Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pitanja
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Građa računala
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
GCOX
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
-9 = 18 - 27

PostPostano: 21:58 uto, 7. 12. 2010    Naslov: kuku lele Citirajte i odgovorite

zanima me jel u 26 praktičnon zadatku dozvoljeno ostavljat "smeće" iza liste kao što je u test primjeru sa weba ostavljeno??? u protivnon bi taj zadatak triba vridit mnogo vise bodova od trenutnih 5 pa eto...
zanima me jel u 26 praktičnon zadatku dozvoljeno ostavljat "smeće" iza liste kao što je u test primjeru sa weba ostavljeno??? u protivnon bi taj zadatak triba vridit mnogo vise bodova od trenutnih 5 pa eto...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
ante c
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 4

PostPostano: 22:03 uto, 7. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da je dozvoljeno jer to "smeće" ti se sada ne nalazi u listi i to je slobodno mjesto u memoriji ...........može ga koristit neko drugi
mislim da je dozvoljeno jer to "smeće" ti se sada ne nalazi u listi i to je slobodno mjesto u memoriji ...........može ga koristit neko drugi

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 22:31 uto, 7. 12. 2010    Naslov: Re: kuku lele Citirajte i odgovorite

[quote="GCOX"]zanima me jel u 26 praktičnon zadatku dozvoljeno ostavljat "smeće" iza liste kao što je u test primjeru sa weba ostavljeno??? u protivnon bi taj zadatak triba vridit mnogo vise bodova od trenutnih 5 pa eto...[/quote]

dozvoljeno je :D
GCOX (napisa):

dozvoljeno je Very Happy

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
misakm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 23:49 sri, 8. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

a dobro, je asistent ozdravil za sutrašnje vjezbe?:)
a dobro, je asistent ozdravil za sutrašnje vjezbe?Smile

[Vrh]
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 38 - 11

PostPostano: 23:56 sri, 8. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Valjda je - na webu pise da su sutra vj. u 9.15h - a za danas je pisalo da nema - valjda ne bi stavio obavijest za sutra da ne moze doci...
Valjda je - na webu pise da su sutra vj. u 9.15h - a za danas je pisalo da nema - valjda ne bi stavio obavijest za sutra da ne moze doci...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Xicer
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:22 sub, 11. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam pitanje u vezi 29 zadatka.

Zanima me gdje treba smjestiti rezultat, jer ako sam dobro shvatio kod vezane liste nije bitno gdje je rezultat pošto će prethodni element imati pointer na njega.

Također me zanima da li sam dobro shvatio da rezultat treba smjesiti u listu tako bi ona zadržala uzlaznu strukturu?

Uvelike bi pomogao primjer ulaznih i izlaznih podataka(mislim da ću tako najlakše shvatiti).

Hvala

Zanima me gdje treba smjestiti rezultat, jer ako sam dobro shvatio kod vezane liste nije bitno gdje je rezultat pošto će prethodni element imati pointer na njega.

Također me zanima da li sam dobro shvatio da rezultat treba smjesiti u listu tako bi ona zadržala uzlaznu strukturu?

Uvelike bi pomogao primjer ulaznih i izlaznih podataka(mislim da ću tako najlakše shvatiti).

Hvala

[Vrh]
GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 19:32 sub, 11. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Xicer"]Imam pitanje u vezi 29 zadatka.

[/quote]

gdje god zelis, a da tamo nema nista sto trenutno koristis

[quote]
[/quote]

da

[quote]

Hvala[/quote]

lista : -3 -> -2 -> 1 ->7
rezultat : -3 -> -2 -> 1 -> 3 -> 7
Xicer (napisa):

gdje god zelis, a da tamo nema nista sto trenutno koristis

Citat:

da

Citat:

Hvala

lista : -3 → -2 → 1 →7
rezultat : -3 → -2 → 1 → 3 → 7

[Vrh]
GCOX
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-9 = 18 - 27

PostPostano: 20:14 sub, 11. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam par pitanja vezanih uz prakticne zadatke pa podjimo redom...

19zadatak:
Jel mozemo uzeti pretpostavku da konvertiramo charove oblika 1,...,9 te A,...,F ili konverzija mora bit vrsena nad svim charovima ascii liste??

22zadatak:
jel ovo dovoljno dobra petlja za rjesenje zadatka??
[code:1] MOVE.B #6,D0
MOVE #0,CCR
LOOP:
SUBX.B -(A1),-(A0)
DBRA D0,LOOP[/code:1]

p.s. Vrime pisanja prakticnog kolovija je 45 min ako se ne varan??
p.s.s. Jel postoji zelja/sansa da se to produzi na 60 min?? ;)
P.S.S.S. U zadatku br. 11 ako je broj jedinica =12 je li rezultat mora biti 12 ili C tj. je li dozvoljeno da rezultat bude hex broj??

