Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
UpitniKlik Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:08 sri, 8. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Ako si Bolonjez, svejedno ti je, jer imas pravo na dva izlaska na uzmeni u dva zadana termina - izasao i pao ili uopce ne izasao, izadje ti na isto. :/
Ako nisi (Bolonjez), onda se tu nista nije mijenjalo, pa potrazi po Forumu. :)
Ako si Bolonjez, svejedno ti je, jer imas pravo na dva izlaska na uzmeni u dva zadana termina - izasao i pao ili uopce ne izasao, izadje ti na isto.
Ako nisi (Bolonjez), onda se tu nista nije mijenjalo, pa potrazi po Forumu.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 0:19 čet, 9. 2. 2006 Naslov: |
|
|
pricat cu o starim studentima aka nebologna-studentima
do sada je na MO bilo da je nedolazak na ispit == pad (osim ako se desila neka nesreca - pad klavira na glavu or smth, ako se radi o komisiji (jer tada je jedino bitno, sve ostalo se moze i ostaviti kao pad), pa se formalnim putem to rjesava - molbe, dokumentacija and stuff.... )
karikiram, naravno... samo hocu reci, da osim u izvanrednim okolnostima (to je onaj dio humanosti) to je pad...
odjaviti ispit mozes do 12 sati 1 radni dan prije ispita...
ako se ne pojavis, pao si, i nema nikakvih sankcija
koliko je meni poznato, nista se nije mijenjalo.... a novi statut se u ono malo stvari koje se bavi studentima,k oncentrirao na bolonjce, a pravilnik (i dalje u izradi) bi trebao pokriti i nebolonjce i bolonjce....
recimo, na fizici se u neko doba neizlazak nije vodio kao pad, ali na tom roku (u smislu jesenski, zimski, ljetni, ne u smislu 1. jesenski, 2. jesenski..) nije vise moglo pristupiti tom ispitu.... sortof kazna od pokoji mjesec apstinencije... (mislim da su ju modificirali da si ubio jedan izlazak, ali se nigdje ne vodi kao pad.... pa ti vidi sta je bolje) - ali to me nista nemoj drzati za rijec
da li ce se tako nesto uvoditi na MO, nemam blage.... da li ima smisla razgovarati o tako necemu - treba pogledati stari i novi statut sveucilista (imas negdje link na http://student.math.hr/~studrep)
ali, koliko mi je poznato, i dalje je na MO sistem - nisi odjavio i nisi se pojavio - pao si....
isto kao sto ako ispit nisi prijavio na vrijeme - izgubio si priliku....
hope it helps :xg:
pricat cu o starim studentima aka nebologna-studentima
do sada je na MO bilo da je nedolazak na ispit == pad (osim ako se desila neka nesreca - pad klavira na glavu or smth, ako se radi o komisiji (jer tada je jedino bitno, sve ostalo se moze i ostaviti kao pad), pa se formalnim putem to rjesava - molbe, dokumentacija and stuff.... )
karikiram, naravno... samo hocu reci, da osim u izvanrednim okolnostima (to je onaj dio humanosti) to je pad...
odjaviti ispit mozes do 12 sati 1 radni dan prije ispita...
ako se ne pojavis, pao si, i nema nikakvih sankcija
koliko je meni poznato, nista se nije mijenjalo.... a novi statut se u ono malo stvari koje se bavi studentima,k oncentrirao na bolonjce, a pravilnik (i dalje u izradi) bi trebao pokriti i nebolonjce i bolonjce....
recimo, na fizici se u neko doba neizlazak nije vodio kao pad, ali na tom roku (u smislu jesenski, zimski, ljetni, ne u smislu 1. jesenski, 2. jesenski..) nije vise moglo pristupiti tom ispitu.... sortof kazna od pokoji mjesec apstinencije... (mislim da su ju modificirali da si ubio jedan izlazak, ali se nigdje ne vodi kao pad.... pa ti vidi sta je bolje) - ali to me nista nemoj drzati za rijec
da li ce se tako nesto uvoditi na MO, nemam blage.... da li ima smisla razgovarati o tako necemu - treba pogledati stari i novi statut sveucilista (imas negdje link na http://student.math.hr/~studrep)
ali, koliko mi je poznato, i dalje je na MO sistem - nisi odjavio i nisi se pojavio - pao si....
isto kao sto ako ispit nisi prijavio na vrijeme - izgubio si priliku....
hope it helps
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
UpitniKlik Gost
|
Postano: 8:47 čet, 9. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Evo nadjoh :D to sam tu procitao:
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5074
[quote] Članak 12. (opet o ispitima) Po ovom članku su studenti dužni prijaviti ispit tjedan dana prije početka ispitnog roka. A kako redovni rokovi imaju po 2 termina, to bi značilo da student mora prijaviti tjedan dana prije prvog termina i ispite koje namjerava polagati u drugom terminu. Također se može dogoditi da padne ispit u prvom terminu i tada ne bi mogao prijaviti isti ispit za drugi termin (jer je vrijeme prijava već prošlo). Studentski predstavnici su upozorili na taj problem, pa je članak izmjenjen na način da se prijava ispita obavlja tjedan dana prije početka ispitnog termina. Također je na traženje studentskih predstavnika izmjenjen stavak (3) [koji kaže da ako student procjeni da se nije dovoljno spremio za ispit, dužan je odjaviti ispit najkasnije 24 sata prije početka ispita] u student ima pravo odjaviti ispit najkasnije 24 sata prije zakazanog termina održavanja ispita. Novost je da se neizlazak na ispit više neće evidentirati kao pad, ali će se i dalje brojati kao potrošeni izlazak. [/quote]
Ne znam dal je to trenutno na snazi (vise vjerujem Nesi), nisam prolazio sve sjednice i tekstove, a ako vrijedi, sto znaci potroseni izlazak?
Hvala
Evo nadjoh to sam tu procitao:
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5074
Citat: | Članak 12. (opet o ispitima) Po ovom članku su studenti dužni prijaviti ispit tjedan dana prije početka ispitnog roka. A kako redovni rokovi imaju po 2 termina, to bi značilo da student mora prijaviti tjedan dana prije prvog termina i ispite koje namjerava polagati u drugom terminu. Također se može dogoditi da padne ispit u prvom terminu i tada ne bi mogao prijaviti isti ispit za drugi termin (jer je vrijeme prijava već prošlo). Studentski predstavnici su upozorili na taj problem, pa je članak izmjenjen na način da se prijava ispita obavlja tjedan dana prije početka ispitnog termina. Također je na traženje studentskih predstavnika izmjenjen stavak (3) [koji kaže da ako student procjeni da se nije dovoljno spremio za ispit, dužan je odjaviti ispit najkasnije 24 sata prije početka ispita] u student ima pravo odjaviti ispit najkasnije 24 sata prije zakazanog termina održavanja ispita. Novost je da se neizlazak na ispit više neće evidentirati kao pad, ali će se i dalje brojati kao potrošeni izlazak. |
Ne znam dal je to trenutno na snazi (vise vjerujem Nesi), nisam prolazio sve sjednice i tekstove, a ako vrijedi, sto znaci potroseni izlazak?
Hvala
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 14:10 čet, 9. 2. 2006 Naslov: |
|
|
recimo, u sistemu 3+1
potroseni izlazak znaci da se u bazu upisuje -nije pristupio- or smth
a kad a padnes, onda si pao....
u svakom slucaju ti si na 2+1 (ako se npr radi o prvom izlasku) dakle imas sansu manje.... samo sto jednu od njih nisi skrivio svojim neznanjem, nego nepaznjom :xg:
sto to kome tocno znaci ne znam....
pretpostavljam da bi se recimo, kad netko dolazi na 2. komisiju, neki clan komisije mogao sjetiti pogeldati kako taj student studira.... pa iz tog da samo pada zakljuciti da pokusava.... a iz toga da stalno odustaje - da se precjenjuje i da je lijena mrcina :lol:
karikiram ofkors, i lupetam....
mozda nekad to dobije pravi znacaj.... a mozda niti ne zazivi...
u svakom slucaju, na pmfu se ispit mora prijavit nakasnije tjedan dana ranije, a odjava je kao i kod nas... kod nas se prijavljuje do najkasnije 3 radna dana ranije
i kod nas se nije pricalo o tome, jerbo jos pravilnika nema..... a kad ce - ne zna se...
recimo, u sistemu 3+1
potroseni izlazak znaci da se u bazu upisuje -nije pristupio- or smth
a kad a padnes, onda si pao....
u svakom slucaju ti si na 2+1 (ako se npr radi o prvom izlasku) dakle imas sansu manje.... samo sto jednu od njih nisi skrivio svojim neznanjem, nego nepaznjom
sto to kome tocno znaci ne znam....
pretpostavljam da bi se recimo, kad netko dolazi na 2. komisiju, neki clan komisije mogao sjetiti pogeldati kako taj student studira.... pa iz tog da samo pada zakljuciti da pokusava.... a iz toga da stalno odustaje - da se precjenjuje i da je lijena mrcina
karikiram ofkors, i lupetam....
mozda nekad to dobije pravi znacaj.... a mozda niti ne zazivi...
u svakom slucaju, na pmfu se ispit mora prijavit nakasnije tjedan dana ranije, a odjava je kao i kod nas... kod nas se prijavljuje do najkasnije 3 radna dana ranije
i kod nas se nije pricalo o tome, jerbo jos pravilnika nema..... a kad ce - ne zna se...
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
Postano: 12:11 čet, 16. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Govorilo se o tome već, ali ne na forumu nego na našim jednim vježbama, onak, čisto informativno. Rekao nam je asistent, da ako iz opravdanog razloga izostaneš s prvog termina usmenog, da se obavezno javiš svome profesoru i da popričaš s njim o tome tj. da se dogovorite. I onda ti sve ovisi o profesoru da li će ti to uvažiti ili ne.
Govorilo se o tome već, ali ne na forumu nego na našim jednim vježbama, onak, čisto informativno. Rekao nam je asistent, da ako iz opravdanog razloga izostaneš s prvog termina usmenog, da se obavezno javiš svome profesoru i da popričaš s njim o tome tj. da se dogovorite. I onda ti sve ovisi o profesoru da li će ti to uvažiti ili ne.
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
vanja Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:16 pet, 17. 2. 2006 Naslov: da li popravni usmeni po Bologni snizava ukupnu ocjenu |
|
|
[quote]Ako si Bolonjez, svejedno ti je, jer imas pravo na dva izlaska na uzmeni u dva zadana termina - izasao i pao ili uopce ne izasao, izadje ti na isto. [/quote]
ja sam brucos i studiram po bolonjskom sustavu i jasno mi je da postoje dva roka za usmeni, ali me zanima da li popravni usmeni i kako utjece na zavrsnu ukupno zasluzenu ocjenu????
konkretno: ako je netko dobio [b]5[/b] iz zadaca,[b] 5 [/b]iz prvog i iz drugog kolokvija i nije se pojavio na zakazanom terminu za prvi usmeni, da li moze nakon [b]popravnog [/b]usmenog dobiti npr 4?????
puno hvala na odgovoru
Citat: | Ako si Bolonjez, svejedno ti je, jer imas pravo na dva izlaska na uzmeni u dva zadana termina - izasao i pao ili uopce ne izasao, izadje ti na isto. |
ja sam brucos i studiram po bolonjskom sustavu i jasno mi je da postoje dva roka za usmeni, ali me zanima da li popravni usmeni i kako utjece na zavrsnu ukupno zasluzenu ocjenu????
konkretno: ako je netko dobio 5 iz zadaca, 5 iz prvog i iz drugog kolokvija i nije se pojavio na zakazanom terminu za prvi usmeni, da li moze nakon popravnog usmenog dobiti npr 4?????
puno hvala na odgovoru
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:14 pet, 17. 2. 2006 Naslov: |
|
|
racuna se po ponderima, a ocjenu iz usmenog mozes dobit bilo koju, bez obzira sto si na popravnom. jer ako znas za 5 na usmenom, onda znas za 5.
ako znas za 3 na usmenom, a ponderi su recimo 10% 30% 30% 30%, onda ti je ocjena 5*0.1+5*0.3+5*0.3+3*0.3=0.5+1.5+1.5+0.9=4.4 i to bi bila cetvorka.
pondere za pojedine kolegije pogledaj [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5156]ovdje[/url].
racuna se po ponderima, a ocjenu iz usmenog mozes dobit bilo koju, bez obzira sto si na popravnom. jer ako znas za 5 na usmenom, onda znas za 5.
ako znas za 3 na usmenom, a ponderi su recimo 10% 30% 30% 30%, onda ti je ocjena 5*0.1+5*0.3+5*0.3+3*0.3=0.5+1.5+1.5+0.9=4.4 i to bi bila cetvorka.
pondere za pojedine kolegije pogledaj ovdje.
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
johnny Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: