Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

praktični kolokvij
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
miam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
-1 = 3 - 4

PostPostano: 22:19 sri, 25. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

nece..onda opet dobijem beskonacnu petlju.. :S
a ovo gore sam nesto promijenila tako da ne dobijem beskonacnu petlju, jedino sto mi program ispise 31.2.1991., umjesto 1.2.1991
nece..onda opet dobijem beskonacnu petlju.. :S
a ovo gore sam nesto promijenila tako da ne dobijem beskonacnu petlju, jedino sto mi program ispise 31.2.1991., umjesto 1.2.1991

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:47 sri, 25. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne napamet pikati po uvjetima, tako se samo vise zbrljaju stvari! :prodike:

Pohvalno je da si dodala pomocne ispise i nasla gdje je problem. Sad je i meni lakse pomoci. Vidi ovo:
[tt]d1[b][color=green]=[/color][color=red]=[/color][/b]1;[/tt]
Vjerujem da je jasno u cemu je problem...
Ne napamet pikati po uvjetima, tako se samo vise zbrljaju stvari! Drzim prodike

Pohvalno je da si dodala pomocne ispise i nasla gdje je problem. Sad je i meni lakse pomoci. Vidi ovo:
d1==1;
Vjerujem da je jasno u cemu je problem...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
miam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 3 - 4

PostPostano: 23:18 sri, 25. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

znaci, sad sam samo trebala napisat jedno jednako, umjesto dva jednako...joooooj..sad bi poludila..a, onako..dva sata (mozda i vise) se mucim s tim zadatko...aaaa :evil:

[size=9][color=#999999]Added after 35 seconds:[/color][/size]

i hvala puno..pomoglo mi je..
znaci, sad sam samo trebala napisat jedno jednako, umjesto dva jednako...joooooj..sad bi poludila..a, onako..dva sata (mozda i vise) se mucim s tim zadatko...aaaa Evil or Very Mad

Added after 35 seconds:

i hvala puno..pomoglo mi je..

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:25 čet, 26. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="miam"]znaci, sad sam samo trebala napisat jedno jednako, umjesto dva jednako...joooooj..sad bi poludila..a, onako..dva sata (mozda i vise) se mucim s tim zadatko...aaaa :evil:[/quote]

Frustrirajuce, znam, ali programiranje se uci iskustvom... a ovakvo iskustvo je bolje steci doma, nego na nekom ispitu (npr. na SPA, gdje se na racunalima rade daleko ozbiljniji programi od ovih na prakticnom kolokviju).

U konacnici, zato je prakticni kolokvij prebacen s Prog 2 na Prog 1, jer je korisno da cim prije pocnete vjezbati na racunalu. Ja se nadam da ce vecina to nastaviti i nakon sto poloze prakticni. Za vase dobro (i da ja imam sto manje posla na popravnom O:)).
miam (napisa):
znaci, sad sam samo trebala napisat jedno jednako, umjesto dva jednako...joooooj..sad bi poludila..a, onako..dva sata (mozda i vise) se mucim s tim zadatko...aaaa Evil or Very Mad

Frustrirajuce, znam, ali programiranje se uci iskustvom... a ovakvo iskustvo je bolje steci doma, nego na nekom ispitu (npr. na SPA, gdje se na racunalima rade daleko ozbiljniji programi od ovih na prakticnom kolokviju).

U konacnici, zato je prakticni kolokvij prebacen s Prog 2 na Prog 1, jer je korisno da cim prije pocnete vjezbati na racunalu. Ja se nadam da ce vecina to nastaviti i nakon sto poloze prakticni. Za vase dobro (i da ja imam sto manje posla na popravnom Angel).

[Vrh]
miam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 3 - 4

PostPostano: 14:35 čet, 26. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

hehe..pa nadam se i ja..samo se nadam da necu izgubit volju..jer, trudim se i sve, a svejedno mi ne ide bas dobro :?

[size=9][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]

moze li mi molim vas, netko reci zasto ovo daje gresku, nikako je ne mogu naci...napisala sam vec taj program, i sad ga idem pisat jos jednom, i ne valja.. :(

[code:1]
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(void) {
int b, n, z, i;
float dek=0;

printf("uensite bazu i n:\n");
scanf("%d%d", &b, &n);

for (i=n; i>0; i--) {
printf("unesite broj: ");
scanf("%d", &z);
dek += z*pow(b, i-1);
}
printf("%d\n", (int)dek);
system("pause");
return 0;
}[/code:1]
hehe..pa nadam se i ja..samo se nadam da necu izgubit volju..jer, trudim se i sve, a svejedno mi ne ide bas dobro Confused

Added after 3 minutes:

moze li mi molim vas, netko reci zasto ovo daje gresku, nikako je ne mogu naci...napisala sam vec taj program, i sad ga idem pisat jos jednom, i ne valja.. Sad

Kod:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(void) {
    int b, n, z, i;
    float dek=0;

printf("uensite bazu i n:\n");
    scanf("%d%d", &b, &n);

for (i=n; i>0; i--) {
        printf("unesite broj: ");
        scanf("%d", &z);
        dek += z*pow(b, i-1);
    }
    printf("%d\n", (int)dek);
    system("pause");
    return 0;
}

pbakic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
83 = 86 - 3

PostPostano: 15:00 čet, 26. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ak dobro kuzim trebalo bi ucitat bazu i broj znamenki, a onda ucitavat znamenke jednu po jednu i konacno ispisat vrijednost takvog broja u dekadskom sustavu?
ja sam ga pejsto i radi (uz dodatak #include<math.h>), samo ne za prevelike brojeve...

np
ak dobro kuzim trebalo bi ucitat bazu i broj znamenki, a onda ucitavat znamenke jednu po jednu i konacno ispisat vrijednost takvog broja u dekadskom sustavu?
ja sam ga pejsto i radi (uz dodatak #include<math.h>), samo ne za prevelike brojeve...

np

Zadnja promjena: pbakic; 15:38 čet, 26. 11. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
miam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 3 - 4

PostPostano: 15:02 čet, 26. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ajmeee..opet te moje glupave greska.. :x
hvala..
ajmeee..opet te moje glupave greska.. Mad
hvala..

Vanja_
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 2 - 3

PostPostano: 15:04 čet, 26. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[code:1]#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main (void)
{
double k,x,suma;
int m,znam;

scanf ("%lg", &x);

suma=0;

while ((x>0) || (x<1000))
{m=(int) (x*1000);
znam=m%10;
if (znam>4) (m=m+10);
m=m/10;
k=double (m)/100;
suma=suma+k;

scanf ("%lg", &x);

}

printf ("%lg", suma);

system ("pause");
return 0;}[/code:1]

da li mozda netko zna zasto mi ne zavrssi sa petljom kad mu upisem broj manji od nule ili veci od tisucu...??

radi jedino kad mu ubacim u petlju ovaj dio
[code:1] if (x<0) break;

if (x>1000) break;[/code:1]
Kod:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main (void)
{   
    double k,x,suma;
 int m,znam;

scanf ("%lg", &x);

suma=0;

{m=(int) (x*1000);
    znam=m%10;
    if (znam>4) (m=m+10);
    m=m/10;
    k=double (m)/100;
      suma=suma+k;

scanf ("%lg", &x);

}

printf ("%lg", suma);

system ("pause");
    return 0;}

da li mozda netko zna zasto mi ne zavrssi sa petljom kad mu upisem broj manji od nule ili veci od tisucu...??

radi jedino kad mu ubacim u petlju ovaj dio
Kod:
 if (x<0) break;

if (x>1000) break;

[Vrh]
miam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 3 - 4

PostPostano: 15:31 čet, 26. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da ti treba pisati && umjeto ||, jer oboje to treba bit ispunjeno, a ne samo jedno..
mislim da ti treba pisati && umjeto ||, jer oboje to treba bit ispunjeno, a ne samo jedno..

smile13
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 15:50 čet, 26. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

da li cemo za popravni prakticni morat naucit sve zadatke, dakle svih 48
da li cemo za popravni prakticni morat naucit sve zadatke, dakle svih 48

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:55 čet, 26. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Vanja_: Tocno kako miam rece. Ovaj uvjet:
[tt]while ((x>0) || (x<1000))[/tt]
je uvijek istinit. Prevedi ga na hrvatski "dok je [tt]x[/tt] > 0 ILI [tt]x[/tt] < 1000...", pa probaj naci [tt]x[/tt] koji [b]ne[/b] zadovoljava taj uvjet.

@smile13: Ovisi hocete li iduci tjedan obraditi nizove. Mislim da ne.
@Vanja_: Tocno kako miam rece. Ovaj uvjet:
je uvijek istinit. Prevedi ga na hrvatski "dok je x > 0 ILI x < 1000...", pa probaj naci x koji ne zadovoljava taj uvjet.

@smile13: Ovisi hocete li iduci tjedan obraditi nizove. Mislim da ne.

[Vrh]
Vanja_
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 2 - 3

PostPostano: 16:16 čet, 26. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

skuzio sam, hvala puno
i sam jojs jedno pitanje, u 11 zadatku, da li matrica mora nuzno biti ispisana kao sto je na primjeru (tocnije sto se tice razmaka) da su svi elementi tocno poslozeni jedni ispod drugih??

ja sam napisao program koji funkcionira sto se tice ispisa i tocnih brojeva, ali mi ne ispisuje tocno brojeve jedne ispod drugih?

[code:1]#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main (void)
{
int m,n,br,k,i;

scanf ("%d %d", &m,&n);

br=1;

for (k=1; k<=m; ++k)
{for (i=1; i<=n; ++i)
{if (k%2==0 && i%2==0)
printf ("0 ");
else {printf ("%d ",br);
++br;}}
printf ("\n");}

system ("pause");
return 0;}
[/code:1]
skuzio sam, hvala puno
i sam jojs jedno pitanje, u 11 zadatku, da li matrica mora nuzno biti ispisana kao sto je na primjeru (tocnije sto se tice razmaka) da su svi elementi tocno poslozeni jedni ispod drugih??

ja sam napisao program koji funkcionira sto se tice ispisa i tocnih brojeva, ali mi ne ispisuje tocno brojeve jedne ispod drugih?

Kod:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main (void)
{   
    int m,n,br,k,i;

scanf ("%d %d", &m,&n);

br=1;

for (k=1; k<=m; ++k)
    {for (i=1; i<=n; ++i)
        {if (k%2==0 && i%2==0)
                   printf ("0 ");
                   else {printf ("%d ",br);
                   ++br;}}
                   printf ("\n");}

system ("pause");
    return 0;}

[Vrh]
ananas
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 18:05 čet, 26. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

bi li itko mogao za 20.zadatak napisati neki primjer datuma i dana koji za njega program treba ispisati da si mogu provjeriti radi li mi program ?
hvala
bi li itko mogao za 20.zadatak napisati neki primjer datuma i dana koji za njega program treba ispisati da si mogu provjeriti radi li mi program ?
hvala

[Vrh]
miam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 3 - 4

PostPostano: 18:28 čet, 26. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel mi moze molim vas netko pomoci oko 23 zadatka, "samo" kako izgleda funkcija i kako je pozovem..hvala
jel mi moze molim vas netko pomoci oko 23 zadatka, "samo" kako izgleda funkcija i kako je pozovem..hvala

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:40 ned, 29. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[b]Termini[/b]

Odredjeni su termini popravaka prakticnog kolokvija.

Prvi popravak bit ce u subotu, 5.12., i ponedjeljak, 7.12., (upisujete se na liste od sutra cca podne).

Drugi popravak (podsjecam: za one koji izadju na prvi i padnu) bit ce u petak, 11.12. i/ili subotu 12.12. (hoce li biti oba dana ovisi i o broju kandidata). Liste ce biti izvjesene u utorak ili, najkasnije, u srijedu.

Ako netko opravdano izostane, kao i do sada, to rjesavate s nastavnicima. Podsjecam: treba vam ispricnica ili druga dokumentacija koja pokazuje da je izostanak zbilja bio opravdan.

[b]Nizovi[/b]

Rekli smo da nizovi ulaze u gradivo prakticnog kolokvija kad ih obradimo. No, sad kad znamo sve termine, znamo i da do tih popravaka nizovi nece biti obradjeni, pa mozete racunati da ih ne morate niti odgovarati. Zadaci ce i dalje biti ponudjeni, ali cete ih na oba popravka - kao i na "originalnom" prakticnom - moci odbiti, tj. zatraziti drugi zadatak.

[b]Ostalo[/b]

@miam: Trcis s nekim [tt]i[/tt] od 1 do [tt]n[/tt]-1. Za svaki [tt]i[/tt] trazis zajednicke djelitelje [tt]i[/tt] i [tt]n[/tt], sto je jos jedna petlja (od 2 do [tt]i[/tt]-1). Ako ne nadjes niti jednog, povecavas brojac (jer je [tt]i[/tt] relativno prost s [tt]n[/tt]).

To nije narocito lijep (a pogotovo ne optimalan) nacin da se rijesi zadatak, no daje korektno rjesenje. Kad naucite Euklidov algoritam ili nesto slicno, znat cete i ovo bolje napisati.

@ananas: Pa uzmi bilo koji bliski datum. Eto, danas je nedjelja, sutra ponedjeljak,...

@Vanja_: Bilo bi lijepo, ali u zadatku ne pise da [i]mora[/i] tako. Stvar se rjesava preko formata: ispisujes, na primjer, pomocu [tt]%[color=red]5[/color]d[/tt] (svaki broj u 5 mjesta; visak s lijeve strane popunjava se razmacima) umjesto samo [tt]%d[/tt].
Termini

Odredjeni su termini popravaka prakticnog kolokvija.

Prvi popravak bit ce u subotu, 5.12., i ponedjeljak, 7.12., (upisujete se na liste od sutra cca podne).

Drugi popravak (podsjecam: za one koji izadju na prvi i padnu) bit ce u petak, 11.12. i/ili subotu 12.12. (hoce li biti oba dana ovisi i o broju kandidata). Liste ce biti izvjesene u utorak ili, najkasnije, u srijedu.

Ako netko opravdano izostane, kao i do sada, to rjesavate s nastavnicima. Podsjecam: treba vam ispricnica ili druga dokumentacija koja pokazuje da je izostanak zbilja bio opravdan.

Nizovi

Rekli smo da nizovi ulaze u gradivo prakticnog kolokvija kad ih obradimo. No, sad kad znamo sve termine, znamo i da do tih popravaka nizovi nece biti obradjeni, pa mozete racunati da ih ne morate niti odgovarati. Zadaci ce i dalje biti ponudjeni, ali cete ih na oba popravka - kao i na "originalnom" prakticnom - moci odbiti, tj. zatraziti drugi zadatak.

Ostalo

@miam: Trcis s nekim i od 1 do n-1. Za svaki i trazis zajednicke djelitelje i i n, sto je jos jedna petlja (od 2 do i-1). Ako ne nadjes niti jednog, povecavas brojac (jer je i relativno prost s n).

To nije narocito lijep (a pogotovo ne optimalan) nacin da se rijesi zadatak, no daje korektno rjesenje. Kad naucite Euklidov algoritam ili nesto slicno, znat cete i ovo bolje napisati.

@ananas: Pa uzmi bilo koji bliski datum. Eto, danas je nedjelja, sutra ponedjeljak,...

@Vanja_: Bilo bi lijepo, ali u zadatku ne pise da mora tako. Stvar se rjesava preko formata: ispisujes, na primjer, pomocu %5d (svaki broj u 5 mjesta; visak s lijeve strane popunjava se razmacima) umjesto samo %d.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:56 pon, 30. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[b]Pravo izlaska na popravak[/b]

Podsjecam: pravo izlaska na popravak prakticnog kolokvija imaju oni studenti koji su:
a) izasli na prakticni kolokvij i pali ili
b) opravdali svoj izostanak kod nastavnika.

Popis mozete vidjeti [url=http://degiorgi.math.hr/prog1/kolokviji/p1-pk2-0910-popis.pdf]ovdje[/url]. Ako mislite da odgovarate jednoj od navedene dvije kategorije, a na popisu vas nema, molim da mi sto prije javite e-mailom (uz objasnjenje kod koga ste bili i pali ili kome ste opravdali svoj izostanak).
Pravo izlaska na popravak

Podsjecam: pravo izlaska na popravak prakticnog kolokvija imaju oni studenti koji su:
a) izasli na prakticni kolokvij i pali ili
b) opravdali svoj izostanak kod nastavnika.

Popis mozete vidjeti ovdje. Ako mislite da odgovarate jednoj od navedene dvije kategorije, a na popisu vas nema, molim da mi sto prije javite e-mailom (uz objasnjenje kod koga ste bili i pali ili kome ste opravdali svoj izostanak).

[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 20:58 čet, 3. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako netko želi još zadataka za vježbu, može pogledati [url=http://programeri.tk/]OVDJE[/url]. Zadaci prve i druge razine su, rekao bih, na razini praktičnog kolokvija, a dobra su vježba :D

opsa, zaletio sam se malo, ima tu nizova i učitavanje i ispisivanje iz datoteka, što još niste radili... pardonček, moj bad
Ako netko želi još zadataka za vježbu, može pogledati OVDJE. Zadaci prve i druge razine su, rekao bih, na razini praktičnog kolokvija, a dobra su vježba Very Happy

opsa, zaletio sam se malo, ima tu nizova i učitavanje i ispisivanje iz datoteka, što još niste radili... pardonček, moj bad

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
gramzon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 0:08 sub, 5. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo rjesavam onaj 41. gdje treba zamjeniti decimalni i cijeli dio (npr 45.134 u 134.45) i napravio sam ovaj program.
sve radi ok ali ako napisem broj koji ima vise od 3 decimalna mjesta, npr. 412.3333, u rezultatu izbacuje samo 3333.41 umjesto 3333.412
[code:1]
#include <stdio.h>
int main(void)
{
double x,dd,cc;
int c,d;
scanf("%lg",&x);
c=int(x);
if (x-c==0) d=0; else{
dd=(x-c)*10000+0.1;
d=int(dd);
while (d%10==0){
d/=10;
}
}
cc=c;
while (cc>=1){
cc/=10;
}
x=cc+d;
printf("%g",x);
getchar();
getchar();
return 0;
}
[/code:1]
Evo rjesavam onaj 41. gdje treba zamjeniti decimalni i cijeli dio (npr 45.134 u 134.45) i napravio sam ovaj program.
sve radi ok ali ako napisem broj koji ima vise od 3 decimalna mjesta, npr. 412.3333, u rezultatu izbacuje samo 3333.41 umjesto 3333.412
Kod:

#include <stdio.h>
int main(void)
{
    double x,dd,cc;
    int c,d;
    scanf("%lg",&x);
    c=int(x);
    if (x-c==0) d=0; else{
       dd=(x-c)*10000+0.1;
       d=int(dd);
       while (d%10==0){
          d/=10;
          }
       }
    cc=c;
    while (cc>=1){
          cc/=10;
          }
    x=cc+d;
    printf("%g",x);
    getchar();
    getchar();
    return 0;
}

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:12 sub, 5. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Za pocetak, snimi file s extenzijom [tt].c[/tt], a ne [tt].cpp[/tt], pa ces vidjeti da [tt]int(nesto)[/tt] ne prolazi u C-u (samo u C++-u).

Nadalje, pisali smo ponesto ovdje o primjerima za zadatke gdje se igramo s realnim dijelom. Oni koji imaju problem zbog prikaza u racunalu, njih necemo zadavati. Naravno, posto ste ucili prikaz realnih brojeva, jasno vam je da su dobri primjeri samo oni koji su oblika
[latex]\frac{x}{2^n}, \quad x \in \mathbb{Z},\ n \in \mathbb{N}_0[/latex].
Za pocetak, snimi file s extenzijom .c, a ne .cpp, pa ces vidjeti da int(nesto) ne prolazi u C-u (samo u C++-u).

Nadalje, pisali smo ponesto ovdje o primjerima za zadatke gdje se igramo s realnim dijelom. Oni koji imaju problem zbog prikaza u racunalu, njih necemo zadavati. Naravno, posto ste ucili prikaz realnih brojeva, jasno vam je da su dobri primjeri samo oni koji su oblika
.

[Vrh]
Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 1:17 sub, 5. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

nisam previse proucavao...
o tome se vec pricalo...

stvar je do zapisa broja u racunalo, mislim da ako je matematicki tocno rjeseno se smatra dobro

trebalo bi radit na primjeru 75.125, 16.32, 5.128 i radi...

nije mi jasno cemu sluse onih [tt]+0.1[/tt] :?:
nisam previse proucavao...
o tome se vec pricalo...

stvar je do zapisa broja u racunalo, mislim da ako je matematicki tocno rjeseno se smatra dobro

trebalo bi radit na primjeru 75.125, 16.32, 5.128 i radi...

nije mi jasno cemu sluse onih +0.1 Question

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  Sljedeće
Stranica 14 / 15.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum