Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vini Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 0:40 sub, 15. 9. 2007 Naslov: |
|
|
prosvjedom na kojem cete se samo derati ili eventualno pricati 'to i to nevalja' necete postici nista, osim eventualno pozivanja policije zbog ometanja javnog reda i mira te narusavanja posjeda (sveucilisni teritorij)
ono sto bi _mozda_ moglo promijeniti stvari je da organizator prosvjeda slozi KONKRETNE probleme i KONKRENTNA rjesenja/prijedloge rjesenja problema (u skladu sa svim pravnim dokumentima koji se odnose na MO), nakon toga da se na te prijedloge potpisu studenti, dokument se urudzbira i posalje na fakultetsko vijece, i nakon toga da se MIRNIM okupljanjem podrzi taj papir koji je otisao na FV
i fkors, u medjuvremenu upoznati clanove vijeca sa problemima i cuti njihovo misljenje ili ih uvjeriti da je vase rjesenje bolje.... i zasto je bolje
tako bi se IMO mogao napraviti dovoljno veliki pritisak da se stvari odmah rijese/krenu rjesavati i mozda dovedu u red
kako se nista od administrativnih stvari, afaik, nije dogodilo, a za ovu sjednicu niti ne moze (a na iducoj je prekasno jer ce nastava poceti prije nje) + sto se najavljuje bucan prosvjed.... zbilja ne znam tko moze biti imalo uvjeren da ce to poluciti ikakve pozitivne/korisne rezultate? :-k
mislim, ako se i okupi izvjesna kolicina ljudi, to ce biti zvizdanje u vjetar
naime, od clanova vijeca zasada su tek 3 osobe ovdje nazocne i svjesne otprilike cemu bi prosvjed trebao sluziti
u vijecu je izmedju 60 i 70 clanova, i za bilo koju odluku vam treba natpolovicna vecina
fkors, ako uopce postoji odluka za donijeti - a u ovom slucaju prijedloga odluke nema
tako da je zbilja upitno sto organizatori prosvjeda zele ovime postici, ako prije toga nisu niti pokusali pismeno predati zahtjeve.... (a da su ih predali na vrijeme, dekan i prodekan bi to znali i jucer bi se na VVSu culo za to - dakle nisu)
osim mozda kasnije reci 'mi smo organizirali studente'.... ili tako nesto :roll:
prosvjedom na kojem cete se samo derati ili eventualno pricati 'to i to nevalja' necete postici nista, osim eventualno pozivanja policije zbog ometanja javnog reda i mira te narusavanja posjeda (sveucilisni teritorij)
ono sto bi _mozda_ moglo promijeniti stvari je da organizator prosvjeda slozi KONKRETNE probleme i KONKRENTNA rjesenja/prijedloge rjesenja problema (u skladu sa svim pravnim dokumentima koji se odnose na MO), nakon toga da se na te prijedloge potpisu studenti, dokument se urudzbira i posalje na fakultetsko vijece, i nakon toga da se MIRNIM okupljanjem podrzi taj papir koji je otisao na FV
i fkors, u medjuvremenu upoznati clanove vijeca sa problemima i cuti njihovo misljenje ili ih uvjeriti da je vase rjesenje bolje.... i zasto je bolje
tako bi se IMO mogao napraviti dovoljno veliki pritisak da se stvari odmah rijese/krenu rjesavati i mozda dovedu u red
kako se nista od administrativnih stvari, afaik, nije dogodilo, a za ovu sjednicu niti ne moze (a na iducoj je prekasno jer ce nastava poceti prije nje) + sto se najavljuje bucan prosvjed.... zbilja ne znam tko moze biti imalo uvjeren da ce to poluciti ikakve pozitivne/korisne rezultate?
mislim, ako se i okupi izvjesna kolicina ljudi, to ce biti zvizdanje u vjetar
naime, od clanova vijeca zasada su tek 3 osobe ovdje nazocne i svjesne otprilike cemu bi prosvjed trebao sluziti
u vijecu je izmedju 60 i 70 clanova, i za bilo koju odluku vam treba natpolovicna vecina
fkors, ako uopce postoji odluka za donijeti - a u ovom slucaju prijedloga odluke nema
tako da je zbilja upitno sto organizatori prosvjeda zele ovime postici, ako prije toga nisu niti pokusali pismeno predati zahtjeve.... (a da su ih predali na vrijeme, dekan i prodekan bi to znali i jucer bi se na VVSu culo za to - dakle nisu)
osim mozda kasnije reci 'mi smo organizirali studente'.... ili tako nesto
|
|
[Vrh] |
|
Artemis Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 3:22 sub, 15. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Mislim da prosvjed nece pomoci ali i to je bar "nesto". Samo bih htio reci kako sam ja pao godinu.
UuR - zasluzeno pao
Linearna - dao oba kolokvija ali nisam predao 2 zadace i nisam imo pravo ic na usmeni. I onda tako dok sam se nakon neuspjesnog moljenja profesora spustao do tramvaja cujem jednog decka kako se hvali da ima sve skupa 12 bodova iz kolokvija ali mu je prijatelj rijesio sve zadace pa ima pravo ic na jos jedan popravni kolkovij. Mislim svaka mu cast ipak se potrudio vise od mene da nauci i nesto je radio.
Elementarna - Od 2 kolokvija falila su mi 3-4 boda za uvijet i onda je bio popravni za koji se prvo reklo da samo moramo skupit razliku za prolaz pa se na dan ili par dana prije kolokvija saznalo da treba imat neki minimum bodova za prolaz. Sva sreca da sam "puno" ucio jer sam mislio da cu jako tesko skupit ta 3-4 boda. Nisam proso. Iso na zalbe di sam vidio da mi je za cijeli zadatak "tocno" rijesen dodjeljen jedan bod od 4( a falila mi 2-3) jer nisam napiso jedan uvijet. Prije mene jedan kolega je ispitivo profesora sto mu nije tocno i profesor mu je lijepo objasnio: "Nisi napiso ovo, nisi napiso ono... a vidis kolega(ja) je napiso to sve ali mu fali taj isti uvijet". Oba 2 smo dobili po jedan bod bez obzira sto on nije napiso ni 4 reda zadatka.
Analiza - Nisam skupio dovoljno bodova iz kolokvija, bio sam na svim blicevima. Naucio za popravni al eto... zastoj tramvaja i nisam stigo na ispit( krenuo sam 1h prije al posto sam bio doma u skoro pa novom zg nisam se trudio doc pjeske - ne bi stigo ) U to trenutku sam bio tolko demoraliziran i bezvoljan zbog tramvaja i ovog gore da mi se nije dalo profesoru prodavat price da je bio zastoj. Recimo da sam si sam kriv al eto bar sam naucio da krenem bar 2h prije na faks. :)
Nije da ja trazim krivce, sam sam kriv i zasluzeno sam pao ali mislim da u ovom gore ima nekih stvari koje nisu fer( da slucajno neko nije napiso zivot nije fer :twisted: ) i mislim da bi te stvari trebalo ispravit a ne to sto ne znamo kad je popravni. IMO hvatanje za slmake. Ne znas nikad ni dal ce ti trebat popravni ili ne. Mozda bas svi prodju pa ga nece ni bit. Za sto vise rokova sam za :)
That's all from me :)
P.S: Napominjem jos jednom da ovo nije jadikovka nego samo opis nekih konkretnih problema.
Mislim da prosvjed nece pomoci ali i to je bar "nesto". Samo bih htio reci kako sam ja pao godinu.
UuR - zasluzeno pao
Linearna - dao oba kolokvija ali nisam predao 2 zadace i nisam imo pravo ic na usmeni. I onda tako dok sam se nakon neuspjesnog moljenja profesora spustao do tramvaja cujem jednog decka kako se hvali da ima sve skupa 12 bodova iz kolokvija ali mu je prijatelj rijesio sve zadace pa ima pravo ic na jos jedan popravni kolkovij. Mislim svaka mu cast ipak se potrudio vise od mene da nauci i nesto je radio.
