Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Studenti krecu u bojkot fakulteta - prosvjed na Filozofskom (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 30, 31, 32  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
jejo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 14 - 5

PostPostano: 22:30 uto, 28. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam za potpisivanje, nek ostave jmbag, ak treba br mobitela pa nek poslje vodje prosvjeda ak oce provjeravaju. jer eto, ja imam i druge obveze pa nemogu sutra doci na plenum, a neznam kadbi se organizirao ovaj pmf-mo plenum. a i dalje tvrdim, ima ljudi koji putuju na fax pa im se ne isplati dolaziti pa je ovo potpisivanje barem sad bolja opcija. tako da znamo na koliko ljudi mozemo racunati
ja sam za potpisivanje, nek ostave jmbag, ak treba br mobitela pa nek poslje vodje prosvjeda ak oce provjeravaju. jer eto, ja imam i druge obveze pa nemogu sutra doci na plenum, a neznam kadbi se organizirao ovaj pmf-mo plenum. a i dalje tvrdim, ima ljudi koji putuju na fax pa im se ne isplati dolaziti pa je ovo potpisivanje barem sad bolja opcija. tako da znamo na koliko ljudi mozemo racunati

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 22:30 uto, 28. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Grga"]Mislim da su svi za, ali onda moramo paziti da ne bude debakl i treb prosiriti vijest, tako da svi saznaju za to.
Ostaje pitanje dana organiziranja - bojim se da cetvrtak nije dobar jer je prerano a i ljudi bi mogli ici doma za prvi maj, tako da mislim da bi idealan bio ponedjeljak, tako da se (eventualan) gubitak nastave - ukoliko stvarno bude blokadev - svede na minimum. Misljenja?[/quote]

Ja sam prvo za potpisivanje na kolokvijima koji su ostali. A onda dogovaranje kad i obavijesti na forumu, i tim ljudima na mailove/mobitele.
Grga (napisa):
Mislim da su svi za, ali onda moramo paziti da ne bude debakl i treb prosiriti vijest, tako da svi saznaju za to.
Ostaje pitanje dana organiziranja - bojim se da cetvrtak nije dobar jer je prerano a i ljudi bi mogli ici doma za prvi maj, tako da mislim da bi idealan bio ponedjeljak, tako da se (eventualan) gubitak nastave - ukoliko stvarno bude blokadev - svede na minimum. Misljenja?

Ja sam prvo za potpisivanje na kolokvijima koji su ostali. A onda dogovaranje kad i obavijesti na forumu, i tim ljudima na mailove/mobitele.

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
99 = 124 - 25

PostPostano: 22:33 uto, 28. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BitterSweet"]ja osobno imam svoje mišljenje, o kojem mi se ne raspravlja pretjerano, tako da ne znam bi li išla na ikakav plenum, ali kad bi se samo potpisivalo tko je protiv blokade ili čega sličnog, tu bi se rado priključila[/quote]

To mozda i nije losa ideja, ili ako bas hocemo pravu demokraciju, mogli bi organizirati glasovanje. Ali to sad vec treba netko organizirati tko tome moze posvetiti vremena

[size=9][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]

[quote="tammy"][quote="Grga"]Mislim da su svi za, ali onda moramo paziti da ne bude debakl i treb prosiriti vijest, tako da svi saznaju za to.
Ostaje pitanje dana organiziranja - bojim se da cetvrtak nije dobar jer je prerano a i ljudi bi mogli ici doma za prvi maj, tako da mislim da bi idealan bio ponedjeljak, tako da se (eventualan) gubitak nastave - ukoliko stvarno bude blokadev - svede na minimum. Misljenja?[/quote]

Ja sam prvo za potpisivanje na kolokvijima koji su ostali. A onda dogovaranje kad i obavijesti na forumu, i tim ljudima na mailove/mobitele.[/quote]

To mi se cini pretjerano komplicirano, a i ima nas koji nismo na bolonji pa nemamo kolokvije, a neki su svoje kolokvije vec obavili, itd.
Potpisivanje nije losa ideja, ali to bi onda trebalo napraviti u predvorju (ili kako se to vec zove) faksa, uz predocenje indeksa
BitterSweet (napisa):
ja osobno imam svoje mišljenje, o kojem mi se ne raspravlja pretjerano, tako da ne znam bi li išla na ikakav plenum, ali kad bi se samo potpisivalo tko je protiv blokade ili čega sličnog, tu bi se rado priključila

To mozda i nije losa ideja, ili ako bas hocemo pravu demokraciju, mogli bi organizirati glasovanje. Ali to sad vec treba netko organizirati tko tome moze posvetiti vremena

Added after 2 minutes:

tammy (napisa):
Grga (napisa):
Mislim da su svi za, ali onda moramo paziti da ne bude debakl i treb prosiriti vijest, tako da svi saznaju za to.
Ostaje pitanje dana organiziranja - bojim se da cetvrtak nije dobar jer je prerano a i ljudi bi mogli ici doma za prvi maj, tako da mislim da bi idealan bio ponedjeljak, tako da se (eventualan) gubitak nastave - ukoliko stvarno bude blokadev - svede na minimum. Misljenja?

To mi se cini pretjerano komplicirano, a i ima nas koji nismo na bolonji pa nemamo kolokvije, a neki su svoje kolokvije vec obavili, itd.
Potpisivanje nije losa ideja, ali to bi onda trebalo napraviti u predvorju (ili kako se to vec zove) faksa, uz predocenje indeksa

Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 22:38 uto, 28. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slažem se s Grgom, najprije potpisivanje, najbolje u predvorju, pa da se vidi kolko ljudi ima... Samo bi trebo i netko pazit na regularnost svega toga... :)
Slažem se s Grgom, najprije potpisivanje, najbolje u predvorju, pa da se vidi kolko ljudi ima... Samo bi trebo i netko pazit na regularnost svega toga... Smile

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 22:39 uto, 28. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Grga"]To mi se cini pretjerano komplicirano, a i ima nas koji nismo na bolonji pa nemamo kolokvije, a neki su svoje kolokvije vec obavili, itd.
Potpisivanje nije losa ideja, ali to bi onda trebalo napraviti u predvorju (ili kako se to vec zove) faksa, uz predocenje indeksa[/quote]

Hm.. Slažem se. Ali kako sve to organizirati?
Grga (napisa):

Hm.. Slažem se. Ali kako sve to organizirati?

[Vrh]
Hulk
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 6 - 7

PostPostano: 22:40 uto, 28. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="felixx"][quote="tperkov"]Ma kakvi bi to bili studiji bez vječnih studenata?
Vječni student je civilizacijsko dostignuće.
U svakom slučaju, ako i jest negativna, to je jedna od ponajmanje štetnih negativnih društvenih pojava. Sigurno ne toliko štetna da je njena eliminacija nužna i po cijenu da se siromašne onemogući u visokom obrazovanju.

Ali dobro, kako je već vrhunsko liječenje rezervirano za bogate, ne vidim zašto to ne bi bilo i vrhunsko obrazovanje. Pa netko mora i zidati kuće i ići u vojsku, zar ne? Jedini je problem što ne vidim gdje je to kod nas obrazovanje vrhunsko.[/quote]

vjeciti studenti ne rade nista drugo nego sisu drzavu tj zive na tudjoj grbaci, lijeni su, a time i nesposobni
ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg bi takvi dobivali 1 lipu od drzave, a kamoli skolarinu
pusti ljude koji se trude i rade nesto na miru, neradnici i radnici ioanko ne mogu skupa....[/quote]

Iako se ne slažem s prosvjedima, promašeno je argumentirati protiv njih tako da se ovo postavlja kao pitanje vječnih studenata protiv marljivih budućih zaposlenika, fah majstora. Vječni studenti su ovdje najmanji problem (potovo s Bolonjom, osim ako se ne ide u kojekakve teoretske slučajeve kakve je vsego ovdje izračunao jer mora da se takvi često pojavljuju u praksi :roll:). Isto tako nije jasno koga točno ovdje uzimaš za neradnika?
felixx (napisa):
tperkov (napisa):
Ma kakvi bi to bili studiji bez vječnih studenata?
Vječni student je civilizacijsko dostignuće.
U svakom slučaju, ako i jest negativna, to je jedna od ponajmanje štetnih negativnih društvenih pojava. Sigurno ne toliko štetna da je njena eliminacija nužna i po cijenu da se siromašne onemogući u visokom obrazovanju.

Ali dobro, kako je već vrhunsko liječenje rezervirano za bogate, ne vidim zašto to ne bi bilo i vrhunsko obrazovanje. Pa netko mora i zidati kuće i ići u vojsku, zar ne? Jedini je problem što ne vidim gdje je to kod nas obrazovanje vrhunsko.

vjeciti studenti ne rade nista drugo nego sisu drzavu tj zive na tudjoj grbaci, lijeni su, a time i nesposobni
ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg bi takvi dobivali 1 lipu od drzave, a kamoli skolarinu
pusti ljude koji se trude i rade nesto na miru, neradnici i radnici ioanko ne mogu skupa....

Iako se ne slažem s prosvjedima, promašeno je argumentirati protiv njih tako da se ovo postavlja kao pitanje vječnih studenata protiv marljivih budućih zaposlenika, fah majstora. Vječni studenti su ovdje najmanji problem (potovo s Bolonjom, osim ako se ne ide u kojekakve teoretske slučajeve kakve je vsego ovdje izračunao jer mora da se takvi često pojavljuju u praksi Rolling Eyes). Isto tako nije jasno koga točno ovdje uzimaš za neradnika?

Antonija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 22:46 uto, 28. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

znate za ovo: http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=cjNMZ2ZKMDRMWHl0QnpGUVZ6WFZkbXc6MA.. ?

mozda bi bilo jednostavnije da se isto tako potpisujemo na netu (uz jmbag, broj indexa, mobitela ili tako nesto) protiv blokade.
tako nitko ne bi trebao sjediti u predvorju, ljudi ce moci bilo kada potpisati, otvorimo neki topic na forumu ili grupu na facebooku da ljudi saznaju za to...

totalno sam protiv blokade ali i putujem svaki dan i stvarno mi se ne isplati dolaziti na fax samo radi toga. previse vremena gubim na taj nacin.
znate za ovo: http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=cjNMZ2ZKMDRMWHl0QnpGUVZ6WFZkbXc6MA.. ?

mozda bi bilo jednostavnije da se isto tako potpisujemo na netu (uz jmbag, broj indexa, mobitela ili tako nesto) protiv blokade.
tako nitko ne bi trebao sjediti u predvorju, ljudi ce moci bilo kada potpisati, otvorimo neki topic na forumu ili grupu na facebooku da ljudi saznaju za to...

totalno sam protiv blokade ali i putujem svaki dan i stvarno mi se ne isplati dolaziti na fax samo radi toga. previse vremena gubim na taj nacin.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:08 uto, 28. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tammy"]Moj prijedlog.. Da se na kolokvijima koji se još održavaju zamoli asistenta prije početka da se kaže dvije riječi o tome, i ostavi papir na koji se potpišu oni koji se protive blokadi i ostave kontakt neki. Tako da se kasnije bude lakše organizirati.[/quote]

Nije na asistentima (i nastavnicima) da se mijesaju; ako mi netko dodje da zeli nesto takvo, ok: objasnite ukratko kolegama sto zelite i ostavite papire za potpisivanje na katedri (preporucam i "za" i "protiv" papire) i to cu dozvoliti bez ikakvih prigovora, vjerojatno i bez pitanja. :)

No, ponavljam, necu na nikoji nacin sudjelovati u necemu sto je stvar studentskog organiziranja, kao sto necu niti dozvoliti masovno potpisivanje icega neposredno prije kolokvija, jer bi to znacajno odgodilo pocetak istog. :)

Naravno, mozete potpisivati sto zelite prije nego dezurni dodju (Prog 2 se pise danas, u 12:00, u predavaonicama 003, 101 i 110). :)
tammy (napisa):
Moj prijedlog.. Da se na kolokvijima koji se još održavaju zamoli asistenta prije početka da se kaže dvije riječi o tome, i ostavi papir na koji se potpišu oni koji se protive blokadi i ostave kontakt neki. Tako da se kasnije bude lakše organizirati.

Nije na asistentima (i nastavnicima) da se mijesaju; ako mi netko dodje da zeli nesto takvo, ok: objasnite ukratko kolegama sto zelite i ostavite papire za potpisivanje na katedri (preporucam i "za" i "protiv" papire) i to cu dozvoliti bez ikakvih prigovora, vjerojatno i bez pitanja. Smile

No, ponavljam, necu na nikoji nacin sudjelovati u necemu sto je stvar studentskog organiziranja, kao sto necu niti dozvoliti masovno potpisivanje icega neposredno prije kolokvija, jer bi to znacajno odgodilo pocetak istog. Smile

Naravno, mozete potpisivati sto zelite prije nego dezurni dodju (Prog 2 se pise danas, u 12:00, u predavaonicama 003, 101 i 110). Smile

[Vrh]
Hulk
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 6 - 7

PostPostano: 23:38 uto, 28. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Nije na asistentima (i nastavnicima) da se mijesaju; ako mi netko dodje da zeli nesto takvo, ok: objasnite ukratko kolegama sto zelite i ostavite papire za potpisivanje na katedri (preporucam i "za" i "protiv" papire) i to cu dozvoliti bez ikakvih prigovora, vjerojatno i bez pitanja. :)[/quote]

A što ako netko ne želi sudjelovati u tome? Treba li biti pod pritiskom ostalih u predavaoni jer sigurno neće pred svima odlaziti iz iste?

[quote]No, ponavljam, necu na nikoji nacin sudjelovati u necemu sto je stvar studentskog organiziranja, kao sto necu niti dozvoliti masovno potpisivanje icega neposredno prije kolokvija, jer bi to znacajno odgodilo pocetak istog. :)[/quote]

Onda je to riješeno, potpisivanje neće biti u predavaoni, nego studenti to samostalno moraju organizirati.
vsego (napisa):
Nije na asistentima (i nastavnicima) da se mijesaju; ako mi netko dodje da zeli nesto takvo, ok: objasnite ukratko kolegama sto zelite i ostavite papire za potpisivanje na katedri (preporucam i "za" i "protiv" papire) i to cu dozvoliti bez ikakvih prigovora, vjerojatno i bez pitanja. Smile

A što ako netko ne želi sudjelovati u tome? Treba li biti pod pritiskom ostalih u predavaoni jer sigurno neće pred svima odlaziti iz iste?

Citat:
No, ponavljam, necu na nikoji nacin sudjelovati u necemu sto je stvar studentskog organiziranja, kao sto necu niti dozvoliti masovno potpisivanje icega neposredno prije kolokvija, jer bi to znacajno odgodilo pocetak istog. Smile

Onda je to riješeno, potpisivanje neće biti u predavaoni, nego studenti to samostalno moraju organizirati.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:54 uto, 28. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Hulk"][quote="vsego"]Nije na asistentima (i nastavnicima) da se mijesaju; ako mi netko dodje da zeli nesto takvo, ok: objasnite ukratko kolegama sto zelite i ostavite papire za potpisivanje na katedri (preporucam i "za" i "protiv" papire) i to cu dozvoliti bez ikakvih prigovora, vjerojatno i bez pitanja. :)[/quote]
A što ako netko ne želi sudjelovati u tome? Treba li biti pod pritiskom ostalih u predavaoni jer sigurno neće pred svima odlaziti iz iste?[/quote]

Ne razumijem sto zelis reci. :? Tko hoce, neka se potpise na sto zeli; tko nece ne mora... niti cu ja ikoga na ista tjerati niti cu ikome dozvoliti da radi ikakvu prisilu na studente u mojoj predavaonici. 8)

[quote="Hulk"]Onda je to riješeno, potpisivanje neće biti u predavaoni, nego studenti to samostalno moraju organizirati.[/quote]

Savrseno u redu; ja samo zelim da se ne ocekuje od asistenata da se guraju u studentsko organiziranje. 8)

A poznavajuci studente matematike, ionako se nista nece organizirati. :twisted: NHF, anyone...
Hulk (napisa):
vsego (napisa):

Ne razumijem sto zelis reci. Confused Tko hoce, neka se potpise na sto zeli; tko nece ne mora... niti cu ja ikoga na ista tjerati niti cu ikome dozvoliti da radi ikakvu prisilu na studente u mojoj predavaonici. Cool

Hulk (napisa):

Savrseno u redu; ja samo zelim da se ne ocekuje od asistenata da se guraju u studentsko organiziranje. Cool

A poznavajuci studente matematike, ionako se nista nece organizirati. Twisted Evil NHF, anyone...

[Vrh]
thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 15 - 0

PostPostano: 0:27 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sve mi je ovo previse za citati, pogotovo s obzirom da je sutra kolokvij...
Blokadu zapravo nebi, nema smisla, i meni nema smisla traziti besplatno skolovanje, ono sto bi ja trazila da mi s matematike kao i vecina ostalih fakulteta, imamo koji rok vise... A ne da ako padnes nesto u zimskom semestru, to automatski znaci pad godine... Bar jos jedan rok bio bio super... Ali nasi studenti se valjda protiv toga nikada nece pobuniti, dok ljudi s ostalih fax-eva stalno dizu frke, a imaju uvjete "bolje" nego mi.
Sve mi je ovo previse za citati, pogotovo s obzirom da je sutra kolokvij...
Blokadu zapravo nebi, nema smisla, i meni nema smisla traziti besplatno skolovanje, ono sto bi ja trazila da mi s matematike kao i vecina ostalih fakulteta, imamo koji rok vise... A ne da ako padnes nesto u zimskom semestru, to automatski znaci pad godine... Bar jos jedan rok bio bio super... Ali nasi studenti se valjda protiv toga nikada nece pobuniti, dok ljudi s ostalih fax-eva stalno dizu frke, a imaju uvjete "bolje" nego mi.

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 0:35 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="thomary"]ako padnes nesto u zimskom semestru, to automatski znaci pad godine...[/quote]
Ovo jednostavno [b]nije istina[/b]. Kako mozes "pasti godinu" kad takvo nesto (pad godine) po nasem statutu ne postoji?
thomary (napisa):
ako padnes nesto u zimskom semestru, to automatski znaci pad godine...

Ovo jednostavno nije istina. Kako mozes "pasti godinu" kad takvo nesto (pad godine) po nasem statutu ne postoji?

SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 0:39 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Malo se kasno ukljucujem u raspravu...

Bio sam na plenumu danas. Zao mi je sto nije bilo vise kolega s MO tamo.

Vecina na plenumu se slozila da ce blokade biti. U kojem obujmo jos se ne zna.

Ja osobno mislim da se dobro definiranim zahtjevima moze i nesto postici, a to sto je na MO sustav dobar i dobro se provodi ne znaci da ne treba dignuti glas za druge faxeve. Mozda ce moje dijete studirati na FF...

Osobno sam se na plenumu osvrnuo na blokadu i ne zalazem se za "totalnu blokadu". Posebno su problematicni kolegiji kao onaj koji je Krcko naveo prije (kontinuirano ocjenjivanje na predavanjima/vjezbama), iako mislim da je to na biologiji veci problem. Ekipa odredjeno cvijece moze ubrat sad i vise nikad do slijedece godine. Tako da bi se nastava kolegija koji su "nenadoknadivi" zajedno s ispitima/kolokvijima odrzavala normalno.

