Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:27 pet, 18. 9. 2009 Naslov: |
|
|
Ajde procitaj kako spada: lijepo je naglaseno da ti za zdravstveno [b]ne treba[/b] burza.
Problem, ako dobro iscitavam sto je Nesi napisala (nisam proucavao propise), je u tome da se ti u roku od 2 mjeseca od gubitka studentskih prava (30.9.) trebas prijaviti na HZZO, sto je dosta "na knap" za one koji diplomiraju pod kraj studenog. Takvi ce imati diplomu (tj. potvrdu o diplomiranju) na kojoj ce biti da su diplomirali kad vec jesu, pa je to [b]VALJDA[/b] dovoljno. Ne znam kakve su posljedice na one koji ne diplomiraju do tada, pa formalno upisu pocetkom prosinca (dakle, vise od 2 mjeseca od kad izgube pravo o kojem pricamo.
Na VVSu su me uvjeravali da takvi studenti (obje opisane grupe) do sada nisu imali nikakvih problema.
Tko zeli, moze se upisati cak i ako misli diplomirati prije 30.11. Vise o tome [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=13672]ovdje[/url].
Ajde procitaj kako spada: lijepo je naglaseno da ti za zdravstveno ne treba burza.
Problem, ako dobro iscitavam sto je Nesi napisala (nisam proucavao propise), je u tome da se ti u roku od 2 mjeseca od gubitka studentskih prava (30.9.) trebas prijaviti na HZZO, sto je dosta "na knap" za one koji diplomiraju pod kraj studenog. Takvi ce imati diplomu (tj. potvrdu o diplomiranju) na kojoj ce biti da su diplomirali kad vec jesu, pa je to VALJDA dovoljno. Ne znam kakve su posljedice na one koji ne diplomiraju do tada, pa formalno upisu pocetkom prosinca (dakle, vise od 2 mjeseca od kad izgube pravo o kojem pricamo.
Na VVSu su me uvjeravali da takvi studenti (obje opisane grupe) do sada nisu imali nikakvih problema.
Tko zeli, moze se upisati cak i ako misli diplomirati prije 30.11. Vise o tome ovdje.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 22:32 sub, 19. 9. 2009 Naslov: |
|
|
Je, doslo je do diskrepancije. Uistinu imamo 30 dana od gubitka studentskih prava da se prijavimo na HZZO kao nezaposlene osobe. Dakle, ne 2 mjeseca kako sam ja olako prenijela sto sam u referadi spomenula umjesto da sam jos jednom procitala vlastiti link :oops:
No isto tako na linku pise i da u roku 30 dana od zavrsnog ispita se moze prijaviti (pa se u to valjda mogu utrpati diplomandi).
A ako imas prava - onda tamo s 1.1. pocnu raditi probleme koji su rjesivi :) Ja sam jedne godine zaboravila donijeti potvrdu pa su mami u firmi javili nakon nove godine da su mi ukinuli zdravstveno i sta je sa mnom, pa sam brzo vadila potvrdu i sve je bilo ok.
Dakle, jedini catch je (ako sam dobro sve poshvacala) ako odustanete od faxa - ne upises godinu ili ne diplomiras do 30.11. Onda je vrijeme za prijavu da se dobije besplatno zdravstveno po osnovi 'nezaposlen' - isteklo.
Da li mi od 01.11 do 30.11. imamo zdravstveno - iskreno, ne znam. Ovisi koliko su sad azurni u HZZOu. Ja bih rekla da mozemo uredno na razne pretrage. :)
A ako imas issue da nemas onu karticu za oslobodjenje od participacije, a treba ti - onda je mozda zgodnije upisati se :)
Je, doslo je do diskrepancije. Uistinu imamo 30 dana od gubitka studentskih prava da se prijavimo na HZZO kao nezaposlene osobe. Dakle, ne 2 mjeseca kako sam ja olako prenijela sto sam u referadi spomenula umjesto da sam jos jednom procitala vlastiti link
No isto tako na linku pise i da u roku 30 dana od zavrsnog ispita se moze prijaviti (pa se u to valjda mogu utrpati diplomandi).
A ako imas prava - onda tamo s 1.1. pocnu raditi probleme koji su rjesivi Ja sam jedne godine zaboravila donijeti potvrdu pa su mami u firmi javili nakon nove godine da su mi ukinuli zdravstveno i sta je sa mnom, pa sam brzo vadila potvrdu i sve je bilo ok.
Dakle, jedini catch je (ako sam dobro sve poshvacala) ako odustanete od faxa - ne upises godinu ili ne diplomiras do 30.11. Onda je vrijeme za prijavu da se dobije besplatno zdravstveno po osnovi 'nezaposlen' - isteklo.
Da li mi od 01.11 do 30.11. imamo zdravstveno - iskreno, ne znam. Ovisi koliko su sad azurni u HZZOu. Ja bih rekla da mozemo uredno na razne pretrage.
A ako imas issue da nemas onu karticu za oslobodjenje od participacije, a treba ti - onda je mozda zgodnije upisati se
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 17:15 ned, 11. 10. 2009 Naslov: |
|
|
Nastavak price o HZZOu. Za one koji nisu upisali godinu.
Tamo gdje ste prijavljeni (obicno preko nekog od roditelja) - se odjavite (tj. zamolite roditelja da javi firmi da vas se odjavi) sa 30.09. (jer do tad ste imali prava).
Dobijete papir s odjavom, taj vrijedi 30 dana :)
Onda (ako ste iz Zagreba) odete u HZZO u Jukicevoj, to je malo pjehe od krizanja sa savskom prema zapadnom kolodvoru. Uzmete broj na automatu na polukatu (udjes kroz vrata, popnes se stepenicama, skrenes nadesno i prodjes kroz jos jedna vrata, na lijevo je automat s brojevima) - uzmes broj za 'nezaposleni i umirovljenici' - na velikom displayu gledas kad ce se pojaviti tvoj broj (gledas uz oznaku 09, ali ulazis u sobu 02 - ta je desno od vrata kroz koja si usao).
[b]Treba ponijeti tu odjavnicu, i index i osobnu.[/b] (mozda ide bez indexa, moj je uzeo i provjerio sto pise unutra) Onda kad dodjete na red kazete da su vam istekla prava ali vam fax da da diplomirate neovisno o tome, pa da ste se dosli prijaviti.
Onda ce vam jako usluzan djelatnik uzeti odjavnicu i index i osobnu, pa ce vas jos pitati jel imate dopunsko i ako ne - otvorit ce vam ga (sve je to for free). I reci ce vam da za jedno mjesec i pol kasnije mozete podici zdravstvenu, a za dopunsko stize doma na adresu.
I to je to - nema strke nakon diplome. Kad se zaposlite s ugovorom o radu onda ce vam firma to rjesavati, a ako ste na ugovor o djelu, tek nakon sto se na ime HZZOa uplati preko 2000 doprinosa - cete se moci prijaviti na HZZO s tim ugovorom, do tada - nezaposlen.
Nije da mi je jasno zasto bi se netko gnjavio dok nema ugovor o radu, al ajde, mozda ima nesto zapisano a da me nije ubolo u oci.
Ekipa koja ne zivi u zagrebu ce to morati obaviti u svom glavnom uredu (znaci, ne podrucni, vec glavni za taj kraj, tipa u zagrebu ima jos u klovicevoj, al tamo se nejde za ovo) - na webu od hzzoa ima popis ureda i podrucnih ureda.
Ako nista drugo - mozete otici s odjavnicom u jukicevu i pitati jel mozete u tom centralnom uredu rijesiti ili morate bas u mjesto prebivalista :)
Ono 'joj, ne znam, ja sam mislila da ste centralizirani, pa jel bi se moglo mozda ovdje to obaviti'? :D
If not - doma :D
Danas je 11.10. Imate jos 20 dana za obaviti odjavu I prijavu! :D (30 dana tece od 30.09 ako sam ih dobro shvatila, a ne od trena kad se ispuni odjavnica)
Nastavak price o HZZOu. Za one koji nisu upisali godinu.
Tamo gdje ste prijavljeni (obicno preko nekog od roditelja) - se odjavite (tj. zamolite roditelja da javi firmi da vas se odjavi) sa 30.09. (jer do tad ste imali prava).
Dobijete papir s odjavom, taj vrijedi 30 dana
Onda (ako ste iz Zagreba) odete u HZZO u Jukicevoj, to je malo pjehe od krizanja sa savskom prema zapadnom kolodvoru. Uzmete broj na automatu na polukatu (udjes kroz vrata, popnes se stepenicama, skrenes nadesno i prodjes kroz jos jedna vrata, na lijevo je automat s brojevima) - uzmes broj za 'nezaposleni i umirovljenici' - na velikom displayu gledas kad ce se pojaviti tvoj broj (gledas uz oznaku 09, ali ulazis u sobu 02 - ta je desno od vrata kroz koja si usao).
Treba ponijeti tu odjavnicu, i index i osobnu. (mozda ide bez indexa, moj je uzeo i provjerio sto pise unutra) Onda kad dodjete na red kazete da su vam istekla prava ali vam fax da da diplomirate neovisno o tome, pa da ste se dosli prijaviti.
Onda ce vam jako usluzan djelatnik uzeti odjavnicu i index i osobnu, pa ce vas jos pitati jel imate dopunsko i ako ne - otvorit ce vam ga (sve je to for free). I reci ce vam da za jedno mjesec i pol kasnije mozete podici zdravstvenu, a za dopunsko stize doma na adresu.
I to je to - nema strke nakon diplome. Kad se zaposlite s ugovorom o radu onda ce vam firma to rjesavati, a ako ste na ugovor o djelu, tek nakon sto se na ime HZZOa uplati preko 2000 doprinosa - cete se moci prijaviti na HZZO s tim ugovorom, do tada - nezaposlen.
Nije da mi je jasno zasto bi se netko gnjavio dok nema ugovor o radu, al ajde, mozda ima nesto zapisano a da me nije ubolo u oci.
Ekipa koja ne zivi u zagrebu ce to morati obaviti u svom glavnom uredu (znaci, ne podrucni, vec glavni za taj kraj, tipa u zagrebu ima jos u klovicevoj, al tamo se nejde za ovo) - na webu od hzzoa ima popis ureda i podrucnih ureda.
Ako nista drugo - mozete otici s odjavnicom u jukicevu i pitati jel mozete u tom centralnom uredu rijesiti ili morate bas u mjesto prebivalista
Ono 'joj, ne znam, ja sam mislila da ste centralizirani, pa jel bi se moglo mozda ovdje to obaviti'?
If not - doma
Danas je 11.10. Imate jos 20 dana za obaviti odjavu I prijavu! (30 dana tece od 30.09 ako sam ih dobro shvatila, a ne od trena kad se ispuni odjavnica)
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|