Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
tyee Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:09 pon, 12. 2. 2007 Naslov: popravni |
|
|
Evo ja već lagano učim za popravni iz l.a. pa me zanima kako se određuje direktni komplement:
s.i. ... ((-1,0,-1,0),(-1,1,1,1,),(1,1,-1,1))
sad ja odredim da je dim V = 2
jer je zadnji vektor prikaziv pomoću prva dva
i onda se sjećam da je ključni potez u tom trećem vektoru, ali
kaj se radi s njim zaista mi ne priziva ništa na pamet- pa ako može HELP...
Evo ja već lagano učim za popravni iz l.a. pa me zanima kako se određuje direktni komplement:
s.i. ... ((-1,0,-1,0),(-1,1,1,1,),(1,1,-1,1))
sad ja odredim da je dim V = 2
jer je zadnji vektor prikaziv pomoću prva dva
i onda se sjećam da je ključni potez u tom trećem vektoru, ali
kaj se radi s njim zaista mi ne priziva ništa na pamet- pa ako može HELP...
|
|
[Vrh] |
|
skywalker Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:15 pon, 12. 2. 2007 Naslov: |
|
|
da bi imao direktni komplement moraš znati kolika je dimenzija prostora,
od kojeg je to tvoje potprostor, ako se ne varam, i onda kad vidiš koja je baza tvog potprostora, nadopuniš je do baze prostora, i ono što ti nije bila baza za tvoj potprostor, od te baze prostora koju dobiješ, ti je direktni komplement.. malo spetljano zvuči no...
da bi imao direktni komplement moraš znati kolika je dimenzija prostora,
od kojeg je to tvoje potprostor, ako se ne varam, i onda kad vidiš koja je baza tvog potprostora, nadopuniš je do baze prostora, i ono što ti nije bila baza za tvoj potprostor, od te baze prostora koju dobiješ, ti je direktni komplement.. malo spetljano zvuči no...
|
|
[Vrh] |
|
tyee Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:20 pon, 12. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="skywalker"]da bi imao direktni komplement moraš znati kolika je dimenzija prostora,
od kojeg je to tvoje potprostor, ako se ne varam, i onda kad vidiš koja je baza tvog potprostora, nadopuniš je do baze prostora, i ono što ti nije bila baza za tvoj potprostor, od te baze prostora koju dobiješ, ti je direktni komplement.. malo spetljano zvuči no...[/quote]
Nije žurba, ajde sjedni riješi pa mi izloži na hrvatskom :)
skywalker (napisa): | da bi imao direktni komplement moraš znati kolika je dimenzija prostora,
od kojeg je to tvoje potprostor, ako se ne varam, i onda kad vidiš koja je baza tvog potprostora, nadopuniš je do baze prostora, i ono što ti nije bila baza za tvoj potprostor, od te baze prostora koju dobiješ, ti je direktni komplement.. malo spetljano zvuči no... |
Nije žurba, ajde sjedni riješi pa mi izloži na hrvatskom
|
|
[Vrh] |
|
marta Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:53 uto, 13. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="tyee"][quote="skywalker"]da bi imao direktni komplement moraš znati kolika je dimenzija prostora,
od kojeg je to tvoje potprostor, ako se ne varam, i onda kad vidiš koja je baza tvog potprostora, nadopuniš je do baze prostora, i ono što ti nije bila baza za tvoj potprostor, od te baze prostora koju dobiješ, ti je direktni komplement.. malo spetljano zvuči no...[/quote]
Nije žurba, ajde sjedni riješi pa mi izloži na hrvatskom :)[/quote]
pročitaj ponovo.. zaboravio si napisat koja ti je dimenzija prostora! žišku? :wink: e, kad nju znaš, onda samo kanonskom bazom nadopuniš na onu bazu koju znas (a koju si, vidim, izračunao). e, pa onda računaš lin. nezavisnost i dobit ćeš bazu prostora. e, onda od te baze ''makneš'' onu koju si već na početku imao, i ono kaj ti je ostalo je baza direktnog komplementa. 8)
nisam niš rekla kaj nije bilo rečeno :?
jel ide to učenje kaj? :)
tyee (napisa): | skywalker (napisa): | da bi imao direktni komplement moraš znati kolika je dimenzija prostora,
od kojeg je to tvoje potprostor, ako se ne varam, i onda kad vidiš koja je baza tvog potprostora, nadopuniš je do baze prostora, i ono što ti nije bila baza za tvoj potprostor, od te baze prostora koju dobiješ, ti je direktni komplement.. malo spetljano zvuči no... |
Nije žurba, ajde sjedni riješi pa mi izloži na hrvatskom |
pročitaj ponovo.. zaboravio si napisat koja ti je dimenzija prostora! žišku? e, kad nju znaš, onda samo kanonskom bazom nadopuniš na onu bazu koju znas (a koju si, vidim, izračunao). e, pa onda računaš lin. nezavisnost i dobit ćeš bazu prostora. e, onda od te baze ''makneš'' onu koju si već na početku imao, i ono kaj ti je ostalo je baza direktnog komplementa.
nisam niš rekla kaj nije bilo rečeno
jel ide to učenje kaj?
|
|
[Vrh] |
|
m0rtus Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 22:27 uto, 13. 2. 2007 Naslov: |
|
|
nadam se da ce ti pomoci ovo...rijesila sam ti s pretpostavkom da je dimenzija prostora =4.
dim V= 2, bazu za V cine vektori ( -1, 0, -1, 0) i ( -1, 1, 1, 1)
ako je dim= 4, znaci da baza ima 4 vektora; ti imas vec dva(vektore baze za V) jos moras dodati dva.
e sada, dodas dva vektora kanonske baze, npr. vektore ( 0, 0, 0, 1) i ( 0, 0, 1, 0) i sada jos samo provjeris da li su ta 4 vektora lin nezavisna. dobijes da jesu i vektori kanonske baze koje si dodao su upravo direktni komplement.
sretno!!
nadam se da ce ti pomoci ovo...rijesila sam ti s pretpostavkom da je dimenzija prostora =4.
dim V= 2, bazu za V cine vektori ( -1, 0, -1, 0) i ( -1, 1, 1, 1)
ako je dim= 4, znaci da baza ima 4 vektora; ti imas vec dva(vektore baze za V) jos moras dodati dva.
e sada, dodas dva vektora kanonske baze, npr. vektore ( 0, 0, 0, 1) i ( 0, 0, 1, 0) i sada jos samo provjeris da li su ta 4 vektora lin nezavisna. dobijes da jesu i vektori kanonske baze koje si dodao su upravo direktni komplement.
sretno!!
|
|
[Vrh] |
|
tyee Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|