Molim kolege da se pojave na plenumu. Odobravali vi to ili ne, ali dizanjem svoje ruke za ili protiv utjecete na odluku. Zvocanjem da ste protiv blokade/prosvjeda na degiorgiu necete imati nikakav utjecaj.

Koliko vidim vecina je ovdje protiv blokade. Jos jednom vas molim da svoje misljenje iznesete na slijedecem plenumu.

[quote="mdoko"][quote="thomary"]ako padnes nesto u zimskom semestru, to automatski znaci pad godine...[/quote]
Ovo jednostavno [b]nije istina[/b]. Kako mozes "pasti godinu" kad takvo nesto (pad godine) po nasem statutu ne postoji?[/quote]

A jel se broji za smjestaj u domu?
Malo se kasno ukljucujem u raspravu...

Bio sam na plenumu danas. Zao mi je sto nije bilo vise kolega s MO tamo.

Vecina na plenumu se slozila da ce blokade biti. U kojem obujmo jos se ne zna.

Ja osobno mislim da se dobro definiranim zahtjevima moze i nesto postici, a to sto je na MO sustav dobar i dobro se provodi ne znaci da ne treba dignuti glas za druge faxeve. Mozda ce moje dijete studirati na FF...

Osobno sam se na plenumu osvrnuo na blokadu i ne zalazem se za "totalnu blokadu". Posebno su problematicni kolegiji kao onaj koji je Krcko naveo prije (kontinuirano ocjenjivanje na predavanjima/vjezbama), iako mislim da je to na biologiji veci problem. Ekipa odredjeno cvijece moze ubrat sad i vise nikad do slijedece godine. Tako da bi se nastava kolegija koji su "nenadoknadivi" zajedno s ispitima/kolokvijima odrzavala normalno.

Molim kolege da se pojave na plenumu. Odobravali vi to ili ne, ali dizanjem svoje ruke za ili protiv utjecete na odluku. Zvocanjem da ste protiv blokade/prosvjeda na degiorgiu necete imati nikakav utjecaj.

Koliko vidim vecina je ovdje protiv blokade. Jos jednom vas molim da svoje misljenje iznesete na slijedecem plenumu.

mdoko (napisa):
thomary (napisa):

Ovo jednostavno nije istina. Kako mozes "pasti godinu" kad takvo nesto (pad godine) po nasem statutu ne postoji?

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Hulk
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 6 - 7

PostPostano: 0:56 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"][quote="mdoko"][quote="thomary"]ako padnes nesto u zimskom semestru, to automatski znaci pad godine...[/quote]
Ovo jednostavno [b]nije istina[/b]. Kako mozes "pasti godinu" kad takvo nesto (pad godine) po nasem statutu ne postoji?[/quote]

A jel se broji za smjestaj u domu?[/quote]

Ili stipendiju? :roll:
SickJedi (napisa):
mdoko (napisa):
thomary (napisa):

Ili stipendiju? Rolling Eyes

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 1:02 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Hulk"][quote="SickJedi"][quote="mdoko"][quote="thomary"]ako padnes nesto u zimskom semestru, to automatski znaci pad godine...[/quote]

A jel se broji za smjestaj u domu?[/quote]

Ili stipendiju? :roll:[/quote]
AFAIK na nasim potvrdama pise koje godine je student upisao studij i koliko ima ECTS bodova (ili nesto toga tipa), a nigdje se ne spominju godine. Ako SC ili MZOS to tumaci na neke bizarne nacine i inzistira na "godinama" koje ne postoje, onda se treba buniti protiv SC-a ili MZOS-a, a ne protiv organizacije ispita na MO-u.
Hulk (napisa):
SickJedi (napisa):
mdoko (napisa):
thomary (napisa):

Ili stipendiju? Rolling Eyes

AFAIK na nasim potvrdama pise koje godine je student upisao studij i koliko ima ECTS bodova (ili nesto toga tipa), a nigdje se ne spominju godine. Ako SC ili MZOS to tumaci na neke bizarne nacine i inzistira na "godinama" koje ne postoje, onda se treba buniti protiv SC-a ili MZOS-a, a ne protiv organizacije ispita na MO-u.

SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 1:21 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

mdoko, ne osporavam ja kvalitetu organizacije ispita na MO. Dapace, meni se to cini poprilicno dobro organizirano.

Mozda iz ovog kaosa koji vlada u studentskom buntu proizadju i zahtjevi kojima ce se traziti regulacija "godine" na razini sveucilista. Pa nek te "godine" ima ili nema. Samo da svuda bude isto.
mdoko, ne osporavam ja kvalitetu organizacije ispita na MO. Dapace, meni se to cini poprilicno dobro organizirano.

Mozda iz ovog kaosa koji vlada u studentskom buntu proizadju i zahtjevi kojima ce se traziti regulacija "godine" na razini sveucilista. Pa nek te "godine" ima ili nema. Samo da svuda bude isto.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 2:49 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]
Mozda iz ovog kaosa koji vlada u studentskom buntu proizadju i zahtjevi kojima ce se traziti regulacija "godine" na razini sveucilista. Pa nek te "godine" ima ili nema. Samo da svuda bude isto.[/quote]
Koliko sam ja vidio nigdje u zahtjevima nema nista niti priblizno slicno zahtjevu za regulacijom pojma "godine". U svakom slucaju slazem se da bi bilo lijepo da se takvo nesto definira, no prije toga bi trebalo usvojiti koliko-toliko unificirani model polaganja ispita na sveucilistu.
SickJedi (napisa):

Koliko sam ja vidio nigdje u zahtjevima nema nista niti priblizno slicno zahtjevu za regulacijom pojma "godine". U svakom slucaju slazem se da bi bilo lijepo da se takvo nesto definira, no prije toga bi trebalo usvojiti koliko-toliko unificirani model polaganja ispita na sveucilistu.

shimija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
53 = 55 - 2

PostPostano: 2:53 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Definitivno smatram da je blokiranje faxa preradikalno u ovom trenutku i zapravo kontraproduktivno jer ćemo se samo posvađati međusobno tako da će naši vladajući moći sa smješkom komentirati kako i nije luda ona divide et impera.

Stavljajući na stranu je li postupak filozofa bio sasvim korektan, trebamo biti svjesni da se stvorila idealna klima da se nešto stvarno učini. Studentskih problema ima nažalost sasvim dovoljno ne računajući po meni na toliko isforsirani problem školarina(naš fax je idealan primjer kako se može sve dobro uskladiti). Također ni blokada nije definitivno jedino rješenje tako da ako se djeluje dovoljno brzo mogla bi se ova cijela situacija pretvoriti u nešto stvarno dobro.

Samo da se još malo osvrnem zašto besplatno školstvo ne bi trebali imati kao glavnu parolu prosvjeda.
Prvo, već smo ustanovili da je naš fax problem školarina rješio jako dobro i zapravo jako malo ljudi može čiste savjesti reći da je nepošten način plaćanja. I sad, ako se bunimo protiv sustava plaćanja, kako će na to gledati ljudi koji su se trudili da sve ispadne dobro. Definitivno nije to ni blizu nekakav način zahvale.
Drugo, nažalost u Hrvatskoj vlada vidi glavni problem u štrajku a ne u povodu štrajka. Tako da će oni bez problema još malo zadužiti našu državu, namiriti studente i na taj način kupiti mir i blagostanje na neko vrijeme. Moramo pokušati biti određeniji.
Definitivno smatram da je blokiranje faxa preradikalno u ovom trenutku i zapravo kontraproduktivno jer ćemo se samo posvađati međusobno tako da će naši vladajući moći sa smješkom komentirati kako i nije luda ona divide et impera.

Stavljajući na stranu je li postupak filozofa bio sasvim korektan, trebamo biti svjesni da se stvorila idealna klima da se nešto stvarno učini. Studentskih problema ima nažalost sasvim dovoljno ne računajući po meni na toliko isforsirani problem školarina(naš fax je idealan primjer kako se može sve dobro uskladiti). Također ni blokada nije definitivno jedino rješenje tako da ako se djeluje dovoljno brzo mogla bi se ova cijela situacija pretvoriti u nešto stvarno dobro.

Samo da se još malo osvrnem zašto besplatno školstvo ne bi trebali imati kao glavnu parolu prosvjeda.
Prvo, već smo ustanovili da je naš fax problem školarina rješio jako dobro i zapravo jako malo ljudi može čiste savjesti reći da je nepošten način plaćanja. I sad, ako se bunimo protiv sustava plaćanja, kako će na to gledati ljudi koji su se trudili da sve ispadne dobro. Definitivno nije to ni blizu nekakav način zahvale.
Drugo, nažalost u Hrvatskoj vlada vidi glavni problem u štrajku a ne u povodu štrajka. Tako da će oni bez problema još malo zadužiti našu državu, namiriti studente i na taj način kupiti mir i blagostanje na neko vrijeme. Moramo pokušati biti određeniji.

[Vrh]
matka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 2

PostPostano: 6:37 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

svi smo mi svjesni da neke stvari treba mjenjati, ali trenutak u kojem smo to odlučili je loš, jer bi trentuno mogli imati više štete nego koristi,
ja podržavam štrajk, tj. da na svakom faksu budu jednaki uvjeti, ali
nipošto neću blokadu kolokvija...
svi smo mi svjesni da neke stvari treba mjenjati, ali trenutak u kojem smo to odlučili je loš, jer bi trentuno mogli imati više štete nego koristi,

[Vrh]
Antonija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 6:46 sri, 29. 4. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="matka"]svi smo mi svjesni da neke stvari treba mjenjati, ali trenutak u kojem smo to odlučili je loš, jer bi trentuno mogli imati više štete nego koristi,
nipošto neću blokadu kolokvija...[/quote]

trenutak je los za nas koji imamo kolokvije i koji si ne mozemo dopustiti bolest a kamoli blokadu faxa :)
u globalu gledano, uskoro su izbori, hdz zeli i ovo dobiti i ako malo pogledas kaj su radili uokolo zbog izbora, napravit ce nesto i sa studentima. koliko god mi pricali da politika nema veze s ovim, netko ce ipak imati koristi od svega ovoga.

http://www.24sata.hr/news/clanak/profesori-zbog-prosvjeda-zakljucali-faks-i-smijali-se/114176/?context=naslovnica&web_page_id=main_page_news

"Također, do početka akademske godine 2010./2011. "definirat će kriterije uspješnosti na kojima će se temeljiti novi sustav studiranja"
sad obecaju, studenti cekaju do 2010./2011. i onda dobiju- nista :evil:
matka (napisa):

trenutak je los za nas koji imamo kolokvije i koji si ne mozemo dopustiti bolest a kamoli blokadu faxa Smile
u globalu gledano, uskoro su izbori, hdz zeli i ovo dobiti i ako malo pogledas kaj su radili uokolo zbog izbora, napravit ce nesto i sa studentima. koliko god mi pricali da politika nema veze s ovim, netko ce ipak imati koristi od svega ovoga.

http://www.24sata.hr/news/clanak/profesori-zbog-prosvjeda-zakljucali-faks-i-smijali-se/114176/?context=naslovnica&web_page_id=main_page_news

"Također, do početka akademske godine 2010./2011. "definirat će kriterije uspješnosti na kojima će se temeljiti novi sustav studiranja"
sad obecaju, studenti cekaju do 2010./2011. i onda dobiju- nista Evil or Very Mad

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 30, 31, 32  Sljedeće
Stranica 14 / 32.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum