Mali problem!!! :oops:
Npr. imamo skup A={1,2,3} i sada skup "svih" uređenih parova toga skupa iz relacije ro je tj. ro={(1,1),(1,3),(2,3),(2,2),(3,3)}, tako npr. za isto neki skup B={1...4} relacija ro je, ro={(1,2),(2,3),(3,4),(1,3),(2,4),(4,4),(1,4)}. I moje pitanje je: "Kako se točno dođe do tih uređenih parova?". Npr. relacija iz skupa A ima par (2,3), zasto onda ne bi imala i (3,2)? Tako u skupu A imamo npr. uređene parove {(1,1),(2,2),(3,3)}, tj. 3 para s jednakim koordinatama. Skup B, veći i složeniji od skupa A ima samo jedan uređeni par s jednakim koordinatama i to par (4,4). Zasto on onda ne bi imao isto tako parove {(1,1),(2,2),(3,3)}? Ako mi netko molim vas može reći u čemu je tajna. Ja je ne znam. Probao sam napraviti particije od oba skupa i onda raditi kartezijev produkt između nekih od particija i uvijek dobijem previse parova. Hvala! :?:
Mali problem!!!
Npr. imamo skup A={1,2,3} i sada skup "svih" uređenih parova toga skupa iz relacije ro je tj. ro={(1,1),(1,3),(2,3),(2,2),(3,3)}, tako npr. za isto neki skup B={1...4} relacija ro je, ro={(1,2),(2,3),(3,4),(1,3),(2,4),(4,4),(1,4)}. I moje pitanje je: "Kako se točno dođe do tih uređenih parova?". Npr. relacija iz skupa A ima par (2,3), zasto onda ne bi imala i (3,2)? Tako u skupu A imamo npr. uređene parove {(1,1),(2,2),(3,3)}, tj. 3 para s jednakim koordinatama. Skup B, veći i složeniji od skupa A ima samo jedan uređeni par s jednakim koordinatama i to par (4,4). Zasto on onda ne bi imao isto tako parove {(1,1),(2,2),(3,3)}? Ako mi netko molim vas može reći u čemu je tajna. Ja je ne znam. Probao sam napraviti particije od oba skupa i onda raditi kartezijev produkt između nekih od particija i uvijek dobijem previse parova. Hvala!
|