Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

SF & Fantasy
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Morpheus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 0

PostPostano: 20:52 čet, 30. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Alien 5,ahhhhhhh, cujem da je sigourney trazila da konacno svrse muke ripleyeve u novom nastavku,smrc :cry: :cry: :cry: .Meni je osobno dvojka najbolja sa svojom:"Vasquez pull back"atmosferom.A i legendarna recenica od weaverice :"Leave her alone,you *****"mi je zakon.Uz aliena mi odmah pada na um predator,Arnie u svom najboljem izdanju( no dobro nije bolje od Terminatora 2 )

Od knjiga- Odiseja je dosta dobro ogledalo u budućnost(mozda malo prestručno)
Alien 5,ahhhhhhh, cujem da je sigourney trazila da konacno svrse muke ripleyeve u novom nastavku,smrc Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad .Meni je osobno dvojka najbolja sa svojom:"Vasquez pull back"atmosferom.A i legendarna recenica od weaverice :"Leave her alone,you *****"mi je zakon.Uz aliena mi odmah pada na um predator,Arnie u svom najboljem izdanju( no dobro nije bolje od Terminatora 2 )

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:10 čet, 30. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Morpheus"]Od knjiga- Odiseja je dosta dobro ogledalo u budućnost(mozda malo prestručno)[/quote]

Odiseja 2001? Buducnost? Jos malo pa ce 2005. :lol:
Morpheus (napisa):

Odiseja 2001? Buducnost? Jos malo pa ce 2005. Laughing

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Morpheus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 22:40 čet, 30. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

No ima jos i 2010,3000nest(ovu jos nisam stigo procitat).
Covjek se malo preracuno,al stigne se sve to ispravit. :wink:
Covjek se malo preracuno,al stigne se sve to ispravit. Wink

[Vrh]
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 3:03 pet, 1. 10. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Morpheus"]
[/quote]

Ma to je Clarke, a on se uvijek kao hard core SF-aš(?) držao zlatnog pravila hard core SF-a, boring boring annoying, though kvalitetno i intrigantno. Stvarno me neka od njegovih djela zbunjuju i podvajaju mi stavove. S jedne strane fenmenalna SF-priča, s odličnim futurističko-tehnološkim idejama od kojih ti sline procure sa svih strana,a s druge strane redovito prekine tu priču kako bi ispripovijedao koliko ženidaba i razvoda sa koliko i kojim ženama je glavni junak imao za vrijeme gradnje te megalitske konstrukcije oko koje bi se priča trebala vrtiti. Ne mogu se sad sjetit iz koje je ovo knjige, ali definitivno mi je ostao u sjećanju kao čovjek s briljantnim idejama koji ih većinom zatupi da bi popunio stranice knjiga pa ih tek onda dovede do klmaksa, koji svi čeakju sto godina.

Čast iznimkama. "Kraj djetinjstva" mi sad pada na pamet i mada iskreno ne volim tu knjigu, bacila me u katastrofalnu depru, objektivno je odlična, a onda opet kad razmislim ista stvar: imaš te aliene koji dođu na zemlju i onda oni budu tu s nekom tajnom misijom pa se sve vrti oko toga jedno sto stranica i onda se konačno počne nešto događat?...
Morpheus (napisa):

Ma to je Clarke, a on se uvijek kao hard core SF-aš(?) držao zlatnog pravila hard core SF-a, boring boring annoying, though kvalitetno i intrigantno. Stvarno me neka od njegovih djela zbunjuju i podvajaju mi stavove. S jedne strane fenmenalna SF-priča, s odličnim futurističko-tehnološkim idejama od kojih ti sline procure sa svih strana,a s druge strane redovito prekine tu priču kako bi ispripovijedao koliko ženidaba i razvoda sa koliko i kojim ženama je glavni junak imao za vrijeme gradnje te megalitske konstrukcije oko koje bi se priča trebala vrtiti. Ne mogu se sad sjetit iz koje je ovo knjige, ali definitivno mi je ostao u sjećanju kao čovjek s briljantnim idejama koji ih većinom zatupi da bi popunio stranice knjiga pa ih tek onda dovede do klmaksa, koji svi čeakju sto godina.

Čast iznimkama. "Kraj djetinjstva" mi sad pada na pamet i mada iskreno ne volim tu knjigu, bacila me u katastrofalnu depru, objektivno je odlična, a onda opet kad razmislim ista stvar: imaš te aliene koji dođu na zemlju i onda oni budu tu s nekom tajnom misijom pa se sve vrti oko toga jedno sto stranica i onda se konačno počne nešto događat?...

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 15:43 pet, 1. 10. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Morpheus"]No ima jos i 2010,3000nest(ovu jos nisam stigo procitat).[/quote]

Nemoj. Svemirska sapunica. Prva je super, druga tak-tak, treca jao mene. Za Odiseju je karakteristicno da je film bolji od knjige. Inace je obicno obrnuto.

:-k Zapravo, mislim da je treca 2100-i-neka. Onu 3000+epsilon nisam citao. Zna netko kakva je?

[quote="Morpheus"]Covjek se malo preracuno,al stigne se sve to ispravit. :wink:[/quote]

Gle, za SF uopce nije vazno koliko tocno autor pogodi buducnost. Jules Verne je skoro sve pogodio, H.G.Wells malo toga. Ipak, niti jedna Verneova knjiga ne moze se usporedjivati s "Ratom svjetova". Ne kazem da je Verne los... obozavao sam ga citati dok sam bio klinac. Slicno je s Clarkom. Legenda SF-a, ali treba ga citati u mladjoj dobi :beba: :mrgreen:

Ajmo se sad vratiti 2001. Clarke je skoro sve uspio fulati. U 70-tim nisu ni sanjali koliko ce "mocni" biti danasnji kompjuteri (po pitanju megaherca i megabajta). Ipak, najbjesnije makine danas nisu inteligentnije od kompova na elektronke iz 50-tih (koji su izgledali [url=http://www.snopes.com/inboxer/hoaxes/computer.asp]ovako[/url] :D ). HAL: 0 bodova.

Svemirska tehnologija. Nemamo bazu na Mjesecu. Nismo u stanju poslat ljude na Mars, kamo li do Jupitera. Internacionalna svemirska stanica koja nije jos ni izgradjena je kanta prema onoj iz Odiseje (sjeti se da je unutra Hilton :shock: ). Ukratko, 0 bodova.

Tema knjige je kontakt s alienima. Naravno, nije se dogodio. No to je za knjigu najmanje vazno. Kvaliteta knjige je bas u tome sto fenomenalno razradjuje jedan moguci scenario. Zbog toga je Odiseja u rangu Saganovog "Kontakta" i Lemovih romana na tu temu ("Fijasko", "Solaris" itd.) Monolit: 10 bodova.

Btw, u trenutku kad alieni stvarno dodju :new-alien: cijela ta grana SF-a ce postat bezveze. Zato ljudi, uzivajte dok mozete :wink:

PS. Meni je nadrazi Clarkov roman "Imperial Earth". Ima jos jedna pricica u koju sam bio zaljubljen kao klinac, mislim da se zove "Songs of distant Earth" ili tako nekako.
Morpheus (napisa):

Nemoj. Svemirska sapunica. Prva je super, druga tak-tak, treca jao mene. Za Odiseju je karakteristicno da je film bolji od knjige. Inace je obicno obrnuto.

Think Zapravo, mislim da je treca 2100-i-neka. Onu 3000+epsilon nisam citao. Zna netko kakva je?

Morpheus (napisa):
Covjek se malo preracuno,al stigne se sve to ispravit. Wink

Gle, za SF uopce nije vazno koliko tocno autor pogodi buducnost. Jules Verne je skoro sve pogodio, H.G.Wells malo toga. Ipak, niti jedna Verneova knjiga ne moze se usporedjivati s "Ratom svjetova". Ne kazem da je Verne los... obozavao sam ga citati dok sam bio klinac. Slicno je s Clarkom. Legenda SF-a, ali treba ga citati u mladjoj dobi Beba Mr. Green

Ajmo se sad vratiti 2001. Clarke je skoro sve uspio fulati. U 70-tim nisu ni sanjali koliko ce "mocni" biti danasnji kompjuteri (po pitanju megaherca i megabajta). Ipak, najbjesnije makine danas nisu inteligentnije od kompova na elektronke iz 50-tih (koji su izgledali ovako Very Happy ). HAL: 0 bodova.

Svemirska tehnologija. Nemamo bazu na Mjesecu. Nismo u stanju poslat ljude na Mars, kamo li do Jupitera. Internacionalna svemirska stanica koja nije jos ni izgradjena je kanta prema onoj iz Odiseje (sjeti se da je unutra Hilton Shocked ). Ukratko, 0 bodova.

Tema knjige je kontakt s alienima. Naravno, nije se dogodio. No to je za knjigu najmanje vazno. Kvaliteta knjige je bas u tome sto fenomenalno razradjuje jedan moguci scenario. Zbog toga je Odiseja u rangu Saganovog "Kontakta" i Lemovih romana na tu temu ("Fijasko", "Solaris" itd.) Monolit: 10 bodova.

Btw, u trenutku kad alieni stvarno dodju #Beammeup-alien cijela ta grana SF-a ce postat bezveze. Zato ljudi, uzivajte dok mozete Wink

PS. Meni je nadrazi Clarkov roman "Imperial Earth". Ima jos jedna pricica u koju sam bio zaljubljen kao klinac, mislim da se zove "Songs of distant Earth" ili tako nekako.

Zadnja promjena: krcko; 17:31 sub, 2. 10. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nemo
Moderator
Moderator

Spol: muško
30 = 34 - 4

PostPostano: 18:01 pet, 1. 10. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Svemirska tehnologija. Nemamo bazu na Mjesecu. Nismo u stanju poslat ljude na Mars, kamo li do Jupitera. Internacionalna svemirska stanica koja nije jos ni izgradjena je kanta prema onoj iz Odiseje (sjeti se da je unutra Hilton :shock: ). Ukratko, 0 bodova. [/quote]

Hladni rat je prekratko trajao. Koliko se god ovo činilo morbidno, ali otkako je prestala utrka oružjem svemirska istraživanja su stala. Više se ne ide "idemo mi u svemir" nego "neka svemir dođe nama".
krcko (napisa):
Svemirska tehnologija. Nemamo bazu na Mjesecu. Nismo u stanju poslat ljude na Mars, kamo li do Jupitera. Internacionalna svemirska stanica koja nije jos ni izgradjena je kanta prema onoj iz Odiseje (sjeti se da je unutra Hilton Shocked ). Ukratko, 0 bodova.

Hladni rat je prekratko trajao. Koliko se god ovo činilo morbidno, ali otkako je prestala utrka oružjem svemirska istraživanja su stala. Više se ne ide "idemo mi u svemir" nego "neka svemir dođe nama".

Morpheus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 20:37 pet, 1. 10. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da je film ispao bolji od knjige,je,al nemojte da je u filmu prste imao i sam Clark.
Hladni rat je u početku imao pozitivan utjecaj,bar sto se tiče istrazivanja svemira,ali kasnije sve vise para odlazi za vojne svrhe(a i danas,pogledajte kućni budžet američke vojske-po meni sramota za ljudsku civilizaciju),i samim time hladni rat je zaustavio daljni razvoj.Negdje sam već rekao,al evo opet,i sam Clark kaze da se njegovo predvidanje za 2001 moglo ostvarit da je manje para išlo za U.S.Army i hladni rat.
No danas vidim novu nadu za svem.letove.I to nije NASA nego milijarderi sa očito previše slobodnog vremena .
Osobno ne bih volio da mali sivi trčkaraju po Zemlji.Pogledaj što se događalo u povijesti kada je naprednija civilizacija srela onu zaostalu.

No moram ovo ime spomenut tu,sve ostalo je suvisno :bow: :bow: :bow: Spielberg
Da je film ispao bolji od knjige,je,al nemojte da je u filmu prste imao i sam Clark.
Hladni rat je u početku imao pozitivan utjecaj,bar sto se tiče istrazivanja svemira,ali kasnije sve vise para odlazi za vojne svrhe(a i danas,pogledajte kućni budžet američke vojske-po meni sramota za ljudsku civilizaciju),i samim time hladni rat je zaustavio daljni razvoj.Negdje sam već rekao,al evo opet,i sam Clark kaze da se njegovo predvidanje za 2001 moglo ostvarit da je manje para išlo za U.S.Army i hladni rat.
No danas vidim novu nadu za svem.letove.I to nije NASA nego milijarderi sa očito previše slobodnog vremena .
Osobno ne bih volio da mali sivi trčkaraju po Zemlji.Pogledaj što se događalo u povijesti kada je naprednija civilizacija srela onu zaostalu.

No moram ovo ime spomenut tu,sve ostalo je suvisno I bow before you I bow before you I bow before you Spielberg

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:04 pet, 1. 10. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Morpheus"]Da je film ispao bolji od knjige,je,al nemojte da je u filmu prste imao i sam Clark.[/quote]

Pa imao je. Radili su ga skupa on i Kubrick. U pocetku su htjeli napraviti samo film, knjiga je nastala usput.
Morpheus (napisa):

Pa imao je. Radili su ga skupa on i Kubrick. U pocetku su htjeli napraviti samo film, knjiga je nastala usput.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:16 pet, 1. 10. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nemo"]Hladni rat je prekratko trajao. Koliko se god ovo činilo morbidno, ali otkako je prestala utrka oružjem svemirska istraživanja su stala. Više se ne ide "idemo mi u svemir" nego "neka svemir dođe nama".[/quote]

Da nije bilo hladnog rata definitivno ne bi bili na Mjesecu u 70-tim. No pitanje je sto je covjecanstvo dobilo tim "velikim korakom"? Sto ce nam baza na Mjesecu? Dovoljan je teleskop sa straznje strane. Isto tako, zasto bi se sacica ljudi vrtila u limenci oko Zemlje? Malo je preskup sport ako nema konkretnih rezultata.

U ovom casu definitivno glasam za robotizirano istrazivanje svemira (koliko se sjecam ima poll kod vas na raspravama).
nemo (napisa):

Da nije bilo hladnog rata definitivno ne bi bili na Mjesecu u 70-tim. No pitanje je sto je covjecanstvo dobilo tim "velikim korakom"? Sto ce nam baza na Mjesecu? Dovoljan je teleskop sa straznje strane. Isto tako, zasto bi se sacica ljudi vrtila u limenci oko Zemlje? Malo je preskup sport ako nema konkretnih rezultata.

U ovom casu definitivno glasam za robotizirano istrazivanje svemira (koliko se sjecam ima poll kod vas na raspravama).

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:23 pet, 1. 10. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Lemovih romana na tu temu ("Fijasko", "Solaris" itd.)[/quote]

Zbog ovog cu se lagano przit u SF-paklu. Zaboravio sam spomenuti njegov najbolji roman, "Glas gospodara".
krcko (napisa):
Lemovih romana na tu temu ("Fijasko", "Solaris" itd.)

Zbog ovog cu se lagano przit u SF-paklu. Zaboravio sam spomenuti njegov najbolji roman, "Glas gospodara".

[Vrh]
Morpheus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 10:08 sub, 2. 10. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Post iznad sam mislio rec:"al nemojte ZABORAVIT da je Clark imao prste u filmu ",al mi se omaklo :oops: :oops:
Post iznad sam mislio rec:"al nemojte ZABORAVIT da je Clark imao prste u filmu ",al mi se omaklo Embarassed Embarassed

[Vrh]
c2h5oh
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-2 = 2 - 4

PostPostano: 12:08 ned, 3. 10. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

pogledaj pa nakon toga i procitaj (objasnjenje ide kasnije)
[b]BERSERKA[/b]

to je prvenstveno strip ali je za bolju prodaju stripa napravljen film sa 20 epizoda samo da bi se zaintigriralo publiku. ostatak ces morati procitati!!
Gaatzu je ZAKON!!
:)
pogledaj pa nakon toga i procitaj (objasnjenje ide kasnije)
BERSERKA

to je prvenstveno strip ali je za bolju prodaju stripa napravljen film sa 20 epizoda samo da bi se zaintigriralo publiku. ostatak ces morati procitati!!
Gaatzu je ZAKON!!
Smile

-----------------------------------------------------------------
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Asmodai
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 11:53 uto, 5. 10. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Geeez... ja sam izvan vremena i prostora ocito... dodjoh se upisat i tek na busu gore shvatim a je danas 5. i da je danas Strajk...

(tak mi i treba kad nisam pratio Degiorgi kao dobar forumas i procitao topice o strajku!)

... ajde sad sam fino dosao domeka pa mogu Degiorgi naciju malo informirati o jos ponekoj animi :)

c2h5oh -> Berserk ima 25 epizoda uz to da je 26 epizoda prva epizoda :)

Nesi -> Hellsing! Yeee! [size=9]Pssst... Stize mi manga za jedno mjesec dana (napokon!)[/size]

... i da lik u Stokerovoj knjizi (i crappy blockbusteru) je Van Helsing i nema veze sa Hellsingom.

Tko zeli dobru mjuzu, genijalnu atmosferu i blagi retro stih strpan medju placenike u svemitu -> Cowboy Bebop!

Buduci da znam da ovdje ima vec fanova Bebopa, mogu vam preporuciti novi Watanabeov uradak - Samurai Champloo (17 epizoda trenutacno). Edo period japanske povijesti (sogunat i samuraji za one manje upoznate sa time), prica o samuraju lutalici, bloodthirsty lunaticu i simpaticnoj cutici koja ide za njima po japanu...

Full Metal Alchemist
... je genijalna stvar izvrsne price. Trenutacno se ceka da se fansuba zadnja epizoda (52!). Ukratko, prica o dva brata Alphonseui Edwardu Elricu, koji su pokusali ozivjeti svoju majku alkemijom, izgubili svoja tijela (ili djelove inih) a zauzvrat dobili cudoviste. Sada krecu na put kojim ce pronaci Philosopher's Stone i vratiti natrag izgubljeno. Genijalna prica prepuna obrata, a alkemija u borbi je takav eye candy... Eh da... i Homonculi... Lust... Gluttony... Envy... ;)

Tenjou Tenge
Zabavno, nasilno i povremeno orjentirano Fan Serviceu. Sa druge strane likovi su genijalni kao i koreografije borbe i originalnost poteza. Usto kad gledatelj pocne otkrivati povijest obitelji Natsume i sto se zapravo desilo nekoliko godina ranija... I da spada ovamo jer kad vidit kak borbe izgledaju...
Moderno vrijeme, skola u japanu u kojoj se njeguje umjetnost borbe. Tamo dolaze dva ludjosa Nagi Souchiro i Bob Makihra i zele sve namlatiti... no tamo naljecu na sestre Natsume i njihovog ucenika. Hillarity, violence, panty shots, flashbacks and war ensues...

Ghost In the Shell Innocence
Mama mia... sto to dobro zgleda! Unija CGI, Cell shadinga i klasicne animacije u sprezi sa genijalnom pricom inspiriranom djelom Masamune Shirowa. Mamoru Oshii je genije! Nazalost, trenutacni subovi su tragicni (hawks) i preporucam da se priceka dok se ne pojave bolji jer ce se puno izgubiti od gledanja
Sto se price tice... ukratko... postoji novi oblik umjetnog zivota, Batou iz Section 9 je dodjeljen slucaj da ih prouci i da sazana zasto napadaju i ubijaju ljude.

Sto se tice filmova...

I, Robot je ugodno iznenadjenje sto se tice izvedbe i price. Tko je citao Aasimova zna vec sve na pocetku, a tko nije ce vjerojatno rado pogledati pricu u Will Smithu kao policajcu buducnosti koji nemoze smisliti robote a onda mu bas padne u krilo prvi slucaj ubojstva koji je napravio robot.

Hellboy
Jedna od najboljih adpatacija stripa ikad (na nivou Burtonovih Batmana). Sad ce nama sjesti u kina i preporucam svima da pogledaju. Hellboy je agent BPRD-a, agencije za lov i kontrolu nadnaravnog...
No Hellboy je demon koji je dosao na zemlju 1944. krajem 2. svjetskog rata kao beba i bio odgojen kao covjek.
Pulp, dizanje stvari u zrak sakama, odluke tko si sto si i pricajuci lesevi. Iskrena preporuka :)

O knjigama ne treba puno pricati, kad se radi o SF i Fantasy nekoliko imena su uvjek tu - Gibson, Brin, Prattchet i Anderson. Uz to za sve vas koji jos NISTE procitali Discworld krenite cim prije jer se radi o parodiji ljudskog drustva, Fantasy zanra i generalnoj komediji... to je bjerojatno ono sto bi Addams napravio da nije napisao SF parodiju...

I za kraj... par stripova...

Fables - Legends in Exile
Sto se desi kada svi likovi z basni, bajki i folklora pobjegnu na Zemlju i sakriju se u New Yorku? Fables, ocito... Glavni likovi su Snjeguljica i serif Fabletowna - Bigby Wolf (AKA Big Bad Wolf). Prince Charming je bio ista osoba iz svih onih bajki... stoga su i Pepeljuga i Trnoruzica i Snjeguljica razvedene i nemogu ga podnjeti :). Sam prica se bavi problemima u Fabletownu (dio New Yorka koji su bajke odvojile za sebe) i dolasku zlog Protivnika zbog kojeg su bajke pobjegle na zemlju. I ne, nije za djecicu...

We3
Prica o 3 cyborg assasina koje je americka vlada napravila od 3 kucna ljubimca... zeca, macke i psa. (:))

Conan (Dark Horse)
Fascinatan stil Carya Norda i savrseni mitski osjecaj koji prenosi Kurt Busiek. Prica o Conanovim mladim danima... od kad je krenuo od kuce, preko Hyperboree i ostalih fascinantnih lokacija

Hellboy - Vidi gore... Mignolin strip je visestruko bolji, i osim glavne price se bavi hrpom kratkih prica inspiranim razlictim legendama i mitovima.

Transmetropolitan
U svijetu buducnosti gdje se ljude klonira i servira u fast foodu, gdje je 80% ljudi na drogama i gdje vlada radi sto hoce, Spider Jerusalem je novinar koji uvjek pise istinu. No to radi otrovnim pisanjem i aktivnom destrukcijom. Ima jedan dio stripa koji je stravicno slican izborima u SAD.... (a napisan je pred 5-6 godina)

Eto nadam se da ce ovo biti bar malo korisno :)
Geeez... ja sam izvan vremena i prostora ocito... dodjoh se upisat i tek na busu gore shvatim a je danas 5. i da je danas Strajk...

(tak mi i treba kad nisam pratio Degiorgi kao dobar forumas i procitao topice o strajku!)

... ajde sad sam fino dosao domeka pa mogu Degiorgi naciju malo informirati o jos ponekoj animi Smile

c2h5oh → Berserk ima 25 epizoda uz to da je 26 epizoda prva epizoda Smile

Nesi → Hellsing! Yeee! Pssst... Stize mi manga za jedno mjesec dana (napokon!)

... i da lik u Stokerovoj knjizi (i crappy blockbusteru) je Van Helsing i nema veze sa Hellsingom.

Tko zeli dobru mjuzu, genijalnu atmosferu i blagi retro stih strpan medju placenike u svemitu → Cowboy Bebop!

Buduci da znam da ovdje ima vec fanova Bebopa, mogu vam preporuciti novi Watanabeov uradak - Samurai Champloo (17 epizoda trenutacno). Edo period japanske povijesti (sogunat i samuraji za one manje upoznate sa time), prica o samuraju lutalici, bloodthirsty lunaticu i simpaticnoj cutici koja ide za njima po japanu...

Full Metal Alchemist
... je genijalna stvar izvrsne price. Trenutacno se ceka da se fansuba zadnja epizoda (52!). Ukratko, prica o dva brata Alphonseui Edwardu Elricu, koji su pokusali ozivjeti svoju majku alkemijom, izgubili svoja tijela (ili djelove inih) a zauzvrat dobili cudoviste. Sada krecu na put kojim ce pronaci Philosopher's Stone i vratiti natrag izgubljeno. Genijalna prica prepuna obrata, a alkemija u borbi je takav eye candy... Eh da... i Homonculi... Lust... Gluttony... Envy... Wink

Tenjou Tenge
Zabavno, nasilno i povremeno orjentirano Fan Serviceu. Sa druge strane likovi su genijalni kao i koreografije borbe i originalnost poteza. Usto kad gledatelj pocne otkrivati povijest obitelji Natsume i sto se zapravo desilo nekoliko godina ranija... I da spada ovamo jer kad vidit kak borbe izgledaju...
Moderno vrijeme, skola u japanu u kojoj se njeguje umjetnost borbe. Tamo dolaze dva ludjosa Nagi Souchiro i Bob Makihra i zele sve namlatiti... no tamo naljecu na sestre Natsume i njihovog ucenika. Hillarity, violence, panty shots, flashbacks and war ensues...

Ghost In the Shell Innocence
Mama mia... sto to dobro zgleda! Unija CGI, Cell shadinga i klasicne animacije u sprezi sa genijalnom pricom inspiriranom djelom Masamune Shirowa. Mamoru Oshii je genije! Nazalost, trenutacni subovi su tragicni (hawks) i preporucam da se priceka dok se ne pojave bolji jer ce se puno izgubiti od gledanja
Sto se price tice... ukratko... postoji novi oblik umjetnog zivota, Batou iz Section 9 je dodjeljen slucaj da ih prouci i da sazana zasto napadaju i ubijaju ljude.

Sto se tice filmova...

I, Robot je ugodno iznenadjenje sto se tice izvedbe i price. Tko je citao Aasimova zna vec sve na pocetku, a tko nije ce vjerojatno rado pogledati pricu u Will Smithu kao policajcu buducnosti koji nemoze smisliti robote a onda mu bas padne u krilo prvi slucaj ubojstva koji je napravio robot.

Hellboy
Jedna od najboljih adpatacija stripa ikad (na nivou Burtonovih Batmana). Sad ce nama sjesti u kina i preporucam svima da pogledaju. Hellboy je agent BPRD-a, agencije za lov i kontrolu nadnaravnog...
No Hellboy je demon koji je dosao na zemlju 1944. krajem 2. svjetskog rata kao beba i bio odgojen kao covjek.
Pulp, dizanje stvari u zrak sakama, odluke tko si sto si i pricajuci lesevi. Iskrena preporuka Smile

O knjigama ne treba puno pricati, kad se radi o SF i Fantasy nekoliko imena su uvjek tu - Gibson, Brin, Prattchet i Anderson. Uz to za sve vas koji jos NISTE procitali Discworld krenite cim prije jer se radi o parodiji ljudskog drustva, Fantasy zanra i generalnoj komediji... to je bjerojatno ono sto bi Addams napravio da nije napisao SF parodiju...

I za kraj... par stripova...

Fables - Legends in Exile
Sto se desi kada svi likovi z basni, bajki i folklora pobjegnu na Zemlju i sakriju se u New Yorku? Fables, ocito... Glavni likovi su Snjeguljica i serif Fabletowna - Bigby Wolf (AKA Big Bad Wolf). Prince Charming je bio ista osoba iz svih onih bajki... stoga su i Pepeljuga i Trnoruzica i Snjeguljica razvedene i nemogu ga podnjeti Smile. Sam prica se bavi problemima u Fabletownu (dio New Yorka koji su bajke odvojile za sebe) i dolasku zlog Protivnika zbog kojeg su bajke pobjegle na zemlju. I ne, nije za djecicu...

We3
Prica o 3 cyborg assasina koje je americka vlada napravila od 3 kucna ljubimca... zeca, macke i psa. (Smile)

Conan (Dark Horse)
Fascinatan stil Carya Norda i savrseni mitski osjecaj koji prenosi Kurt Busiek. Prica o Conanovim mladim danima... od kad je krenuo od kuce, preko Hyperboree i ostalih fascinantnih lokacija

Hellboy - Vidi gore... Mignolin strip je visestruko bolji, i osim glavne price se bavi hrpom kratkih prica inspiranim razlictim legendama i mitovima.

Transmetropolitan
U svijetu buducnosti gdje se ljude klonira i servira u fast foodu, gdje je 80% ljudi na drogama i gdje vlada radi sto hoce, Spider Jerusalem je novinar koji uvjek pise istinu. No to radi otrovnim pisanjem i aktivnom destrukcijom. Ima jedan dio stripa koji je stravicno slican izborima u SAD.... (a napisan je pred 5-6 godina)

Eto nadam se da ce ovo biti bar malo korisno Smile

... you know you are doing something right!
-Blitzkrieg
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Morpheus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 13:50 sub, 16. 10. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

.Asmodai,sta da kazem,hvala.Mislim,ono,sad imam sta da radim čitavu godinu :D .Čitaj,gledaj i uživaj.Ali,prije svega uči,naravno :wink:
.Asmodai,sta da kazem,hvala.Mislim,ono,sad imam sta da radim čitavu godinu Very Happy .Čitaj,gledaj i uživaj.Ali,prije svega uči,naravno Wink

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum