indexnet (napisa): |
nisi ni svjestan da bez slijepog vjerovanja ne možeš proživiti ni jedan dan. Dat cu ti samo par primjera( vjeruješ vozaču autobusa da će te dovest na sigurno, vjeruješ sudionicima u prometu koji ti idu u susret, doktoru na operaciji i masa drugih stvari). Ajde sad samo zamisli život da nikome slijepo ne vjeruješ. Vjeruj mi tako nebi imao šanse živjet. |
greeneyes imam primjere(komentari o zdravstvenom odgoju veze nemaju s onim šta crkva tumači, itd...), ali mi ovaj način komunikacije ne vodi ka nikakvom dijalogu da ja sad seciram tvoju ili nečiju drugu rečenicu i dokazujem da sam u pravu i s time hranim svoj ego... |
A na ovakvim nadmudrivanjima i liječenjima kompleksa i hranjenju ega od nekih ovdje prisutnih mi nema smisla jer nije produktivno i nema ni malo znakova poniznosti... |
greeneyes evo zadnje sto cu onda reci sada je ipak da nebudem nepristojan prema tebi budem ti odg kratko iako mislim da to nema nekog velikog smisla. |
ja te razumijem u potpunosti kad imaš takav stav, u zadnje vrijeme ima dosta loših stvari u crkvi |
da ima svećenika koji rade i te stvari, ja samu zivotu upoznao puno svećenika i 7/10 su živjeli pravi isusov poziv a 3/10 su radili takve izopačine |
nisi ni svjestan da bez slijepog vjerovanja ne možeš proživiti ni jedan dan. Dat cu ti samo par primjera( vjeruješ vozaču autobusa da će te dovest na sigurno, vjeruješ sudionicima u prometu koji ti idu u susret, doktoru na operaciji i masa drugih stvari). |
ne moraš razumit ljude koji idu u crkvu, ima nas jako puno i svaki ima neki svoj način življenja i treba ga poštovat. |
Ne znam jesi li ikad bio na nekoj duhovnoj obnovi za nas mlade u Zagrebu |
Ne znam koliko si upućen ali masa ljudi s našeg faksa ide u crkvu, nekoliko asistenata sa našeg faksa viđam redovito u crkvi. |
Stoga tebe i sve ostale molim da imate respekta i poštujete barem tu našu odluku, opet kažem ne tražim da me se razumije što idem u crkvu ali također nevidim nečije pravo da me zato osuđuje i vrijeđa, jer samim time vrijeđate i vlastite kolege. |
Shaman (napisa): |
Neshvatljivo je da administrator foruma ovako otvoreno pljuje po Ckrvi organizaciji u kojoj djeluju ljudi koji su ucinli puno vise nego li ce on ikada ucinit i to na jedan tako arogantan, bezobrazan, samouvjeren i ponizavajci nacin, nespominjujuci njezina pozitivna djelovanja, kojih hvala Bogu u danasnje vrijeme ima mnog vise nego negativnih. |
goranm (napisa): |
Neshvatljivo je da je tebi jedno od osnovnih ljudska prava neshvatljivo.
Iz opce deklaracije o ljudskim pravima: Članak 19. Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja. (...) |
Shaman (napisa): |
Neshvatljivo je da administrator foruma ovako otvoreno pljuje po Ckrvi organizaciji u kojoj djeluju ljudi koji su ucinli puno vise nego li ce on ikada ucinit i to na jedan tako arogantan, bezobrazan, samouvjeren i ponizavajci nacin, nespominjujuci njezina pozitivna djelovanja, kojih hvala Bogu u danasnje vrijeme ima mnog vise nego negativnih. |
vsego (napisa): |
Nisu "misljenja". |
Neshvatljivo je da je tebi jedno od osnovnih ljudska prava neshvatljivo.
Iz opce deklaracije o ljudskim pravima: Članak 19. Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja. (...) |
(Pitalica za laku noc: sto se desi kad Google priupitamo o spanish stolen babies? Meni broj 300.000 nekako upadne u oci) |
kobila krsto (napisa): |
kao što sam nedavno rekao, kad ćemo o Deklaraciji, nedavno je u njemačkoj ( bundestag ) izglasano da pravo na vodu više nije ljudsko pravo |
Citat: |
In particular the United States, Canada and Great Britain attempted to prevent the vote for the resolution. However, the position of the world's wealthy northern countries was not as one-sided as it has been on similar topics in the past. Germany voted in favor of the resolution, and its representative Peter Wittig has distanced himself from the negative stance of the United States and other countries. |
Citat: |
meni je skroz "neshvatljivo" sada sve vezano za ljudska prava pa ne vidim di je problem |
Je li sada shvatljivo i vidis li gdje je problem? |
kobila krsto (napisa): |
evo samo ( presočan da bih propustio ) "odgovor" na pitanje za laku noć. što dobiješ kad u google ukucaš torry lane ? znam, ali brojka od 32.800.000 svejedno upadne u oči |
Ipak, u cijeloj prici sam cuo jedan (meni) novi vjernicki argument, ovaj tvoj o infiltratorima u Crkvi. Pojednostavljeno, tvrdis da je Crkva "dobra", iako – kao institucija – radi puno zla (drago mi je da smo se barem tu slozili) i ima zle infiltratore (i to su bas oni (ili dobar dio njih) koji kroz povijest kreiraju njenu sluzbenu politiku, dakle ono sto definira njeno sluzbeno ponasanje). |
@Shirohige: Molim da se ne uvrijedis, no malo mi je dosta ove rasprave, a od pocetka znamo da nitko nece promijeniti stav, neovisno o argumentima, Biblijskim i ateistickim citatima, i sl. |
Shirohige (napisa): |
Neću se uvrijediti, a tvrdnja da je dobra + ovo s infiltratorima je zato što za razliku od nacizma (gdje je pretpostavljam Mein Kampf od A.H. službena politika), službena politika je Isusov nauk kojeg se dosta svećenika drži no naravno kao što sam rekao, oni nisu zanimljivi pa nisu ni u vjestima, a neslužbeni, ovi linkovi koje ste naveli i za koje sam vam rekao da se s vašim mišljenjem slažem. |
Tomislav (napisa): | ||
Kao sto i kad izguglas "idiot" dobijes 164.000.000 rezultata, što isto upada u oči. (No isto kao i tvoj odgovor na vsegin komentar, nema apsolutno nikakve veze ni sa čime). |
kobila krsto (napisa): | ||||
ima veze. poanta je da to što se o nečemu piše 300 000 puta ne mora imati nikakve veze s vezom. nekad ni jedno javljanje na temu nema veze s vezom. |
Tomislav (napisa): |
Ovo je predobro da bi bilo istinito. Samo trenutak da malo uzivam u ovome.... Ok done. Znaci, kad je vsego spomenuo 300 000, ti si to shvatio kao da se o "spanish stolen babies" pise 300 000 puta, pa si zato napisao torry lane jer se o tome pisalo vise ? (tj. jer google izbaci vise rezultata) Tj. da se razumijemo, sad sam skuzio da si bas to mislio i jednostavno ne vjerujem... pa moj hrčak nebi tako brutalno fulao |
Pokušat ću to objasniti konkretnim primjerom. Pošto sam tvrdio da je službena politika Isusov nauk i onda imate svećenike/profesore vjeronauka koji nam govore da homoseksualnost nije bolest i da smo kao kršćani dužni imati poštovanja prema njima dok je ono što vi kažete službena, a ja neslužbena politika da to treba sankcionirati/zabraniti, znači li to da ti ljudi koji nisu na vrhu i ne vode se onom politikom koju vi nazivate službenom, nisu dio Crkve? Hijerarhija je kao i u svakoj instituciji radi nekaotičnog rada nužna, ali svi vjernici, svećenici, ... su dio te institucije tako da ako je nešto "s vrha" ne znači da će se bez pogovora (kao u vašem primjeru s nacizmom) prihvatiti ako nije u skladu s onim što ja nazivam službenom politikom. |
A ja ne znam kako da vam više pojasnim. Vi tvrdite da mogu umjesto dobrih svećenika staviti dobre vojnike. U kom smislu dobre? |
Ako su za nacizam, onda kako iz toga slijedi da su dobri tj. kakvi su to "dobri nacistički vojnici"? |
I opet se pozivam na to što vi smatrate službenom politikom Crkve i što sam ja naveo. Hijerarhija postoji, ali nisu iste posljedice kao kod nacističke hijerarhije, svi svećenici su teolozi pa valjda se onda referiram na one za koje smatram da ispravno tumače ono što ja nazivam službenom politikom dok recimo nisu svi nacistički vojnici generali/šefovi pa da "ispravno" tumače nacistički pokret odnosno da mogu reći, "e ja se s tim ne slažem i odlučio sam da je ovo ispravno" bez posljedica. |
Ne znam više kako da to pojasnim, recimo da ja kao vjernik cijeli život idem na mise kod svećenika od kojih ni jedan nije pedofil niti zagovara mržnu prema nekoj grupaciji nego nas potiče da ih poštujemo, onda to opet cijela Crkva ne valja i treba ju cijelu ukinuti. |
output generated using printer-friendly topic mod. Vremenska zona: GMT + 01:00.