Kod: |
VALUE1 DS.W 1 VALUE3 DS.W 1 VALUE4 DS.W 1 VALUE2 DS.W 1 |
Anonymous (napisa): | ||
Imam pitanje vezano za 3 zadatak:
kako postavljamo varijable VALUE1 i VALUE2 kada je jedna na $6000 a druga na $6006? da li mogu npr. memoriju između njih popuniti nekim bezveze varijablama, npr.
pretpostavljam da postoji elegantnije rjesenje... Hvala! |
linus (napisa): |
trebao bih barem hint za 22. zad, oduzimanje 2 56-bitna broja
ja sam to isao oduzimat 4 po 4 bita, pamtit 1 dalje ako su bitovi donjeg broja veci od bitova gornjeg i tako za lijevu i desnu polovicu svakog bajta pa to sve 7x pa me zanima ima li netko jednostavniji nacin, nesto sto mi je promaklo jer ne znam hocu li stic ovo ponovit na prakticnom gdje imam <45min, a mozda netko ima elegantnije rjesenje ne morate pisat rjesenje, dovoljan mi je hint/ideja |
Kod: |
LOOP: CMP.W (A0)+,D0
DBEQ D1,LOOP BEQ.S DONE |
Citat: |
A loop ending with a DBcc instruction (such as DBEQ) loops until the condition cc is true; this instruction can be thought of as "decrement and branch back if condition false." This is confusing since, if you were to write out several instructions to replace a DBEQ, they would contain a BNE to jump back to the top of the loop, not a BEQ. |
Anonymous (napisa): | ||
Bas sam nesto trazio, pa sam slucajno naletio. Mozda ti pomogne... Inace nemam pojma kaj tocno radi |
Anonymous (napisa): |
]imam pitanje vezano za 11 zadatak.
Mislim da je ideja sljedeca: napravimo petlju koja se vrti 16 puta (imam neku varijablu length koju postavim na 16, odnosno na #$10), svaki put ju smanjim i na kraju provjeravam da li je jednaka nuli. u petlji bih trebao shiftati broj (ako se ne varam), i provjeravati da li je shiftana (izbacena znamenka) jednaka 1. Ako je ideja dobra, onda je moje pitanje sljedece: gdje mi se prikazuje shiftana znamenka i kako 'doci' do nje? |
ankovacic (napisa): |
Što je sa terminom u utorak, i u ponedjeljak će padat snijeg ko lud i vjerojatno će ponovo bit kaos na cestama... što je još gore, sad se snijeg topi pa kad se sve ponovo zaledi noćas, bit će gadno... meni bus iz Gornjeg Vrapča jučer uopće nije vozio po rasporedu, a sad je još gore jer se ne može nigdje hodat, danas sam se skoro potrgo na ledu... Ne znam kako ću uopće na predavanja u pon, nadam se samo da će se sve odgodit... Zanima me kako je bilo 1955. u Zg-u kad je ovako napadao snijeg... |
ankovacic (napisa): |
Pročitaj mnemonike,
I greška je u 7. zadatku. 0! iznosi 1, a ne 0, stoga je na adresi $6000=1, a ne 0... mislim, asistentu to vjerojatno nije bitno... |
Zapravo je općenitije pitanje, što taj "D" ispred brancheva predstavlja? Mijenja li on smisao koji branch ispred kojeg je stavljen prvotno ima, odnosno obrće li ga? |
Još jedno pitanjce, na praktičnom... Ako završimo prije isteka našeg vremena, dal zovemo asistenta da pogleda pa ako nam nađe neku grešku koju mi nismo vidjeli dobivamo šansu ispraviti to ili je to to jednom kad ga pozovemo? |
da li u 14 zadatku mozemo uzeti pretpostavku da postoji barem jedan blank znak? |
Mogu li u 27 zadatku prvo dodati element u listu i zatim je sortirati? |
output generated using printer-friendly topic mod. Vremenska zona: GMT + 01:00.