19zadatak:
Jel mozemo uzeti pretpostavku da konvertiramo charove oblika 1,...,9 te A,...,F ili konverzija mora bit vrsena nad svim charovima ascii liste??

22zadatak:
jel ovo dovoljno dobra petlja za rjesenje zadatka??
Kod:
      MOVE.B      #6,D0
      MOVE      #0,CCR
       LOOP:      
      SUBX.B   -(A1),-(A0)
      DBRA   D0,LOOP

p.s.s. Jel postoji zelja/sansa da se to produzi na 60 min?? Wink
P.S.S.S. U zadatku br. 11 ako je broj jedinica =12 je li rezultat mora biti 12 ili C tj. je li dozvoljeno da rezultat bude hex broj??

[Vrh]
GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 23:05 sub, 11. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="GCOX"]Imam par pitanja vezanih uz prakticne zadatke pa podjimo redom...

19zadatak:
[/quote]

biti ce sigurno 0-9 ili A-F

[quote]
p.s.s. Jel postoji zelja/sansa da se to produzi na 60 min?? ;)
P.S.S.S. U zadatku br. 11 ako je broj jedinica =12 je li rezultat mora biti 12 ili C tj. je li dozvoljeno da rezultat bude hex broj??[/quote]

ne varas se
ne
ako je broj jedinca =12 onda moras zapisati broj 12 u memoriju (ovdje mi nisi bas jasan)
GCOX (napisa):

19zadatak:

biti ce sigurno 0-9 ili A-F

Citat:

p.s.s. Jel postoji zelja/sansa da se to produzi na 60 min?? Wink

ne varas se
ne
ako je broj jedinca =12 onda moras zapisati broj 12 u memoriju (ovdje mi nisi bas jasan)

[Vrh]
GCOX
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-9 = 18 - 27

PostPostano: 14:14 ned, 12. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

a jel namjerno izostavljen komentar na petlju ili??
[quote]
ako je broj jedinca =12 onda moras zapisati broj 12 u memoriju (ovdje mi nisi bas jasan)[/quote]

ako napisen ADD.W #1,D1 i broj NUM ima 10 bit jedinica onda ce mi u D1 kad se petlja izvrsi pisat A a ne 10...
a jel namjerno izostavljen komentar na petlju ili??
Citat:

ako napisen ADD.W #1,D1 i broj NUM ima 10 bit jedinica onda ce mi u D1 kad se petlja izvrsi pisat A a ne 10...

[Vrh]
klaymen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 10 - 2

PostPostano: 15:21 ned, 12. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako sam uopce skuzila sto pitas evo odgovor :D

koliko sam ja upoznata assembler radi samo sa HEX radi jednostavnosti prikaza

neznam zasto si kompliciras zivot s tim (10)10 tj (0A)16, 0A bi trebalo i pisati u rezultatu, ako se bas zeli da pise 10 kao dekadski, onda taj program nebi trebao biti za 5b, vec za 15 ili 20 jer bi onda taj 0A trebao prebaciti u BCD sto se vec u jednom prakticnom (21.) trazi...

kada smo radili gradivo za 11 prakticni BCD nismo ni spominjali, a opet ponavljam mislim da bi to bilo malo previse za zadatak koji nosi samo 5b

+ispricavam se ako odgovaram na nesto sto nisi pitao, ali stvarno nisi postavio pitanje najjasnije ;)
ako sam uopce skuzila sto pitas evo odgovor Very Happy

neznam zasto si kompliciras zivot s tim (10)10 tj (0A)16, 0A bi trebalo i pisati u rezultatu, ako se bas zeli da pise 10 kao dekadski, onda taj program nebi trebao biti za 5b, vec za 15 ili 20 jer bi onda taj 0A trebao prebaciti u BCD sto se vec u jednom prakticnom (21.) trazi...

kada smo radili gradivo za 11 prakticni BCD nismo ni spominjali, a opet ponavljam mislim da bi to bilo malo previse za zadatak koji nosi samo 5b

+ispricavam se ako odgovaram na nesto sto nisi pitao, ali stvarno nisi postavio pitanje najjasnije Wink

GCOX
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-9 = 18 - 27

PostPostano: 15:52 ned, 12. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="klaymen"]ako sam uopce skuzila sto pitas evo odgovor :D

+ispricavam se ako odgovaram na nesto sto nisi pitao, ali stvarno nisi postavio pitanje najjasnije ;)[/quote]

AGREE...
eh mora san pitat da nebi bilo mile-lale na PK ;)
sta se pitanja tice, neda mi se pisat romane pa je mozda prekratko :D
odlicno HEX broj ce biti upisan ko rez u memoriju jer bi bilo malo gadno to konvertirat...
tnx na odgovoru
klaymen (napisa):
ako sam uopce skuzila sto pitas evo odgovor Very Happy

+ispricavam se ako odgovaram na nesto sto nisi pitao, ali stvarno nisi postavio pitanje najjasnije Wink

AGREE...
eh mora san pitat da nebi bilo mile-lale na PK Wink
sta se pitanja tice, neda mi se pisat romane pa je mozda prekratko Very Happy
odlicno HEX broj ce biti upisan ko rez u memoriju jer bi bilo malo gadno to konvertirat...
tnx na odgovoru

[Vrh]
klaymen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 2

PostPostano: 16:03 ned, 12. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

nista :D

imam i ja pitanje vezano za 28zadatak...poprilicno je lagan ako ga se ne procita kako spada i asistent je lukav po pitanju tog zadatka hehe :wink:

zadatak ide ovako ''Sortirajte listu 4 bitnih vrijednosti (broj se nalazi u 4 najmanje značajna bita danog bajta)...''

kod je lako napraviti al mene zanima sto se tocno trazi, makar to glupo zvucalo

znaci npr imamo u memoriji brojeve
53 24 75 D2
i sada posto pise da sortiramo listu 4bitnih vrijednosti, dal to znaci da mozemo ''maskirati'' prva 4 bita i da konacan rezultat izgleda ovako :
02 03 04 05
ili moramo ostaviti ta prva 4bita pa da rezultat izgleda ovako :
D2 53 24 75
ili nesto skroz drugo :D

da objasnim zasto je asistent lukav - u primjeru tog zadatka on je odmah stavio brojeve 01 02 03...sad sta to znaci da se samo takvi mogu naci ili moze biti i ovaj moj slucaj

hvala :)
nista Very Happy

imam i ja pitanje vezano za 28zadatak...poprilicno je lagan ako ga se ne procita kako spada i asistent je lukav po pitanju tog zadatka hehe Wink

zadatak ide ovako ''Sortirajte listu 4 bitnih vrijednosti (broj se nalazi u 4 najmanje značajna bita danog bajta)...''

kod je lako napraviti al mene zanima sto se tocno trazi, makar to glupo zvucalo

53 24 75 D2
i sada posto pise da sortiramo listu 4bitnih vrijednosti, dal to znaci da mozemo ''maskirati'' prva 4 bita i da konacan rezultat izgleda ovako :
02 03 04 05
D2 53 24 75
ili nesto skroz drugo Very Happy

da objasnim zasto je asistent lukav - u primjeru tog zadatka on je odmah stavio brojeve 01 02 03...sad sta to znaci da se samo takvi mogu naci ili moze biti i ovaj moj slucaj

hvala Smile

GCOX
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-9 = 18 - 27

PostPostano: 16:21 ned, 12. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mada se slazen da bi mu nick umisto [i]gauss[/i] triba bit [i]sneaky[/i] mislin da u ovon zadatku nemas [i]trap[/i]-ova jer lipo kaze a se u zadnja 4 bita nalaze [b]brojevi[/b] a kaze da su 4 bitne vrijednosti...

p.s. A sad, mozda je poeta tija ipak zaparit zadatak pa moras ipak sacekat njega da komentira za bit sigurna...
Mada se slazen da bi mu nick umisto gauss triba bit sneaky mislin da u ovon zadatku nemas trap-ova jer lipo kaze a se u zadnja 4 bita nalaze brojevi a kaze da su 4 bitne vrijednosti...

p.s. A sad, mozda je poeta tija ipak zaparit zadatak pa moras ipak sacekat njega da komentira za bit sigurna...

[Vrh]
klaymen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 2

PostPostano: 18:20 ned, 12. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

pitanje vezano za 29zadatak :?

jel on mora raditi za sve moguce random liste ili za moju konkretnu?ako je za moju onda ajmo rec znam gdje trebam staviti rjesenje, a ako je za bilo koju random gdje da ga stavim?zapela sam na tom dijelu i nemogu krenuti sortirati dok neznam gdje mi je rezultat :S molila bi neki hint jer me doslovno izludio taj zadatak :(
pitanje vezano za 29zadatak Confused

jel on mora raditi za sve moguce random liste ili za moju konkretnu?ako je za moju onda ajmo rec znam gdje trebam staviti rjesenje, a ako je za bilo koju random gdje da ga stavim?zapela sam na tom dijelu i nemogu krenuti sortirati dok neznam gdje mi je rezultat :S molila bi neki hint jer me doslovno izludio taj zadatak Sad

GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 21:52 ned, 12. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="klaymen"]
53 24 75 D2
02 03 04 05
D2 53 24 75
ili nesto skroz drugo :D
[/quote]

D2 53 24 75

za 29. zadatak pogledaj nekoliko postova iznad
klaymen (napisa):

53 24 75 D2
02 03 04 05
D2 53 24 75
ili nesto skroz drugo Very Happy

D2 53 24 75

za 29. zadatak pogledaj nekoliko postova iznad

Zadnja promjena: GauSs_; 15:30 pon, 13. 12. 2010; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
touchmeimsick
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 15:17 pon, 13. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

mogu ja isto jedno pitanje oko 29 jer mi onaj odgovor gore baš ne ukazuje rješenje.

za slučaj da je zbroj veći od svih elemenata i moramo ga stavit na kraj, (nemožemo ga staviti na adresu FFFFFFFF),
nego jel moram ja sad pretraživat koju adresu nisam koristila u programu, ili odaberem samo neku konstantnu na koju bi mi UVJEK stavljao taj zbroj .
mogu ja isto jedno pitanje oko 29 jer mi onaj odgovor gore baš ne ukazuje rješenje.

za slučaj da je zbroj veći od svih elemenata i moramo ga stavit na kraj, (nemožemo ga staviti na adresu FFFFFFFF),
nego jel moram ja sad pretraživat koju adresu nisam koristila u programu, ili odaberem samo neku konstantnu na koju bi mi UVJEK stavljao taj zbroj .

[Vrh]
GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 15:26 pon, 13. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="touchmeimsick"]mogu ja isto jedno pitanje oko 29 jer mi onaj odgovor gore baš ne ukazuje rješenje.

nego jel moram ja sad pretraživat koju adresu nisam koristila u programu, ili odaberem samo neku konstantnu na koju bi mi UVJEK stavljao taj zbroj .[/quote]

rezultat morate spremiti tako da ne unisti listu i ne unisti program. lista ce biti neka random koju ja smislim na prakticnom.
touchmeimsick (napisa):

rezultat morate spremiti tako da ne unisti listu i ne unisti program. lista ce biti neka random koju ja smislim na prakticnom.

[Vrh]
kre5o
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 3 - 4

PostPostano: 18:18 pon, 13. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

jedno kratko pitanje
Zadatak 23 iz praktičnih
[quote]Oduzmite dva BCD broja. Duljina (u bajtovima) dana je varijablom LENGTH s adrese $6000. Najznačajniji bajt prvog broja nalazi se na adresi $6010, a najznačajniji bajt drugog broja nalazi se na adresi $6020. Spremite sumu na adresu $6010. [/quote]

nisam siguran šta su BCD brojevi, ali pretpostavljam da je to broj koji se sastoji od LENGTH bajtova
pitanje je sad ako ih trebamo oduzet, tj prvi-drugi kakvu sumu onda treba odredit? Ako je suma taj oduzeti+drugi, zar nije onda (prvi-drugi)+drugi=prvi i onda samo prepišem 1.? Očito sam nešto krivo shvatio
jedno kratko pitanje
Zadatak 23 iz praktičnih
Citat:
Oduzmite dva BCD broja. Duljina (u bajtovima) dana je varijablom LENGTH s adrese $6000. Najznačajniji bajt prvog broja nalazi se na adresi $6010, a najznačajniji bajt drugog broja nalazi se na adresi $6020. Spremite sumu na adresu $6010.

nisam siguran šta su BCD brojevi, ali pretpostavljam da je to broj koji se sastoji od LENGTH bajtova
pitanje je sad ako ih trebamo oduzet, tj prvi-drugi kakvu sumu onda treba odredit? Ako je suma taj oduzeti+drugi, zar nije onda (prvi-drugi)+drugi=prvi i onda samo prepišem 1.? Očito sam nešto krivo shvatio

[Vrh]
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
20 = 54 - 34

PostPostano: 18:27 pon, 13. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Je li loša stvar ako nam se pri izvođenju zadatka u prozoru SIM68K I/O pojavi neki broj(-65534)? Program mi radi...
Je li loša stvar ako nam se pri izvođenju zadatka u prozoru SIM68K I/O pojavi neki broj(-65534)? Program mi radi...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Građa računala Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sljedeće
Stranica 15 / 19.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum