Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 18:58 sri, 12. 1. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"][quote="Vincent Van Ear"]Hm,ok,ne kužim se bash u programiranje ali nekako se ne bih kladio u to da Carmack(tvorac igre Doom i Quake,valjda jedan od major programera u igraćoj industriji) zna išta od high-level mathematike.
[/quote]
Istina, ja se bas ne razumijem u programiranje igrica, ali nism ni rekao da programeru treba high-level matematika, ali isto tako mislim da ces se sloziti da R-integrabilnost i slicno nije high-level matematika. Bit je u tome da se kroz ucenje takvih stvari ljudi navikavaju na ispravan nacin razmisljanja.[/quote]
ma dajte? koji ispravan nacin razmisljanja? moze mi ga mozda netko definirati? koje su to idiotarije?
nemojmo se zanositi sa glupostima tipa "ovdje cete nauciti pravilno razmisljati", rijesavanje matematickih problema, smicalica i slicnih gluposti ne vodi do "univerzalne istine" :roll:
mdoko (napisa): | Vincent Van Ear (napisa): | Hm,ok,ne kužim se bash u programiranje ali nekako se ne bih kladio u to da Carmack(tvorac igre Doom i Quake,valjda jedan od major programera u igraćoj industriji) zna išta od high-level mathematike.
|
Istina, ja se bas ne razumijem u programiranje igrica, ali nism ni rekao da programeru treba high-level matematika, ali isto tako mislim da ces se sloziti da R-integrabilnost i slicno nije high-level matematika. Bit je u tome da se kroz ucenje takvih stvari ljudi navikavaju na ispravan nacin razmisljanja. |
ma dajte? koji ispravan nacin razmisljanja? moze mi ga mozda netko definirati? koje su to idiotarije?
nemojmo se zanositi sa glupostima tipa "ovdje cete nauciti pravilno razmisljati", rijesavanje matematickih problema, smicalica i slicnih gluposti ne vodi do "univerzalne istine"
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
Vincent Van Ear Forumaš(ica)

|
Postano: 19:17 sri, 12. 1. 2005 Naslov: |
|
|
[quote]ma dajte? koji ispravan nacin razmisljanja? moze mi ga mozda netko definirati? koje su to idiotarije? [/quote]
Pa kad rješavaš stvari na razuman način bez šabloniziranja,nemaš li osjećaj lijepog protoka razmišljanja ?
[quote]nemojmo se zanositi sa glupostima tipa "ovdje cete nauciti pravilno razmisljati", rijesavanje matematickih problema, smicalica i slicnih gluposti ne vodi do "univerzalne istine" [/quote]
Math je po meni oblik intelektualnog kung-fu,'naš da se tam uči obrana od noža,bejzbol palice,vila(?) i sličnih objekata,tako i u mathu imaš šarenilo kolegija i šarenilo različitih razmišljanja kojima rješavaš zadatke.
U svakom slučaju cilj ti je poraziti protivnika(zadatak aka enemy) na što uspješniji način sa što manje posljedica. :mrgreen:
Kakva je korist da ti netko proda fintu(niz koraka) kojima se braniš od davljenja s leđa(npr.) ako si to usvojio šablonski(umjetno),bez da si razmislio zašto bash primjenjuješ takav niz sekvenci da bi se obranio.
E to je ono što zovemo [b]pravilno razmišljanje[/b]
Univerzalna istina ? :roll:
[quote]svaka cast njemu ali razvoj racunala, implementaciju aritmetickih operacija s floating point brojevima na procesoru,... ne prave takvi programeri vec ozbiljniji znanstvenici[/quote]
Pa to je jasno.
PS:a dobar ti doom3 ha ?
Citat: | ma dajte? koji ispravan nacin razmisljanja? moze mi ga mozda netko definirati? koje su to idiotarije? |
Pa kad rješavaš stvari na razuman način bez šabloniziranja,nemaš li osjećaj lijepog protoka razmišljanja ?
Citat: | nemojmo se zanositi sa glupostima tipa "ovdje cete nauciti pravilno razmisljati", rijesavanje matematickih problema, smicalica i slicnih gluposti ne vodi do "univerzalne istine" |
Math je po meni oblik intelektualnog kung-fu,'naš da se tam uči obrana od noža,bejzbol palice,vila(?) i sličnih objekata,tako i u mathu imaš šarenilo kolegija i šarenilo različitih razmišljanja kojima rješavaš zadatke.
U svakom slučaju cilj ti je poraziti protivnika(zadatak aka enemy) na što uspješniji način sa što manje posljedica.
Kakva je korist da ti netko proda fintu(niz koraka) kojima se braniš od davljenja s leđa(npr.) ako si to usvojio šablonski(umjetno),bez da si razmislio zašto bash primjenjuješ takav niz sekvenci da bi se obranio.
E to je ono što zovemo pravilno razmišljanje
Univerzalna istina ?
Citat: | svaka cast njemu ali razvoj racunala, implementaciju aritmetickih operacija s floating point brojevima na procesoru,... ne prave takvi programeri vec ozbiljniji znanstvenici |
Pa to je jasno.
PS:a dobar ti doom3 ha ?
_________________ Samo sam jedan čovjek,
samo jedan pakao.
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 19:26 sri, 12. 1. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Vincent Van Ear"][quote]ma dajte? koji ispravan nacin razmisljanja? moze mi ga mozda netko definirati? koje su to idiotarije? [/quote]
[quote]nemojmo se zanositi sa glupostima tipa "ovdje cete nauciti pravilno razmisljati", rijesavanje matematickih problema, smicalica i slicnih gluposti ne vodi do "univerzalne istine" [/quote]
[/quote]
ocito je tema otisla off-topic i nemam namjeru raspravljati o ovome ovdje( otvori temu na buckurisu)!
samo mali kontraprimjer: pretpostavimo da vrhunski matematicari imaju savladano "pravilno razmisljanje". Pa cemu onda medjusobne razmirice, razvodi,...? zasto ne ustroje demokraciju na visu razinu ili mozda nadju novi oblik? zasto ne mogu naci rijesnje problema s kolokvijima?
koliko god pridonosilo "racionalnom" razmisljanju na jednoj razini oduzima sa druge strane "racionalnosti" poprilicno( gore navedeno sa primjerima na skupu samo matematicara).
to sto su uglavnom literalno nesposbni, neadekvatno pripremljni za ozbiljne probleme u zivotu te imaju odredjene trenutke emocionalne hibernacije nije glupo?
Vincent Van Ear (napisa): | Citat: | ma dajte? koji ispravan nacin razmisljanja? moze mi ga mozda netko definirati? koje su to idiotarije? |
Citat: | nemojmo se zanositi sa glupostima tipa "ovdje cete nauciti pravilno razmisljati", rijesavanje matematickih problema, smicalica i slicnih gluposti ne vodi do "univerzalne istine" |
|
ocito je tema otisla off-topic i nemam namjeru raspravljati o ovome ovdje( otvori temu na buckurisu)!
samo mali kontraprimjer: pretpostavimo da vrhunski matematicari imaju savladano "pravilno razmisljanje". Pa cemu onda medjusobne razmirice, razvodi,...? zasto ne ustroje demokraciju na visu razinu ili mozda nadju novi oblik? zasto ne mogu naci rijesnje problema s kolokvijima?
koliko god pridonosilo "racionalnom" razmisljanju na jednoj razini oduzima sa druge strane "racionalnosti" poprilicno( gore navedeno sa primjerima na skupu samo matematicara).
to sto su uglavnom literalno nesposbni, neadekvatno pripremljni za ozbiljne probleme u zivotu te imaju odredjene trenutke emocionalne hibernacije nije glupo?
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
Vincent Van Ear Forumaš(ica)

|
Postano: 19:33 sri, 12. 1. 2005 Naslov: |
|
|
[quote]samo mali kontraprimjer: pretpostavimo da vrhunski matematicari imaju savladano "pravilno razmisljanje". Pa cemu onda medjusobne razmirice, razvodi,...? [/quote]
Pa ti nalažeš da je tvoj način od obrane napada vilama bolji od moga načina,a ja tvrdim da je moj način bolji od tvoga,mada su oba načina sasvim učinkovita,potvrđeno praktično na poljima u zagorju gdje je sused Štefek prešel na njivu suseda Blaža koji je imal vile u rukama,a Štefek je dobro prostudiral(pravilno razmišljal) knjigu o obrani u slučaju Villa(Maria) attack. :shock:
Ma pričekaj dok se ne javi netko od mathematičara,ja sam mala bebica. :lol:
Citat: | samo mali kontraprimjer: pretpostavimo da vrhunski matematicari imaju savladano "pravilno razmisljanje". Pa cemu onda medjusobne razmirice, razvodi,...? |
Pa ti nalažeš da je tvoj način od obrane napada vilama bolji od moga načina,a ja tvrdim da je moj način bolji od tvoga,mada su oba načina sasvim učinkovita,potvrđeno praktično na poljima u zagorju gdje je sused Štefek prešel na njivu suseda Blaža koji je imal vile u rukama,a Štefek je dobro prostudiral(pravilno razmišljal) knjigu o obrani u slučaju Villa(Maria) attack.
Ma pričekaj dok se ne javi netko od mathematičara,ja sam mala bebica.
_________________ Samo sam jedan čovjek,
samo jedan pakao.
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)