Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Kento Forumaš(ica)
|
Postano: 22:17 čet, 4. 6. 2015 Naslov: 2. kolokvij 2014./2015. |
|
|
U prilogu se nalaze rješenja jedne grupe s prošlogodišnjeg kolokvija ("[i]inženjerska varijanta[/i]", no kolokvij za nastavnički smjer je relativno sličan). Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi rješenja (ili primijetite neku grešku), slobodno me kontaktirajte mailom. Svima želim puno sreće (bolje rečeno, znanja) na kolokviju!
U prilogu se nalaze rješenja jedne grupe s prošlogodišnjeg kolokvija ("inženjerska varijanta", no kolokvij za nastavnički smjer je relativno sličan). Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi rješenja (ili primijetite neku grešku), slobodno me kontaktirajte mailom. Svima želim puno sreće (bolje rečeno, znanja) na kolokviju!
Description: |
|
Download |
Filename: |
ka_kol2_2014_ing.pdf |
Filesize: |
75.16 KB |
Downloaded: |
1578 Time(s) |
|
|
[Vrh] |
|
Kento Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Kento Forumaš(ica)
|
Postano: 21:45 uto, 16. 6. 2015 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"][quote="Kento"]Ispravak u 3. zadatku: budući da je područje integracije krug radijusa [latex]\frac{3}{2}\pi[/latex], podintegralna funkcija ima još dva singulariteta, [latex]-\pi[/latex] i [latex]\pi[/latex], unutar [latex]\Gamma[/latex] (to su polovi 1. reda). Dakle, rješenju koje sam napisao treba dodati još i reziduume podintegralne funkcije u tim singularitetima (pomnožene s )[latex]2\pi i[/latex].[/quote]
jel moze sad pomoc kako jos te singularitete rijesiti u pi i -pi. Jesu to polovi 1.reda? Da li zapisem sinz kao -sin(z-pi) pa mi onda sinz(z-pi)/z-pi ide u 1?[/quote]
Da, tako je. To su polovi 1. reda, i korištenjem formule redukcije [latex]\sin z=-\sin(z-\pi)[/latex] koja je navedena se dobiju traženi reziduumi.
Anonymous (napisa): | Kento (napisa): | Ispravak u 3. zadatku: budući da je područje integracije krug radijusa , podintegralna funkcija ima još dva singulariteta, i , unutar (to su polovi 1. reda). Dakle, rješenju koje sam napisao treba dodati još i reziduume podintegralne funkcije u tim singularitetima (pomnožene s ). |
jel moze sad pomoc kako jos te singularitete rijesiti u pi i -pi. Jesu to polovi 1.reda? Da li zapisem sinz kao -sin(z-pi) pa mi onda sinz(z-pi)/z-pi ide u 1? |
Da, tako je. To su polovi 1. reda, i korištenjem formule redukcije koja je navedena se dobiju traženi reziduumi.
|
|
[Vrh] |
|
simon11 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|