Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

pocetak sljedeceg semestra?
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bixodococo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 11 - 2

PostPostano: 13:31 pon, 1. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Tvrtko"]Bez obzira slagali se ili ne s logikom [i]Bolonje[/i], ona kaze da ste duzni uciti redovito i da je sustav kolokvija tu da provjeri radite li to tako.[/quote]

Upravo tako, i meni bi dakako pasalo više vremena za odgađanje, no treba priznat da je za situaciju u kojoj se student nađe odgovoran upravo on...

A šta sad, kaj bu, bu... Nije kraj svijeta ako se padne predmet, uvijek se može izvući iz toga pouka i steći iskustvo 8)
Tvrtko (napisa):
Bez obzira slagali se ili ne s logikom Bolonje, ona kaze da ste duzni uciti redovito i da je sustav kolokvija tu da provjeri radite li to tako.

Upravo tako, i meni bi dakako pasalo više vremena za odgađanje, no treba priznat da je za situaciju u kojoj se student nađe odgovoran upravo on...

A šta sad, kaj bu, bu... Nije kraj svijeta ako se padne predmet, uvijek se može izvući iz toga pouka i steći iskustvo Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
anekalo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 5

PostPostano: 16:06 pon, 1. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Naravno da nije smak svijeta ako cemo pasti koji predmet!

No mislim da popravni u 9. mjesecu nisu izlika za neredoviti rad.
Jer takav nam je rezim studija da imamo kolokvije svakih cca 7 tjedana iz predmeta koliko slusamo u semestru (recimo da ih je u prosjeku 5).

Imedu kolokvija iz nekih kolegija imamo bliceve, zadace, seminare ili slicne stvarcice..
Mislim da ovakav rezim ne opisuje neredoviti rad.

No ponekad se desi da ne pohvatamo gradivo svih (recimo 5) kolegija. I da bi nam mozda dobro doslo to vrijeme u kojem bi se ubijali za ponavljanje za popravni da tada ucimo za usmene iz predmeta koje smo polozili da i njih ne zaribamo usput.

A da onda taj koji nas je zezao posteno naucimo i polozimo u 9 mjesecu.
Naravno da nije smak svijeta ako cemo pasti koji predmet!

No mislim da popravni u 9. mjesecu nisu izlika za neredoviti rad.
Jer takav nam je rezim studija da imamo kolokvije svakih cca 7 tjedana iz predmeta koliko slusamo u semestru (recimo da ih je u prosjeku 5).

Imedu kolokvija iz nekih kolegija imamo bliceve, zadace, seminare ili slicne stvarcice..
Mislim da ovakav rezim ne opisuje neredoviti rad.

No ponekad se desi da ne pohvatamo gradivo svih (recimo 5) kolegija. I da bi nam mozda dobro doslo to vrijeme u kojem bi se ubijali za ponavljanje za popravni da tada ucimo za usmene iz predmeta koje smo polozili da i njih ne zaribamo usput.

A da onda taj koji nas je zezao posteno naucimo i polozimo u 9 mjesecu.

[Vrh]
PaVla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 1 - 1

PostPostano: 18:19 pon, 1. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

znaci li to da ce se poceti ranije u 9. mjesecu zapravo da cemo sljedece godine biti ranije gotovi?na primjer do kraja 6. mjeseca? to bi bilo super :)
znaci li to da ce se poceti ranije u 9. mjesecu zapravo da cemo sljedece godine biti ranije gotovi?na primjer do kraja 6. mjeseca? to bi bilo super Smile

[Vrh]
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 18:31 pon, 1. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]4.Kad će početi i završiti akademska godina?
Sljedeći mjesec (ili kad već) bi trebao biti donesen plan i program, ali ideja je (koliko sam shvatila) da se počne npr. tjedan-dva ranije nego dosad i onda bi se mogao staviti dodatni tjedan za završne za jesenski semestar. A akademska godina bi završila kao dosad otprilike?!
(To je naravno za nas diplomce to neophodno jer preklapanje s nastavom nije baš poželjno, ali vjerojatno bi se onda i preddiplomcima produžio razmak ispitivanja ili bi pak imali malo pauze prije početka ljetnog semestra (kako tko)). [/quote]

citirala samu sebe...
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=13148
Citat:
4.Kad će početi i završiti akademska godina?
Sljedeći mjesec (ili kad već) bi trebao biti donesen plan i program, ali ideja je (koliko sam shvatila) da se počne npr. tjedan-dva ranije nego dosad i onda bi se mogao staviti dodatni tjedan za završne za jesenski semestar. A akademska godina bi završila kao dosad otprilike?!
(To je naravno za nas diplomce to neophodno jer preklapanje s nastavom nije baš poželjno, ali vjerojatno bi se onda i preddiplomcima produžio razmak ispitivanja ili bi pak imali malo pauze prije početka ljetnog semestra (kako tko)).

citirala samu sebe...
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=13148

[Vrh]
PaVla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 19:03 pon, 1. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

stvarno se nadam da to vrijedi samo za diplomce... ne vidim smisao produzavanja u 2. mjesecu, ionako je vecina bila gotova i tjedan dana prije kraja.. akademska godina ce nam trajat 11 mjeseci :?
stvarno se nadam da to vrijedi samo za diplomce... ne vidim smisao produzavanja u 2. mjesecu, ionako je vecina bila gotova i tjedan dana prije kraja.. akademska godina ce nam trajat 11 mjeseci Confused

[Vrh]
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 19:04 pon, 1. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne, to će vrijediti za sve koLko sam ja shvatila...
mislim da nema smisla da "jednima" predavanja počnu/završe ranije, a "drugima" kasnije...
ne, to će vrijediti za sve koLko sam ja shvatila...
mislim da nema smisla da "jednima" predavanja počnu/završe ranije, a "drugima" kasnije...

[Vrh]
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 68 - 51

PostPostano: 19:18 pon, 1. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="PaVla"]znaci li to da ce se poceti ranije u 9. mjesecu zapravo da cemo sljedece godine biti ranije gotovi?na primjer do kraja 6. mjeseca? to bi bilo super :)[/quote]
ili kao neki fakulteti krajem petog mjeseca :(
PaVla (napisa):
znaci li to da ce se poceti ranije u 9. mjesecu zapravo da cemo sljedece godine biti ranije gotovi?na primjer do kraja 6. mjeseca? to bi bilo super Smile

ili kao neki fakulteti krajem petog mjeseca Sad

Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
PaVla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 19:23 pon, 1. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Milojko"]
ili kao neki fakulteti krajem petog mjeseca :([/quote]
da.. al pusti njih, nekad im i nije bas bajno kad imaju i nastavu i kolokvije. tako da mislim da ovo nase stvarno dobro funkcionira, bar kolko imam iskustva do sad, i ako prije pocnemo, bilo bi u redu da i prije zavrsimo i imamo nesto i od ljeta..

:?
Milojko (napisa):

ili kao neki fakulteti krajem petog mjeseca Sad

da.. al pusti njih, nekad im i nije bas bajno kad imaju i nastavu i kolokvije. tako da mislim da ovo nase stvarno dobro funkcionira, bar kolko imam iskustva do sad, i ako prije pocnemo, bilo bi u redu da i prije zavrsimo i imamo nesto i od ljeta..

Confused

[Vrh]
maxic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

19 = 23 - 4

PostPostano: 22:48 pon, 1. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

slažem se da bi godina trebala, ako ranije počne, ranije i završiti. Budući da sada moramo svaki dan ići na faks, bilo bi poželjno kada bismo makar preko ljeta imali priliku naći nekakav poslić. Ne kažem da se ne može i preko godine raditi ali ipak se ne može toliko intenzivno zbog odlazaka na predavanja.
ne vidim neku posebnu potrebu za produživanjem vremena za ispite nakon jesenskog kolokvija, jer su u 'crveno' (tj. u ožujak) ušli samo profesori koji su studentima dali više od 2 prilike za prolaz, a takvih je malo.
slažem se da bi godina trebala, ako ranije počne, ranije i završiti. Budući da sada moramo svaki dan ići na faks, bilo bi poželjno kada bismo makar preko ljeta imali priliku naći nekakav poslić. Ne kažem da se ne može i preko godine raditi ali ipak se ne može toliko intenzivno zbog odlazaka na predavanja.
ne vidim neku posebnu potrebu za produživanjem vremena za ispite nakon jesenskog kolokvija, jer su u 'crveno' (tj. u ožujak) ušli samo profesori koji su studentima dali više od 2 prilike za prolaz, a takvih je malo.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 6:11 uto, 2. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mene samo zanima kako će se do 20.7 nagurati 2.kolokviji,završni ispiti,popravni i usmeni...osim ako sve ne traje do 30.7., što se mene tiče može,samo da imamo vremena sve spremiti...
Mene samo zanima kako će se do 20.7 nagurati 2.kolokviji,završni ispiti,popravni i usmeni...osim ako sve ne traje do 30.7., što se mene tiče može,samo da imamo vremena sve spremiti...

[Vrh]
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 7:42 uto, 2. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="maxic"]ne vidim neku posebnu potrebu za produživanjem vremena za ispite nakon jesenskog kolokvija, jer su u 'crveno' (tj. u ožujak) ušli samo profesori koji su studentima dali više od 2 prilike za prolaz, a takvih je malo.[/quote]

Najveći problem je bio nama s D-FPM, a nas je ipak 50-ak ;)
Odobrili su nam 2 dodatna tjedna za ispitivanje jer smo neke predmete prvi put stigli odgovarati tek krajem regularnog tjedna za ispitivanje i u tjednima predavanja.
Neki od nas su odgovarali 4-5 dana za redom usmeno. A oba dva jesenska semestra diplomskog studija imamo po 7 predmeta i iz skoro svih smo imali završni ispit i to većinom usmeni + popravni i usmeni popravni.
Dobrim dijelom se zbog toga dosta stvari za sljedeću godinu mora promijeniti...
maxic (napisa):

Najveći problem je bio nama s D-FPM, a nas je ipak 50-ak Wink
Odobrili su nam 2 dodatna tjedna za ispitivanje jer smo neke predmete prvi put stigli odgovarati tek krajem regularnog tjedna za ispitivanje i u tjednima predavanja.
Neki od nas su odgovarali 4-5 dana za redom usmeno. A oba dva jesenska semestra diplomskog studija imamo po 7 predmeta i iz skoro svih smo imali završni ispit i to većinom usmeni + popravni i usmeni popravni.
Dobrim dijelom se zbog toga dosta stvari za sljedeću godinu mora promijeniti...

[Vrh]
ekatarina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

30 = 47 - 17

PostPostano: 11:26 uto, 2. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]Mene samo zanima kako će se do 20.7 nagurati 2.kolokviji,završni ispiti,popravni i usmeni...osim ako sve ne traje do 30.7., što se mene tiče može,samo da imamo vremena sve spremiti...[/quote]

Isto kao i za zimski semestar.
Charmed (napisa):

Isto kao i za zimski semestar.

[Vrh]
ivica13
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
67 = 75 - 8

PostPostano: 17:24 uto, 2. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Neslužbeno, [b]ponovljeni završni ispiti[/b] održat će se od 6. do 13. srpnja...
Neslužbeno, ponovljeni završni ispiti održat će se od 6. do 13. srpnja...

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 20:58 uto, 2. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Tvrtko"]Popravni u 7. mjesecu sluzio bi, pretpostavljam, da se provjeri jel netko tko nije polozio kolokvij (jer mu je bio los dan/bolest), ipak zasluzio poloziti kolegij.[/quote]

da je tako onda bi postojao uvjet na popravni u obliku liječničke ispričnice i uvijet na broj poravnih (ako je netko imao loš dan) :? toga nema što bi značilo da je popravni za sve koji nisu naučili u 7 tjedana. a onda naučiti u tjedan ili dva (ovisno da li je popravni u prvom ili drugm tjednu) i to za vrijeme završnih odnosno usmenih jednostavno nije logično

ideja u ranijem početku da bi imali tjedan slobodno prije kolokvijskih tjedana je hvalevrijedna ali isto tako nije u redu da se ova priča oko popravnih govori sada, kada je semestar pri kraju a ne na početku semestra
Tvrtko (napisa):
Popravni u 7. mjesecu sluzio bi, pretpostavljam, da se provjeri jel netko tko nije polozio kolokvij (jer mu je bio los dan/bolest), ipak zasluzio poloziti kolegij.

da je tako onda bi postojao uvjet na popravni u obliku liječničke ispričnice i uvijet na broj poravnih (ako je netko imao loš dan) Confused toga nema što bi značilo da je popravni za sve koji nisu naučili u 7 tjedana. a onda naučiti u tjedan ili dva (ovisno da li je popravni u prvom ili drugm tjednu) i to za vrijeme završnih odnosno usmenih jednostavno nije logično

ideja u ranijem početku da bi imali tjedan slobodno prije kolokvijskih tjedana je hvalevrijedna ali isto tako nije u redu da se ova priča oko popravnih govori sada, kada je semestar pri kraju a ne na početku semestra

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:46 uto, 2. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tihana"]a onda naučiti u tjedan ili dva (ovisno da li je popravni u prvom ili drugm tjednu) i to za vrijeme završnih odnosno usmenih jednostavno nije logično[/quote]

Tocno. Nije realno ocekivati da ce netko tko nije ucio tokom semestra nauciti cijelo gradivo za tjedan-dva. Popravni sluzi tome da razlikujemo F od FX u ECTS sustavu ocjena. Sansu za prolaz imaju oni koji su ucili tokom semestra, ali im malo fali za prolaz (to bi bili FX).

[quote="tihana"]ideja u ranijem početku da bi imali tjedan slobodno prije kolokvijskih tjedana je hvalevrijedna ali isto tako nije u redu da se ova priča oko popravnih govori sada, kada je semestar pri kraju a ne na početku semestra[/quote]

O ranijem pocetku semestra prica se vec godinama. Lani smo vec kasnili za sluzbenim sveuclisnim kalendarom (uglavnom zato sto je cijeli PMF poceo kasnije).
tihana (napisa):
a onda naučiti u tjedan ili dva (ovisno da li je popravni u prvom ili drugm tjednu) i to za vrijeme završnih odnosno usmenih jednostavno nije logično

Tocno. Nije realno ocekivati da ce netko tko nije ucio tokom semestra nauciti cijelo gradivo za tjedan-dva. Popravni sluzi tome da razlikujemo F od FX u ECTS sustavu ocjena. Sansu za prolaz imaju oni koji su ucili tokom semestra, ali im malo fali za prolaz (to bi bili FX).

tihana (napisa):

O ranijem pocetku semestra prica se vec godinama. Lani smo vec kasnili za sluzbenim sveuclisnim kalendarom (uglavnom zato sto je cijeli PMF poceo kasnije).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 9:28 sri, 3. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ima li smisla isto tako očekivati da svi prođemo super na kolokvijima, a minimalno 8 sati dnevno provodimo na faksu, pa kad dođemo doma učimo 5 težkih predmeta i tako 7 tjedana...jedino ako smo zaključani i u izolaciji i ne radimo ništa drugo nego učimo...nije li to malo nerealno?
Ima li smisla isto tako očekivati da svi prođemo super na kolokvijima, a minimalno 8 sati dnevno provodimo na faksu, pa kad dođemo doma učimo 5 težkih predmeta i tako 7 tjedana...jedino ako smo zaključani i u izolaciji i ne radimo ništa drugo nego učimo...nije li to malo nerealno?

[Vrh]
finalni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 45 - 18

PostPostano: 11:51 sri, 3. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Tvrtko"]Bez obzira slagali se ili ne s logikom [i]Bolonje[/i], ona kaze da ste duzni uciti redovito i da je sustav kolokvija tu da provjeri radite li to tako.

Popravni u 9. mjesecu bi dao dodatno vrijeme za [i]neredoviti rad[/i].
[/quote]

da, grozno, ljudi bi možda nešto i dobro naučili, a to nikako ne želimo, jer je sustav takav..

bolonja je užasno rastezljiva i to je/bi trebalo iskoristiti.

Sveučilišni kalendar ionako nitko ne prati, neki faksevi su znali početi prije nego što su trebali, a još više njih je "kasnilo".

Makar, ne bi bilo loše da počinjemo sredinom rujna i završavamo u lipnju (makar i 30. 6.).
Tvrtko (napisa):
Bez obzira slagali se ili ne s logikom Bolonje, ona kaze da ste duzni uciti redovito i da je sustav kolokvija tu da provjeri radite li to tako.

Popravni u 9. mjesecu bi dao dodatno vrijeme za neredoviti rad.

da, grozno, ljudi bi možda nešto i dobro naučili, a to nikako ne želimo, jer je sustav takav..

bolonja je užasno rastezljiva i to je/bi trebalo iskoristiti.

Sveučilišni kalendar ionako nitko ne prati, neki faksevi su znali početi prije nego što su trebali, a još više njih je "kasnilo".

Makar, ne bi bilo loše da počinjemo sredinom rujna i završavamo u lipnju (makar i 30. 6.).

PaVla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 11:52 sri, 3. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="finalni"]

Makar, ne bi bilo loše da počinjemo sredinom rujna i završavamo u lipnju (makar i 30. 6.).[/quote]

tako je! :!:
finalni (napisa):

tako je! Exclamation

[Vrh]
thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 15 - 0

PostPostano: 19:37 sri, 3. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Samo smatram da nije u redu da se u 6. mjesecu jos uvijek ne zna kada ce biti popravni... Trebalo se o tome odluciti najkasnije na pocetku ljetnog semestra.
Samo smatram da nije u redu da se u 6. mjesecu jos uvijek ne zna kada ce biti popravni... Trebalo se o tome odluciti najkasnije na pocetku ljetnog semestra.

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 16:05 čet, 4. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="thomary"]Samo smatram da nije u redu da se u 6. mjesecu jos uvijek ne zna kada ce biti popravni... Trebalo se o tome odluciti najkasnije na pocetku ljetnog semestra.[/quote]

:iagree:
to je, po meni, informacija koja se stvarno treba znati na početku semestra, kao i info o polaganju kolegija i kao datumi kolokvijskih tjedana (što se znalo)
thomary (napisa):

I agree
to je, po meni, informacija koja se stvarno treba znati na početku semestra, kao i info o polaganju kolegija i kao datumi kolokvijskih tjedana (što se znalo)

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 2 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum