvši za onog Indijca sve je moguće. :D [/quote]

Očito nisam čuo za onog Indijca. Kojeg?

[quote]Btw slažeš li se ti s onim postotkom koji kaže 10 posto talent,a 90 rad ?[/quote]

U biciklizmu definitivno. :-PP :-)
Nema postotaka... i jedno i drugo je potrebno. A pokušavati ih staviti u neki omjer je besmisleno, jer se mjere različitim jedinicama.

[quote]Nedavno je to izjavio ''svemirski'' biciklist Armstrong koji je eto šesti put zaredom pobijedio na Tour'de France-u,[/quote]

Mda. I Edison, i Tesla, i Einstein... još samo čekam kad će meni pripisat tu izjavu. :-o :-)

[quote][quote]Ajd se naspavaj.[/quote]

To mi govori osoba koja je uz najbolju pretpostavku legla nakon što je napisala svoj predjutarnji post. :P[/quote]

Nisi pročitao ono što piše nakon toga.
Ja ovo mogu pisati i u snu... ti očito malo teže. :-)

[quote][quote]Imam i ja perspektivu. To što ti ukazujem na neke pogreške (jer si me eksplicitno to tražio) ne znači npr. da bih te zbog njih srušio na usmenom...[/quote]

Da,da shvaćam,srušio bi me već na pismenom. :D [/quote]

:x ;-)

[quote][quote]Jednostavno, samo će se dogoditi jednog dana.[/quote]
[/quote]

Probaj. Samo, neka bude plitka. ;-)
Anonymous (napisa):
Moram još napisati ovaj postić jer kako sam _ja_ počeo sa ovim topicom _ja_ ga moram i završiti.

Dok god postavljaš pitanja u njemu, nije baš da imaš puno šanse za uspjeh. Smile

Citat:
Ti si svoje ispisao u _pola četiri ujutro_?!

Moguće. Ionako sam bio budan cijelu noć. Smile

Citat:
Vjerojatno si se vraćao s neke žurke ili _još bolje_,tražio si inspiraciju za dokazivanje Fermata sa neviđenim ''stupnjem kompresije''-s 200 stranica na 20-tak. Razz

Ništa od toga. Odgovarao sam na zaostale mailove... Smile

Citat:
Citat:
A mene si našao s filmovima... u životu ih pogledah dvoznamenkast broj. Oktalno.

Nisam gledao cijeli film, ali znam za tu scenu. Smile

Citat:

Što sve ljudi zamišljaju... Razz

Citat:
Ti češ reći-tipična američka naiva(ili nećeš jer filmove baš i ne konzumiraš)

Reći ću. Nije TipičnaAmeričkaNaiva prisutna samo u filmovima. Wink

Citat:
ali čuvši za onog Indijca sve je moguće. Very Happy

Citat:

U biciklizmu definitivno. RazzP Smile
Nema postotaka... i jedno i drugo je potrebno. A pokušavati ih staviti u neki omjer je besmisleno, jer se mjere različitim jedinicama.

Citat:
Nedavno je to izjavio ''svemirski'' biciklist Armstrong koji je eto šesti put zaredom pobijedio na Tour'de France-u,

Mda. I Edison, i Tesla, i Einstein... još samo čekam kad će meni pripisat tu izjavu. Surprised Smile

Citat:
Citat:
Ajd se naspavaj.

To mi govori osoba koja je uz najbolju pretpostavku legla nakon što je napisala svoj predjutarnji post. Razz

Ja ovo mogu pisati i u snu... ti očito malo teže. Smile

Citat:
Citat:

Da,da shvaćam,srušio bi me već na pismenom. Very Happy

Mad Wink

Citat:
Citat:
Jednostavno, samo će se dogoditi jednog dana.

Probaj. Samo, neka bude plitka. Wink

[Vrh]
Gost

PostPostano: 17:33 sri, 28. 7. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Dok god postavljaš pitanja u njemu, nije baš da imaš puno šanse za uspjeh. [/quote]

Fakat! :)

[quote]Moguće. Ionako sam bio budan cijelu noć. [/quote]

Zamijeniti noć i dan nije dobro za zdravlje,ne zalažu se pekari bzvz za skraćeni radni staž.
Zar možeš onda nastavak dana normalno funkcionirati ako nisi nikako spavao ?
Jedno možda osobno pitanje:koliko vremena dnevno spavaš ?

Preporuka doktora je 6-8 sati sve lijevo ili desno od tog segmenta je nepotrebno i nezdravo.

Meni je zdrava komunikacija funkcija vremena provedenog spavajući mada ta funkcija nekada i nije dobro definirana zbog mogućih noćnih mora.

[quote]Što sve ljudi zamišljaju... [/quote]

Zamisli,tako veliki čovjek mi kleči pred nogama,a ja si razmišljam koliko ću piva danas popiti i navečer mu-možda- ako mi se bude dalo napisati još pokoju razrješenu glavolomku koju ću mu ponuditi ukoliko bude,neznam,dubio na glavi. :lol:

[quote]Očito nisam čuo za onog Indijca. Kojeg?[/quote]

Pa nije li postojao čovjek koji se nikada u životu nije susreo sa matematikom(bar ne u namjernu smislu) i onda je jednoga dana(kako to obično biva) došao do par uđbenika osnovne matematike i kroz godine napisao teorema i teorema(ili kako se to tada zvalo) od kojih se neki i dan danas proučavaju.
To se negdje spominjalo u navedenu filmu,a i saznao sam da je doista takav glavonja postojao,rekao mi je prilikom upisa na faks neki tamo asistent kad sam ga pitao prilikom podnošenja svjedodžbi,koliko se sjećam rekao mi je da je teoretski matematičar.

[quote]Mda. I Edison, i Tesla, i Einstein... još samo čekam kad će meni pripisat tu izjavu. [/quote]

Ho-ho,u lijepu reprezentaciju ljudi si se smjestio,sve neki učenjaci i revolucionari znanosti. :wink:

[quote]Nisi pročitao ono što piše nakon toga.
Ja ovo mogu pisati i u snu... ti očito malo teže.
[/quote]

Samo ti vrijeđaj,napravit ću ja kad-tad neku značajnu glupost.Ti češ reći:to ti evidentno vjerujem. :lol:
Citat:
Dok god postavljaš pitanja u njemu, nije baš da imaš puno šanse za uspjeh.

Fakat! Smile

Citat:
Moguće. Ionako sam bio budan cijelu noć.

Zamijeniti noć i dan nije dobro za zdravlje,ne zalažu se pekari bzvz za skraćeni radni staž.
Zar možeš onda nastavak dana normalno funkcionirati ako nisi nikako spavao ?
Jedno možda osobno pitanje:koliko vremena dnevno spavaš ?

Preporuka doktora je 6-8 sati sve lijevo ili desno od tog segmenta je nepotrebno i nezdravo.

Meni je zdrava komunikacija funkcija vremena provedenog spavajući mada ta funkcija nekada i nije dobro definirana zbog mogućih noćnih mora.

Citat:
Što sve ljudi zamišljaju...

Zamisli,tako veliki čovjek mi kleči pred nogama,a ja si razmišljam koliko ću piva danas popiti i navečer mu-možda- ako mi se bude dalo napisati još pokoju razrješenu glavolomku koju ću mu ponuditi ukoliko bude,neznam,dubio na glavi. Laughing

Citat:

Pa nije li postojao čovjek koji se nikada u životu nije susreo sa matematikom(bar ne u namjernu smislu) i onda je jednoga dana(kako to obično biva) došao do par uđbenika osnovne matematike i kroz godine napisao teorema i teorema(ili kako se to tada zvalo) od kojih se neki i dan danas proučavaju.
To se negdje spominjalo u navedenu filmu,a i saznao sam da je doista takav glavonja postojao,rekao mi je prilikom upisa na faks neki tamo asistent kad sam ga pitao prilikom podnošenja svjedodžbi,koliko se sjećam rekao mi je da je teoretski matematičar.

Citat:
Mda. I Edison, i Tesla, i Einstein... još samo čekam kad će meni pripisat tu izjavu.

Ho-ho,u lijepu reprezentaciju ljudi si se smjestio,sve neki učenjaci i revolucionari znanosti. Wink

Citat:
Ja ovo mogu pisati i u snu... ti očito malo teže.

Samo ti vrijeđaj,napravit ću ja kad-tad neku značajnu glupost.Ti češ reći:to ti evidentno vjerujem. Laughing

[Vrh]
Gost

PostPostano: 23:15 sri, 28. 7. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije li taj Indijac možda Ramanujan?
Nije li taj Indijac možda Ramanujan?

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 9:18 pet, 27. 8. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote]Dok god postavljaš pitanja u njemu, nije baš da imaš puno šanse za uspjeh. [/quote]

Fakat! :)

((i tako dalje...))
[/quote]

Ako želiš nastaviti komunikaciju, registriraj se da ti pošaljem pm. Nema smisla s ovim daviti sve ljude koji čitaju ovaj thread.
Anonymous (napisa):
Citat:
Dok god postavljaš pitanja u njemu, nije baš da imaš puno šanse za uspjeh.

Fakat! Smile

((i tako dalje...))

Ako želiš nastaviti komunikaciju, registriraj se da ti pošaljem pm. Nema smisla s ovim daviti sve ljude koji čitaju ovaj thread.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum