Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Floki Forumaš(ica)

|
Postano: 20:33 sri, 1. 7. 2009 Naslov: |
|
|
[quote]· TURNUS PROF. B. ŠIROLE
Završni ispit obavlja se u pismenom i/ili usmenom obliku; sama organizacija istog je u nadležnosti predmetnog nastavnika. Studentima koji u prvom izlasku na završni ispit nisu zadovoljili nastavnik može (ali ne mora) dozvoliti ponavljanje ispita, ili može odobriti izlazak na popravni ispit. [/quote]
Kod profesora Širole se nije znalo kakav će uopće biti završni tako da se o nesrazmjeru kriterija ne može govoriti.
[quote]· TURNUS DOC. M. HANZER
Završni ispit se sastoji od pismenog i usmenog dijela. Pismeni dio završnog ispita donosi maksimalno 25 bodova, a usmeni 15 bodova. Ukoliko student/ica na kratkim testovima, kolokvijima i pismenom dijelu završnog ispita osvoji više ili jednako od 45 bodova, može uzeti ponuđenu ocjenu ili izaći na usmeni dio završnog ispita. Ukoliko student nakon pismenog dijela završnog ispita ima između 30 i 44 boda, mora izaći na usmeni dio završnog ispita. Student će položiti kolegij ukoliko skupi barem 45 bodova. Konačna ocjena će se formirati prema sljedećoj tablici:
45 - 59 bodova dovoljan (2)
60 - 74 bodova dobar (3)
75 - 89 bodova vrlo dobar (4)
90 - 100 bodova izvrstan (5)[/quote]
Ovo je na webu od početka semestra pa ne možete reći da niste bili obaviješeni.
Mislim da se bez veze bavite stvarima koje su vam bile najavljene na vrijeme umjesto da učite za završni ( tako će sve ovositi o vama a ne o profesoru).
P.S. Da ne bi bilo zabune nisam jedan od onih kojima je ponuđena ocjena.
Citat: | · TURNUS PROF. B. ŠIROLE
Završni ispit obavlja se u pismenom i/ili usmenom obliku; sama organizacija istog je u nadležnosti predmetnog nastavnika. Studentima koji u prvom izlasku na završni ispit nisu zadovoljili nastavnik može (ali ne mora) dozvoliti ponavljanje ispita, ili može odobriti izlazak na popravni ispit. |
Kod profesora Širole se nije znalo kakav će uopće biti završni tako da se o nesrazmjeru kriterija ne može govoriti.
Citat: | · TURNUS DOC. M. HANZER
Završni ispit se sastoji od pismenog i usmenog dijela. Pismeni dio završnog ispita donosi maksimalno 25 bodova, a usmeni 15 bodova. Ukoliko student/ica na kratkim testovima, kolokvijima i pismenom dijelu završnog ispita osvoji više ili jednako od 45 bodova, može uzeti ponuđenu ocjenu ili izaći na usmeni dio završnog ispita. Ukoliko student nakon pismenog dijela završnog ispita ima između 30 i 44 boda, mora izaći na usmeni dio završnog ispita. Student će položiti kolegij ukoliko skupi barem 45 bodova. Konačna ocjena će se formirati prema sljedećoj tablici:
45 - 59 bodova dovoljan (2)
60 - 74 bodova dobar (3)
75 - 89 bodova vrlo dobar (4)
90 - 100 bodova izvrstan (5) |
Ovo je na webu od početka semestra pa ne možete reći da niste bili obaviješeni.
Mislim da se bez veze bavite stvarima koje su vam bile najavljene na vrijeme umjesto da učite za završni ( tako će sve ovositi o vama a ne o profesoru).
P.S. Da ne bi bilo zabune nisam jedan od onih kojima je ponuđena ocjena.
_________________ Ono što proturiječi srcu ne ulazi u glavu!!!
A.Schopenhauer
|
|
[Vrh] |
|
Taurus Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:47 sri, 1. 7. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="ekatarina"]Saljite mail-ove prof.Hanzer, to mozemo! Studentski predstavnici sutra imaju sastanak, pa cemo o tome porazgovarati i otici do prof.Hanzer, ali pomoglo bi kada biste poslali mailove. Ovakav nesrazmjer u kriterijima ne bi se smio dogadati, a puno ga je lakse rijesiti nego kada npr. profesori ispituju razlicito tesko, pa mozda postoji sansa?[/quote]
:iagree:
ekatarina (napisa): | Saljite mail-ove prof.Hanzer, to mozemo! Studentski predstavnici sutra imaju sastanak, pa cemo o tome porazgovarati i otici do prof.Hanzer, ali pomoglo bi kada biste poslali mailove. Ovakav nesrazmjer u kriterijima ne bi se smio dogadati, a puno ga je lakse rijesiti nego kada npr. profesori ispituju razlicito tesko, pa mozda postoji sansa? |
_________________ Moooooooooooooooooooooooo...
|
|
[Vrh] |
|
loreal Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ekatarina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
GCOX Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:10 čet, 2. 7. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="ekatarina"]
O nesrazmjeru se i dalje moze govoriti, mislim da je to ocigledno. Isto kako je i ocigledno da bi jednaka pravila trebala vrijediti za sve studente na nekom kolegiju, na isti se nacin radi na rjesavanju problema na kompleksnoj analizi.
Mene zanima, sto studenti zele? Sto ako prof.Hanzer pristane na isti princip kao prof.Sirola, u kojem nemate mogucnost za vecu ocjenu od ove sada "ponudene" ?[/quote]
Sta se mene tice, bia bi presritan da profesorica prihvati takav princip ocijenjivanja i nebi se ni malo bunia...Ipak bi to bia jedan predmet manje u ovog gomili zgusnutih ispita...
P.S. Poklonjenom konju se ne gleda u zube :lol: :lol:
ekatarina (napisa): |
O nesrazmjeru se i dalje moze govoriti, mislim da je to ocigledno. Isto kako je i ocigledno da bi jednaka pravila trebala vrijediti za sve studente na nekom kolegiju, na isti se nacin radi na rjesavanju problema na kompleksnoj analizi.
Mene zanima, sto studenti zele? Sto ako prof.Hanzer pristane na isti princip kao prof.Sirola, u kojem nemate mogucnost za vecu ocjenu od ove sada "ponudene" ? |
Sta se mene tice, bia bi presritan da profesorica prihvati takav princip ocijenjivanja i nebi se ni malo bunia...Ipak bi to bia jedan predmet manje u ovog gomili zgusnutih ispita...
P.S. Poklonjenom konju se ne gleda u zube
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:42 čet, 2. 7. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Charmed"]Uostalom, ko hoće neka odgovara...[/quote]
Koliko sam skužila, onda ne bi mogao odgovarat tko bi htio. Mislim da je zato ekatarina i postavila pitanje.
Ako bi se moglo birat; uzet ocjenu ili odgovarat - nemam ništa protiv toga da se pokuša nešto napravit jer bi očito mnogima olakšalo situaciju.
Je da se profesoricu ni krivu, ni dužnu dovodi u malo nezgodnu situaciju, al` mislim da su to stvari koje bi se trebale rješavat na nekoj drugoj razini, a ne ovako servirat studentima (pri tom mislim na neizvjesnost oko kriterija prof. Širole).
Charmed (napisa): | Uostalom, ko hoće neka odgovara... |
Koliko sam skužila, onda ne bi mogao odgovarat tko bi htio. Mislim da je zato ekatarina i postavila pitanje.
Ako bi se moglo birat; uzet ocjenu ili odgovarat - nemam ništa protiv toga da se pokuša nešto napravit jer bi očito mnogima olakšalo situaciju.
Je da se profesoricu ni krivu, ni dužnu dovodi u malo nezgodnu situaciju, al` mislim da su to stvari koje bi se trebale rješavat na nekoj drugoj razini, a ne ovako servirat studentima (pri tom mislim na neizvjesnost oko kriterija prof. Širole).
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)

|
Postano: 11:28 čet, 2. 7. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Charmed"]Slažem se!
Ovi rokovi su postali smijurija, ne znaš kad se kaj polaže, ne znaš koliko ti treba za prolaz, a na kraju saznaš sve dan prije ispita...[/quote]
Naučiš gradivo kako spada i nemaš nikakvih problema, proći ćeš kakvi god kriteriji bili.
Charmed (napisa): | Slažem se!
Ovi rokovi su postali smijurija, ne znaš kad se kaj polaže, ne znaš koliko ti treba za prolaz, a na kraju saznaš sve dan prije ispita... |
Naučiš gradivo kako spada i nemaš nikakvih problema, proći ćeš kakvi god kriteriji bili.
_________________ Dvije stvari su beskonacne, svemir i ljudska glupost, ali sto se svemira tice nisam posve siguran.
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ekatarina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
lucika Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:09 čet, 2. 7. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="ekatarina"]Da tricu, imas 4 s 45 bodova, to je na neki nacin poklonjenih 35-40 bodova koliko se moze skupiti na zavrsnom.
Maisela, dobro si shvatila, zato sam i postavila pitanje.[/quote]
S 45 imaš 3.
Nego, s teškom nepravdom se vi borite..
može se netko ić žalit prof. Široli da je oštećen ako ne može odgovarat za višu ocjenu, a vi budite sretni što vam se poštuju pravila koja ste znali od početka semestra. Posebno me fascinira kolko se ekipe prebacilo kod prof. Hanzer, al o licemjerju nećemo, navikli smo.
Nije da su inače kriteriji isti, al se ipak nitko ne bori za to. Ako se to može riješit onda to treba bit na razini odsjeka, a ne ovog kolegija.
ekatarina (napisa): | Da tricu, imas 4 s 45 bodova, to je na neki nacin poklonjenih 35-40 bodova koliko se moze skupiti na zavrsnom.
Maisela, dobro si shvatila, zato sam i postavila pitanje. |
S 45 imaš 3.
Nego, s teškom nepravdom se vi borite..
može se netko ić žalit prof. Široli da je oštećen ako ne može odgovarat za višu ocjenu, a vi budite sretni što vam se poštuju pravila koja ste znali od početka semestra. Posebno me fascinira kolko se ekipe prebacilo kod prof. Hanzer, al o licemjerju nećemo, navikli smo.
Nije da su inače kriteriji isti, al se ipak nitko ne bori za to. Ako se to može riješit onda to treba bit na razini odsjeka, a ne ovog kolegija.
_________________ Nikola Adžaga
Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Zadnja promjena: finalni; 13:12 čet, 2. 7. 2009; ukupno mijenjano 3 put/a.
|
|
[Vrh] |
|
Taurus Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
loreal Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ekatarina Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:12 čet, 2. 7. 2009 Naslov: |
|
|
Samo da primjetim da mi je netko smanjio karmu, nije to nista vazno, ali me potaklo da odgovorim.
Ja bih isla odgovarati, jer nisam zadovoljna s ocjenom koju po ovom principu dobijem, isto kao sto bih i popravne odmah u srpnju, ali konstantno kao stud.predstavnik radim suprotno od svojih zelja, jer sam u manjini, a kao stud.predstavnik zelim postivati zelje vecine. I stalno stalnoo saljem mailove, razgovaram, odlazim na sjednice i hrpa toga, da bih postigla nesto s cim ce drugi biti zadovoljni, vodi me osjecaj za pravdu, nista drugo.
Vrlo nezahvalan posao, primjetit cete.
Studetni matematike navikli su sutjeti, navikli smo prihvacati sustav i autoritete, a neki i refleksno pljuvati po onima koji se bune, jer to odmah dozivljavaju kao indolenciju i buntovnistvo bez razloga, takvi promatraju svijet "iz profesorskih gaća", ali reci cu vam da ste u krivu.
Isti ti studenti koji sada traze da se puste popravni u rujnu, ili da se izjednace kriteriji pri ocjenjivanju, su oni koji su postigli svojim, oh boze groznim i nezrelim, STRAJKOM da se kolokviji ne odrzavaju dan za danom ukljucujuci subotu sve u jednom tjednu, nego sada imamo 2 tjedna, to takvi, ili ne znaju, ili su jos gore, zaboravili.
Moram reci, bas mi nas je zao.
Samo da primjetim da mi je netko smanjio karmu, nije to nista vazno, ali me potaklo da odgovorim.
Ja bih isla odgovarati, jer nisam zadovoljna s ocjenom koju po ovom principu dobijem, isto kao sto bih i popravne odmah u srpnju, ali konstantno kao stud.predstavnik radim suprotno od svojih zelja, jer sam u manjini, a kao stud.predstavnik zelim postivati zelje vecine. I stalno stalnoo saljem mailove, razgovaram, odlazim na sjednice i hrpa toga, da bih postigla nesto s cim ce drugi biti zadovoljni, vodi me osjecaj za pravdu, nista drugo.
Vrlo nezahvalan posao, primjetit cete.
Studetni matematike navikli su sutjeti, navikli smo prihvacati sustav i autoritete, a neki i refleksno pljuvati po onima koji se bune, jer to odmah dozivljavaju kao indolenciju i buntovnistvo bez razloga, takvi promatraju svijet "iz profesorskih gaća", ali reci cu vam da ste u krivu.
Isti ti studenti koji sada traze da se puste popravni u rujnu, ili da se izjednace kriteriji pri ocjenjivanju, su oni koji su postigli svojim, oh boze groznim i nezrelim, STRAJKOM da se kolokviji ne odrzavaju dan za danom ukljucujuci subotu sve u jednom tjednu, nego sada imamo 2 tjedna, to takvi, ili ne znaju, ili su jos gore, zaboravili.
Moram reci, bas mi nas je zao.
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:16 čet, 2. 7. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="ekatarina"]Samo da primjetim da mi je netko smanjio karmu, nije to nista vazno, ali me potaklo da odgovorim.
Vrlo nezahvalan posao, primjetit cete.[/quote]
Kužim da je grozno predstavljat studente, ali i to ima granice. Ovdje je riječ o pravilima kolegija koja netko traži da se mijenjaju sad kad je neočekivano prof. Širola napravio ovo. Mislim da to nije u redu od tih studenata.
Je li u redu to što je prof. Širola napravio sasvim je druga priča.
ekatarina (napisa): | Samo da primjetim da mi je netko smanjio karmu, nije to nista vazno, ali me potaklo da odgovorim.
Vrlo nezahvalan posao, primjetit cete. |
Kužim da je grozno predstavljat studente, ali i to ima granice. Ovdje je riječ o pravilima kolegija koja netko traži da se mijenjaju sad kad je neočekivano prof. Širola napravio ovo. Mislim da to nije u redu od tih studenata.
Je li u redu to što je prof. Širola napravio sasvim je druga priča.
_________________ Nikola Adžaga
Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Zadnja promjena: finalni; 14:52 čet, 2. 7. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
|