Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Sylph Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Sylph Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
desire Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Blah Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 2:14 uto, 9. 9. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Sylph"][quote]Zar to nije malo prestrogo?Svugdje je dosta 50%.[/quote]
Potpisujem.
[/quote]
[quote="desire"]Mozda sam u krivu, ali ja bih rekla da nam je to u neku ruku 'kazna' zato sta nismo prosli kad su bili kolokviji. :([/quote]
Ajde razmislite malo ovako:
Na obicnim kolokvijima trebate sakupiti 35 bodova od 70, a na popravnom 35 bodova od 60. U oba slucaja trebate 35 bodova, jedina razlika je u tome sto obicni kolokviji imaju 20 bodova "teorije" i 10*5 bodova "s vjezbi", a na popravnom je 20 bodova "teorije" i 8*5 bodova "s vjezbi", odnosno na popravnom "fale" dva zadatka. To znaci da ce jednako tesko biti ostvariti 35 bodova na obicnim kolokvijima i na popravnom.
Zakljucak: nije 35 bodova na popravnom kazna da teze prodjete zato sto idjete na popravni, ali jeste 60 bodova (umjesto 70) kazna i to u smislu da ne mozete imati maksimalan broj bodova s pismenog dijela ispita ako ste isli na popravni.
[quote="Blah"]NIJE UOPĆE!!!!!! [/quote]
Nema potrebe za deranjem.
[quote]
Ili se boje da će previše ljudi upisati 4.g...[/quote]
Ad 1: ne postoji 4. godina, nego 1. godina diplomskog studija :wink:
Ad 2: ne moze previse ljudi upisati diplomski studij - zbog toga postoje kvote po studijima.
Sylph (napisa): | Citat: | Zar to nije malo prestrogo?Svugdje je dosta 50%. |
Potpisujem.
|
desire (napisa): | Mozda sam u krivu, ali ja bih rekla da nam je to u neku ruku 'kazna' zato sta nismo prosli kad su bili kolokviji. |
Ajde razmislite malo ovako:
Na obicnim kolokvijima trebate sakupiti 35 bodova od 70, a na popravnom 35 bodova od 60. U oba slucaja trebate 35 bodova, jedina razlika je u tome sto obicni kolokviji imaju 20 bodova "teorije" i 10*5 bodova "s vjezbi", a na popravnom je 20 bodova "teorije" i 8*5 bodova "s vjezbi", odnosno na popravnom "fale" dva zadatka. To znaci da ce jednako tesko biti ostvariti 35 bodova na obicnim kolokvijima i na popravnom.
Zakljucak: nije 35 bodova na popravnom kazna da teze prodjete zato sto idjete na popravni, ali jeste 60 bodova (umjesto 70) kazna i to u smislu da ne mozete imati maksimalan broj bodova s pismenog dijela ispita ako ste isli na popravni.
Blah (napisa): | NIJE UOPĆE!!!!!! |
Nema potrebe za deranjem.
Citat: |
Ili se boje da će previše ljudi upisati 4.g... |
Ad 1: ne postoji 4. godina, nego 1. godina diplomskog studija
Ad 2: ne moze previse ljudi upisati diplomski studij - zbog toga postoje kvote po studijima.
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
crna Forumaš(ica)
|
Postano: 18:05 uto, 9. 9. 2008 Naslov: |
|
|
[quote]U oba slucaja trebate 35 bodova, jedina razlika je u tome sto obicni kolokviji imaju 20 bodova "teorije" i 10*5 bodova "s vjezbi", a na popravnom je 20 bodova "teorije" i 8*5 bodova "s vjezbi", odnosno na popravnom "fale" dva zadatka. To znaci da ce jednako tesko biti ostvariti 35 bodova na obicnim kolokvijima i na popravnom. [/quote]
meni nije jasno kako je to jednako teško kada je na običnim kolokvijima bilo ta 2 zadatka više, tj. tih 10 bodova više, koji nekima mogu igrati veliku ulogu u prolazu ili padu...
a što se tiće popravnog kolokvija bio je skroz uredu, ali i dalje stojim iza toga da bi za prolaz trebalo biti 50%...
Citat: | U oba slucaja trebate 35 bodova, jedina razlika je u tome sto obicni kolokviji imaju 20 bodova "teorije" i 10*5 bodova "s vjezbi", a na popravnom je 20 bodova "teorije" i 8*5 bodova "s vjezbi", odnosno na popravnom "fale" dva zadatka. To znaci da ce jednako tesko biti ostvariti 35 bodova na obicnim kolokvijima i na popravnom. |
meni nije jasno kako je to jednako teško kada je na običnim kolokvijima bilo ta 2 zadatka više, tj. tih 10 bodova više, koji nekima mogu igrati veliku ulogu u prolazu ili padu...
a što se tiće popravnog kolokvija bio je skroz uredu, ali i dalje stojim iza toga da bi za prolaz trebalo biti 50%...
|
|
[Vrh] |
|
desire Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:25 uto, 9. 9. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"]Ajde razmislite malo ovako:
[/quote]
Kako moze biti isto rijesiti 58 i nesto sitno posto zadataka ili 50 posto? :neznam:
Ne tvrdim da je popravni bio tezak, dapace, ali nije isto da li sam trebala za prolaz rijesiti npr. pola teorije i jos 5 zadataka ili pola teorije i jos 4 zadatka. Zapravo, imam osjecaj da cu biti bas negdje izmedju ovoga dvoje. :lol:
I da, ne lijecim frustracije, ucila sam, ali nekako mi se cini puno traziti od ljudi koji nisu prosli iz prve, dakle ocito im kolegij nije bas legao, da sada rijese skoro 60% sto bi u normalnom slucaju bila skoro pa trojka. Pritom ne mislim na broj bodova koji i dalje ostaje 35 kako god se okrene nego na postotak od onoga koliko je zadataka bilo postavljeno. Valjda razumijete sta hocu reci. :D
mdoko (napisa): | Ajde razmislite malo ovako:
|
Kako moze biti isto rijesiti 58 i nesto sitno posto zadataka ili 50 posto?
Ne tvrdim da je popravni bio tezak, dapace, ali nije isto da li sam trebala za prolaz rijesiti npr. pola teorije i jos 5 zadataka ili pola teorije i jos 4 zadatka. Zapravo, imam osjecaj da cu biti bas negdje izmedju ovoga dvoje.
I da, ne lijecim frustracije, ucila sam, ali nekako mi se cini puno traziti od ljudi koji nisu prosli iz prve, dakle ocito im kolegij nije bas legao, da sada rijese skoro 60% sto bi u normalnom slucaju bila skoro pa trojka. Pritom ne mislim na broj bodova koji i dalje ostaje 35 kako god se okrene nego na postotak od onoga koliko je zadataka bilo postavljeno. Valjda razumijete sta hocu reci.
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:25 sri, 10. 9. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="desire"]
Kako moze biti isto rijesiti 58 i nesto sitno posto zadataka ili 50 posto? :neznam:
Ne tvrdim da je popravni bio tezak, dapace, ali nije isto da li sam trebala za prolaz rijesiti npr. pola teorije i jos 5 zadataka ili pola teorije i jos 4 zadatka. Zapravo, imam osjecaj da cu biti bas negdje izmedju ovoga dvoje. :lol:
nekako mi se cini puno traziti od ljudi koji nisu prosli iz prve, dakle ocito im kolegij nije bas legao, da sada rijese skoro 60% sto bi u normalnom slucaju bila skoro pa trojka. Pritom ne mislim na broj bodova koji i dalje ostaje 35 kako god se okrene nego na postotak od onoga koliko je zadataka bilo postavljeno. Valjda razumijete sta hocu reci. :D[/quote]
Od vas se zahtijeva da sakupite 35 bodova, a ne da rijesite neki postotak od postavljenog. Ako zelite da rijesavate 50% od postavljenog, onda bi na kolokviju bila jos dva zadatka i ponovo bi trebalo rijesiti pola teorije i jos 5 zadataka, dakle prica o 58% vs 50% ne stoji, buduci da za prolaz u svakom slucaju trebate sakupiti 35 bodova, odnosno rijestiti jednaku kolicinu zadataka.
To ti je kao kada na popravnom kolokviju iz programiranja bude ukupno 120 bodova, a za prolaz je potrebno 45. Po tvojoj logici posteno bi bilo traziti da se ostvari 60 bodova za prolaz, a kakva ti tek onda pobuna nastala...
desire (napisa): |
Kako moze biti isto rijesiti 58 i nesto sitno posto zadataka ili 50 posto?
Ne tvrdim da je popravni bio tezak, dapace, ali nije isto da li sam trebala za prolaz rijesiti npr. pola teorije i jos 5 zadataka ili pola teorije i jos 4 zadatka. Zapravo, imam osjecaj da cu biti bas negdje izmedju ovoga dvoje.
nekako mi se cini puno traziti od ljudi koji nisu prosli iz prve, dakle ocito im kolegij nije bas legao, da sada rijese skoro 60% sto bi u normalnom slucaju bila skoro pa trojka. Pritom ne mislim na broj bodova koji i dalje ostaje 35 kako god se okrene nego na postotak od onoga koliko je zadataka bilo postavljeno. Valjda razumijete sta hocu reci. |
Od vas se zahtijeva da sakupite 35 bodova, a ne da rijesite neki postotak od postavljenog. Ako zelite da rijesavate 50% od postavljenog, onda bi na kolokviju bila jos dva zadatka i ponovo bi trebalo rijesiti pola teorije i jos 5 zadataka, dakle prica o 58% vs 50% ne stoji, buduci da za prolaz u svakom slucaju trebate sakupiti 35 bodova, odnosno rijestiti jednaku kolicinu zadataka.
To ti je kao kada na popravnom kolokviju iz programiranja bude ukupno 120 bodova, a za prolaz je potrebno 45. Po tvojoj logici posteno bi bilo traziti da se ostvari 60 bodova za prolaz, a kakva ti tek onda pobuna nastala...
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 3:22 sri, 10. 9. 2008 Naslov: |
|
|
:OT:
[quote="mdoko"]To ti je kao kada na popravnom kolokviju iz programiranja bude ukupno 120 bodova, a za prolaz je potrebno 45. Po tvojoj logici posteno bi bilo traziti da se ostvari 60 bodova za prolaz, a kakva ti tek onda pobuna nastala...[/quote]
54, ali poanta stoji. ;)
mdoko (napisa): | To ti je kao kada na popravnom kolokviju iz programiranja bude ukupno 120 bodova, a za prolaz je potrebno 45. Po tvojoj logici posteno bi bilo traziti da se ostvari 60 bodova za prolaz, a kakva ti tek onda pobuna nastala... |
54, ali poanta stoji.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
desire Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:26 sri, 10. 9. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"]
[/quote]
Ako je to bas zako zasto onda jednostavno niste dali kolokvij koji nosi 35 bodova, trazili da imamo 35 i gotovo? Sada ce biti, a ne moze to bas tako jer bi to bilo da se treba rijesiti 100%. Pa sta onda ako se postotak ne gleda. :?
Da, od nas se trazi da rijesimo 35 bodova, ali to ne umanjava cinjenicu da to je 58% od postavljenog broja zadataka. Ne mozete reci na nije lakse rijesiti npr. 5 zadataka od 10 nego 5 zadataka od 8. Poanta je da se lakse da iskombinirati tih 5 zadataka kad ih je vise i postavljeno. Bas zato i je super taj koncept iz programiranja. Puno je zadataka, svatko nadje nesto za sebe sta zna i lakse je proc.... :D
I da, ne smeta me uopce sta je to tako, ucila sam pa racunam da ako ne prodjem sad znam za iducu godinu i sve super, ali me smeta da sad pricate nesto sta ne stoji. Ili mozda cak i stoji, ali znam i da razumijete poantu onoga sta ja zelim reci, a pravite se da ne. :?
mdoko (napisa): |
|
Ako je to bas zako zasto onda jednostavno niste dali kolokvij koji nosi 35 bodova, trazili da imamo 35 i gotovo? Sada ce biti, a ne moze to bas tako jer bi to bilo da se treba rijesiti 100%. Pa sta onda ako se postotak ne gleda.
Da, od nas se trazi da rijesimo 35 bodova, ali to ne umanjava cinjenicu da to je 58% od postavljenog broja zadataka. Ne mozete reci na nije lakse rijesiti npr. 5 zadataka od 10 nego 5 zadataka od 8. Poanta je da se lakse da iskombinirati tih 5 zadataka kad ih je vise i postavljeno. Bas zato i je super taj koncept iz programiranja. Puno je zadataka, svatko nadje nesto za sebe sta zna i lakse je proc....
I da, ne smeta me uopce sta je to tako, ucila sam pa racunam da ako ne prodjem sad znam za iducu godinu i sve super, ali me smeta da sad pricate nesto sta ne stoji. Ili mozda cak i stoji, ali znam i da razumijete poantu onoga sta ja zelim reci, a pravite se da ne.
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:27 sri, 10. 9. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="desire"]
Ako je to bas zako zasto onda jednostavno niste dali kolokvij koji nosi 35 bodova, trazili da imamo 35 i gotovo? Sada ce biti, a ne moze to bas tako jer bi to bilo da se treba rijesiti 100%. Pa sta onda ako se postotak ne gleda. :?
[/quote]
Kolokvij od 35 bodova ne bi imao smisla iz tri razloga:
1) najmanji kiks bi rezultirao padom
2) ne bi se moglo dobiti nista osim "mrsave" dvojke
3) ne bi bilo dovoljno zadataka da pokrije cijelo gradivo
[quote]
Da, od nas se trazi da rijesimo 35 bodova, ali to ne umanjava cinjenicu da to je 58% od postavljenog broja zadataka. Ne mozete reci na nije lakse rijesiti npr. 5 zadataka od 10 nego 5 zadataka od 8. Poanta je da se lakse da iskombinirati tih 5 zadataka kad ih je vise i postavljeno.
Bas zato i je super taj koncept iz programiranja. Puno je zadataka, svatko nadje nesto za sebe sta zna i lakse je proc...
[/quote]
Ne bi bilo lakse da su bila dodatna dva zadatka, jer smo i ovako pokrili cijelo gradivo. Cak su neki dijelovi bili poduplani. Dakle, sa dva dodatna zadatka ne bi bilo nista lakse "naci nesto za sebe", nego sto je to s ovim fondom zadataka.
Sto se programiranja tice, tu je situacija takva da raznolikog gradiva ima toliko da se ne moze postaviti po zadatak iz svakog dijela i ocekivati da se sve to rijesi u dva sata. Radi toga mi ipak odaberemo da se na kolokviju pokrije cijelo gradivo, pa tko sto stigne rijesiti.
[quote]ali me smeta da sad pricate nesto sta ne stoji. Ili mozda cak i stoji, ali znam i da razumijete poantu onoga sta ja zelim reci, a pravite se da ne.[/quote]
Razumijem ja sto zelis reci, ali se ne slazem. Ne razumijeti poantu i ne slagati se s necijim misljenjem nije isto :wink:
desire (napisa): |
Ako je to bas zako zasto onda jednostavno niste dali kolokvij koji nosi 35 bodova, trazili da imamo 35 i gotovo? Sada ce biti, a ne moze to bas tako jer bi to bilo da se treba rijesiti 100%. Pa sta onda ako se postotak ne gleda.
|
Kolokvij od 35 bodova ne bi imao smisla iz tri razloga:
1) najmanji kiks bi rezultirao padom
2) ne bi se moglo dobiti nista osim "mrsave" dvojke
3) ne bi bilo dovoljno zadataka da pokrije cijelo gradivo
Citat: |
Da, od nas se trazi da rijesimo 35 bodova, ali to ne umanjava cinjenicu da to je 58% od postavljenog broja zadataka. Ne mozete reci na nije lakse rijesiti npr. 5 zadataka od 10 nego 5 zadataka od 8. Poanta je da se lakse da iskombinirati tih 5 zadataka kad ih je vise i postavljeno.
Bas zato i je super taj koncept iz programiranja. Puno je zadataka, svatko nadje nesto za sebe sta zna i lakse je proc...
|
Ne bi bilo lakse da su bila dodatna dva zadatka, jer smo i ovako pokrili cijelo gradivo. Cak su neki dijelovi bili poduplani. Dakle, sa dva dodatna zadatka ne bi bilo nista lakse "naci nesto za sebe", nego sto je to s ovim fondom zadataka.
Sto se programiranja tice, tu je situacija takva da raznolikog gradiva ima toliko da se ne moze postaviti po zadatak iz svakog dijela i ocekivati da se sve to rijesi u dva sata. Radi toga mi ipak odaberemo da se na kolokviju pokrije cijelo gradivo, pa tko sto stigne rijesiti.
Citat: | ali me smeta da sad pricate nesto sta ne stoji. Ili mozda cak i stoji, ali znam i da razumijete poantu onoga sta ja zelim reci, a pravite se da ne. |
Razumijem ja sto zelis reci, ali se ne slazem. Ne razumijeti poantu i ne slagati se s necijim misljenjem nije isto
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|