Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

čemu ovakav kolokvij
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
70 = 95 - 25

PostPostano: 19:22 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anna Lee"]
dakle, suzdrzi se. moji postovi su bili vezani iskljucivo uz zadace i njihovo rjesavanje.[/quote]

Hoćeš reći uz šablonice za debilčiće? ;)
Anna Lee (napisa):

dakle, suzdrzi se. moji postovi su bili vezani iskljucivo uz zadace i njihovo rjesavanje.

Hoćeš reći uz šablonice za debilčiće? Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Anna Lee
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 11 - 9

PostPostano: 19:24 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Atomised"][quote="Anna Lee"]
dakle, suzdrzi se. moji postovi su bili vezani iskljucivo uz zadace i njihovo rjesavanje.[/quote]

Hoćeš reći uz šablonice za debilčiće? ;)[/quote]

mogu i ja imat trenutak slabosti, ne? :lol:
Atomised (napisa):
Anna Lee (napisa):

dakle, suzdrzi se. moji postovi su bili vezani iskljucivo uz zadace i njihovo rjesavanje.

Hoćeš reći uz šablonice za debilčiće? Wink

mogu i ja imat trenutak slabosti, ne? Laughing

[Vrh]
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 68 - 51

PostPostano: 19:24 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

garr!! kak je neko danas glup (mislim na ja) nemog vjerovat da se tog nisam sjetio, arr.

btw, vidite da se je našlo nešto slično prošlogodišnjem kolokviju, tj, u biti isto. u prošlogodišnjem je trebalo provjeravati dali je NAOPAKO jednako onom broju. ovdje, da smo bili pametni i sjetili se rasprave o palindromu na forumu, u hodniku prije kolokvija.... bili bi u stanju riješiti i ovaj zadatak za max broj bodova :) dobro, imo bih ideju, a realizacija, otom potom
garr!! kak je neko danas glup (mislim na ja) nemog vjerovat da se tog nisam sjetio, arr.

btw, vidite da se je našlo nešto slično prošlogodišnjem kolokviju, tj, u biti isto. u prošlogodišnjem je trebalo provjeravati dali je NAOPAKO jednako onom broju. ovdje, da smo bili pametni i sjetili se rasprave o palindromu na forumu, u hodniku prije kolokvija.... bili bi u stanju riješiti i ovaj zadatak za max broj bodova Smile dobro, imo bih ideju, a realizacija, otom potom

Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Anna Lee
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 9

PostPostano: 19:28 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@ Milojko: imas PM.

eto, suzdrzat cu se od daljnje rasprave u "javnosti". drzim fige svima da ste skupili dovoljno bodova. :)
@ Milojko: imas PM.

eto, suzdrzat cu se od daljnje rasprave u "javnosti". drzim fige svima da ste skupili dovoljno bodova. Smile

[Vrh]
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 19:36 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Anna Lee:
javno se ispričavam. ispo sam :donkey:

stvarno, bez zezancije, sorry za ovo što sam napiso, došlo je do zabune poprilične :)
@Anna Lee:
javno se ispričavam. ispo sam Magarcic

stvarno, bez zezancije, sorry za ovo što sam napiso, došlo je do zabune poprilične Smile

[Vrh]
Anna Lee
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 9

PostPostano: 19:37 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne brini, sve oke. :wink:
ne brini, sve oke. Wink

[Vrh]
Antonija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 19:59 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

kako su krenuli sa ovogodisnjim kolokvijima, nekako sam i ocekivala ovako nesto. rjesavas zadace, zadatke sa vjezbi, proslogodisnje kolokvije i zakljucis- uuuu, vecinu znam. dodes na kolokvij i ostanes :shock: tezinom i vec u glavi smisljas kak proc popravni :cry: (to ne vrijedi samo za prog1)

nadam se da ce ipak tih 15 bodova negdje biti skupljeno... :roll:
kako su krenuli sa ovogodisnjim kolokvijima, nekako sam i ocekivala ovako nesto. rjesavas zadace, zadatke sa vjezbi, proslogodisnje kolokvije i zakljucis- uuuu, vecinu znam. dodes na kolokvij i ostanes Shocked tezinom i vec u glavi smisljas kak proc popravni Crying or Very sad (to ne vrijedi samo za prog1)

nadam se da ce ipak tih 15 bodova negdje biti skupljeno... Rolling Eyes

Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 20:04 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

kao što to kaže moj tata: "majstor je uvijek za dva prsta viši od šegrta":)
ili, u našem slučaju, vsego i ekipa su za dva prsta viši od svih nas :)
kao što to kaže moj tata: "majstor je uvijek za dva prsta viši od šegrta"Smile
ili, u našem slučaju, vsego i ekipa su za dva prsta viši od svih nas Smile

[Vrh]
kakt00s
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
33 = 43 - 10

PostPostano: 20:22 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Od 80 maksimalnih se negdje mora nabrat 15. Ako smo naučili jednostavno programirat naravno da se očekuje da 2-3 šablonska zadatka spojimo u jedan. Neka pola tog ne valja. Radimo na papiru. Naravno da ne možemo kompajlirat u glavi. Važno je da skuže da smo shvatili kaj se traži u zadatku i moramo za to dobit neke bodove.

I ne samo to...

1. kolokvij = max. 50 bodova
2. kolokvij = max. 80 bodova
zadaće = max. 10 bodova

all together je 140 bodova, a treba skupit 45 za 2, a 85 za 5. Mislim da je to više nego pravedno.
Od 80 maksimalnih se negdje mora nabrat 15. Ako smo naučili jednostavno programirat naravno da se očekuje da 2-3 šablonska zadatka spojimo u jedan. Neka pola tog ne valja. Radimo na papiru. Naravno da ne možemo kompajlirat u glavi. Važno je da skuže da smo shvatili kaj se traži u zadatku i moramo za to dobit neke bodove.

I ne samo to...

zadaće = max. 10 bodova

all together je 140 bodova, a treba skupit 45 za 2, a 85 za 5. Mislim da je to više nego pravedno.

Zadnja promjena: kakt00s; 20:46 uto, 10. 2. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Antonija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 20:38 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma to je super pravedno, samo kaj se covjek lose osjeca kad nije siguran hoce skupit tih 15 bodova.

i onda ako rijesis zadatak na laksi nacin (za recimo 10 ili 15 bodova) nista ti ne znaci tih dodatnih 10 ili 5 bodova koje mozes dobit ako ga rijesis na tezi nacin. recimo to ovako, za nas "slabije" 60 bodova na 2.kolokviju je max a vas programere 80 bodova. barem ja to tako vidim...
iskreno, ne bi imala nista protiv da i ja pripadam medu one sa 80 :)
ma to je super pravedno, samo kaj se covjek lose osjeca kad nije siguran hoce skupit tih 15 bodova.

i onda ako rijesis zadatak na laksi nacin (za recimo 10 ili 15 bodova) nista ti ne znaci tih dodatnih 10 ili 5 bodova koje mozes dobit ako ga rijesis na tezi nacin. recimo to ovako, za nas "slabije" 60 bodova na 2.kolokviju je max a vas programere 80 bodova. barem ja to tako vidim...
iskreno, ne bi imala nista protiv da i ja pripadam medu one sa 80 Smile

kakt00s
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 20:55 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Predlažem lock na ovu temu. Profesor nas je sve upozorio na početku, i to nekoliko puta. :shock:
Predlažem lock na ovu temu. Profesor nas je sve upozorio na početku, i to nekoliko puta. Shocked

manbearpig
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 10 - 16

PostPostano: 22:42 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bozidarsevo"]I sve ću priživit
I na sve san friži spreman
A moran se mirit
Što studiram MATEMATIKU!!![/quote]
pa da matematiku, nismo no FOI-u da moramo takve stvari baš znat

[size=9][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]

[quote="kakt00s"]Od 80 maksimalnih se negdje mora nabrat 15. Ako smo naučili jednostavno programirat naravno da se očekuje da 2-3 šablonska zadatka spojimo u jedan. Neka pola tog ne valja. Radimo na papiru. Naravno da ne možemo kompajlirat u glavi. Važno je da skuže da smo shvatili kaj se traži u zadatku i moramo za to dobit neke bodove.

I ne samo to...

zadaće = max. 10 bodova

all together je 140 bodova, a treba skupit 45 za 2, a 85 za 5. Mislim da je to više nego pravedno.[/quote]
ja mislim da je prilično iritantno što se stalno ističe koliko bodova kao možemo skupit. 80 bodova na 4 zadatka - to je poremećeno.

[size=9][color=#999999]Added after 49 seconds:[/color][/size]

[quote="kakt00s"]Predlažem lock na ovu temu. Profesor nas je sve upozorio na početku, i to nekoliko puta. :shock:[/quote]
naravno da nas je upozorio i vjeruj mi puno ljudi je počelo učiti jako davno za ovaj kolokvij, a opet od svega toga ništa. lako je pravit se pametan ako znaš programirat otprije.

[size=9][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]

[quote="Milojko"]neki su otišli nešto ranije jer su riješili čitav kolokvij :)
[/quote] melkior je izašao među zadnjima molim lijepo a on je mjerilo svega ikad.

[quote="Milojko"]
@Anna lee: gle, prekjučer ili jučer si postavila na forumu pitanje, "što se da naučiti za jedan dan?". nemoj me krivo shvatiti, al, nemaš pravo nakon toga žaliti se na težak kolokvij![/quote]
to i dalje ne mijenja činjenicu da je kolokvij bio pretežak za prvu godinu. kolokvij smije bit težak, ipak smo na matematici koja je težak fakultet ali mislim da pretjeruju jer ovo danas je bilo čisto iživljavanje.

[size=9][color=#999999]Added after 4 minutes:[/color][/size]

[quote="Atomised"]@Milojko:
Hm, ovi veseli brojevi su praktički isti kao onaj zadatak iz zadaće. :?
Horner je Horner + igranje s bazama, oboje ste radili...
Ovaj s pretraživanjem nisam skroz shvatio prema tvom opisu ali ne zvuči baš toliko brutalno. :P
A za ovaj s prostim znamenkama si i sam rekao da je bio najlakši...[/quote]
nemoj bit gej :D
bozidarsevo (napisa):
I sve ću priživit
I na sve san friži spreman
A moran se mirit
Što studiram MATEMATIKU!!!

pa da matematiku, nismo no FOI-u da moramo takve stvari baš znat

Added after 2 minutes:

kakt00s (napisa):

I ne samo to...

zadaće = max. 10 bodova

ja mislim da je prilično iritantno što se stalno ističe koliko bodova kao možemo skupit. 80 bodova na 4 zadatka - to je poremećeno.

Added after 49 seconds:

kakt00s (napisa):
Predlažem lock na ovu temu. Profesor nas je sve upozorio na početku, i to nekoliko puta. Shocked

naravno da nas je upozorio i vjeruj mi puno ljudi je počelo učiti jako davno za ovaj kolokvij, a opet od svega toga ništa. lako je pravit se pametan ako znaš programirat otprije.

Added after 2 minutes:

Milojko (napisa):
neki su otišli nešto ranije jer su riješili čitav kolokvij Smile
melkior je izašao među zadnjima molim lijepo a on je mjerilo svega ikad.

Milojko (napisa):

@Anna lee: gle, prekjučer ili jučer si postavila na forumu pitanje, "što se da naučiti za jedan dan?". nemoj me krivo shvatiti, al, nemaš pravo nakon toga žaliti se na težak kolokvij!

to i dalje ne mijenja činjenicu da je kolokvij bio pretežak za prvu godinu. kolokvij smije bit težak, ipak smo na matematici koja je težak fakultet ali mislim da pretjeruju jer ovo danas je bilo čisto iživljavanje.

Added after 4 minutes:

Atomised (napisa):
@Milojko:
Hm, ovi veseli brojevi su praktički isti kao onaj zadatak iz zadaće. Confused
Horner je Horner + igranje s bazama, oboje ste radili...
Ovaj s pretraživanjem nisam skroz shvatio prema tvom opisu ali ne zvuči baš toliko brutalno. Razz
A za ovaj s prostim znamenkama si i sam rekao da je bio najlakši...

nemoj bit gej Very Happy

i can you know that i can
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
kakt00s
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 22:53 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="manbearpig"]naravno da nas je upozorio i vjeruj mi puno ljudi je počelo učiti jako davno za ovaj kolokvij, a opet od svega toga ništa. lako je pravit se pametan ako znaš programirat otprije.[/quote]

Imao sam pascal 4 godine u srednjoj. I sve se svodilo na to da gledam u monitor od susjeda i prepisujem. Izašao sam van iz srednjem sa nikakvim predznanjem. Nemoj zaključivat neš kaj neznaš. I'm sereal. :D :D :D :D :D

p.s. jedna od najboljih epizoda :D :D

It's half man, half bear big. No! Half pig, half bear man... wahahahaha
manbearpig (napisa):

Imao sam pascal 4 godine u srednjoj. I sve se svodilo na to da gledam u monitor od susjeda i prepisujem. Izašao sam van iz srednjem sa nikakvim predznanjem. Nemoj zaključivat neš kaj neznaš. I'm sereal. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

p.s. jedna od najboljih epizoda Very Happy Very Happy

manbearpig
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 10 - 16

PostPostano: 23:00 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kakt00s"][quote="manbearpig"]naravno da nas je upozorio i vjeruj mi puno ljudi je počelo učiti jako davno za ovaj kolokvij, a opet od svega toga ništa. lako je pravit se pametan ako znaš programirat otprije.[/quote]

Imao sam pascal 4 godine u srednjoj. I sve se svodilo na to da gledam u monitor od susjeda i prepisujem. Izašao sam van iz srednjem sa nikakvim predznanjem. Nemoj zaključivat neš kaj neznaš. I'm sereal. :D :D :D :D :D

p.s. jedna od najboljih epizoda :D :D

It's half man, half bear big. No! Half pig, half bear man... wahahahaha[/quote]
dobro onda si pametan. ja nisam i kraj rasprave :( . prejaka epizoda. pitali su ga nedavno u nekom intervjuu što misli učinit s problemom manbearpig-a al imao je neki glupi odgovor :cry: .
prejaka mi je i ona s radioheadom, make love not warcraft, free willzyx i tak da, ima ih još :lol: prejaki su.
kakt00s (napisa):
manbearpig (napisa):

Imao sam pascal 4 godine u srednjoj. I sve se svodilo na to da gledam u monitor od susjeda i prepisujem. Izašao sam van iz srednjem sa nikakvim predznanjem. Nemoj zaključivat neš kaj neznaš. I'm sereal. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

p.s. jedna od najboljih epizoda Very Happy Very Happy

dobro onda si pametan. ja nisam i kraj rasprave Sad . prejaka epizoda. pitali su ga nedavno u nekom intervjuu što misli učinit s problemom manbearpig-a al imao je neki glupi odgovor Crying or Very sad .
prejaka mi je i ona s radioheadom, make love not warcraft, free willzyx i tak da, ima ih još Laughing prejaki su.

i can you know that i can
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
whateveryouwant
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-8 = 5 - 13

PostPostano: 23:36 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Milojko"]neki su otišli nešto ranije jer su riješili čitav kolokvij :)

i opet, rekao nam je asistent Doko na jednim od vježbi, citiram:
"mi vas ovdje naučimo jednoj hrpici osnovnih kodova i programa. vi na kolokviju nećete dobiti zadatak da napišete program koji pronalazi proste faktore nekog broja nego će on biti implementiran unutar nekog drugog složenijeg rješenja" @mdoko: sorry ak quote nije do kraja točan, al, mislim da sam pokupio bitno. [/quote]

ako je doko to rekao, mislim da to govori dovoljno o ovom problemu. to se ne smije dogodit. da se na vjezbama rjesavaju trivijalni zadaci a na kolokviju dodju onako teski. to remeti opca nacela bolonje u koju se svi kunu.
ja prog1 slusam drugi put, bio sam na svim kolokvijima iz svih kolegija prve (ocistio god osim prog1&2) i druge do tud do kud sam dosao i niti jedan kolokvij mi nikad nije tezak kao programiranje. sad opet, moze me netko tko je ocito ovdje dezuran za uvlacenje pardon citiranje asistenata uvjeravat kako je to subjektivan dojam, al neka ospori ects bodove koje nosi programiranje i koje nosi npr. analiza 1 ili u mom slucaju difraf. pa nek usporedi prolaznost na tim kolegijima. malo cinjenica ne bi bilo na odmet uz subjektivne dojmove. ovo nije fer i tocka.

pitanje za vsegu.. oni razdragani radosni i slicni brojevi.. jel to zbilja postoji? jel spadaju u neke klase sa zanimljivim svojstvima? jel ima neki kolegij na kojem se rade? il si to zmislil za kolokvije? zanimljiv je bio taj zadatak. iako, pretezak za prog1. ak smijem nadodat.
Milojko (napisa):
neki su otišli nešto ranije jer su riješili čitav kolokvij Smile

i opet, rekao nam je asistent Doko na jednim od vježbi, citiram:
"mi vas ovdje naučimo jednoj hrpici osnovnih kodova i programa. vi na kolokviju nećete dobiti zadatak da napišete program koji pronalazi proste faktore nekog broja nego će on biti implementiran unutar nekog drugog složenijeg rješenja" @mdoko: sorry ak quote nije do kraja točan, al, mislim da sam pokupio bitno.

ako je doko to rekao, mislim da to govori dovoljno o ovom problemu. to se ne smije dogodit. da se na vjezbama rjesavaju trivijalni zadaci a na kolokviju dodju onako teski. to remeti opca nacela bolonje u koju se svi kunu.
ja prog1 slusam drugi put, bio sam na svim kolokvijima iz svih kolegija prve (ocistio god osim prog1&2) i druge do tud do kud sam dosao i niti jedan kolokvij mi nikad nije tezak kao programiranje. sad opet, moze me netko tko je ocito ovdje dezuran za uvlacenje pardon citiranje asistenata uvjeravat kako je to subjektivan dojam, al neka ospori ects bodove koje nosi programiranje i koje nosi npr. analiza 1 ili u mom slucaju difraf. pa nek usporedi prolaznost na tim kolegijima. malo cinjenica ne bi bilo na odmet uz subjektivne dojmove. ovo nije fer i tocka.

pitanje za vsegu.. oni razdragani radosni i slicni brojevi.. jel to zbilja postoji? jel spadaju u neke klase sa zanimljivim svojstvima? jel ima neki kolegij na kojem se rade? il si to zmislil za kolokvije? zanimljiv je bio taj zadatak. iako, pretezak za prog1. ak smijem nadodat.

[Vrh]
bimar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 11 - 0

PostPostano: 23:59 uto, 10. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ovako za početak...nije da se branim, ja sam imao programiranje 4 godine u jednoj od jačih škola za programiranje...uvijek mi je bilo zanimljivo, uvijek sam ga radio i uvijek sam za super znao....tako i sada, jer nisam baš ni imao previše posla da shvatim sve jer je ponavljanje srednje škole...ali mi je kolokvij bio težak!

mislim da je cijeli plan programiranja 1 jako loš....meni odgovara, odnosno mogu ga pratiti, jer sam imao to...ali opet ja sam dosta frendova objašnjavao neke elementarne stvari, dok su oni učili, cijelo vrijeme uz to...znači nisu "lijeni"...kako i nebi kad kruže "horor" priče o programiranju....a opet to nije moja zadaća...

meni najviše živcira što smo u prvom dijelu semestra obradili praktički 3 cijeline koje nemaju veze sa programiranjem...turinga koji se zadnji put upotrijebio valjda u doba francuske revolušn...baze binarne kaj je fakat lagano bar ak s ovim usporedimo....i još neke sitnice...u svakom slučaju nečiji dim!!! 3 lagane cijeline....40tak stranica ak se ne varam

a kaj je na drugome....8 TEŠKIH cjelina...nekome ko prije nije vidio naredbu pridruživanja...ko se treba upregnut da shvati kako je stara vrijednost = nova + nešto..... a kako se to radi... tako da nam se baci osnovni algoritmi na vježbama (koje su na papiru) i onda mi to trebamo znat implementirat u složene zadakte...a mislim, kolko god smo mi težak faks to nema smisla...to je nešto otprilike naučiš djete kak se zbraja i onda očekuješ da sam shvati množenje....jer programiranje jest nova stvar!!! i treba da to legne...... da se recimo programiranje radi od početka (ipak se zove kolegij programiranje, a ne povijest programiranja pa da radimo turinga....po toj logici mogli smo počet s abakusom pa bi na 5. godini definirali c)....moglo se je pristupit tome svemu praktično...tipa imamo vježbe... neko otvori c prvi put u životu....proba isprogramirat opet nešto teško za početak...nešto mu ne radi...asistent mu pokaže..opala on skuži....a ne ovako.....

kako će on sam?to je programiranje....to je način razmišljanja...a mislim....

ovo sa 80 bodova je debilana...u redu...svatko ko je naučio je mogao skupiti 15....pričajte vi šta oćete...al kad su ljudi vidjeli to i neznaju kako pristupit...šta da napišu...šta je šta.....pa mislim....ako i prođu, učili su recimo dva mjeseca pa ako i prođu ( a znam primjere da neće ), nisu zadovoljni s postignutim...jer ste ih ubili u pojam!!! dali ste im nešto....što ja i još neki ljudi sa dužim programskim stažom...ili bar ja tvrdim da mi je bio jedan od težih ispita u životu općenito....kkako je njima.....

neznam što je cilj ovakvog pristupa....ljude zastrašiti...tjerati ih sa faksa....pa da...ak ih se stera nisu ni potrebni oni pusti radovi....ne razumijem.... mi smo u mjesec i pol dana prošli gradivo koje smo mi u srednjoj "programerskoj" školi radili 2 godine skoro...i još i dio pointera.....
pa što očekujete....ima pametnijih, glupljih svakakvih...svaki drugi kolegij je bio riješiv za sve uz nešto rada...

i onda šta je rješenje...stavit brutalne zadatke...više bodova i onda kaj trebo si rješit samo trećinu....budimo realni.....netko ko nije išao na natjecanja i baš voli programiranje....hobi mu je teško da će skupiti preko 30 ili 40...a ovo nije svima hobi.... ovaj maximalni broj bodova nije maximalni i to svi znamo......

uglavnom....sve u svemu..programiranje 1 je najteži kolegij nekome ko nije vidio programiranje, a ovo nije način da ga se zainteresira već da ga se ubije u pojam...bar po meni....

a i ovo kaj je spomenuto..."mi ćemo vama dat osnovne algoritme a vi se snađite" je baš kak je rečeno, sinteza svega što nevalja.... i da....nisam vidio da se ikad na vježbama išlo u praktikume, a bio sam na jedno 80 % vježbi.... mislim nije da kritiziram...nema se sredstava, kompjutera bilo čega....al onda ne možete očekivati da je ovo riješivo....

a oke...tak je kak je al kažem za budućnost...da bi se neke stvari trebale mijenjati.....

opet ne govorim za svoje ime, jer ću vjerojatno imat 5 tako da ono...čisto nije u reduč..
ovako za početak...nije da se branim, ja sam imao programiranje 4 godine u jednoj od jačih škola za programiranje...uvijek mi je bilo zanimljivo, uvijek sam ga radio i uvijek sam za super znao....tako i sada, jer nisam baš ni imao previše posla da shvatim sve jer je ponavljanje srednje škole...ali mi je kolokvij bio težak!

mislim da je cijeli plan programiranja 1 jako loš....meni odgovara, odnosno mogu ga pratiti, jer sam imao to...ali opet ja sam dosta frendova objašnjavao neke elementarne stvari, dok su oni učili, cijelo vrijeme uz to...znači nisu "lijeni"...kako i nebi kad kruže "horor" priče o programiranju....a opet to nije moja zadaća...

meni najviše živcira što smo u prvom dijelu semestra obradili praktički 3 cijeline koje nemaju veze sa programiranjem...turinga koji se zadnji put upotrijebio valjda u doba francuske revolušn...baze binarne kaj je fakat lagano bar ak s ovim usporedimo....i još neke sitnice...u svakom slučaju nečiji dim!!! 3 lagane cijeline....40tak stranica ak se ne varam

a kaj je na drugome....8 TEŠKIH cjelina...nekome ko prije nije vidio naredbu pridruživanja...ko se treba upregnut da shvati kako je stara vrijednost = nova + nešto..... a kako se to radi... tako da nam se baci osnovni algoritmi na vježbama (koje su na papiru) i onda mi to trebamo znat implementirat u složene zadakte...a mislim, kolko god smo mi težak faks to nema smisla...to je nešto otprilike naučiš djete kak se zbraja i onda očekuješ da sam shvati množenje....jer programiranje jest nova stvar!!! i treba da to legne...... da se recimo programiranje radi od početka (ipak se zove kolegij programiranje, a ne povijest programiranja pa da radimo turinga....po toj logici mogli smo počet s abakusom pa bi na 5. godini definirali c)....moglo se je pristupit tome svemu praktično...tipa imamo vježbe... neko otvori c prvi put u životu....proba isprogramirat opet nešto teško za početak...nešto mu ne radi...asistent mu pokaže..opala on skuži....a ne ovako.....

kako će on sam?to je programiranje....to je način razmišljanja...a mislim....

ovo sa 80 bodova je debilana...u redu...svatko ko je naučio je mogao skupiti 15....pričajte vi šta oćete...al kad su ljudi vidjeli to i neznaju kako pristupit...šta da napišu...šta je šta.....pa mislim....ako i prođu, učili su recimo dva mjeseca pa ako i prođu ( a znam primjere da neće ), nisu zadovoljni s postignutim...jer ste ih ubili u pojam!!! dali ste im nešto....što ja i još neki ljudi sa dužim programskim stažom...ili bar ja tvrdim da mi je bio jedan od težih ispita u životu općenito....kkako je njima.....

neznam što je cilj ovakvog pristupa....ljude zastrašiti...tjerati ih sa faksa....pa da...ak ih se stera nisu ni potrebni oni pusti radovi....ne razumijem.... mi smo u mjesec i pol dana prošli gradivo koje smo mi u srednjoj "programerskoj" školi radili 2 godine skoro...i još i dio pointera.....
pa što očekujete....ima pametnijih, glupljih svakakvih...svaki drugi kolegij je bio riješiv za sve uz nešto rada...

i onda šta je rješenje...stavit brutalne zadatke...više bodova i onda kaj trebo si rješit samo trećinu....budimo realni.....netko ko nije išao na natjecanja i baš voli programiranje....hobi mu je teško da će skupiti preko 30 ili 40...a ovo nije svima hobi.... ovaj maximalni broj bodova nije maximalni i to svi znamo......

uglavnom....sve u svemu..programiranje 1 je najteži kolegij nekome ko nije vidio programiranje, a ovo nije način da ga se zainteresira već da ga se ubije u pojam...bar po meni....

a i ovo kaj je spomenuto..."mi ćemo vama dat osnovne algoritme a vi se snađite" je baš kak je rečeno, sinteza svega što nevalja.... i da....nisam vidio da se ikad na vježbama išlo u praktikume, a bio sam na jedno 80 % vježbi.... mislim nije da kritiziram...nema se sredstava, kompjutera bilo čega....al onda ne možete očekivati da je ovo riješivo....

a oke...tak je kak je al kažem za budućnost...da bi se neke stvari trebale mijenjati.....

opet ne govorim za svoje ime, jer ću vjerojatno imat 5 tako da ono...čisto nije u reduč..

Zadnja promjena: bimar; 0:03 sri, 11. 2. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
jogrgur
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 0:02 sri, 11. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

gruvi!!
gruvi!!

tomitza
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 2

PostPostano: 0:08 sri, 11. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

...nakon konzultacija s kolegama sa fer-a, dosao sam do zakljucka da je nas kolokvij tezi od njihovog...

recimo:
3. (7 bodova) Napisati funkciju skratiRazlomak koja preko parametara brojnik i nazivnik prima razlomak. Funkcija treba skratiti razlomak ukoliko je to moguće. Napisati i glavni program u kojem će se učitati brojnik i nazivnik, pozvati funkcija skratiRazlomak te u glavnom programu ispisati skraćeni brojnik i nazivnik.

napomenimo da oni imaju 4 takva zadatka, i ovaj nosi najvise bodova... istina, oni su obradili vise gradiva, ali su zadaci duplo, ako ne i vise laksi od nasih... dakle, zaklucujemo...svasta...

nadalje, svi ste u pravu... nekome tko se prvi put srece s programiranjem nije isto kao i onome tko četiri godine programira... jednostavno je nemoguce u 6 mjeseci dostici razinu iskusnijih kolega...
unatoc tome, nitko se nema pravo zaliti... onaj koji/a se tijekom semestra imalo potrudio oko programiranja, mogao je ovaj kolokvij rijesit najmanje za prolaz...
ono sto je na kraju potrebno naglasiti, nije programiranje samo citanje skripti, na taj nacin je nemoguce naucit programirat, i onaj tko tako radi sigurno nece proc, i bitno je da ljudi to shvate, ako nisu dosad, onda im je to pouka za sljedecu godinu...:computer:
inace, ovo je najtezi ispit ne samo u mojem studiranju, nego i u cijelom skolovanju, bio je rijesiv, ne kazem da nije, ali sto jest jest, bio je stvarno kompliciran...

samo se nadam da mi se ove rijeci nece obit o glavu... :wacky:
...nakon konzultacija s kolegama sa fer-a, dosao sam do zakljucka da je nas kolokvij tezi od njihovog...

recimo:
3. (7 bodova) Napisati funkciju skratiRazlomak koja preko parametara brojnik i nazivnik prima razlomak. Funkcija treba skratiti razlomak ukoliko je to moguće. Napisati i glavni program u kojem će se učitati brojnik i nazivnik, pozvati funkcija skratiRazlomak te u glavnom programu ispisati skraćeni brojnik i nazivnik.

napomenimo da oni imaju 4 takva zadatka, i ovaj nosi najvise bodova... istina, oni su obradili vise gradiva, ali su zadaci duplo, ako ne i vise laksi od nasih... dakle, zaklucujemo...svasta...

nadalje, svi ste u pravu... nekome tko se prvi put srece s programiranjem nije isto kao i onome tko četiri godine programira... jednostavno je nemoguce u 6 mjeseci dostici razinu iskusnijih kolega...
unatoc tome, nitko se nema pravo zaliti... onaj koji/a se tijekom semestra imalo potrudio oko programiranja, mogao je ovaj kolokvij rijesit najmanje za prolaz...
ono sto je na kraju potrebno naglasiti, nije programiranje samo citanje skripti, na taj nacin je nemoguce naucit programirat, i onaj tko tako radi sigurno nece proc, i bitno je da ljudi to shvate, ako nisu dosad, onda im je to pouka za sljedecu godinu...Opasni su ti danasnji PCi
inace, ovo je najtezi ispit ne samo u mojem studiranju, nego i u cijelom skolovanju, bio je rijesiv, ne kazem da nije, ali sto jest jest, bio je stvarno kompliciran...

samo se nadam da mi se ove rijeci nece obit o glavu... Tup, tup, tup,...
[Vrh]
Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 0:33 sri, 11. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

dakle, kako je to bilo kod mene....
pa neznam dal cu imat 15, manje od 15 ili vise
kad sam izasao sam rekao sve je moguce od 0 do 80
jako brzo sam dosao do zakljucka da zbog glupih gresaka, ne trebam ocekivat vise od 40, al kazem mozda ni 15
neznam kako se djele bodovi, i dal se dobi i kolko ako je krivo, u smislu nije u potpunosti tocno...
mislim da da sam vise vjezbao stanje ne bi bilo znatno bolje, osim mozda u 3. zadatku nisam kod zamjene u funkciji koristio pointere, mislim da da sam to radio neposredno prije kolokvija ne bih zaboravio... jer nakon vjezbi sam pogledao ostale zadatke iz skripte i znao, ne...

slazem se sa dosta time sto je vec receno, ajmo rec rec sa svime, osim s onime sto milojko prica, i neznam mislim da se jos neko slozio s njim, pa necu ponavljat
osim ovog
[quote="bimar"]ovo nije način da ga se zainteresira već da ga se ubije u pojam[/quote]pa bas i nije, meni je prog zanimljivo, sad bas jos vise
i ovakav kolokvij je ono sta ce me natjerat na ozbiljniji pristup predmetu ubuduce
nadam se samo da ce sad ipak proc kak treba
dakle, kako je to bilo kod mene....
pa neznam dal cu imat 15, manje od 15 ili vise
kad sam izasao sam rekao sve je moguce od 0 do 80
jako brzo sam dosao do zakljucka da zbog glupih gresaka, ne trebam ocekivat vise od 40, al kazem mozda ni 15
neznam kako se djele bodovi, i dal se dobi i kolko ako je krivo, u smislu nije u potpunosti tocno...
mislim da da sam vise vjezbao stanje ne bi bilo znatno bolje, osim mozda u 3. zadatku nisam kod zamjene u funkciji koristio pointere, mislim da da sam to radio neposredno prije kolokvija ne bih zaboravio... jer nakon vjezbi sam pogledao ostale zadatke iz skripte i znao, ne...

slazem se sa dosta time sto je vec receno, ajmo rec rec sa svime, osim s onime sto milojko prica, i neznam mislim da se jos neko slozio s njim, pa necu ponavljat
osim ovog
bimar (napisa):
ovo nije način da ga se zainteresira već da ga se ubije u pojam
pa bas i nije, meni je prog zanimljivo, sad bas jos vise
i ovakav kolokvij je ono sta ce me natjerat na ozbiljniji pristup predmetu ubuduce
nadam se samo da ce sad ipak proc kak treba

ddduuu
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 16

PostPostano: 1:02 sri, 11. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

istina je da se ne moze u (programirat u c-u smo poceli nakon prvog kolokvija) u 2 miseca skuzit princip na koji triba razmisljat u programiranju. Ja san 2 godine u srednjoj ucila c,nisan bas neki majstor ali isto mislin da je kolokvij bia tezak.. Prvo dok skuzis kako matematicki rijesit zadatke pa dok skuzis kako to triba u c-a i dok se sitis svih pravila.. ma nego,samo zelin rec da smo mi for petlju ucili po 3 tjedna u skoli a ovdi se obradi usputno i da je ljudima koji prvi put to vise STRASNO!!!!
istina je da se ne moze u (programirat u c-u smo poceli nakon prvog kolokvija) u 2 miseca skuzit princip na koji triba razmisljat u programiranju. Ja san 2 godine u srednjoj ucila c,nisan bas neki majstor ali isto mislin da je kolokvij bia tezak.. Prvo dok skuzis kako matematicki rijesit zadatke pa dok skuzis kako to triba u c-a i dok se sitis svih pravila.. ma nego,samo zelin rec da smo mi for petlju ucili po 3 tjedna u skoli a ovdi se obradi usputno i da je ljudima koji prvi put to vise STRASNO!!!!

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Stranica 2 / 8.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum