Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Vezano za današnji kolokvij
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
-21 = 37 - 58

PostPostano: 22:26 uto, 10. 11. 2009    Naslov: Vezano za današnji kolokvij Citirajte i odgovorite

Zanima me nekaj vezano za zadnji zadatak.
Imala sam zadatak koji učitava 13 cijelih brojeva te ispisuje koliko njih ima veći zbroj znamenaka kada se zapiše u bazi 8 od odgovarajućeg zbroja znamenki prethodno upisanog broja.

Da li ću izgubit bodove ako sam sve radila "pješke" - znači učitala sam posebno svaki broj, za svaki izračunala zbroj znamenaka i za svaka dva provjeravala dali drugi ima veći zbroj znam. od prvog?
Imala sam zadatak koji učitava 13 cijelih brojeva te ispisuje koliko njih ima veći zbroj znamenaka kada se zapiše u bazi 8 od odgovarajućeg zbroja znamenki prethodno upisanog broja.

Da li ću izgubit bodove ako sam sve radila "pješke" - znači učitala sam posebno svaki broj, za svaki izračunala zbroj znamenaka i za svaka dva provjeravala dali drugi ima veći zbroj znam. od prvog?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
some_dude
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
17 = 17 - 0

PostPostano: 22:57 uto, 10. 11. 2009    Naslov: Re: Vezano za današnji kolokvij Citirajte i odgovorite

[quote="eve"]Zanima me nekaj vezano za zadnji zadatak.

Da li ću izgubit bodove ako sam sve radila "pješke" - znači učitala sam posebno svaki broj, za svaki izračunala zbroj znamenaka i za svaka dva provjeravala dali drugi ima veći zbroj znam. od prvog?[/quote]

Ne znam hoćeš li izgubiti bodove, ali zašto si to tako raspisivala? Mogla si to for petljom riješiti u par koraka... :?
eve (napisa):

Ne znam hoćeš li izgubiti bodove, ali zašto si to tako raspisivala? Mogla si to for petljom riješiti u par koraka... Confused

[Vrh]
ajaxcy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 5

PostPostano: 22:59 uto, 10. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako program radi onda je mislim nevazno kako si ga napisala; premda si mogla ustedit hrpu vremena petljom
ako program radi onda je mislim nevazno kako si ga napisala; premda si mogla ustedit hrpu vremena petljom

xyz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
13 = 15 - 2

PostPostano: 23:09 uto, 10. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

dobit ćeš sigurno bodove ako si točno napisala pa makar preko tri lista papira ;)
dobit ćeš sigurno bodove ako si točno napisala pa makar preko tri lista papira Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 37 - 58

PostPostano: 0:03 sri, 11. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa ja se nadam da mi neće skidat bodove...
al nisam znala kako to ugurat u petlju a da mogu pamtit dve sume i uspoređivat ih :/
I, jo jedno pitanjce, piše da se učitava 13 cijelih brojeva-da li bi to značilo da ja moram pazit kad računam zbroj znamenaka ako je broj možda negativan, jer mi to nije palo napamet na kolokviju?
al nisam znala kako to ugurat u petlju a da mogu pamtit dve sume i uspoređivat ih Ehm?
I, jo jedno pitanjce, piše da se učitava 13 cijelih brojeva-da li bi to značilo da ja moram pazit kad računam zbroj znamenaka ako je broj možda negativan, jer mi to nije palo napamet na kolokviju?

[Vrh]
some_dude
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
17 = 17 - 0

PostPostano: 0:18 sri, 11. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="eve"]Pa ja se nadam da mi neće skidat bodove...
al nisam znala kako to ugurat u petlju a da mogu pamtit dve sume i uspoređivat ih :/
I, jo jedno pitanjce, piše da se učitava 13 cijelih brojeva-da li bi to značilo da ja moram pazit kad računam zbroj znamenaka ako je broj možda negativan, jer mi to nije palo napamet na kolokviju?[/quote]

Nisi trebala paziti na to, jer ti je svejedno jel imaš 654 ili -654 jer im je zbroj znamenki svejedno 15. znamenke nemaju veze sa predznakom.
eve (napisa):
al nisam znala kako to ugurat u petlju a da mogu pamtit dve sume i uspoređivat ih Ehm?

Nisi trebala paziti na to, jer ti je svejedno jel imaš 654 ili -654 jer im je zbroj znamenki svejedno 15. znamenke nemaju veze sa predznakom.

[Vrh]
eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 37 - 58

PostPostano: 0:32 sri, 11. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

kako je isti? ako mi je npr na kraju ostalo -5 ostatak pri djeljenju s 8 nije 5 nego -5 pa umjesto da si sumu znamenaka uvećam za 5, sam je smanjila za 5, kaj ne?
kako je isti? ako mi je npr na kraju ostalo -5 ostatak pri djeljenju s 8 nije 5 nego -5 pa umjesto da si sumu znamenaka uvećam za 5, sam je smanjila za 5, kaj ne?

[Vrh]
ajaxcy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 5

PostPostano: 0:37 sri, 11. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

dobit ces nesto bodova jer je trebalo dodat jos svega dvije crte; tj kad ucitas x poslat ga u abs(x)
dobit ces nesto bodova jer je trebalo dodat jos svega dvije crte; tj kad ucitas x poslat ga u abs(x)

eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 37 - 58

PostPostano: 0:51 sri, 11. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

To mi je tek kad sam došla doma palo na pamet....
a glupo mi je izgubit bodove radi gluposti...
To mi je tek kad sam došla doma palo na pamet....

[Vrh]
ajaxcy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 5

PostPostano: 0:58 sri, 11. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

i meni nakon tvog posta;S
i meni nakon tvog posta;S

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:59 sri, 11. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="eve"]a glupo mi je izgubit bodove radi gluposti...[/quote]

A je l' ti glupo prije kolokvija rijesiti zadacu (iz koje je preuzet peti zadatak)?
eve (napisa):

A je l' ti glupo prije kolokvija rijesiti zadacu (iz koje je preuzet peti zadatak)?

[Vrh]
eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 37 - 58

PostPostano: 1:10 sri, 11. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

U zadaci sam imala slican ali jednostavniji zadatak koji sam rjesila na isti nacin.
Btw ja sam treca od svih studenata rjesila trecu zadacu, prije nego se C uopce poceo radit, kad smo vec kod zadaca
U zadaci sam imala slican ali jednostavniji zadatak koji sam rjesila na isti nacin.
Btw ja sam treca od svih studenata rjesila trecu zadacu, prije nego se C uopce poceo radit, kad smo vec kod zadaca

[Vrh]
fani
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:52 sri, 11. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

u kolkoviju je bio zad da od 11 ucitanih brojeva zbrojimo dva koja imaju najvecu apsolutnu vrijednost odnosno dva koja imaju najmanju.... ja sam zad svatila doslovno znaci nac 2 po redu najveca i 2 najmanja , to su dvije raz sume.Neki mi govore da je samo trebalo nac najmanji i najveci te njih zbrojit sto je naravno tri puta lakasi zad ...moze li mi neko reci sta je trebalo jer ovako bez nizova ovaj zad je bio puno tezi i sto sad jel to krivo ili...
u kolkoviju je bio zad da od 11 ucitanih brojeva zbrojimo dva koja imaju najvecu apsolutnu vrijednost odnosno dva koja imaju najmanju.... ja sam zad svatila doslovno znaci nac 2 po redu najveca i 2 najmanja , to su dvije raz sume.Neki mi govore da je samo trebalo nac najmanji i najveci te njih zbrojit sto je naravno tri puta lakasi zad ...moze li mi neko reci sta je trebalo jer ovako bez nizova ovaj zad je bio puno tezi i sto sad jel to krivo ili...

[Vrh]
eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 37 - 58

PostPostano: 16:17 sri, 11. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kolko su meni rekli trebalo je nac najmanji po abs-u i največi po abs-u i onda ih zbrojit ili kaj već..
Kolko su meni rekli trebalo je nac najmanji po abs-u i največi po abs-u i onda ih zbrojit ili kaj već..

[Vrh]
fani
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 16:46 sri, 11. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

par ljudi mi je reklo da su pitali asistenta koji ih je cuvao da im je on rekao da samo to treba....ali nitko nije glup i meni je dok sam rjesavala palo na pamet " da bar treba nac samo najveci i najmanji zasto su morali stavit dva" al nisam pitala nikoga jer bi tako za svaki teski zad mogla umislit da treba jednostavnije i praviti se luda 8))
par ljudi mi je reklo da su pitali asistenta koji ih je cuvao da im je on rekao da samo to treba....ali nitko nije glup i meni je dok sam rjesavala palo na pamet " da bar treba nac samo najveci i najmanji zasto su morali stavit dva" al nisam pitala nikoga jer bi tako za svaki teski zad mogla umislit da treba jednostavnije i praviti se luda Cool)

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum