Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
marijap Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 10:25 čet, 10. 7. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="marijap"]Znači, za 2 godine će biti 600-tinjak netom dipl. matematičara na tržištu rada i max. 100-tinjak bolonjaca prve generacije...[/quote]
Ne. :ccc: Neki od ovih ~670 ce pasti na Bolonju, neki ce odustati,... to sto bi mi [b]htjeli[/b] da svi predbolonjci diplomiraju, ne znaci da ce se ista slicnoga desiti. :(
Recimo, ocekujem da ce hrpa ljudi poostavljati najteze kolegije za kraj i onda ce se negdje u rujnu 2010. sjetiti da ipak ne mogu dati MA3&4 i/ili UVIS odjednom. :(
Zato i ono moje upozorenje od gore. ;)
marijap (napisa): | Znači, za 2 godine će biti 600-tinjak netom dipl. matematičara na tržištu rada i max. 100-tinjak bolonjaca prve generacije... |
Ne. Neki od ovih ~670 ce pasti na Bolonju, neki ce odustati,... to sto bi mi htjeli da svi predbolonjci diplomiraju, ne znaci da ce se ista slicnoga desiti.
Recimo, ocekujem da ce hrpa ljudi poostavljati najteze kolegije za kraj i onda ce se negdje u rujnu 2010. sjetiti da ipak ne mogu dati MA3&4 i/ili UVIS odjednom.
Zato i ono moje upozorenje od gore.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 10:39 čet, 10. 7. 2008 Naslov: |
|
|
Nije malo, ali gledaj na to ovako:
- mi smo upisivali ~300 ljudi godisnje,
- posjecno, mislim da ih je barem pola poodustajalo ili vec preslo na Bolonju,
- ne racunajuci ovogodisnju cetvrtu godinu i studente koji su prvi put apsolventi, znacajan broj "prezivjelih" u prethodnim generacijama je diplomirao, tj. ostalo ih je poprilicno malo
:arrow: Ima tu jako puno prastarih studenata, od kojih vecina vjerojatno nece (na vrijeme) reaktivirati studij. :(
Dakle, pitanje je koliko je "zivih" (as in "aktivnih") studenata u ovih ~670, a tek od tih "zivih" ce neki (hopefully vecina) diplomirati. :-k Rekao bih da je ukupni realni broj solidno ispod 1/2. :(
Iskreno, briga me za neaktivne... ja se samo nadam prodrmati sto vise aktivnih, pa da tu minimiziramo gubitke. :)
P.S. Nije niti 3/4 Bolonjaca bas jako realno. :? Mislim da ih je oko 100 doslo doslo do 3. godine; dio ce tu otpasti, dio ce otici negdje drugdje na diplomski, dio nece niti ganjati diplomu, dio ce pasti 1. god. diplomskog,... cini mi se realnije da ih u prvoj "rundi" diplomira 50ak. :?
Disk lejmer: sve procjene ovdje su moje osobne i nemaju nikakve veze s Fakultetom niti mojim duznostima na istom. 8)
Nije malo, ali gledaj na to ovako:
- mi smo upisivali ~300 ljudi godisnje,
- posjecno, mislim da ih je barem pola poodustajalo ili vec preslo na Bolonju,
- ne racunajuci ovogodisnju cetvrtu godinu i studente koji su prvi put apsolventi, znacajan broj "prezivjelih" u prethodnim generacijama je diplomirao, tj. ostalo ih je poprilicno malo
Ima tu jako puno prastarih studenata, od kojih vecina vjerojatno nece (na vrijeme) reaktivirati studij.
Dakle, pitanje je koliko je "zivih" (as in "aktivnih") studenata u ovih ~670, a tek od tih "zivih" ce neki (hopefully vecina) diplomirati. Rekao bih da je ukupni realni broj solidno ispod 1/2.
Iskreno, briga me za neaktivne... ja se samo nadam prodrmati sto vise aktivnih, pa da tu minimiziramo gubitke.
P.S. Nije niti 3/4 Bolonjaca bas jako realno. Mislim da ih je oko 100 doslo doslo do 3. godine; dio ce tu otpasti, dio ce otici negdje drugdje na diplomski, dio nece niti ganjati diplomu, dio ce pasti 1. god. diplomskog,... cini mi se realnije da ih u prvoj "rundi" diplomira 50ak.
Disk lejmer: sve procjene ovdje su moje osobne i nemaju nikakve veze s Fakultetom niti mojim duznostima na istom.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 12:14 čet, 10. 7. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="Romana"]znači rok za polaganja svih ispita (uključujući i drugu godinu) za stare studente je do 30.9.2010.?[/quote]
Tako je. :) Nakon tog datuma, vise ne smijemo izdavati stare diplome. :? To je do Zakona i, ako se nesto ne promijeni, Fakultet vam nece moci izaci u susret niti za jedan dan, dakle shvatite tu granicu [b]JAKO OZBILJNO[/b] :!:[/quote]
Jesi li ti siguran da je bas tako? Meni je nekako ostalo u sjecanju da smo do tog datuma duzni osigurati diplomiravanje na starim programima. Ovaj drugi dio da nakon tog roka ne smijemo mi je novost.
vsego (napisa): | Romana (napisa): | znači rok za polaganja svih ispita (uključujući i drugu godinu) za stare studente je do 30.9.2010.? |
Tako je. Nakon tog datuma, vise ne smijemo izdavati stare diplome. To je do Zakona i, ako se nesto ne promijeni, Fakultet vam nece moci izaci u susret niti za jedan dan, dakle shvatite tu granicu JAKO OZBILJNO |
Jesi li ti siguran da je bas tako? Meni je nekako ostalo u sjecanju da smo do tog datuma duzni osigurati diplomiravanje na starim programima. Ovaj drugi dio da nakon tog roka ne smijemo mi je novost.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 13:53 čet, 10. 7. 2008 Naslov: |
|
|
Sad vise nisam. :oops: Tako sam cuo u vise navrata na VVSu (ili sam krivo zapamtio? :djed:), no u [url=http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/1742.htm]Zakonu[/url] stvarno nema takve odredbe (Cl.116, st.3 kaze nesto slicno ovome sto ti tvrdis; malo restriktivnije, no dovoljno blizu). :) Takodjer, prema [url=http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/statut/statut050225.pdf]Statutu Sveucilista[/url], cl.120, st.3, cini se da stvarno sami odredjujemo. :D
Ne znam postoji li neki drugi propis koji ovo dodatno regulira. :neznam: Malo mi je cudno da mozemo dijeliti stare diplome bas unedogled. :?
No, moj je dojam da je trenutni stav Fakulteta da nakon 30.9.2010. nece davati stare diplome, a pogotovo da se nece odrzavati stari ispiti. :|
Sad vise nisam. Tako sam cuo u vise navrata na VVSu (ili sam krivo zapamtio? ), no u Zakonu stvarno nema takve odredbe (Cl.116, st.3 kaze nesto slicno ovome sto ti tvrdis; malo restriktivnije, no dovoljno blizu). Takodjer, prema Statutu Sveucilista, cl.120, st.3, cini se da stvarno sami odredjujemo.
Ne znam postoji li neki drugi propis koji ovo dodatno regulira. Malo mi je cudno da mozemo dijeliti stare diplome bas unedogled.
No, moj je dojam da je trenutni stav Fakulteta da nakon 30.9.2010. nece davati stare diplome, a pogotovo da se nece odrzavati stari ispiti.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 14:20 čet, 10. 7. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]No, moj je dojam da je trenutni stav Fakulteta da nakon 30.9.2010. nece davati stare diplome, a pogotovo da se nece odrzavati stari ispiti. :|[/quote]
Samo podsjecam da je do nedavno sluzbena obavijest glasila da se nakon 30.9.2008. nece vise odrzavati ispiti za kolegije 2. godine starih studija, a sada je to produzeno do 30.9.2010. No ja takodjer mislim da cemo u nekom trenutku donijeti odluku o krajnjem roku do kada stari studenti moraju diplomirati. Mozda ce to biti 30.9.2010., a mozda cemo im dati malo vise vremena. One koji to ne uspiju prebacit cemo na preddiplomske studije, ili cemo im direktno dati prvostupnicke diplome ako imaju dovoljno toga polozenog (ekvivalent 180 ECTS-a).
vsego (napisa): | No, moj je dojam da je trenutni stav Fakulteta da nakon 30.9.2010. nece davati stare diplome, a pogotovo da se nece odrzavati stari ispiti. |
Samo podsjecam da je do nedavno sluzbena obavijest glasila da se nakon 30.9.2008. nece vise odrzavati ispiti za kolegije 2. godine starih studija, a sada je to produzeno do 30.9.2010. No ja takodjer mislim da cemo u nekom trenutku donijeti odluku o krajnjem roku do kada stari studenti moraju diplomirati. Mozda ce to biti 30.9.2010., a mozda cemo im dati malo vise vremena. One koji to ne uspiju prebacit cemo na preddiplomske studije, ili cemo im direktno dati prvostupnicke diplome ako imaju dovoljno toga polozenog (ekvivalent 180 ECTS-a).
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 12:48 pet, 1. 8. 2008 Naslov: |
|
|
Tocno. :) Izronilo je neko pravilo (Zakon, Statut,... ne znam) po kojem ne mozete upisivati kolegije s drugih studija na vlastitom fakultetu ili tako nesto (ne hvataj me na detalje; to su mi samo rekli, a i ja sam malo zaboravio). :|
Jedini nacin da zaostatke rijesis bolonjski je da se skroz prebacis na bolonjski studij. :)
Tocno. Izronilo je neko pravilo (Zakon, Statut,... ne znam) po kojem ne mozete upisivati kolegije s drugih studija na vlastitom fakultetu ili tako nesto (ne hvataj me na detalje; to su mi samo rekli, a i ja sam malo zaboravio).
Jedini nacin da zaostatke rijesis bolonjski je da se skroz prebacis na bolonjski studij.
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol: