Matematicka logika
Select messages from
# through # FAQ
[/[Print]\]
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sljedeće  :| |:
Forum@DeGiorgi -> Matematički kolegiji

#321:  Autor/ica: fkirsek PostPostano: 0:01 sub, 29. 9. 2012
    —
Pošto je ovo jedino mjesto na forumu na kojem se priča o logici:
Pozdrav, ja sam novi (od prije 2 tjedna) demos iz Matematičke logike. Zbog promjena u rasporedu jedne grupe moj termin demonstratura je ponedjeljkom od 16 do 18. Najava mailom nije obavezna, ali je vrlo poželjna. Čekam ispred oglasne do 16 i 15, ako netko dođe lovimo učionicu.

Iznimno, pošto je novi termin objavljen vrlo kasno, a imate ovaj tjedan blic iz logike, sam spreman održati demonstrature i u srijedu 3.9. od 12 do 14 sati ali, naravno, ako se itko najavi mailom.

Moji mailovi su:
fkirsek@student.math.hr
fkirsek@gmail.com

Nešto je veća šansa da ću drugi mail vidjeti kojih 10-ak minuta ranije, ali slobodno šaljite na oba (preusmjeravanje mailova ftw.)

Filip Kiršek

#322:  Autor/ica: ZenonLokacija: [tex]\pm\infty[/tex] PostPostano: 20:45 ned, 30. 9. 2012
    —
Sjeća li se itko kakvi su točno bili zadaci na prvom blicu iz logike?
Thank you

#323:  Autor/ica: fireballLokacija: s rukom u vatri i nogom u grobu PostPostano: 23:38 ned, 30. 9. 2012
    —
Zenon (napisa):
Sjeća li se itko kakvi su točno bili zadaci na prvom blicu iz logike?
Thank you

Dokazi da za svaku F koja je balansirana vrijedi: [tex]N(F)=\kappa (F) \mod 2[/tex] (pise sto je balansirana formula)

nadi sDNF za formulu

glavni test (mi to jos nisamo radili (bar moja grupa, cetvrtkom))

#324:  Autor/ica: krki PostPostano: 15:40 ned, 7. 10. 2012
    —
Pozdrav

Ima li koja dobra duša da mi posudi bilježnicu sa vježbi kod prof. Čačića da kopiram? Bio sam spriječen hodati na vježbe sve do sad....

#325: Par pitanja... Autor/ica: kkarlo PostPostano: 7:44 uto, 6. 11. 2012
    —
Koji dio gradiva ulazi u prvi kolokvij?
I da li postoji kakva informacija, kakav će biti koncept kolovija(teorija/zadaci)?

Hvala!

#326: Re: Par pitanja... Autor/ica: ZenonLokacija: [tex]\pm\infty[/tex] PostPostano: 12:01 uto, 13. 11. 2012
    —
kkarlo (napisa):
I da li postoji kakva informacija, kakav će biti koncept kolovija(teorija/zadaci)?

Hvala!

Nitko te ne voli Laughing A dobro, ajd, možda ja.
Koliko sam čuo, jedan zadatak će biti glavni test, jedan KNF/DNF. Ostala dva proizvoljno teška xD
Što se teorije tiče, pogledaj prošlih godina. Nadam se da neće odstupati od toga. Počeli smo prirodnu dedukciju, no ne vjerujem da će to biti u kolokviju. Možda je samo dobro pročitati definicije.

Zašto nam nitko ne da prošlogodišnji kolokvij? Sad

#327: Re: Par pitanja... Autor/ica: kkarlo PostPostano: 12:46 uto, 13. 11. 2012
    —
Zenon (napisa):
kkarlo (napisa):

Hvala!

Nitko te ne voli Laughing A dobro, ajd, možda ja.
Koliko sam čuo, jedan zadatak će biti glavni test, jedan KNF/DNF. Ostala dva proizvoljno teška xD
Što se teorije tiče, pogledaj prošlih godina. Nadam se da neće odstupati od toga. Počeli smo prirodnu dedukciju, no ne vjerujem da će to biti u kolokviju. Možda je samo dobro pročitati definicije.

Zašto nam nitko ne da prošlogodišnji kolokvij? Sad

Sad bi ti sarma porasla za jedan da je imaš!
Very Happy

I već sam saznao da prirodna dedukcija ne ulazi u kolokvij, te da bi trebalo bit 10 teorija 20 zadaci, i u teoriji 6 za iskaze teorema, propozicija i definicija a 4 za dokaze...
Sto je od ovog istina? Ne znam - informacija dolazi od strane studenata, ali ja se spremam za kolokvij ko da mi je to sam asistent rekao! Laughing

#328: Re: Par pitanja... Autor/ica: Phoenix PostPostano: 13:38 uto, 13. 11. 2012
    —
Tako je, dobro si napisao. Smile
U kolokviju obično budu tri definicije, tri iskaza nekih rezultata s predavanja te jedan dokaz teorema (koji ne bi trebao oduzimati previše vremena za rješavanje ostalih zadataka na kolokviju). Svaka definicija i iskaz vrijedi 1 bod, taj dokaz 4 boda, sveukupno 10 bodova. Smile
Zadaci će nositi 20 bodova i na vježbama je potvrđeno kako je Zenon već rekao. Svaki zadatak nosi jednak broj bodova, dakle 5 bodova po zadatku.

Naravno, koliko god bio siguran da je ovako rečeno i da to "negdje piše" (a postotak je poprilično velik, kako bi se reklo u vjerojatnosti "gotovo sigurno" Very Happy), oslanjam se dijelom i na intuiciju i slična pravila iz kolegija Teorija skupova. Dakle, ne odgovaram za eventualne odmake od ovoga. Very Happy
(Možda se jedino možemo iznenaditi kojom definicijom iz posljednjeg, tek započetog poglavlja ili s 5 zadataka umjesto 4. E, sad... Smile)

#329:  Autor/ica: AtomisedLokacija: Exotica PostPostano: 18:23 uto, 13. 11. 2012
    —
Nemojte preskakati velike definicije, znalo se događati (well, bar jednom se dogodilo) da se pojavi neka velika definicija za 2 boda. Slična stvar za zadatke... Ako je rješenje zadatka ogromno, moguće da ćete neki manji dio tog rješenja morati iskoristiti u kolokviju.

#330:  Autor/ica: kakt00sLokacija: :ɐɾıɔɐʞoן PostPostano: 0:55 uto, 20. 11. 2012
    —
Stigli su parcijalni rezultati kolokvija

https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0ArlWKZO8hXUGdGdtQjRSSHVBMER4Y3JkOGIyWmVOOVE&single=true&gid=5&output=html

EDIT: Potpuni rezultati, ako netko nije vidio

https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0ArlWKZO8hXUGdGdtQjRSSHVBMER4Y3JkOGIyWmVOOVE&single=true&gid=6&output=html

#331:  Autor/ica: shapudl PostPostano: 20:53 pon, 10. 12. 2012
    —
moli se osoba koja posjeduje koji prijasnji 2. kolokvij da ga podijeli sa ostatkom..

dajte nam da ucimo Smile

#332:  Autor/ica: kkarlo PostPostano: 14:02 sri, 19. 12. 2012
    —
shapudl (napisa):
moli se osoba koja posjeduje koji prijasnji 2. kolokvij da ga podijeli sa ostatkom..

dajte nam da ucimo Smile

Ja sam tek danas vidio:

https://sites.google.com/site/mathnastava/home/matematicka-logika

Stavljeno dosta materijala...

Nego, imam pitanje... Što radimo ako u glavnom testu dobijemo Qa→Qa T ?
To je uvijek istina, ali kako to rješit pošto trebam sve do kraja napravit...?
Malo mi je blesavo radit grananje na Qa istina i Qa laž, al pretpostavljam da bi to trebao.

#333:  Autor/ica: kakt00sLokacija: :ɐɾıɔɐʞoן PostPostano: 19:33 sri, 19. 12. 2012
    —
kkarlo (napisa):
shapudl (napisa):

dajte nam da ucimo Smile

Ja sam tek danas vidio:

Malo mi je blesavo radit grananje na Qa istina i Qa laž, al pretpostavljam da bi to trebao.

Sam si odgovorio na pitanje. Smile

Do slučaja 1→0 neće doći, ali i dalje postoje slučajevi 1→1 i 0→0, pa Qa može biti T ili N.

#334:  Autor/ica: kkarlo PostPostano: 22:05 sri, 19. 12. 2012
    —
kakt00s (napisa):
kkarlo (napisa):
shapudl (napisa):

dajte nam da ucimo Smile

Ja sam tek danas vidio:

Sam si odgovorio na pitanje. Smile

Do slučaja 1→0 neće doći, ali i dalje postoje slučajevi 1→1 i 0→0, pa Qa može biti T ili N.

Ma jasno mi je to, ali to ko da i nije grananje onda. Ako se do jednog mjesta dođe i onda se podijeli da je nešto ili istina ili laž, nije se napravilo apsolutno ništa. Rekao bi, besmisleno grananje, no hvala na odgovoru, i budem ga napravio ako bude potrebe.

EDIT:
Ok, sad mi je jasno i zasto je eventualno takvo grananje potrebno... Ako zbog ničeg drugog da se odredi struktura na kraju...

#335:  Autor/ica: fireballLokacija: s rukom u vatri i nogom u grobu PostPostano: 16:10 sub, 12. 1. 2013
    —
da ne otvaram novu temu, sto sve ulazi u drugi kolokvij iz teorije, tj od-do?
tnx

#336:  Autor/ica: googol PostPostano: 0:07 pon, 14. 1. 2013
    —
Ovo su meni poslali:

77.-94. strana, uglavnom smo sve prošli, premda nismo baš previše pričali o tome, pa nije loše pogledat!!!
121.-134.
136. od def 2.27. i 137. strana
146.-149.
172. pa do 200. strane

#337:  Autor/ica: Gost PostPostano: 1:07 pon, 14. 1. 2013
    —
Jel tko zna peti zadatak iz prošle godine drugi kolokvij???? hvala

#338:  Autor/ica: Gost PostPostano: 17:39 pon, 14. 1. 2013
    —
ili bar cetvrti iz https://1c9dd60f-a-62cb3a1a-s-sites.googlegroups.com/site/mathnastava/home/matematicka-logika/rezultatikolokvija/ML-drugi-kolokvij.pdf?attachauth=ANoY7cpzfL_l6DYYWxXTgVjbEAu_v1eDAXv6ygZrEMBmM8sqyJHbk3oUKV_xS65X2RF9GshCDMtluNasMYr83vTJxPi6qRSrtQVfO1A9SSUxOK1ipFZa88cQF-zfZh70klLe0u73iFYqzYmuBkk1POro77cm98dcoGk6CXxvzLoBM-TtfXibBeq_4R6DeGRW3E8UIuwcFaiRbxFUH4IOPRgL9BJxCcoFwAoqemLY3kqFbIzz_JYxZYsnCC1euxroN6-TjkSz1xihT05t2EMnPq_-M4hfG0uVWFpCTuay9wiaDXF2yehgqJQ%3D&attredirects=0

#339:  Autor/ica: fireballLokacija: s rukom u vatri i nogom u grobu PostPostano: 20:27 pon, 14. 1. 2013
    —
googol (napisa):
Ovo su meni poslali:

77.-94. strana, uglavnom smo sve prošli, premda nismo baš previše pričali o tome, pa nije loše pogledat!!!
121.-134.
136. od def 2.27. i 137. strana
146.-149.
172. pa do 200. strane

hvala puno, odlicno dodu ove info Smile

#340:  Autor/ica: krki PostPostano: 23:54 pon, 14. 1. 2013
    —
Čime je zadana neka teorija prvog reda?
- jezikom, skupom aksioma i pravilima izvoda
- skupom nelogičkih simbola i skupom nelogičkih aksioma

Sjećam se da je bilo riječi o tome na predavanjima, ali niti sam zapamtio, niti zapisao Embarassed

Forum@DeGiorgi -> Matematički kolegiji

output generated using printer-friendly topic mod. Vremenska zona: GMT + 01:00.

Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sljedeće  :| |:
Stranica 17 / 21.