Elementarna - Od 2 kolokvija falila su mi 3-4 boda za uvijet i onda je bio popravni za koji se prvo reklo da samo moramo skupit razliku za prolaz pa se na dan ili par dana prije kolokvija saznalo da treba imat neki minimum bodova za prolaz. Sva sreca da sam "puno" ucio jer sam mislio da cu jako tesko skupit ta 3-4 boda. Nisam proso. Iso na zalbe di sam vidio da mi je za cijeli zadatak "tocno" rijesen dodjeljen jedan bod od 4( a falila mi 2-3) jer nisam napiso jedan uvijet. Prije mene jedan kolega je ispitivo profesora sto mu nije tocno i profesor mu je lijepo objasnio: "Nisi napiso ovo, nisi napiso ono... a vidis kolega(ja) je napiso to sve ali mu fali taj isti uvijet". Oba 2 smo dobili po jedan bod bez obzira sto on nije napiso ni 4 reda zadatka.
Analiza - Nisam skupio dovoljno bodova iz kolokvija, bio sam na svim blicevima. Naucio za popravni al eto... zastoj tramvaja i nisam stigo na ispit( krenuo sam 1h prije al posto sam bio doma u skoro pa novom zg nisam se trudio doc pjeske - ne bi stigo ) U to trenutku sam bio tolko demoraliziran i bezvoljan zbog tramvaja i ovog gore da mi se nije dalo profesoru prodavat price da je bio zastoj. Recimo da sam si sam kriv al eto bar sam naucio da krenem bar 2h prije na faks.
Nije da ja trazim krivce, sam sam kriv i zasluzeno sam pao ali mislim da u ovom gore ima nekih stvari koje nisu fer( da slucajno neko nije napiso zivot nije fer ) i mislim da bi te stvari trebalo ispravit a ne to sto ne znamo kad je popravni. IMO hvatanje za slmake. Ne znas nikad ni dal ce ti trebat popravni ili ne. Mozda bas svi prodju pa ga nece ni bit. Za sto vise rokova sam za
That's all from me
P.S: Napominjem jos jednom da ovo nije jadikovka nego samo opis nekih konkretnih problema.
_________________ In such situations, when layer is put upon layer, when all is a facade, wound within webs of deception, the truth is what you make of it.
Nothing pains a liar more than when an opponent turns one of his lies into truth.
|
|
[Vrh] |
|
Debla Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 7:35 sub, 15. 9. 2007 Naslov: |
|
|
e pa da ste se točno raspitali kod čovjeka koji je tam vani pred faksom znali bi da to nije samo tak, prosvjed je odobren, pisana je peticija, neki profesori koji su držali kolegije bolonjcima podržavaju prosvjed, dekan podržava prosvjed, čak je i rečeno da ako se skupi 200 potpisa na peticiji(za više rokova za bolonjce) da to dolazi u obzir, ima knjiga žalbi di se točno imenuje profesor, dekan će pročitat i reko je da će porazgovarat s njima
evo ja sam pala neki dan jedan kolegij i to integralni, učila sam , na ispitu sam bila treća prve dvije osobe su dobile osobe mani je falilo 7 bodova od 160, bio je najavljen usmeni, tjedan dana poslije, profesor je umjesto usmenog stavio pismeni kvalifikacijski pismeni-usmeni , ja sjela pitanja nisu bila tolko teška kolko sam ja zinula na to kak nam je dao ispit, očekivala sam usmeni,razgovor s profesorom, naravno da se nisam kvalificirala na usmeni, a ono što sam dobro bila napisala pismeni nije imalo nikakve veze(ok ovo sve skupa nema veze s prosvjedom)
a popravni ispit ili kolokvij nije rok, kad se to spominje prodekanica se grozi, tako da se to nesmije koristit, a kad bi bio rok valjda bi onda i kolokviji važili ko jedan rok, a to bi značilo da su pravila ista,e na integralnom za pis ocjene nakon kolkovija je bilo dovoljno 50 %, što ja jesam imala na popravnom i više..
i nekužim vas, prvo ste nam govorili da nema smisla pisat na forumu da to itak niko ne čita neg da se trebamo skupit jasno i glasno reč (ne napisat)kaj nam smeta, i reč kaj bi htjeli promjenit, i kaj sad opet ne valja?
e pa da ste se točno raspitali kod čovjeka koji je tam vani pred faksom znali bi da to nije samo tak, prosvjed je odobren, pisana je peticija, neki profesori koji su držali kolegije bolonjcima podržavaju prosvjed, dekan podržava prosvjed, čak je i rečeno da ako se skupi 200 potpisa na peticiji(za više rokova za bolonjce) da to dolazi u obzir, ima knjiga žalbi di se točno imenuje profesor, dekan će pročitat i reko je da će porazgovarat s njima
evo ja sam pala neki dan jedan kolegij i to integralni, učila sam , na ispitu sam bila treća prve dvije osobe su dobile osobe mani je falilo 7 bodova od 160, bio je najavljen usmeni, tjedan dana poslije, profesor je umjesto usmenog stavio pismeni kvalifikacijski pismeni-usmeni , ja sjela pitanja nisu bila tolko teška kolko sam ja zinula na to kak nam je dao ispit, očekivala sam usmeni,razgovor s profesorom, naravno da se nisam kvalificirala na usmeni, a ono što sam dobro bila napisala pismeni nije imalo nikakve veze(ok ovo sve skupa nema veze s prosvjedom)
a popravni ispit ili kolokvij nije rok, kad se to spominje prodekanica se grozi, tako da se to nesmije koristit, a kad bi bio rok valjda bi onda i kolokviji važili ko jedan rok, a to bi značilo da su pravila ista,e na integralnom za pis ocjene nakon kolkovija je bilo dovoljno 50 %, što ja jesam imala na popravnom i više..
i nekužim vas, prvo ste nam govorili da nema smisla pisat na forumu da to itak niko ne čita neg da se trebamo skupit jasno i glasno reč (ne napisat)kaj nam smeta, i reč kaj bi htjeli promjenit, i kaj sad opet ne valja?
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Blatko Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 14:37 sub, 15. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Blatko"][quote="vsego"][quote="Debla"]prosvjed je odobren[/quote]
Trenutno mi "čovjek koji je tam vani pred faksom" nije dostupan, pa pitam ovdje: tko je odobrio da se bukom onemoguci rad Fakultetskog Vijeca, sto je trenutno u planu? :-k[/quote]
Mislim da je odobravanje prosvjeda isključivo pravo MUP-a RH. :policajac:
[/quote]
na teritoriju sveucilista MUP nema jurisdikciju osim ako su explicitno pozvani
@debla:
1. ako je dekan upoznat sa prosvjedom i odobrio ga je, ne mislis li da bi takvu informaciju podijelio sa tijelom koje se bavi studiranjem?
2. ako je sve tako lijepo i transparentno, zasto za pocetak te stvari ne pisu na njihovom blogu, te zasto, ako je prosvjed usmjeren protiv matematike, je jedina komunikacija sa studentima matematike putem papira na oglasnoj ploci
npr, niti jedan organizator se ovdje nije javio i napisao sto je napravljeno, a opce je poznata stvar o tome koliko studenata matematike prati ovaj forum i takodjer je opce poznato da nikad nikome nije bilo zabranjeno da prica dok ne vrijedja (sudionike rasprave ili fakultetsko osoblje)
3. dok god je 'neki' covjek pred faxom i 'neki profesori' i dok o nicemu ne postoji pisani trag sa autogramima (dekan, profesori) i slicno - ja tome ne vjerujem, a isto tako vjerujem da je i dobar dio clanova vijeca nepovjerljiv
za studente ne mogu garantirati, jer oni koji su iole bili upuceni u prijasnje afere i spacke su sad pred diplomom
knjiga zalbi?...
definitivno je zanimljivo kako se u ovo doba suvremene tehnologije stvari prenose putem usmene predaje i da nista od toga nije osvanulo na netu
kad se samo sjetim kako studenti kukaju da bi rezultati trebali biti na netu iz svih kolegija jer da to profesorima nemre biti tako tesko, a onda organizatori prosvjeda koji _imaju_ blog, na svom blogu ne napisu tako neke (provjerljive) podatke, koji mogu dici povjerenje u prosvjed
pretpostavljam da ne znas ime osobe koja sjedi vani pred faxom i dala ti je te informacije? :-k
Blatko (napisa): | vsego (napisa): | Debla (napisa): | prosvjed je odobren |
Trenutno mi "čovjek koji je tam vani pred faksom" nije dostupan, pa pitam ovdje: tko je odobrio da se bukom onemoguci rad Fakultetskog Vijeca, sto je trenutno u planu?  |
Mislim da je odobravanje prosvjeda isključivo pravo MUP-a RH.
|
na teritoriju sveucilista MUP nema jurisdikciju osim ako su explicitno pozvani
@debla:
1. ako je dekan upoznat sa prosvjedom i odobrio ga je, ne mislis li da bi takvu informaciju podijelio sa tijelom koje se bavi studiranjem?
2. ako je sve tako lijepo i transparentno, zasto za pocetak te stvari ne pisu na njihovom blogu, te zasto, ako je prosvjed usmjeren protiv matematike, je jedina komunikacija sa studentima matematike putem papira na oglasnoj ploci
npr, niti jedan organizator se ovdje nije javio i napisao sto je napravljeno, a opce je poznata stvar o tome koliko studenata matematike prati ovaj forum i takodjer je opce poznato da nikad nikome nije bilo zabranjeno da prica dok ne vrijedja (sudionike rasprave ili fakultetsko osoblje)
3. dok god je 'neki' covjek pred faxom i 'neki profesori' i dok o nicemu ne postoji pisani trag sa autogramima (dekan, profesori) i slicno - ja tome ne vjerujem, a isto tako vjerujem da je i dobar dio clanova vijeca nepovjerljiv
za studente ne mogu garantirati, jer oni koji su iole bili upuceni u prijasnje afere i spacke su sad pred diplomom
knjiga zalbi?...
definitivno je zanimljivo kako se u ovo doba suvremene tehnologije stvari prenose putem usmene predaje i da nista od toga nije osvanulo na netu
kad se samo sjetim kako studenti kukaju da bi rezultati trebali biti na netu iz svih kolegija jer da to profesorima nemre biti tako tesko, a onda organizatori prosvjeda koji _imaju_ blog, na svom blogu ne napisu tako neke (provjerljive) podatke, koji mogu dici povjerenje u prosvjed
pretpostavljam da ne znas ime osobe koja sjedi vani pred faxom i dala ti je te informacije?
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:48 sub, 15. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]
definitivno je zanimljivo kako se u ovo doba suvremene tehnologije stvari prenose putem usmene predaje[/quote]
plakati ne spadaju u usmenu predaju
[quote] i da nista od toga nije osvanulo na netu
kad se samo sjetim kako studenti kukaju da bi rezultati trebali biti na netu iz svih kolegija jer da to profesorima nemre biti tako tesko, a onda organizatori prosvjeda koji _imaju_ blog, na svom blogu ne napisu tako neke (provjerljive) podatke, koji mogu dici povjerenje u prosvjed[/quote]
pa rečeno nam je bilo (kada smo tražili/zamolili rezultate da se stave na web) da je to stvar dobre volje profesora/asistenta
zar to nemože biti slučaj i sada :?: mislim, stvar je organizatora kako će obavijestiti javnost
ja znam dosta kolega/kolegica koji NE posjećuju forum, možda je organizator jedan od njih?
također, jučer mi je jedan dečko koji ima neke veze s tim prosvjedom/peticijom/knjigom žalbe rekao da ga pitam što želim...tko želi znati više neka pita :)
Nesi (napisa): |
definitivno je zanimljivo kako se u ovo doba suvremene tehnologije stvari prenose putem usmene predaje |
plakati ne spadaju u usmenu predaju
Citat: | i da nista od toga nije osvanulo na netu
kad se samo sjetim kako studenti kukaju da bi rezultati trebali biti na netu iz svih kolegija jer da to profesorima nemre biti tako tesko, a onda organizatori prosvjeda koji _imaju_ blog, na svom blogu ne napisu tako neke (provjerljive) podatke, koji mogu dici povjerenje u prosvjed |
pa rečeno nam je bilo (kada smo tražili/zamolili rezultate da se stave na web) da je to stvar dobre volje profesora/asistenta
zar to nemože biti slučaj i sada mislim, stvar je organizatora kako će obavijestiti javnost
ja znam dosta kolega/kolegica koji NE posjećuju forum, možda je organizator jedan od njih?
također, jučer mi je jedan dečko koji ima neke veze s tim prosvjedom/peticijom/knjigom žalbe rekao da ga pitam što želim...tko želi znati više neka pita
_________________ I aim to misbehave
|
|
[Vrh] |
|
Blatko Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 20:38 sub, 15. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vini"]da,tako je bilo. i kako sad popravitit nacinjenu stetu? nikako.[/quote]
Cuj sorry, meni se cini da su studenti koji su na kolokvijima skupili manje od 13 bodova od maksimalnih 200 (tj. 6% ili manje) sami sebi napravili stetu. Mogu je popraviti tako da sljedece godine ponovno upisu kolegij i ozbiljno shvate obavezu rjesavanja zadaca, testova i kolokvija.
[quote="vini"]zbog ovakvih stvari se i prosvjeduje.[/quote]
Kakv[b]ih[/b] stvar[b]i[/b]? Ovo je do sada jedino izneseno na forumu za sto bi se mozda moglo tvrditi da predstavlja odstupanje od pravila objavljenih na pocetku semestra. Iako se meni cini da je jedina greska u tome sto vam na pocetku nisu rekli da ce uvjet za popravak biti 7% bodova na kolokvijima. Takvi uvjeti su najnormalnija stvar. Imaju ih i drugi kolegiji kod nas i na drugim fakultetima/sveucilistima.
Ako je to razlog za prosvjed, zasto onda na plakatima i na blogu ne pise "Prosvjedujemo jer iz Algebarskih struktura studenti sa 6% i manje bodova nisu imali priliku za popravak". Kao razloge prosvjeda navodi se:
[quote="sfus.blog.hr"]1. uvođenje dodatnih termina polaganja ispita u jesenskom roku za studente koji studiraju po bolonjskom programu.
2. precizno definiranje studijskog programa za sljedeću akademsku godinu, što podrazumijeva preciziranje uvjeta upisa studenta u sljedeći semestar, odnosno u sljedeću godinu studija te preduvjete upisa pojedinih predmeta ili grupe predmeta; zatim, precizno utvrđivanje nastavnika i suradnika koji će izvoditi nastavu, početak i završetak te satnicu izvođenja nastave, načina polaganja ispita, ispitnih rokova, te ostalih važnih činjenica za uredno izvođenje nastave.[/quote]
To vam je vec sve ispunjeno.
vini (napisa): | da,tako je bilo. i kako sad popravitit nacinjenu stetu? nikako. |
Cuj sorry, meni se cini da su studenti koji su na kolokvijima skupili manje od 13 bodova od maksimalnih 200 (tj. 6% ili manje) sami sebi napravili stetu. Mogu je popraviti tako da sljedece godine ponovno upisu kolegij i ozbiljno shvate obavezu rjesavanja zadaca, testova i kolokvija.
vini (napisa): | zbog ovakvih stvari se i prosvjeduje. |
Kakvih stvari? Ovo je do sada jedino izneseno na forumu za sto bi se mozda moglo tvrditi da predstavlja odstupanje od pravila objavljenih na pocetku semestra. Iako se meni cini da je jedina greska u tome sto vam na pocetku nisu rekli da ce uvjet za popravak biti 7% bodova na kolokvijima. Takvi uvjeti su najnormalnija stvar. Imaju ih i drugi kolegiji kod nas i na drugim fakultetima/sveucilistima.
Ako je to razlog za prosvjed, zasto onda na plakatima i na blogu ne pise "Prosvjedujemo jer iz Algebarskih struktura studenti sa 6% i manje bodova nisu imali priliku za popravak". Kao razloge prosvjeda navodi se:
sfus.blog.hr (napisa): | 1. uvođenje dodatnih termina polaganja ispita u jesenskom roku za studente koji studiraju po bolonjskom programu.
2. precizno definiranje studijskog programa za sljedeću akademsku godinu, što podrazumijeva preciziranje uvjeta upisa studenta u sljedeći semestar, odnosno u sljedeću godinu studija te preduvjete upisa pojedinih predmeta ili grupe predmeta; zatim, precizno utvrđivanje nastavnika i suradnika koji će izvoditi nastavu, početak i završetak te satnicu izvođenja nastave, načina polaganja ispita, ispitnih rokova, te ostalih važnih činjenica za uredno izvođenje nastave. |
To vam je vec sve ispunjeno.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 20:54 sub, 15. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Mad Wilson"]Dati sve kolegije u tjedan-dva (nakon kolokvijskog tjedna) je previse.[/quote]
Apsolutno. Zato vi polazete ispite tokom cijele godine, putem zadaca, testova i kolokvija. To na kraju zove se zavrsni ispit i on u pravilu nosi oko 30% od ocjene.
[quote="Mad Wilson"]Mislim da bi shema s vise rokova odgovarala i profacima; tako bi barem (oni koji zele) mozda stigli doista sve ispitati. :)[/quote]
Sigurno ima nastavnika kojima je prijasnji sistem bolje odgovarao. Ni ja ne mislim da je bio toliko los - meni je kao studentu savrseno odgovarao. Kao nastavnik, mislim da je ovo za vecinu studenata ipak bolje jer ih tjera na redovito pracenje nastave i ucenje na vrijeme, a ne godinama nakon sto su odslusali predavanja.
Mad Wilson (napisa): | Dati sve kolegije u tjedan-dva (nakon kolokvijskog tjedna) je previse. |
Apsolutno. Zato vi polazete ispite tokom cijele godine, putem zadaca, testova i kolokvija. To na kraju zove se zavrsni ispit i on u pravilu nosi oko 30% od ocjene.
Mad Wilson (napisa): | Mislim da bi shema s vise rokova odgovarala i profacima; tako bi barem (oni koji zele) mozda stigli doista sve ispitati.  |
Sigurno ima nastavnika kojima je prijasnji sistem bolje odgovarao. Ni ja ne mislim da je bio toliko los - meni je kao studentu savrseno odgovarao. Kao nastavnik, mislim da je ovo za vecinu studenata ipak bolje jer ih tjera na redovito pracenje nastave i ucenje na vrijeme, a ne godinama nakon sto su odslusali predavanja.
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
pero Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:24 sub, 15. 9. 2007 Naslov: |
|
|
Bolonjac sam.
[quote]
1. uvođenje dodatnih termina polaganja ispita u jesenskom roku za studente koji studiraju po bolonjskom programu.
[/quote]
Šansi za položit kolegije je bilo dovoljno.
[quote]
2. precizno definiranje studijskog programa za sljedeću akademsku godinu, što podrazumijeva preciziranje uvjeta upisa studenta u sljedeći semestar, odnosno u sljedeću godinu studija te preduvjete upisa pojedinih predmeta ili grupe predmeta; zatim, precizno utvrđivanje nastavnika i suradnika koji će izvoditi nastavu, početak i završetak te satnicu izvođenja nastave, načina polaganja ispita, ispitnih rokova, te ostalih važnih činjenica za uredno izvođenje nastave.[/quote]
Ako se je i nešto mijenjalo od uvjeta obećanih na početku semestra, to se je činilo u korist studenata.
Kolko vidim na netu je navedeno koji će profesor predavat koje kolegije, kolegiji predhodnici, opisi kolegija, raspored je uvijek objavljen prije uvodnog predavanja ...
Ne vidim razlog za prosvjed.
Jedna zamjerka bolonji: obavezna predavanja, to rezultira samo prenapučenošću dvorana.
Bolonjac sam.
Citat: |
1. uvođenje dodatnih termina polaganja ispita u jesenskom roku za studente koji studiraju po bolonjskom programu.
|
Šansi za položit kolegije je bilo dovoljno.
Citat: |
2. precizno definiranje studijskog programa za sljedeću akademsku godinu, što podrazumijeva preciziranje uvjeta upisa studenta u sljedeći semestar, odnosno u sljedeću godinu studija te preduvjete upisa pojedinih predmeta ili grupe predmeta; zatim, precizno utvrđivanje nastavnika i suradnika koji će izvoditi nastavu, početak i završetak te satnicu izvođenja nastave, načina polaganja ispita, ispitnih rokova, te ostalih važnih činjenica za uredno izvođenje nastave. |
Ako se je i nešto mijenjalo od uvjeta obećanih na početku semestra, to se je činilo u korist studenata.
Kolko vidim na netu je navedeno koji će profesor predavat koje kolegije, kolegiji predhodnici, opisi kolegija, raspored je uvijek objavljen prije uvodnog predavanja ...
Ne vidim razlog za prosvjed.
Jedna zamjerka bolonji: obavezna predavanja, to rezultira samo prenapučenošću dvorana.
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 21:46 sub, 15. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Mad Wilson"]Zadace i testovi nose zanemariv broj bodova, pa cu ih... zanemariti.[/quote]
Losa odluka. Cilj zadaca i testova je da te pripreme za kolokvije, koji ne nose zanemarivo bodova.
[quote="Mad Wilson"]Istina je da kolokviji i usmeni nose priblizno jednak broj bodova, ali ne bih ucenje za kolokvij usporedivao s ucenjem za usmeni (tj. rjesavanje zadacica s odgovaranjem teorije).[/quote]
1. Na kojem kolokviju si imao samo zadacice, bez pitanja iz teorije?
2. Na kojem kolegiju zavrsni ispit nosi vise od 40% ocjene?
To su naime bile eksplicitne upute nastavnicima koji su sastavljali uvjete ocjenjivanja za svoje kolegije. Dajte teoriju na kolokvijima, nemojte staviti preveliki ponder za zavrsni ispit.
Inace, slazem se da je pisanje testa sasvim druga stvar nego usmeno odgovaranje. Meni su u pravilu usmeni ispiti bolje odgovarali (jer informacije idu u oba smjera).
Mad Wilson (napisa): | Zadace i testovi nose zanemariv broj bodova, pa cu ih... zanemariti. |
Losa odluka. Cilj zadaca i testova je da te pripreme za kolokvije, koji ne nose zanemarivo bodova.
Mad Wilson (napisa): | Istina je da kolokviji i usmeni nose priblizno jednak broj bodova, ali ne bih ucenje za kolokvij usporedivao s ucenjem za usmeni (tj. rjesavanje zadacica s odgovaranjem teorije). |
1. Na kojem kolokviju si imao samo zadacice, bez pitanja iz teorije?
2. Na kojem kolegiju zavrsni ispit nosi vise od 40% ocjene?
To su naime bile eksplicitne upute nastavnicima koji su sastavljali uvjete ocjenjivanja za svoje kolegije. Dajte teoriju na kolokvijima, nemojte staviti preveliki ponder za zavrsni ispit.
Inace, slazem se da je pisanje testa sasvim druga stvar nego usmeno odgovaranje. Meni su u pravilu usmeni ispiti bolje odgovarali (jer informacije idu u oba smjera).
|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Blatko Forumaš(ica)

|
Postano: 22:19 sub, 15. 9. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vedraf"][quote="krcko"]
Cuj sorry, meni se cini da su studenti koji su na kolokvijima skupili manje od 13 bodova od maksimalnih 200 (tj. 6% ili manje) sami sebi napravili stetu.
[/quote]
Mali ispravak,nije bilo 200 bodova nego 70 (2 kolokvija po 30 i dva najavljena blica po 5 bodova)[/quote]
Još manji ispravak: nije bilo 70 bodova, nego 60, što je 21.66% iz testova i kolokvija zajedno. To je puno više od najavljenih 0%.
(btw, ja se ne bunim u svoje ime; položio sam AS-e bez popravnog 8))
vedraf (napisa): | krcko (napisa): |
Cuj sorry, meni se cini da su studenti koji su na kolokvijima skupili manje od 13 bodova od maksimalnih 200 (tj. 6% ili manje) sami sebi napravili stetu.
|
Mali ispravak,nije bilo 200 bodova nego 70 (2 kolokvija po 30 i dva najavljena blica po 5 bodova) |
Još manji ispravak: nije bilo 70 bodova, nego 60, što je 21.66% iz testova i kolokvija zajedno. To je puno više od najavljenih 0%.
(btw, ja se ne bunim u svoje ime; položio sam AS-e bez popravnog )
|
|
[Vrh] |
|
|