jirrxj (napisa): |
Zašto postoji ograničenje brzine? Zašto se iskusan vozač ne bi smio kretati brzinom kojom želi? Zašto se bilo koji vozač ne bi mogao kretati proizvoljno brzo? Ne bi li to trebalo biti osnovno pravo svih nas?!
|
Eutanazija je, kao i brza vožnja, predestruktivna u pogrešnim rukama (osim odluke o prekidanju svojeg života, skrbnici starih i nemoćnih osoba bi imali pravo donijeti odluku umjesto njih). |
Odakle tebi život? Odakle tebi duša? Ne zoveš to tako? Okej. Odakle tebi um? Odakle tebi to nešto po čemu se razlikuješ od trave, krave i bukve? Ako si nisi sam nabavio taj život, onda ga nemaš pravo uništiti. |
Gledala sam i baku i dedu kako umiru od neizlječivih bolesti. Oni su moji heroji. A svi u obitelji koji su se za njih brinuli do zadnjeg trenutka su mi uzor i ponos. Bilo nam je važno da im olakšamo koliko možemo, da puno budemo s njima i da ih puno volimo. (metastaze po tijelu, kostima, PREbolno, ali ni k od takvog kukavičluka nije bilo). I možda bi bolje od ove teme bilo da pričamo o tome kako umirućemu pomoći, a ne pustiti ga na milost i nemilost svojih depresivnih misli koje se u tom stanju prelako mogu predati. |
krcko (napisa): |
Jednostavno mislim da nije fer traziti od nekog drugoga da to obavi. |
Milojko (napisa): |
zato što na cesti postoje neiskusni vozači kojima ugrožavaš njihovu sigurnost i njihov život |
krcko (napisa): |
Osobno mogu zamisliti i znam za situacije u kojima je to daleko humaniji izbor, ali ne bih nikada legalizirao eutanaziju. Ne samo zbog onog sto sam napisao na pocetku. Jednostavno mislim da nije fer traziti od nekog drugoga da to obavi. |
Crazylamb1 (napisa): |
Iste ove argumenete mozemo sprovesti za abortus. SVE je isto - radi se o ljudskom zivotu (za neke tek od odredjenog stupnja razvoja, za neke od zacetka), i treba naci doktore koji su spremni to sprovoditi. Ista situacija. |
rafaelm (napisa): | ||
Sumnjam da nerođeno dijete može dati punomoć nekome da ga ubije To su zapravo potpuno različite stvari. |
rafaelm (napisa): | ||
Sumnjam da nerođeno dijete može dati punomoć nekome da ga ubije To su zapravo potpuno različite stvari. |
Citat: |
Ja se cak dvoumim da li treba i za abortus pristanak oba roditelja, ali... ne znam. |
vsego (napisa): |
Punomoc se trazi od majke, a ne od 2-3 mjeseca stare nakupine stanica koja bez doticne majke nema sanse postati dijete. |
renata (napisa): |
I što u slučaju da žena želi pobaciti, a otac djeteta nije za? Ona bi trebala prisilno zadržati trudnoću?
Obzirom da muškarac nije taj koji će biti trudan 9 mjeseci i time možda riskirati i vlastito zdravlje u slučaju komplikacija... |
Otac, ako zeli dijete, neka si nadje zenu koja ce mu ga roditi. Prisiljavanje zene da bude inkubator nije rjesenje. |
Svatko ima pravo i raspolaganja svojim tijelom |
rafaelm (napisa): |
Ako snošaj nije prisilan, podrazumijeva se da je žena već pristala biti inkubator. Dakle, problem se reducira na slučaj neželjene trudnoće, u kojem žena želi pobaciti a muškarac ne. |
Citat: |
Slažem se, posebno ako je razlog taj da žena ne želi sebi komplikacije, o takvim stvarima se treba misliti prije trudnoće. |
output generated using printer-friendly topic mod. Vremenska zona: GMT + 01:00.