Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:20 čet, 23. 4. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Blizzard"]Što se tiče toga da neplaćanje potiče nerad... svi koji su za prosvjed govore o nekoj studiji koja je provedena i gdje je pokazano da to uopće nestoji... jel zna netko gdje se to može nać ili ima li toga na netu negdje :roll:?...[/quote]
Svatko navodi svoje argumente; ovi su izvukli jednu ("jedinu relevantnu") studiju... po kojem kriteriju ostale "nisu relevantne" (osim po kriteriju "nama se ne svidja sto kazu")? :-k Bitnije od toga je pitanje: zasto bi porezni obveznici placali vise puta istu stvar (da student X.Y. slusa i polaze kolegij Žnj)? :-k
[quote="Blizzard"][quote="vsego"]@Blizzard: kad si se vec oglasio, mogao si dati i izjavu SZ-PMF-MO ili jednostavno reci da podrzavate ofu od SZ-PMF (ispricavam se ako sam krivo pretpostavio da podrzavate).[/quote]
Ja odluku SZ-PMFa podržavam upotpunosti tj. isto kao oni ograđujem se od metoda prosvjeda,...[/quote]
Gdje si ti u [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=115142#115142]izjavi koju si citirao[/url] iscitao da se oni ogradjuju od icega? :grebgreb: Nije da je bitno, ali eto... ne kuzim, pa pitam. :)
[quote="Blizzard"]Sto se tice izjave SZ PMF-MOa... javim cim je saznam... predsjednik nam valjda toliko uci da nije u stanju niti mail poslati a ja se ne namjeravam sam izabrati u glasnogovornika :?... Mislim nadam se da shvaćate... to je otprilike kao da ja vama kažem da "kad ste se već oglasili mogli ste dati i izjavu viših asistenata ili docenata ili čega li već..."[/quote]
Ispricavam se, opet sam zaboravio da ti nisi shef podruznice. :oops: (kao sto niti ja nisam shef asistenata, Krcko shef docenata,... ;))
[quote="Blizzard"]p.s. Sutra u 16.00h na fizici je sastanak svih predstavnika svega i svacega sa PMFa i koliko cujem neki zestoko zagovaraju blokadu PMFa iako mislim da si to necemo, i nebi si smjeli, dozvoliti... barem ne na "filozofski" nacin...[/quote]
De, bar izaberite neki tjedan da je lijepo vrijeme, pa da u doba neodrzavanja nastave mozemo u prirodu. :lol:
[quote="HijenA"][quote="marijap"]no pasaran - no(n)sense :?
iskreno, bila sam indiferentna prema tom ffzg prosvjedu dok nisam pročitala da su prekinuli neki završni ispit iz engleskog i da ti studenti sad moraju to polagati tek ljeti...
ako je to stvarno istina, s moje strane nulta tolerancija prema takvima...[/quote]
ja imam informaciju iz prve ruke - bilo im je dano da pisu dalje.[/quote]
Eto, do mene je danas dosao info da su prekinuta barem dva ispita i da je ispit na Germanistici nastavljen (citiram osobu koja mi je ispricala: "nastavnik (ili nastavnica, zaboravih; op. vsego) je nazicao jos 15 minuta"), dok je ovaj na Anglistici prekinut i iduca sansa je tek u sestom mjesecu, s time da je to "pravi" ispit, za razliku od kolokvija koji je trebao biti bitno laksi nacin polaganja. :?
Pretpostavimo li da se u danom trenutku na FFu nije odrzavalo 200 ispita, rekao bih da je prekinuto "malo" vise od 1% ispita, tj. da nije istina (sto je netko tu napisao) da se "99% ispita odrzalo bez ometanja". :|
A navodno je bilo i prigovora "zasto se Germanistima dalo da dovrse, kad se Anglistima nije dalo". :?
[quote="lyra"]mislim, kad vidim na kakve gluposti ljudi troše novac, a onda se zgražaju jer moraju eto par tisuća kuna dati za školovanje... :roll:[/quote]
Cigarete, piva, kladionice, mobiteli,... ;)
Ipak, mislim da je bitno naglasiti jedan detalj (cini mi se da na to djelomicno i Nemo puca): domovska situacija nije adekvatno rijesena i tu su studenti iz Zg u debeloj prednosti pred ostalima. :| Tocnije, ostali su zakinuti, jer malo tko si moze priustiti da djetetu 5 godina iznajmljuje negdje stan. :( Idealno bi bilo da drzava moze u domove potrpati sve koji negdje redovito studiraju; realno, nismo tako bogata drzava, no ipak valja naglasiti da je zadnji novi studentski dom izgradjen... errr... za Univerzijadu ili kad ono? :-k
@pinkgirl: Tocno to: da ima dovoljno domova, roditelji bi tom decku lako odfinancirali samo hranu (dapace, bilo bi im jeftinije platiti mu klopu u menzi nego da visi doma), uz digresiju da drzava i na tome malo previse stedi (nekima maximalni odobreni obroci nisu dovoljni). :)
Blizzard (napisa): | Što se tiče toga da neplaćanje potiče nerad... svi koji su za prosvjed govore o nekoj studiji koja je provedena i gdje je pokazano da to uopće nestoji... jel zna netko gdje se to može nać ili ima li toga na netu negdje ?... |
Svatko navodi svoje argumente; ovi su izvukli jednu ("jedinu relevantnu") studiju... po kojem kriteriju ostale "nisu relevantne" (osim po kriteriju "nama se ne svidja sto kazu")? Bitnije od toga je pitanje: zasto bi porezni obveznici placali vise puta istu stvar (da student X.Y. slusa i polaze kolegij Žnj)?
Blizzard (napisa): | vsego (napisa): | @Blizzard: kad si se vec oglasio, mogao si dati i izjavu SZ-PMF-MO ili jednostavno reci da podrzavate ofu od SZ-PMF (ispricavam se ako sam krivo pretpostavio da podrzavate). |
Ja odluku SZ-PMFa podržavam upotpunosti tj. isto kao oni ograđujem se od metoda prosvjeda,... |
Gdje si ti u izjavi koju si citirao iscitao da se oni ogradjuju od icega? Nije da je bitno, ali eto... ne kuzim, pa pitam.
Blizzard (napisa): | Sto se tice izjave SZ PMF-MOa... javim cim je saznam... predsjednik nam valjda toliko uci da nije u stanju niti mail poslati a ja se ne namjeravam sam izabrati u glasnogovornika ... Mislim nadam se da shvaćate... to je otprilike kao da ja vama kažem da "kad ste se već oglasili mogli ste dati i izjavu viših asistenata ili docenata ili čega li već..." |
Ispricavam se, opet sam zaboravio da ti nisi shef podruznice. (kao sto niti ja nisam shef asistenata, Krcko shef docenata,... )
Blizzard (napisa): | p.s. Sutra u 16.00h na fizici je sastanak svih predstavnika svega i svacega sa PMFa i koliko cujem neki zestoko zagovaraju blokadu PMFa iako mislim da si to necemo, i nebi si smjeli, dozvoliti... barem ne na "filozofski" nacin... |
De, bar izaberite neki tjedan da je lijepo vrijeme, pa da u doba neodrzavanja nastave mozemo u prirodu.
HijenA (napisa): | marijap (napisa): | no pasaran - no(n)sense
iskreno, bila sam indiferentna prema tom ffzg prosvjedu dok nisam pročitala da su prekinuli neki završni ispit iz engleskog i da ti studenti sad moraju to polagati tek ljeti...
ako je to stvarno istina, s moje strane nulta tolerancija prema takvima... |
ja imam informaciju iz prve ruke - bilo im je dano da pisu dalje. |
Eto, do mene je danas dosao info da su prekinuta barem dva ispita i da je ispit na Germanistici nastavljen (citiram osobu koja mi je ispricala: "nastavnik (ili nastavnica, zaboravih; op. vsego) je nazicao jos 15 minuta"), dok je ovaj na Anglistici prekinut i iduca sansa je tek u sestom mjesecu, s time da je to "pravi" ispit, za razliku od kolokvija koji je trebao biti bitno laksi nacin polaganja.
Pretpostavimo li da se u danom trenutku na FFu nije odrzavalo 200 ispita, rekao bih da je prekinuto "malo" vise od 1% ispita, tj. da nije istina (sto je netko tu napisao) da se "99% ispita odrzalo bez ometanja".
A navodno je bilo i prigovora "zasto se Germanistima dalo da dovrse, kad se Anglistima nije dalo".
lyra (napisa): | mislim, kad vidim na kakve gluposti ljudi troše novac, a onda se zgražaju jer moraju eto par tisuća kuna dati za školovanje...  |
Cigarete, piva, kladionice, mobiteli,...
Ipak, mislim da je bitno naglasiti jedan detalj (cini mi se da na to djelomicno i Nemo puca): domovska situacija nije adekvatno rijesena i tu su studenti iz Zg u debeloj prednosti pred ostalima. Tocnije, ostali su zakinuti, jer malo tko si moze priustiti da djetetu 5 godina iznajmljuje negdje stan. Idealno bi bilo da drzava moze u domove potrpati sve koji negdje redovito studiraju; realno, nismo tako bogata drzava, no ipak valja naglasiti da je zadnji novi studentski dom izgradjen... errr... za Univerzijadu ili kad ono?
@pinkgirl: Tocno to: da ima dovoljno domova, roditelji bi tom decku lako odfinancirali samo hranu (dapace, bilo bi im jeftinije platiti mu klopu u menzi nego da visi doma), uz digresiju da drzava i na tome malo previse stedi (nekima maximalni odobreni obroci nisu dovoljni).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Miha Keber Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:26 čet, 23. 4. 2009 Naslov: |
|
|
Gospodine šego nemate pojima o čemu se uopće radi na cijelome prosvjedu, da ste imali VOLJE otišli biste na filozofski fakultet pročitali njihove skripte ( FAKULTET JE OTVOREN ZA SVE ZAINTERESIRANE) . Tu se radi o dobrobiti cijelokupnog obrazovanja i svih visokih učilišta. Radi se o našoj budućnosti i jednoga dana i budućnosti vaše djece.
[quote]IZJAVA ZA MEDIJE od 22.04.2009. - 3.dan blokade
Uslijed opetovanog iskrivljavanja činjenica i iznošenja očitih neistina od strane predstavnika Ministarstva i Sveučilišta, prisiljeni smo neke stvari još jednom ponoviti.
1. Zalaganje za besplatno obrazovanje dostupno svima ne znači i zalaganje za „vječne studente“. Zalažemo se za besplatno obrazovanje isključivo u tijeku redovnog studija za one koji zadovolje uvjete upisa na studij.
2. Ponovno se povlače argumenti koji pravdaju školarine kao stimulans za studente. Nasuprot tome, jedina relevantna studija o tom problemu u Hrvatskoj (Dolenec, Marušić, Puzić 2006) dokazuje da nema apsolutno nikakve korelacije između plaćanja i uspješnosti te duljine studija. Dakle, studenti koji plaćaju i oni koji ne plaćaju studij studiraju otprilike jednako dugo i jednako uspješno.
3. Predstavnici Sveučilišta besramno manipuliraju statističkim podacima govoreći da prosječna školarina u Hrvatskoj iznosi 400 €, dok je činjenica da, prema službenim podacima, prosječna školarina iznosi 950 €.
4. Također, javnost se iz dana u dan pokušava uvjeriti da je Fakultet preuzela skupina gerilaca i da nameće svoju volju većini studenata. Međutim, još jednom ističemo da se sve odluke, uključujući i one o nastavku ili prekidu blokade, donose direktnodemokratskim putem na otvorenom plenumu svih prisutnih. Samo je jučer na plenumu bilo oko 650 ljudi.
5. Smatramo posebno sramotnim, kukavičkim i dotičnoj odgovornoj funkciji apsolutno neprimjerenim ponašanje ministra Primorca koji se nije udostojao čak niti komentirati blokadu nastave na dva velika i značajna fakulteta u Republici Hrvatskoj.
6. Vijeće Filozofskog fakulteta je na današnjoj sjednici na kojoj su prisustvovali izaslanici plenuma donijelo odluku da su zahtjevi i metode studentskog preuzimanja kontrole nad Filozofskim fakultetom potpuno opravdani te u skladu s tim odlučilo da se nastava obustavlja do kraja tjedna. Plenum će se o odluci Vijeća fakulteta očitovati večeras. Detaljnije informacije o tome dobit ćete sutra na novinskoj konferenciji.
7. Još jednom naglašavamo da se ne radi samo o borbi za studentska prava, već o borbi za opći javni interes. [/quote]
Pročitajte barem ovo minimalno da uvidite situaciju koja je , i imajte na umu da se na matematiku uvelo linearno plaćanje.
Detaljnije informavcije tijeka blokade , ( koja je nabolja stvar koja se desila još od autoceste zagreb-split, kojoj se pridružilo vijeće filozofskog fakulteta)
[url] http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/
[/url]
[b]
Dođite na filozofski pa vidite što se dešava blejanjem u forume stvari se ne rješavaju![/b]
Gospodine šego nemate pojima o čemu se uopće radi na cijelome prosvjedu, da ste imali VOLJE otišli biste na filozofski fakultet pročitali njihove skripte ( FAKULTET JE OTVOREN ZA SVE ZAINTERESIRANE) . Tu se radi o dobrobiti cijelokupnog obrazovanja i svih visokih učilišta. Radi se o našoj budućnosti i jednoga dana i budućnosti vaše djece.
Citat: | IZJAVA ZA MEDIJE od 22.04.2009. - 3.dan blokade
Uslijed opetovanog iskrivljavanja činjenica i iznošenja očitih neistina od strane predstavnika Ministarstva i Sveučilišta, prisiljeni smo neke stvari još jednom ponoviti.
1. Zalaganje za besplatno obrazovanje dostupno svima ne znači i zalaganje za „vječne studente“. Zalažemo se za besplatno obrazovanje isključivo u tijeku redovnog studija za one koji zadovolje uvjete upisa na studij.
2. Ponovno se povlače argumenti koji pravdaju školarine kao stimulans za studente. Nasuprot tome, jedina relevantna studija o tom problemu u Hrvatskoj (Dolenec, Marušić, Puzić 2006) dokazuje da nema apsolutno nikakve korelacije između plaćanja i uspješnosti te duljine studija. Dakle, studenti koji plaćaju i oni koji ne plaćaju studij studiraju otprilike jednako dugo i jednako uspješno.
3. Predstavnici Sveučilišta besramno manipuliraju statističkim podacima govoreći da prosječna školarina u Hrvatskoj iznosi 400 €, dok je činjenica da, prema službenim podacima, prosječna školarina iznosi 950 €.
4. Također, javnost se iz dana u dan pokušava uvjeriti da je Fakultet preuzela skupina gerilaca i da nameće svoju volju većini studenata. Međutim, još jednom ističemo da se sve odluke, uključujući i one o nastavku ili prekidu blokade, donose direktnodemokratskim putem na otvorenom plenumu svih prisutnih. Samo je jučer na plenumu bilo oko 650 ljudi.
5. Smatramo posebno sramotnim, kukavičkim i dotičnoj odgovornoj funkciji apsolutno neprimjerenim ponašanje ministra Primorca koji se nije udostojao čak niti komentirati blokadu nastave na dva velika i značajna fakulteta u Republici Hrvatskoj.
6. Vijeće Filozofskog fakulteta je na današnjoj sjednici na kojoj su prisustvovali izaslanici plenuma donijelo odluku da su zahtjevi i metode studentskog preuzimanja kontrole nad Filozofskim fakultetom potpuno opravdani te u skladu s tim odlučilo da se nastava obustavlja do kraja tjedna. Plenum će se o odluci Vijeća fakulteta očitovati večeras. Detaljnije informacije o tome dobit ćete sutra na novinskoj konferenciji.
7. Još jednom naglašavamo da se ne radi samo o borbi za studentska prava, već o borbi za opći javni interes. |
Pročitajte barem ovo minimalno da uvidite situaciju koja je , i imajte na umu da se na matematiku uvelo linearno plaćanje.
Detaljnije informavcije tijeka blokade , ( koja je nabolja stvar koja se desila još od autoceste zagreb-split, kojoj se pridružilo vijeće filozofskog fakulteta)
[url] http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/
[/url]
Dođite na filozofski pa vidite što se dešava blejanjem u forume stvari se ne rješavaju!
|
|
[Vrh] |
|
BitterSweet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Miha Keber Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:58 čet, 23. 4. 2009 Naslov: |
|
|
(ovo ne pise osoba koja je prijavljena, malo sam iskoristila situaciju s dozvolom:))
ja sam studentica filozofskog fakulteta ,a ne "filozofije" (kako nas neki vi prepametni matematicari znate nazivati, jer da vas išta zanima znali biste da se tamo ne studira samo filozofija). Svaka cast na znanju iz matematike, ali cinjenica je da vam nista drugo ne ide. Nije problem na filozofskom fakultetu nego u drzavi. Mi se ne borimo za sebe nego za nas! Ja vam sva ta naklapanja i protivljenja ne zamjeram jer bih na vasem mjestu i ja bila ljubomorna sto se toga nisam prvog sjetila i sto necu moc svojoj djeci rec, sine ja sam ti to omogucio! I ja bih bila ljuta na sve osim sebe sto sam toliko lijena i radije sjedim za kopmjuterom na forumu nego da mijenjam svijet. Mnogo je nasih profesora reklo da ne znaju kako bi studirali da njima obrazovanje nije bilo besplatno, pa eto zahvaljujuci "prljavom" komunizmu fuj mi imamo veci broj intelektualaca, intelektualaca koji nam daju podrsku. Mi se ljudi borimo za nesto dobro. Vasa potpora nam treba, da napravimo nesto sto vrijedi, o cem ce se pricat jos generacijama, zbog cega ce nam zahvaljivati. Trebate nama i trebate sami sebi! Ljudi, pomozite si! Radi se pravu na besplatno studiranje pri upisu u godinu PRVI puta ne narednih 1o godina razvlacenja po faksu, to bi se naravno sankcioniralo. Meni je zao sto vi nev+cete osjetiti to zajednistvo u jednoj prostoriji, koja je prepuna ljudi, ljudi koji su zajedno i bore se, bore se zajedno s kolegama iz drugih gradova i zajedno se s njima deru preko kompjutera. To je izniman osjecaj, propustate nesto iznimno. Ako ne zbog sebe, zbog novih generacija, svijet moze biti bolji. Pustite te brojke i neke proracune ili sto vec , budite s nama dio neceg vaznog i lijepog!
[size=9][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]
[quote="kenny"]@ miha keber: da, matematika ima linearno placanje? zasto to FF nema?! je li ministar naredio FFu da uvede placanje kako oni zele i na taj nacin ostete studente? i sada ti isti koji su vam udrili te namete prosvjeduju zajedno sa vama? zar to nije DVOLICNO?[/quote]
zaboga, kakve ti gluposti pises, odi zuri u sunce ili nesto tako....mozda imas i neki kolokvij....
(ovo ne pise osoba koja je prijavljena, malo sam iskoristila situaciju s dozvolom:))
ja sam studentica filozofskog fakulteta ,a ne "filozofije" (kako nas neki vi prepametni matematicari znate nazivati, jer da vas išta zanima znali biste da se tamo ne studira samo filozofija). Svaka cast na znanju iz matematike, ali cinjenica je da vam nista drugo ne ide. Nije problem na filozofskom fakultetu nego u drzavi. Mi se ne borimo za sebe nego za nas! Ja vam sva ta naklapanja i protivljenja ne zamjeram jer bih na vasem mjestu i ja bila ljubomorna sto se toga nisam prvog sjetila i sto necu moc svojoj djeci rec, sine ja sam ti to omogucio! I ja bih bila ljuta na sve osim sebe sto sam toliko lijena i radije sjedim za kopmjuterom na forumu nego da mijenjam svijet. Mnogo je nasih profesora reklo da ne znaju kako bi studirali da njima obrazovanje nije bilo besplatno, pa eto zahvaljujuci "prljavom" komunizmu fuj mi imamo veci broj intelektualaca, intelektualaca koji nam daju podrsku. Mi se ljudi borimo za nesto dobro. Vasa potpora nam treba, da napravimo nesto sto vrijedi, o cem ce se pricat jos generacijama, zbog cega ce nam zahvaljivati. Trebate nama i trebate sami sebi! Ljudi, pomozite si! Radi se pravu na besplatno studiranje pri upisu u godinu PRVI puta ne narednih 1o godina razvlacenja po faksu, to bi se naravno sankcioniralo. Meni je zao sto vi nev+cete osjetiti to zajednistvo u jednoj prostoriji, koja je prepuna ljudi, ljudi koji su zajedno i bore se, bore se zajedno s kolegama iz drugih gradova i zajedno se s njima deru preko kompjutera. To je izniman osjecaj, propustate nesto iznimno. Ako ne zbog sebe, zbog novih generacija, svijet moze biti bolji. Pustite te brojke i neke proracune ili sto vec , budite s nama dio neceg vaznog i lijepog!
Added after 3 minutes:
kenny (napisa): | @ miha keber: da, matematika ima linearno placanje? zasto to FF nema?! je li ministar naredio FFu da uvede placanje kako oni zele i na taj nacin ostete studente? i sada ti isti koji su vam udrili te namete prosvjeduju zajedno sa vama? zar to nije DVOLICNO? |
zaboga, kakve ti gluposti pises, odi zuri u sunce ili nesto tako....mozda imas i neki kolokvij....
|
|
[Vrh] |
|
BitterSweet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Miha Keber Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
BitterSweet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
lyra Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:15 čet, 23. 4. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Miha Keber"](ovo ne pise osoba koja je prijavljena, malo sam iskoristila situaciju s dozvolom:))
ja sam studentica filozofskog fakulteta ,a ne "filozofije" (kako nas neki vi prepametni matematicari znate nazivati, jer da vas išta zanima znali biste da se tamo ne studira samo filozofija). [b]Svaka cast na znanju iz matematike, ali cinjenica je da vam nista drugo ne ide.[/b] Nije problem na filozofskom fakultetu nego u drzavi. Mi se ne borimo za sebe nego za nas! Ja vam sva ta naklapanja i protivljenja ne zamjeram jer bih na vasem mjestu i ja bila ljubomorna sto se toga nisam prvog sjetila i sto necu moc svojoj djeci rec, sine ja sam ti to omogucio! I ja bih bila ljuta na sve osim sebe sto sam toliko lijena i radije sjedim za kopmjuterom na forumu nego da mijenjam svijet. Mnogo je nasih profesora reklo da ne znaju kako bi studirali da njima obrazovanje nije bilo besplatno, pa eto zahvaljujuci "prljavom" komunizmu fuj mi imamo veci broj intelektualaca, intelektualaca koji nam daju podrsku. Mi se ljudi borimo za nesto dobro. Vasa potpora nam treba, da napravimo nesto sto vrijedi, o cem ce se pricat jos generacijama, zbog cega ce nam zahvaljivati. Trebate nama i trebate sami sebi! Ljudi, pomozite si! Radi se pravu na besplatno studiranje pri upisu u godinu PRVI puta ne narednih 1o godina razvlacenja po faksu, to bi se naravno sankcioniralo. Meni je zao sto vi nev+cete osjetiti to zajednistvo u jednoj prostoriji, koja je prepuna ljudi, ljudi koji su zajedno i bore se, bore se zajedno s kolegama iz drugih gradova i zajedno se s njima deru preko kompjutera. To je izniman osjecaj, propustate nesto iznimno. Ako ne zbog sebe, zbog novih generacija, svijet moze biti bolji. Pustite te brojke i neke proracune ili sto vec , [b]budite s nama dio neceg vaznog i lijepog[/b]![/quote]
um. nazovi me socijalnim kriplom s matematike, ali ja želim biti dio nečeg funkcionalnog i smislenog. od svih stvari za koje se treba boriti, od svih problema koje treba rješavati, vi ste se uhvatili te neke romantične ideje o besplatnom obrazovanju. jel vama stvarno nije jasno da studenti imaju MNOGO većih problema od toga? od neadekvatnog smještaja, loše organizacije na faksu, pristranih, korumpiranih i nemotiviranih profesora, loše opreme, nedostatka literature, gužve u učionicama..., a svega toga ima u izobilju, vi ste se uhvatili ovog?
sigurno da postoje razlozi za prosvjed, ali oni navedeni su poprilično promašili poantu. opet nitko nije razmislio što su pravi problemi niti sastavio konciznu listu stvari koje treba mijenjati. bitno da smo si jako rječiti, revolucionarni i ogorčeni... :roll:
Miha Keber (napisa): | (ovo ne pise osoba koja je prijavljena, malo sam iskoristila situaciju s dozvolom:))
ja sam studentica filozofskog fakulteta ,a ne "filozofije" (kako nas neki vi prepametni matematicari znate nazivati, jer da vas išta zanima znali biste da se tamo ne studira samo filozofija). Svaka cast na znanju iz matematike, ali cinjenica je da vam nista drugo ne ide. Nije problem na filozofskom fakultetu nego u drzavi. Mi se ne borimo za sebe nego za nas! Ja vam sva ta naklapanja i protivljenja ne zamjeram jer bih na vasem mjestu i ja bila ljubomorna sto se toga nisam prvog sjetila i sto necu moc svojoj djeci rec, sine ja sam ti to omogucio! I ja bih bila ljuta na sve osim sebe sto sam toliko lijena i radije sjedim za kopmjuterom na forumu nego da mijenjam svijet. Mnogo je nasih profesora reklo da ne znaju kako bi studirali da njima obrazovanje nije bilo besplatno, pa eto zahvaljujuci "prljavom" komunizmu fuj mi imamo veci broj intelektualaca, intelektualaca koji nam daju podrsku. Mi se ljudi borimo za nesto dobro. Vasa potpora nam treba, da napravimo nesto sto vrijedi, o cem ce se pricat jos generacijama, zbog cega ce nam zahvaljivati. Trebate nama i trebate sami sebi! Ljudi, pomozite si! Radi se pravu na besplatno studiranje pri upisu u godinu PRVI puta ne narednih 1o godina razvlacenja po faksu, to bi se naravno sankcioniralo. Meni je zao sto vi nev+cete osjetiti to zajednistvo u jednoj prostoriji, koja je prepuna ljudi, ljudi koji su zajedno i bore se, bore se zajedno s kolegama iz drugih gradova i zajedno se s njima deru preko kompjutera. To je izniman osjecaj, propustate nesto iznimno. Ako ne zbog sebe, zbog novih generacija, svijet moze biti bolji. Pustite te brojke i neke proracune ili sto vec , budite s nama dio neceg vaznog i lijepog! |
um. nazovi me socijalnim kriplom s matematike, ali ja želim biti dio nečeg funkcionalnog i smislenog. od svih stvari za koje se treba boriti, od svih problema koje treba rješavati, vi ste se uhvatili te neke romantične ideje o besplatnom obrazovanju. jel vama stvarno nije jasno da studenti imaju MNOGO većih problema od toga? od neadekvatnog smještaja, loše organizacije na faksu, pristranih, korumpiranih i nemotiviranih profesora, loše opreme, nedostatka literature, gužve u učionicama..., a svega toga ima u izobilju, vi ste se uhvatili ovog?
sigurno da postoje razlozi za prosvjed, ali oni navedeni su poprilično promašili poantu. opet nitko nije razmislio što su pravi problemi niti sastavio konciznu listu stvari koje treba mijenjati. bitno da smo si jako rječiti, revolucionarni i ogorčeni...
_________________ - Hey, Rachel, how many hipsters does it take to screw in a lightbulb?
- Gee, Jess, how many?
- You don't KNOW?
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:24 čet, 23. 4. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Miha Keber"]
ja sam studentica filozofskog fakulteta ,a ne "filozofije" (kako nas neki vi prepametni matematicari znate nazivati, jer da vas išta zanima znali biste da se tamo ne studira samo filozofija). [/quote]
Mi smo studenti matematickog odjela PMF-a, a ne matematicari. Neki npr studiraju za profesora matematike i fizike, uostalom vecina nas jos nije zavrsila studij pa samim time i nismo matematicari. Ne mogu vjerovati da ti nekoga napadas zbog necega i onda u istoj recenici radis istu stvar. S time da se ne bih cudio ni da ne zans za ovo sto sam rekao, ali zato svatko zna da se na filozofskom ne studira samo filozofija, i svakom s pola mozga bi bilo jasno da je to "filozofi" samo skraceno za studenti ff, isto kao sto je matematicari skraceno za studenti pmf-mo.
A ostatak posta... Izmjenjivanje samodivljenja, kritike svih koji se ne slazu s tobom i nedostatka zelje da se uopce pokusa razumjeti sto su drugi rekli.
Odi prosvjeduj ili nesto tako....mozda imas jos nekoga kome mozes zeznuti ispit
Miha Keber (napisa): |
ja sam studentica filozofskog fakulteta ,a ne "filozofije" (kako nas neki vi prepametni matematicari znate nazivati, jer da vas išta zanima znali biste da se tamo ne studira samo filozofija). |
Mi smo studenti matematickog odjela PMF-a, a ne matematicari. Neki npr studiraju za profesora matematike i fizike, uostalom vecina nas jos nije zavrsila studij pa samim time i nismo matematicari. Ne mogu vjerovati da ti nekoga napadas zbog necega i onda u istoj recenici radis istu stvar. S time da se ne bih cudio ni da ne zans za ovo sto sam rekao, ali zato svatko zna da se na filozofskom ne studira samo filozofija, i svakom s pola mozga bi bilo jasno da je to "filozofi" samo skraceno za studenti ff, isto kao sto je matematicari skraceno za studenti pmf-mo.
A ostatak posta... Izmjenjivanje samodivljenja, kritike svih koji se ne slazu s tobom i nedostatka zelje da se uopce pokusa razumjeti sto su drugi rekli.
Odi prosvjeduj ili nesto tako....mozda imas jos nekoga kome mozes zeznuti ispit
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
mini Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:31 čet, 23. 4. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Miha Keber"](ovo ne pise osoba koja je prijavljena, malo sam iskoristila situaciju s dozvolom:))
[/quote]
ovo je ipak forum pa neću prostačit, al ne znam jel me išta više od ljudske gluposti može izbit...
1. stvar - zar ti misliš da zbilja postoje studenti koji misle da se na filozofskom studira samo filozofija?!? ako to misliš, onda si odi lupat letvom o glavu, jer je to najveća glupost koju čovjek može promislit. glupih studenata ima, al toliko glupih nema. ono zašto vas se zove ''filozofima'' je upravo zbog fakulteta na kojem studirate, a to je ''filozofski fakultet''. toliko o tome kako inteligentno dolaziš do zaključaka.
2. stvar - nakon što tako popljuješ matematičare, kako imaš srama doć i kazat da vas podržimo? a o tome koliko istine ima u tome da matematičari nisu za ništa drugo osim za matematiku, neću niti pričat. poklopi se ušima, il se nastavi lupat letvom po glavi.
3. stvar - iskreno, svaka vama čast što se želite izboriti za svoje ciljeve, al ne mora cijela zemlja bojkotirat filozofski fakultet. mene iskreno boli briga hoće li se školarine ukinuti ili neće i šta će od toga uopće biti, jer ja svoj faks ne plaćam, jer da ga plaćam znala bi zašto ga plaćam - zbog loše napisanog prijemnog. a i u nas se godina maksimalno plaća 5500 kn, dok je na filozofskom koliko sam čula - do 12000 kn, što je pretjerano. neka cifra se za studiranje može izdvojit, al tolike su neprihvatljive. opet ponavljam, da smo u situaciji u kojoj ste vi, možda bi se i borili za nešto, ali to nije ništa sebično, nego ne mogu doć negdje i vikat da se ukinu školarine koju ja ne plaćam. svaka vama čast ako to izgurate, ja vam svima držim fige, jer imam prijatelje na filozofskom pa točno znam kako se ti osjećaš, al mi drugi takav osjećaj ne možemo imati. kapiš?
e da, ono za što bi ja vikala su stipendije. šta bi ja tu sad to nije bitno, jerbo je kasno... zato, ln svima...
Miha Keber (napisa): | (ovo ne pise osoba koja je prijavljena, malo sam iskoristila situaciju s dozvolom:))
|
ovo je ipak forum pa neću prostačit, al ne znam jel me išta više od ljudske gluposti može izbit...
1. stvar - zar ti misliš da zbilja postoje studenti koji misle da se na filozofskom studira samo filozofija?!? ako to misliš, onda si odi lupat letvom o glavu, jer je to najveća glupost koju čovjek može promislit. glupih studenata ima, al toliko glupih nema. ono zašto vas se zove ''filozofima'' je upravo zbog fakulteta na kojem studirate, a to je ''filozofski fakultet''. toliko o tome kako inteligentno dolaziš do zaključaka.
2. stvar - nakon što tako popljuješ matematičare, kako imaš srama doć i kazat da vas podržimo? a o tome koliko istine ima u tome da matematičari nisu za ništa drugo osim za matematiku, neću niti pričat. poklopi se ušima, il se nastavi lupat letvom po glavi.
3. stvar - iskreno, svaka vama čast što se želite izboriti za svoje ciljeve, al ne mora cijela zemlja bojkotirat filozofski fakultet. mene iskreno boli briga hoće li se školarine ukinuti ili neće i šta će od toga uopće biti, jer ja svoj faks ne plaćam, jer da ga plaćam znala bi zašto ga plaćam - zbog loše napisanog prijemnog. a i u nas se godina maksimalno plaća 5500 kn, dok je na filozofskom koliko sam čula - do 12000 kn, što je pretjerano. neka cifra se za studiranje može izdvojit, al tolike su neprihvatljive. opet ponavljam, da smo u situaciji u kojoj ste vi, možda bi se i borili za nešto, ali to nije ništa sebično, nego ne mogu doć negdje i vikat da se ukinu školarine koju ja ne plaćam. svaka vama čast ako to izgurate, ja vam svima držim fige, jer imam prijatelje na filozofskom pa točno znam kako se ti osjećaš, al mi drugi takav osjećaj ne možemo imati. kapiš?
e da, ono za što bi ja vikala su stipendije. šta bi ja tu sad to nije bitno, jerbo je kasno... zato, ln svima...
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 23:32 čet, 23. 4. 2009 Naslov: |
|
|
@ studentica sa filozofskog:
1. svoj bahati stav idi prodavati negdje drugdje.
2. ljudi su na ovom forumu barem dali neke SUVISLE argumente protiv prosvjeda, dok su tvoji argumenti iskljucivo i samo vrijedjanje. i ako namjeravas spominjati moje vrijedjanje nepristojne rulje koja prekida tudje ispite, samo daj. jer je takav cin iskljucivo za osudu.
3. ja ne zurim u sunce, ali cini mi se da je vas poprilicno zaslijepilo sunce koje svijetli iz smjera vaseg dekanata (a za moje kolokvije se ne brini, hvala lijepo na brizi)
4. mozda ja pisem gluposti, ali me onda daj uvjeri na konkretan nacin da sam u krivu. konkretan nacin = link na dokument koji tvrdi da sam ja u krivu. daj mi link na dokument da su i ministar i rektor (odnosno senat) [i]naredili[/i] FFu da ne uvede linearno placane (ja sam primjerice dao link iz kojeg je sasvim vidljivo da FF nije zelio uvesti sustav placanja koji je uvela vecina clanica sveucilista)
5. mozda smo mi PREPAMETNI, ali barem smo dovoljno pismeni da znamo da se broj 10 (rijecima: DESET) pise sa 0 (rijecima: NULOM), a ne sa o (malim slovom o)
hvala lijepo, a sada nastavi zuriti u vase zarko sunce iz smjera dekanata FF
@ studentica sa filozofskog:
1. svoj bahati stav idi prodavati negdje drugdje.
2. ljudi su na ovom forumu barem dali neke SUVISLE argumente protiv prosvjeda, dok su tvoji argumenti iskljucivo i samo vrijedjanje. i ako namjeravas spominjati moje vrijedjanje nepristojne rulje koja prekida tudje ispite, samo daj. jer je takav cin iskljucivo za osudu.
3. ja ne zurim u sunce, ali cini mi se da je vas poprilicno zaslijepilo sunce koje svijetli iz smjera vaseg dekanata (a za moje kolokvije se ne brini, hvala lijepo na brizi)
4. mozda ja pisem gluposti, ali me onda daj uvjeri na konkretan nacin da sam u krivu. konkretan nacin = link na dokument koji tvrdi da sam ja u krivu. daj mi link na dokument da su i ministar i rektor (odnosno senat) naredili FFu da ne uvede linearno placane (ja sam primjerice dao link iz kojeg je sasvim vidljivo da FF nije zelio uvesti sustav placanja koji je uvela vecina clanica sveucilista)
5. mozda smo mi PREPAMETNI, ali barem smo dovoljno pismeni da znamo da se broj 10 (rijecima: DESET) pise sa 0 (rijecima: NULOM), a ne sa o (malim slovom o)
hvala lijepo, a sada nastavi zuriti u vase zarko sunce iz smjera dekanata FF
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
Zadnja promjena: kenny; 23:42 čet, 23. 4. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
Miha Keber Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Miha Keber Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:53 čet, 23. 4. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Miha Keber"]Meni je zao sto vi nev+cete osjetiti to zajednistvo u jednoj prostoriji, koja je prepuna ljudi, ljudi koji su zajedno i bore se, bore se zajedno s kolegama iz drugih gradova i zajedno se s njima deru preko kompjutera.[/quote]
Ako je prostorija prepuna ljudi poput tebe, hvala lijepa, radije ću propustiti takav osjećaj zajedništva.
[quote]Pustite te brojke i neke proracune ili sto vec , budite s nama dio neceg vaznog i lijepog![/quote]
Vidim, kolegica za razliku od nas pokazuje zavidno poznavanje stvari koje se rade na drugim fakultetima.
[quote]ko nije bio na filozofskom nema pravo komentara, taj je papak.[/quote]
Je li potrebno citirati Ustav? Zbilja lijepo od tebe da nam osporavaš isto ono pravo na koje se pozivaš kad se, kako sama kažeš, dereš na prosvjedu.
Miha Keber (napisa): | Meni je zao sto vi nev+cete osjetiti to zajednistvo u jednoj prostoriji, koja je prepuna ljudi, ljudi koji su zajedno i bore se, bore se zajedno s kolegama iz drugih gradova i zajedno se s njima deru preko kompjutera. |
Ako je prostorija prepuna ljudi poput tebe, hvala lijepa, radije ću propustiti takav osjećaj zajedništva.
Citat: | Pustite te brojke i neke proracune ili sto vec , budite s nama dio neceg vaznog i lijepog! |
Vidim, kolegica za razliku od nas pokazuje zavidno poznavanje stvari koje se rade na drugim fakultetima.
Citat: | ko nije bio na filozofskom nema pravo komentara, taj je papak. |
Je li potrebno citirati Ustav? Zbilja lijepo od tebe da nam osporavaš isto ono pravo na koje se pozivaš kad se, kako sama kažeš, dereš na prosvjedu.
_________________ I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.
|
|
[Vrh] |
|
|