Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Lafiel Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:16 pet, 4. 9. 2015 Naslov: Vulcanus in Japan |
|
|
Prvo tema o Erasmusu, sada o Japanu.. Čovjek bi rekao da želim sve matematičare iseliti iz države.. :D
[size=18][b]O čemu se radi?[/b][/size]
Vulcanus in Japan zajednički je program Europske Unije i japanske vlade koji studentima prirodnih znanosti omogućava da odu na godinu dana u Japan.
Program počinje u rujnu i završava u kolovozu iduće godine. Obuhvaća [b]četiri mjeseca tečaja japanskog[/b] i potom [b]8 mjeseci prakse u struci[/b].
[size=18][b]Malo više detalja[/b][/size]
Službena stranica: http://www.eu-japan.eu/vulcanus-japan-0
Letak na hrvatskom: http://www.eu-japan.eu/sites/eu-japan.eu/files/FLYER_hr%20vj15_0.pdf
Letak na engleskom: http://www.eu-japan.eu/sites/eu-japan.eu/files/FLYER_en%20vj15.pdf
Natječaj za sljedeću godinu raspisuje se godinu prije u studenom (dakle natječaj za ak.god. 2016./2017. bit će raspisan u studenom 2015.), a temu pišem već sada da svi zainteresirani malo razmisle zanima li ih to, te da stignu malo eventualno popraviti ocjene, početi se baviti nečime sa strane što su možda do sada odgađali (hint hint, Erasmus Student Network /besramnareklama) i sl.
[color=red][size=16][b]Cijeli program je plaćen.[/b][/size][/color] Iznos stipendije ove godine je 1,900,000 japanskih yena. Stipendija se isplaćuje mjesečno, s time da ne morate plaćati smještaj, niti tečaj jezika. Dakle tim novcima pokrivate putnu kartu, javni prijevoz i troškove života u Japanu. Raspitate li se malo, vidjet ćete da je taj iznos apsolutno dovoljan za normalan život u bilo kojem dijelu Japana, čak i Tokiju (gdje većina sudionika i bude).
[size=18][b]Koji su uvjeti?[/b][/size]
Morate:
imati završeno [b]barem 3 godine studija[/b] i biti trenutno upisani na studij znanstvenog ili inženjerskog smjera
imati državljanstvo bilo koje članice EU
znati engleski.
Iako je praksa u Japanu, [u]znanje japanskog nije preduvjet za ovaj program[/u]!
[size=18][b]Što s papirologijom?[/b][/size]
Najbitniji dokumenti:
[list]prijepis ocjena
pismo preporuke
motivacijsko pismo
[/list:u]
Trebat će vam još nekoliko stvari, ali to je sve objašnjeno na stranici. Što se tiče ovih najvažnijih dokumenata, u opisu stipendije piše da stipendiraju najbolje studente, ali ne dajte se obeshrabriti! Čak i ako niste odličan student, imate itekakve šanse! Moj prosjek ocjena u trenutku prijave bio je ispod 4,0, a evo upravo sada sjedim u svojoj sobi u Japanu i pišem vama da se prijavite. :) Najvažnije je da se dobro isprezentirate u motivacijskom pismu; da im pokažete da ste sposobni i voljni otići u strano okruženje i prilagoditi se svemu što vas snađe.
Da više ne duljim, hrvatski studenti od prošle godine imaju pravo sudjelovanja u ovom programu (budući da je Hrvatska tek 2013. ušla u EU). Prošle ak.god. su u programu sudjelovala tri Hrvata (nijedan s PMF-a), ove godine sam ja jedina predstavnica Lijepe Naše, od ukupno 46 studenata. :) U siječnju počinjem raditi statistiku u Fujitsuu. :utezi:
U slučaju bilo kakvih pitanja, šaljite poruke, postajte ovdje ili šaljite mail na irma točka valcic na gmail. Mata ne!
Prvo tema o Erasmusu, sada o Japanu.. Čovjek bi rekao da želim sve matematičare iseliti iz države..
O čemu se radi?
Vulcanus in Japan zajednički je program Europske Unije i japanske vlade koji studentima prirodnih znanosti omogućava da odu na godinu dana u Japan.
Program počinje u rujnu i završava u kolovozu iduće godine. Obuhvaća četiri mjeseca tečaja japanskog i potom 8 mjeseci prakse u struci.
Malo više detalja
Službena stranica: http://www.eu-japan.eu/vulcanus-japan-0
Letak na hrvatskom: http://www.eu-japan.eu/sites/eu-japan.eu/files/FLYER_hr%20vj15_0.pdf
Letak na engleskom: http://www.eu-japan.eu/sites/eu-japan.eu/files/FLYER_en%20vj15.pdf
Natječaj za sljedeću godinu raspisuje se godinu prije u studenom (dakle natječaj za ak.god. 2016./2017. bit će raspisan u studenom 2015.), a temu pišem već sada da svi zainteresirani malo razmisle zanima li ih to, te da stignu malo eventualno popraviti ocjene, početi se baviti nečime sa strane što su možda do sada odgađali (hint hint, Erasmus Student Network /besramnareklama) i sl.
Cijeli program je plaćen. Iznos stipendije ove godine je 1,900,000 japanskih yena. Stipendija se isplaćuje mjesečno, s time da ne morate plaćati smještaj, niti tečaj jezika. Dakle tim novcima pokrivate putnu kartu, javni prijevoz i troškove života u Japanu. Raspitate li se malo, vidjet ćete da je taj iznos apsolutno dovoljan za normalan život u bilo kojem dijelu Japana, čak i Tokiju (gdje većina sudionika i bude).
Koji su uvjeti?
Morate:
imati završeno barem 3 godine studija i biti trenutno upisani na studij znanstvenog ili inženjerskog smjera
imati državljanstvo bilo koje članice EU
znati engleski.
Iako je praksa u Japanu, znanje japanskog nije preduvjet za ovaj program!
Što s papirologijom?
Najbitniji dokumenti:
prijepis ocjena
pismo preporuke
motivacijsko pismo
Trebat će vam još nekoliko stvari, ali to je sve objašnjeno na stranici. Što se tiče ovih najvažnijih dokumenata, u opisu stipendije piše da stipendiraju najbolje studente, ali ne dajte se obeshrabriti! Čak i ako niste odličan student, imate itekakve šanse! Moj prosjek ocjena u trenutku prijave bio je ispod 4,0, a evo upravo sada sjedim u svojoj sobi u Japanu i pišem vama da se prijavite. Najvažnije je da se dobro isprezentirate u motivacijskom pismu; da im pokažete da ste sposobni i voljni otići u strano okruženje i prilagoditi se svemu što vas snađe.
Da više ne duljim, hrvatski studenti od prošle godine imaju pravo sudjelovanja u ovom programu (budući da je Hrvatska tek 2013. ušla u EU). Prošle ak.god. su u programu sudjelovala tri Hrvata (nijedan s PMF-a), ove godine sam ja jedina predstavnica Lijepe Naše, od ukupno 46 studenata. U siječnju počinjem raditi statistiku u Fujitsuu.
U slučaju bilo kakvih pitanja, šaljite poruke, postajte ovdje ili šaljite mail na irma točka valcic na gmail. Mata ne!
_________________ Weit von hier fällt Gold von den Sternen
Zadnja promjena: Lafiel; 8:16 sub, 5. 9. 2015; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Lafiel Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Lafiel Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
delilah01. Forumaš(ica)
|
Postano: 23:45 sri, 4. 1. 2017 Naslov: |
|
|
Jel moze neki osvrt na boravak tamo? Opcenito, koliko si naucila, vidjela, sto si radila u Fujitsuu, generalno koliko si zadovoljna i koliko ti je bilo korisno? Hvala unaprijed :)
(Za nas koji ne mozemo doci na predavanje, a i za buduce generacije)
Jel moze neki osvrt na boravak tamo? Opcenito, koliko si naucila, vidjela, sto si radila u Fujitsuu, generalno koliko si zadovoljna i koliko ti je bilo korisno? Hvala unaprijed
(Za nas koji ne mozemo doci na predavanje, a i za buduce generacije)
|
|
[Vrh] |
|
Lafiel Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Lafiel Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:18 pon, 10. 12. 2018 Naslov: |
|
|
Teško je takvo iskustvo sažeti u koherentan post. :) Sve u svemu bila sam (i ostala) jako zadovoljna - zato uostalom i reklamiram toliko. Što se tiče posla, to jako ovisi od godine do godine te o firmi/odjelu koji traži praktikante. Ja osobno sam radila statistiku (završila sam Statistiku na MO) i posao mi je bio zapravo veoma sličan onome što smo radili na statističkim praktikumima i vježbama: R i modeliranje. Mogla sam primijeniti dosta toga što smo na faksu radili u R-u (iznenadilo me koliko :lol: ), a bilo je naravno tu i puno samostalnog guglanja (stackexchange u :srce: ). Posao je bio prvenstveno istraživačkog karaktera i iskreno, nakon godine dana sam zaključila da definitivno ne želim ostati u R&D i po povratku u RH otišla u industriju. :D Ipak, da mogu ponoviti prijavu i boravak, otišla bih ponovno iste sekunde. Iako se na kraju nisam nastavila baviti time, ova praksa (sa svim popratnim sadržajima kao što je život u Japanu hehe) mi je ostala stvarno dragocjeno iskustvo. :hearts:
Teško je takvo iskustvo sažeti u koherentan post. Sve u svemu bila sam (i ostala) jako zadovoljna - zato uostalom i reklamiram toliko. Što se tiče posla, to jako ovisi od godine do godine te o firmi/odjelu koji traži praktikante. Ja osobno sam radila statistiku (završila sam Statistiku na MO) i posao mi je bio zapravo veoma sličan onome što smo radili na statističkim praktikumima i vježbama: R i modeliranje. Mogla sam primijeniti dosta toga što smo na faksu radili u R-u (iznenadilo me koliko ), a bilo je naravno tu i puno samostalnog guglanja (stackexchange u ). Posao je bio prvenstveno istraživačkog karaktera i iskreno, nakon godine dana sam zaključila da definitivno ne želim ostati u R&D i po povratku u RH otišla u industriju. Ipak, da mogu ponoviti prijavu i boravak, otišla bih ponovno iste sekunde. Iako se na kraju nisam nastavila baviti time, ova praksa (sa svim popratnim sadržajima kao što je život u Japanu hehe) mi je ostala stvarno dragocjeno iskustvo.
_________________ Weit von hier fällt Gold von den Sternen
|
|
[Vrh] |
|
|