Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:28 sri, 25. 11. 2009 Naslov: |
|
|
Da ne mislite da samo kod nas dolaze na svakojake "pedagoske" ideje...
[quote="[url=http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/education/s/166/166470_exam_failure_equals_deferred_success.html]Manchester Evening News[/url]"]THE concept of "failure" should be removed from the British education system and be replaced with "deferred success", according to a motion being considered by a teaching union.
The proposal has been tabled for the forthcoming annual conference of the Professional Association of Teachers in Buxton on July 25.
Its author, retired primary school teacher Liz Beattie, acknowledged that the wording of her motion was controversial, but insisted it reflected the way in which the educational system was developing.
It should be possible for pupils who fail exams to "bank" the parts in which they did well and then retake the remainder, deferring their success until they have passed all the papers and modules, she said.[/quote]
Za sada [url=http://news.bbc.co.uk/2/hi/education/4697461.stm]nije proslo[/url], a mene zanima zasto se sustavi stalno bave najlosijima? Kad ce najbolji doci na red?
Da ne mislite da samo kod nas dolaze na svakojake "pedagoske" ideje...
Manchester Evening News (napisa): | THE concept of "failure" should be removed from the British education system and be replaced with "deferred success", according to a motion being considered by a teaching union.
The proposal has been tabled for the forthcoming annual conference of the Professional Association of Teachers in Buxton on July 25.
Its author, retired primary school teacher Liz Beattie, acknowledged that the wording of her motion was controversial, but insisted it reflected the way in which the educational system was developing.
It should be possible for pupils who fail exams to "bank" the parts in which they did well and then retake the remainder, deferring their success until they have passed all the papers and modules, she said. |
Za sada nije proslo, a mene zanima zasto se sustavi stalno bave najlosijima? Kad ce najbolji doci na red?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
c_l Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
pipi duga čarapa Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:43 čet, 31. 12. 2009 Naslov: |
|
|
Pa, ovdje smo pricali o problemima u skolstvu, koji ukljucuju i razne nekompetentnosti (u sto, po meni, spada direktorica koja se (i to o trosku skole!) bavi urocima). Ispricavam se ako smatras da sam ti zagadio topic.
Pa, ovdje smo pricali o problemima u skolstvu, koji ukljucuju i razne nekompetentnosti (u sto, po meni, spada direktorica koja se (i to o trosku skole!) bavi urocima). Ispricavam se ako smatras da sam ti zagadio topic.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 13:59 čet, 31. 12. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Pa, ovdje smo pricali o problemima u skolstvu, koji ukljucuju i razne nekompetentnosti (u sto, po meni, spada direktorica koja se (i to o trosku skole!) bavi urocima). Ispricavam se ako smatras da sam ti zagadio topic.[/quote]
ako ćemo baš - na cijelom forumu se priča o problemima u školstvu (više - manje :) )
i ne, ne mislim da mi kontaminiraš topic :rotfl3:
btw: sretno ti u N. G. :sunny: !
vsego (napisa): | Pa, ovdje smo pricali o problemima u skolstvu, koji ukljucuju i razne nekompetentnosti (u sto, po meni, spada direktorica koja se (i to o trosku skole!) bavi urocima). Ispricavam se ako smatras da sam ti zagadio topic. |
ako ćemo baš - na cijelom forumu se priča o problemima u školstvu (više - manje )
i ne, ne mislim da mi kontaminiraš topic
btw: sretno ti u N. G. !
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
Postano: 22:17 pon, 8. 2. 2010 Naslov: |
|
|
Nekoliko je problema sa nastavom informatike u osnovnim školama, a najbitniji je taj da nju drže "nestručni" ljudi. Nestručni sam stavio u navodnike jer su ti ljudi kakti stručni. Nastavu informatike velikim dijelom drže nastavnici tehničke kulture koji su se doškolovali za nastavnike informatike. Drže je i učiteljice sa pojačanom informatikom (HA HA). Na žalost, jako je malo profesora xxx i informatike (xxx = matematike, fizike, politehnike) koji se odlučuju raditi u školi jer im je ipak bolje u privredi.
U školi u kojoj sam radio prošle godine sam bio jedini informatičar. Ostatak? 2 priučena informatičara (nastavnici politehnike) kojima je domet postaviti sliku u word i učiteljica sa pojačanom informatikom koja je mislila da je LOGO isto što i LEGO kockice, ali na računalu. Oh, joy. :D
Da, na ovo sam se nasmijao "Čemu apstraktno gradivo gramatike u dobi kad je najvažnije razviti sposobnost usmenog i pismenog izražavanja?". Za pismeno izražavanje nije bitno "apstraktno gradivo gramatike"?
Nekoliko je problema sa nastavom informatike u osnovnim školama, a najbitniji je taj da nju drže "nestručni" ljudi. Nestručni sam stavio u navodnike jer su ti ljudi kakti stručni. Nastavu informatike velikim dijelom drže nastavnici tehničke kulture koji su se doškolovali za nastavnike informatike. Drže je i učiteljice sa pojačanom informatikom (HA HA). Na žalost, jako je malo profesora xxx i informatike (xxx = matematike, fizike, politehnike) koji se odlučuju raditi u školi jer im je ipak bolje u privredi.
U školi u kojoj sam radio prošle godine sam bio jedini informatičar. Ostatak? 2 priučena informatičara (nastavnici politehnike) kojima je domet postaviti sliku u word i učiteljica sa pojačanom informatikom koja je mislila da je LOGO isto što i LEGO kockice, ali na računalu. Oh, joy.
Da, na ovo sam se nasmijao "Čemu apstraktno gradivo gramatike u dobi kad je najvažnije razviti sposobnost usmenog i pismenog izražavanja?". Za pismeno izražavanje nije bitno "apstraktno gradivo gramatike"?
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
Postano: 1:03 uto, 9. 2. 2010 Naslov: |
|
|
Zar nismo za nešto mislili "što će meni to u životu"? ;) Ali nekako gledam da smo bili željni znanja. Nismo imali internet. Nismo imali računala i igrali se. Nije bilo mobitela, facebooka i inih čudesa. :D I nekako me strefi kad se sjetim da smo imali više gradiva, a svejedno puno više znali. Danas se djeca ne znaju ni potpisati kako treba. Vlastito prezime krivo napišu, Č umjesto Ć, itd.....i to osmaši!
Počeo u petak sa osmašima poglavlje "Preslikavanja ravnine" koje započinje vektorima. Super, poveznica sa fizikom, sile, blablabla. Veli u jednom trenutku jedna učenica (koja je inače odlikašica, ali samo zato jer nabubeta gradivo!) "A zašto ja sada na matematici moram slušati o fizici?". Rekla jedna kolegica pred par dana da će otvoriti facebook profil i dopustiti djeci da joj budu frendovi na fejsu. I da će onda stavljati stihove iz Ilijade i Odiseje na status. E to će čitati, zapamtiti...ali da sami uzmu knjigu u ruke - nema šanse. Da, treba se okrenuti modernim tehnologijama, ali zar po cijenu da zaboravimo sve ostalo? :/
Zar nismo za nešto mislili "što će meni to u životu"? Ali nekako gledam da smo bili željni znanja. Nismo imali internet. Nismo imali računala i igrali se. Nije bilo mobitela, facebooka i inih čudesa. I nekako me strefi kad se sjetim da smo imali više gradiva, a svejedno puno više znali. Danas se djeca ne znaju ni potpisati kako treba. Vlastito prezime krivo napišu, Č umjesto Ć, itd.....i to osmaši!
Počeo u petak sa osmašima poglavlje "Preslikavanja ravnine" koje započinje vektorima. Super, poveznica sa fizikom, sile, blablabla. Veli u jednom trenutku jedna učenica (koja je inače odlikašica, ali samo zato jer nabubeta gradivo!) "A zašto ja sada na matematici moram slušati o fizici?". Rekla jedna kolegica pred par dana da će otvoriti facebook profil i dopustiti djeci da joj budu frendovi na fejsu. I da će onda stavljati stihove iz Ilijade i Odiseje na status. E to će čitati, zapamtiti...ali da sami uzmu knjigu u ruke - nema šanse. Da, treba se okrenuti modernim tehnologijama, ali zar po cijenu da zaboravimo sve ostalo?
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|