Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Koji diplomski ćeš upisat? |
teorijsku |
|
9% |
[ 3 ] |
primijenjenu |
|
12% |
[ 4 ] |
računarstvo |
|
50% |
[ 16 ] |
statistiku |
|
12% |
[ 4 ] |
financijsku |
|
15% |
[ 5 ] |
|
Ukupno glasova : 32 |
|
Autor/ica |
Poruka |
bozidarsevo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mini Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:42 ned, 20. 6. 2010 Naslov: |
|
|
ugl, ja sam na drugoj godini al sam napravila izmjenu izbornih sa druge i treće, tako da sam ove godine riješila izborne s treće. naravno, kako nisam imala sve prethodnike, izbor mi je bio puno manji.
prvi semestar: matematička logika - nije loš predmet, al nije ni nešto specijalno zanimljiv. mislim da je to obavezni (ili izborni, nisam sigurna) na računarstvu. ugl, nije ga teško položiti.
drugi semestar: teorija brojeva - uz to što se bez problema ima ocjena veća od tri, meni je jako zanimljiv. onako, igranje s brojevima :).
imaš temu o izbornima, pa prošvrljaj, dobro dođe.
ugl, ja sam na drugoj godini al sam napravila izmjenu izbornih sa druge i treće, tako da sam ove godine riješila izborne s treće. naravno, kako nisam imala sve prethodnike, izbor mi je bio puno manji.
prvi semestar: matematička logika - nije loš predmet, al nije ni nešto specijalno zanimljiv. mislim da je to obavezni (ili izborni, nisam sigurna) na računarstvu. ugl, nije ga teško položiti.
drugi semestar: teorija brojeva - uz to što se bez problema ima ocjena veća od tri, meni je jako zanimljiv. onako, igranje s brojevima .
imaš temu o izbornima, pa prošvrljaj, dobro dođe.
|
|
[Vrh] |
|
BitterSweet Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:07 ned, 20. 6. 2010 Naslov: |
|
|
prošli semestar - matematička logika, super predmet, zadaci su ili šablonski, ili dokazi, tako da nema računanja što je kod mene uvijek veliki plus :D
a teorija je dosta formalna, pa to i spomenuti ''dokaži''-zadaci daju dobru podlogu za teoriju skupova koja je obavezan predmet u ljetnom semestru. prof vuković mi je sigurno u top 3 profesora u ove tri godine (samo se trenutno ne mogu sjetit koja su preostala dva :P)
neki kažu da je logika logičan izbor ako ćeš upisat računarstvo, meni je povezanost to dvoje promakla, očito. u svakom slučaju, bila je osvježenje u moru sličnih predmeta.
ovaj semestar - teorija brojeva. ne da je lako imat više od 3, nego je teško imat manje od 5, uz minimalan trud. profesor je super, predmet je zanimljiv i stvarno se od tebe ne očekuje puno... osim ako te nešto drugo posebno zanima, upiši tb jer u šestom semestru su ostali predmeti poprilično zahtjevni pa dobro dođe jedan ovakav ;)
i da, upisat ću financijsku ali to nije imalo nikakvog utjecaja na moj izbor izbornih :)
prošli semestar - matematička logika, super predmet, zadaci su ili šablonski, ili dokazi, tako da nema računanja što je kod mene uvijek veliki plus
a teorija je dosta formalna, pa to i spomenuti ''dokaži''-zadaci daju dobru podlogu za teoriju skupova koja je obavezan predmet u ljetnom semestru. prof vuković mi je sigurno u top 3 profesora u ove tri godine (samo se trenutno ne mogu sjetit koja su preostala dva )
neki kažu da je logika logičan izbor ako ćeš upisat računarstvo, meni je povezanost to dvoje promakla, očito. u svakom slučaju, bila je osvježenje u moru sličnih predmeta.
ovaj semestar - teorija brojeva. ne da je lako imat više od 3, nego je teško imat manje od 5, uz minimalan trud. profesor je super, predmet je zanimljiv i stvarno se od tebe ne očekuje puno... osim ako te nešto drugo posebno zanima, upiši tb jer u šestom semestru su ostali predmeti poprilično zahtjevni pa dobro dođe jedan ovakav
i da, upisat ću financijsku ali to nije imalo nikakvog utjecaja na moj izbor izbornih
_________________ "Give me sweet lies, and keep your bitter truths." ~ Tyrion Lannister
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:18 ned, 20. 6. 2010 Naslov: |
|
|
u prvom semestru htio sam slušat Markovljeve lance al mi se nisu uklapali u raspored pa sam slušo Matematičku logiku, koja je skroz ok, zapravo super ako te zanimaju temelji matematike, a ima primjenu i u računarstvu (dakle ako ćeš na teorijsku il na računarstvo onda je taj kolegij dobar izbor) + profesor je super, nije teško, ali je vjerojatno teže od nekih drugih izbornih.
u drugom slušao Teoriju brojeva koja je vrlo lagana, zadaci imaju malo previše računa za tak lijepo područje al eto, ko što BitterSweet veli, uz ove obvezne dobro dođe nešto ovako lagano.
to bi isto moglo bit korisno za računarstvo u smislu kriptografije/sigurnosti :D
vjerojatno ću na računarstvo, alternativa mi je financijska, još ne znam.. :oops:
u prvom semestru htio sam slušat Markovljeve lance al mi se nisu uklapali u raspored pa sam slušo Matematičku logiku, koja je skroz ok, zapravo super ako te zanimaju temelji matematike, a ima primjenu i u računarstvu (dakle ako ćeš na teorijsku il na računarstvo onda je taj kolegij dobar izbor) + profesor je super, nije teško, ali je vjerojatno teže od nekih drugih izbornih.
u drugom slušao Teoriju brojeva koja je vrlo lagana, zadaci imaju malo previše računa za tak lijepo područje al eto, ko što BitterSweet veli, uz ove obvezne dobro dođe nešto ovako lagano.
to bi isto moglo bit korisno za računarstvo u smislu kriptografije/sigurnosti
vjerojatno ću na računarstvo, alternativa mi je financijska, još ne znam..
_________________ Nikola Adžaga
Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
behemont Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
duje Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:17 ned, 20. 6. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Atomised"]i meni najbolji predmet nakon Teorije skupova. :D[/quote]
:roll: :roll: :roll:
Više ti nikad nikad NIKAD neću posudit bilježnicu iz Numeričke!!
U zimskom semestru sam nažalost slušala Euklicke.
Htjela sam Markovljeve, al` nisam znala da l` ću nastavit studirat i u kojem obliku, a postojala je šansa da budem doma i dolazim u Zg samo za vrijeme kolokvija pa sam, o tugo i nesrećo, išla linijom manjeg otpora.
Ne zanima me to područje, a kad je kao trebalo učit mi je sve to bilo preglupo pa mi se nije dalo.
Uzalud bačeno vrijeme.
Al` mogu vam posvjedočit da je za 5 za kolokvije dovoljno znat par definicija s vježbi i Linearnu. Usmeni se da spremit u jednu večer ako vam se baš baš jako ne da počet ranije.
Da sad biram, uzela bi Iterativne. Radi Matlaba. A ML ću ionako odslušat na diplomskom (Stat).
U ljetnom sam slušala Odabrane primjene vjerojatnosti i statistike.
To mje bilo super.
Nije teško, a bilo mi je zanimljivo.
Hardcore matematičarima se vjerojatno neće svidjet jer će previše puta čut `To se koristi u...`, `To koriste...` i sl.
Ne ispituje se gradivo s predavanja. Nekima će pomoć oko zadaće, nekima ne, al` preporučam prisustvovanje.
Atomised (napisa): | i meni najbolji predmet nakon Teorije skupova. |
Više ti nikad nikad NIKAD neću posudit bilježnicu iz Numeričke!!
U zimskom semestru sam nažalost slušala Euklicke.
Htjela sam Markovljeve, al` nisam znala da l` ću nastavit studirat i u kojem obliku, a postojala je šansa da budem doma i dolazim u Zg samo za vrijeme kolokvija pa sam, o tugo i nesrećo, išla linijom manjeg otpora.
Ne zanima me to područje, a kad je kao trebalo učit mi je sve to bilo preglupo pa mi se nije dalo.
Uzalud bačeno vrijeme.
Al` mogu vam posvjedočit da je za 5 za kolokvije dovoljno znat par definicija s vježbi i Linearnu. Usmeni se da spremit u jednu večer ako vam se baš baš jako ne da počet ranije.
Da sad biram, uzela bi Iterativne. Radi Matlaba. A ML ću ionako odslušat na diplomskom (Stat).
U ljetnom sam slušala Odabrane primjene vjerojatnosti i statistike.
To mje bilo super.
Nije teško, a bilo mi je zanimljivo.
Hardcore matematičarima se vjerojatno neće svidjet jer će previše puta čut `To se koristi u...`, `To koriste...` i sl.
Ne ispituje se gradivo s predavanja. Nekima će pomoć oko zadaće, nekima ne, al` preporučam prisustvovanje.
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
BitterSweet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
lajka Forumaš(ica)
|
Postano: 1:32 pon, 21. 6. 2010 Naslov: |
|
|
Evo da prekinem niz offtopicarenja :D
U zimskom semestru sam slusala iterativne metode, predobar predmet, mozda najbolji koji sam dosada slusala. Radi se u Matlabu, uce se razne iterativne metode za rjesavanje linearnih jednadzbi, sto je jako korisno i zanimljivo (posebno zadace iz toga).
Najveci plus ovom kolegiju su predavanja i teorija koja se obradjuje, prvo zbog zanimljivosti gradiva, a drugo zbog profesora koji sve to iznese na jako zanimljiv nacin i toliko je uzivljen u gradivo da je naprosto gust ga slusat dok to predaje!
Sada slusam objektno, naime, sutra ujutro imam kolokvij :D Kolegij ima potencijala da bude zakon, ali sve se to nekako navrat nanos izvodi, pa se na kraju sve svelo na malo detaljnije obradjivanje rpa..
A sto se tice toga di bi ja na diplomski - pa dvoumim se izmedju racunarstva i primjenjene :D
Evo da prekinem niz offtopicarenja
U zimskom semestru sam slusala iterativne metode, predobar predmet, mozda najbolji koji sam dosada slusala. Radi se u Matlabu, uce se razne iterativne metode za rjesavanje linearnih jednadzbi, sto je jako korisno i zanimljivo (posebno zadace iz toga).
Najveci plus ovom kolegiju su predavanja i teorija koja se obradjuje, prvo zbog zanimljivosti gradiva, a drugo zbog profesora koji sve to iznese na jako zanimljiv nacin i toliko je uzivljen u gradivo da je naprosto gust ga slusat dok to predaje!
Sada slusam objektno, naime, sutra ujutro imam kolokvij Kolegij ima potencijala da bude zakon, ali sve se to nekako navrat nanos izvodi, pa se na kraju sve svelo na malo detaljnije obradjivanje rpa..
A sto se tice toga di bi ja na diplomski - pa dvoumim se izmedju racunarstva i primjenjene
|
|
[Vrh] |
|
bubble Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
insane_raver Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bubble Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
insane_raver Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:22 pon, 21. 6. 2010 Naslov: |
|
|
uvijek se može na teorijsku, tu će ostat mjesta, valjda :D nije da nagovaram, al ne bi smetalo da bude bar desetak ljudi... tužno je ak je manje :lol:
a ovu anketu ne ispunjavaju oni koji će na statistiku, oni očito nisu na forumu, nemaju vremena za to :D a nekak je logično da ju je najviše onih koji će na računarstvo ispunilo... ili možda nije, ali meni je :D
uvijek se može na teorijsku, tu će ostat mjesta, valjda nije da nagovaram, al ne bi smetalo da bude bar desetak ljudi... tužno je ak je manje
a ovu anketu ne ispunjavaju oni koji će na statistiku, oni očito nisu na forumu, nemaju vremena za to a nekak je logično da ju je najviše onih koji će na računarstvo ispunilo... ili možda nije, ali meni je
_________________ kalendar
|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|