Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
bozidarsevo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Crvenkapica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Crvenkapica Forumaš(ica)

|
Postano: 16:05 pet, 28. 1. 2011 Naslov: |
|
|
Ček tebi je problem JEDNOM GODIŠNJE otić tamo i produžit račun?!? :shock: Shvatila bih da te to živcira da moramo jednom tjedno ić, al jednom godišnje moraš to obaviti i da te toliko živcira...bez komentara. Ova usporedba s vodom mi je iskreno smješna. Gle, ja ne znam što tebi točno smeta u postojećem sustavu jer ne kužim šta ti uopće ima smetati. Na službenoj stranici faxa su sve potrebne obavijesti, imaš obrasce potrebne da ih možeš doma isprintati da ne trebaš ić do faxa, imaš službene stranice kolegija na kojima sve piše šta treba pisati (bar na velikoj većini), tamo stavljaju obavijesti i rezultate da studenti ne moraju ići na fax i gubiti dragocijeno vrijeme za učenje, a sve to rade asistenti i profesori koji iskreno imaju pametnija posla, a isto tako sumnjam da ih se plaća za to.
Ček tebi je problem JEDNOM GODIŠNJE otić tamo i produžit račun?!? Shvatila bih da te to živcira da moramo jednom tjedno ić, al jednom godišnje moraš to obaviti i da te toliko živcira...bez komentara. Ova usporedba s vodom mi je iskreno smješna. Gle, ja ne znam što tebi točno smeta u postojećem sustavu jer ne kužim šta ti uopće ima smetati. Na službenoj stranici faxa su sve potrebne obavijesti, imaš obrasce potrebne da ih možeš doma isprintati da ne trebaš ić do faxa, imaš službene stranice kolegija na kojima sve piše šta treba pisati (bar na velikoj većini), tamo stavljaju obavijesti i rezultate da studenti ne moraju ići na fax i gubiti dragocijeno vrijeme za učenje, a sve to rade asistenti i profesori koji iskreno imaju pametnija posla, a isto tako sumnjam da ih se plaća za to.
|
|
[Vrh] |
|
BitterSweet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:25 pet, 28. 1. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="bozidarsevo"]zašto imaš doma uvedenu vodu, pa u čemu je problem ić svako malo u bunar ili do potoka?[/quote]
Zasto nemas slavinu na svakom metru stana, nego moras hodati do kupaonice, WCa ili kuhinje? Jer to je ono sto ti trazis: da ne moras posjetiti nekoliko web stranica. Paralela s bunarom bi štimala da pricamo o rezultatima kojih uopce nema na webu, nego moras setati do faxa.
[quote="bozidarsevo"]evo navest ću samo jedan primjer..navest ću taj primjer jer me tolko živcira..
zašto moramo osobno s indexom dolazit u RC produžit račune?
nije da mi je problem spustit se u podrum i posjetit gospona u RC-u, ali majko mila da se ne može taj proces automatizirat...[/quote]
Vjerujem da se moze. Bi li trebalo, na prvu loptu nisam siguran (ti svojim dolaskom potvrdjujes da zelis/trebas taj account). No, to nema veze s ovime sto ti pises u ovom topicu. Konkretan zahtjev za automatizaciju tog procesa mozes, uz pomoc predstavnika, uputiti Odsjeckom vijecu MO.
[quote="bozidarsevo"]moji postovi se nikako ne odnose na vsegu...[/quote]
Nije stvar odnose li se postovi na vsegu ili ne. Na fakultetu ima jako puno asistenata i nastavnika koji rade daleko vise nego se trazi (i sve dobrovoljno i bez naknade). Mene se vjerojatno najvise primijeti zbog Foruma, no to ne znaci niti da sam najangaziraniji, a kamoli jedini takav.
Pogledaj samo koliko kolega vam odgovara na pitanja na Forumu koji je i dalje nesluzben (i takav ce ostati dok god ja imam utjecaja na to) i koliko mnogima (jasno, ne svima) treba da vam odgovore mailom na pitanja, cak i kada odgovore vec imate napisane na webu. Zar stvarno mislis da ljudi koji trebaju pripremati nastavu i raditi znanost, a vecina ima i obitelj, nemaju drugog posla nego (izmedju ostalog) vikendima i nocima - dakle van svakog razumnog "radnog vremena" - odgovarati na pitanja?
Da nema krcka i jos nekoliko angaziranih pojedinaca, vi ne bi niti predstavnike imali (u tome nisam sudjelovao), ne bi se izmijenilo nekoliko propisa koji vam nisu odgovarali, ne bi se uvodile stvari koje vam itekako odgovaraju (npr. kvaziparcijalu sam ja izmislio, a nekoliko ljudi poguralo iako je to ogroman dodatni (naravno, neplaceni) posao za sve nas),... Mislis li da ti ljudi imaju od toga nesto osim cackanja po propisima (sto nas, kao ne-pravnike, nimalo ne veseli)?
IMO, puno toga uzimas zdravo za gotovo (i vjerujem da nisi jedini, nego samo najglasniji), a rijec je o nimalo trivijalnom trudu veceg broja ljudi.
I da, jesam osjetljiv na to, vjerojatno zbog jacanja stava u javnosti da profesori (i na faxu i u skolama) i asistenti "nista ne rade" jer imamo "samo 6 sati nastave tjedno".
bozidarsevo (napisa): | zašto imaš doma uvedenu vodu, pa u čemu je problem ić svako malo u bunar ili do potoka? |
Zasto nemas slavinu na svakom metru stana, nego moras hodati do kupaonice, WCa ili kuhinje? Jer to je ono sto ti trazis: da ne moras posjetiti nekoliko web stranica. Paralela s bunarom bi štimala da pricamo o rezultatima kojih uopce nema na webu, nego moras setati do faxa.
bozidarsevo (napisa): | evo navest ću samo jedan primjer..navest ću taj primjer jer me tolko živcira..
zašto moramo osobno s indexom dolazit u RC produžit račune?
nije da mi je problem spustit se u podrum i posjetit gospona u RC-u, ali majko mila da se ne može taj proces automatizirat... |
Vjerujem da se moze. Bi li trebalo, na prvu loptu nisam siguran (ti svojim dolaskom potvrdjujes da zelis/trebas taj account). No, to nema veze s ovime sto ti pises u ovom topicu. Konkretan zahtjev za automatizaciju tog procesa mozes, uz pomoc predstavnika, uputiti Odsjeckom vijecu MO.
bozidarsevo (napisa): | moji postovi se nikako ne odnose na vsegu... |
Nije stvar odnose li se postovi na vsegu ili ne. Na fakultetu ima jako puno asistenata i nastavnika koji rade daleko vise nego se trazi (i sve dobrovoljno i bez naknade). Mene se vjerojatno najvise primijeti zbog Foruma, no to ne znaci niti da sam najangaziraniji, a kamoli jedini takav.
Pogledaj samo koliko kolega vam odgovara na pitanja na Forumu koji je i dalje nesluzben (i takav ce ostati dok god ja imam utjecaja na to) i koliko mnogima (jasno, ne svima) treba da vam odgovore mailom na pitanja, cak i kada odgovore vec imate napisane na webu. Zar stvarno mislis da ljudi koji trebaju pripremati nastavu i raditi znanost, a vecina ima i obitelj, nemaju drugog posla nego (izmedju ostalog) vikendima i nocima - dakle van svakog razumnog "radnog vremena" - odgovarati na pitanja?
Da nema krcka i jos nekoliko angaziranih pojedinaca, vi ne bi niti predstavnike imali (u tome nisam sudjelovao), ne bi se izmijenilo nekoliko propisa koji vam nisu odgovarali, ne bi se uvodile stvari koje vam itekako odgovaraju (npr. kvaziparcijalu sam ja izmislio, a nekoliko ljudi poguralo iako je to ogroman dodatni (naravno, neplaceni) posao za sve nas),... Mislis li da ti ljudi imaju od toga nesto osim cackanja po propisima (sto nas, kao ne-pravnike, nimalo ne veseli)?
IMO, puno toga uzimas zdravo za gotovo (i vjerujem da nisi jedini, nego samo najglasniji), a rijec je o nimalo trivijalnom trudu veceg broja ljudi.
I da, jesam osjetljiv na to, vjerojatno zbog jacanja stava u javnosti da profesori (i na faxu i u skolama) i asistenti "nista ne rade" jer imamo "samo 6 sati nastave tjedno".
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Crazylamb1 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:28 pet, 28. 1. 2011 Naslov: |
|
|
Uff, prosvjetni radnici itekako rade i rade. Koliko samo vremena i truda bilo kojem prosvjetnom radniku (od osnovne pa do faxa) ode van same nastave... I sto je najgore, ni nemas neko fiksirano radno vrijeme pa da mozes reci poslije toliko i toliko sati ili tim i tim danom nemam nikakve veze s poslom. JEDINO ako sam sebi odredis da neces nista raditi vezano za posao poslije odredjenog vremena ili odredjenim danom/danima. Ali opet, kad dodju kolokviji, zadace, ispiti, testovi, sve to skupa sto treba ocjenjivati - kakav god raspored sebi napravio, vjerojatno ces sjediti to kasnih (ili ranih?) sati ispravljajuci to i odgovarati na pitanja i slicno. I jos odes u supermarket ili gdje vec uzeti par sitnica za veceru, i odjednom ti netko prilazi sa "znas, ja znam onog tvog poznanika i moj daleki rodjak ima sutra test kod tebe, pa ono, pripazi na njega malo *wink wink*"... I ako ti se da, kazes "ne radim ja takve stvari" i tu obicno nastane onda neka mala rasprava tipa "pa ne mislim ja da mu das 5 a on nista ne zna" bla bla i moras ispasti konj u njenim/njegovim ocima da bi ostao korektan, a ako ti se ne da raspravljati samo kazes "aha, dobro, ajd vidimo se" i nastavis svojim poslom dok druga osoba ne skuzi da ti nije ni rekla ime osobe na koju trebas "pripaziti" :P
Po meni - nije to bas bajan posao, iako ga mogu dobro raditi i imas mozda najduzi godisnji od vecine radnika, ali ovo sve ostalo - ne, hvala. Radije cu ja negdje radit od pon. do pet./sub. od 8 do 16h i sve super - poslije toga radis druge stvari i ni ne razmisljas o poslu.
A povodom teme - odobravam zelju za napretkom i pojednostavljenjem svega, no nacin na koji je osoba to iznijela stvarno djeluje kao razmazenost i lijenost, kao ono "a meni se ne da klikatiiii toliko". Jos samo fali da trazis da ti fax napravi sistem gdje te osobno zovu na mobitel cim ima neka novost za neki kolegij koji slusas da te obavijeste.
Ono sto bi bilo dobro, s obzirom da vec postoji sustav je da naprave sve to predlozeno (obavijesti, rezultate i slicno) preko ISVU-a. E sad, koga pogurati da se potrudi oko toga malo vise - ne znam. Mozda bismo to mogli saznati. I sto onda? Svaki prof. samo posalje sve novosti/obavijesti/rezultate mailom (ili kako bi vec to uveli) onome tko je nadlezan za azuriranje ISVU-a i to se odmah stavlja na ISVU da studenti imaju uvid. I to je to. Niti zvuci komplicirano, niti bi trazilo puno rada od profesora, jer se ne bi netko od njih morao brinuti oko vodjenja takvog sustava i slicno.
A za automatizaciju u RC-u - mozda bi se moglo tu nesto iskopati. Mislim, zasto da ne? Nije nikome PROBLEM ici do RC-a jednom godisnje, ali i oni sebi tamo stvaraju guzvu i imaju dodatnog posla oko toga. Ovako, po automatizmu bi se mogli produziti racuni svima koji su upisani te godine. Jedino sto bi se moralo i dalje raditi "rucno" je npr. studentima s drugih odsjeka koji slusaju nesto kod nas pa im treba racun za to. Ali to je samo mali postotak studenata.
Uff, prosvjetni radnici itekako rade i rade. Koliko samo vremena i truda bilo kojem prosvjetnom radniku (od osnovne pa do faxa) ode van same nastave... I sto je najgore, ni nemas neko fiksirano radno vrijeme pa da mozes reci poslije toliko i toliko sati ili tim i tim danom nemam nikakve veze s poslom. JEDINO ako sam sebi odredis da neces nista raditi vezano za posao poslije odredjenog vremena ili odredjenim danom/danima. Ali opet, kad dodju kolokviji, zadace, ispiti, testovi, sve to skupa sto treba ocjenjivati - kakav god raspored sebi napravio, vjerojatno ces sjediti to kasnih (ili ranih?) sati ispravljajuci to i odgovarati na pitanja i slicno. I jos odes u supermarket ili gdje vec uzeti par sitnica za veceru, i odjednom ti netko prilazi sa "znas, ja znam onog tvog poznanika i moj daleki rodjak ima sutra test kod tebe, pa ono, pripazi na njega malo *wink wink*"... I ako ti se da, kazes "ne radim ja takve stvari" i tu obicno nastane onda neka mala rasprava tipa "pa ne mislim ja da mu das 5 a on nista ne zna" bla bla i moras ispasti konj u njenim/njegovim ocima da bi ostao korektan, a ako ti se ne da raspravljati samo kazes "aha, dobro, ajd vidimo se" i nastavis svojim poslom dok druga osoba ne skuzi da ti nije ni rekla ime osobe na koju trebas "pripaziti"
Po meni - nije to bas bajan posao, iako ga mogu dobro raditi i imas mozda najduzi godisnji od vecine radnika, ali ovo sve ostalo - ne, hvala. Radije cu ja negdje radit od pon. do pet./sub. od 8 do 16h i sve super - poslije toga radis druge stvari i ni ne razmisljas o poslu.
A povodom teme - odobravam zelju za napretkom i pojednostavljenjem svega, no nacin na koji je osoba to iznijela stvarno djeluje kao razmazenost i lijenost, kao ono "a meni se ne da klikatiiii toliko". Jos samo fali da trazis da ti fax napravi sistem gdje te osobno zovu na mobitel cim ima neka novost za neki kolegij koji slusas da te obavijeste.
Ono sto bi bilo dobro, s obzirom da vec postoji sustav je da naprave sve to predlozeno (obavijesti, rezultate i slicno) preko ISVU-a. E sad, koga pogurati da se potrudi oko toga malo vise - ne znam. Mozda bismo to mogli saznati. I sto onda? Svaki prof. samo posalje sve novosti/obavijesti/rezultate mailom (ili kako bi vec to uveli) onome tko je nadlezan za azuriranje ISVU-a i to se odmah stavlja na ISVU da studenti imaju uvid. I to je to. Niti zvuci komplicirano, niti bi trazilo puno rada od profesora, jer se ne bi netko od njih morao brinuti oko vodjenja takvog sustava i slicno.
A za automatizaciju u RC-u - mozda bi se moglo tu nesto iskopati. Mislim, zasto da ne? Nije nikome PROBLEM ici do RC-a jednom godisnje, ali i oni sebi tamo stvaraju guzvu i imaju dodatnog posla oko toga. Ovako, po automatizmu bi se mogli produziti racuni svima koji su upisani te godine. Jedino sto bi se moralo i dalje raditi "rucno" je npr. studentima s drugih odsjeka koji slusaju nesto kod nas pa im treba racun za to. Ali to je samo mali postotak studenata.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:39 pet, 28. 1. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Crazylamb1"]A za automatizaciju u RC-u - mozda bi se moglo tu nesto iskopati.[/quote]
Pa, RC je prilično automatiziran. Npr. meni je automatski izbrisao account bez ikakvog upozorenja.
Da, nisam išao obnoviti account jer naivno sam mislio da zato što sam apsolvent da to više ne trebam raditi budući da nikakva upozorenja nisam dobivao, niti mi je account bio zaključan, kao što to obično biva, nakon što se ne obnovi do cca. 12. mj. ili tako nešta.
Crazylamb1 (napisa): | A za automatizaciju u RC-u - mozda bi se moglo tu nesto iskopati. |
Pa, RC je prilično automatiziran. Npr. meni je automatski izbrisao account bez ikakvog upozorenja.
Da, nisam išao obnoviti account jer naivno sam mislio da zato što sam apsolvent da to više ne trebam raditi budući da nikakva upozorenja nisam dobivao, niti mi je account bio zaključan, kao što to obično biva, nakon što se ne obnovi do cca. 12. mj. ili tako nešta.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
jirrxj Forumaš(ica)

|
Postano: 3:48 sub, 29. 1. 2011 Naslov: |
|
|
Osim ISVU-a nešto takvog tipa ima FER (samo kaj funkcionira :) ). Možda je kolega koji je otvorio temu čak time bio inspiriran kad je to predložio??
U svakom slučaju, ne podržavam način iznošenja tog zahtijeva, a i mislim da je naš faks u pravilu super što se tiče obavještavanja studenata (najčešće o rezultatima i raznim terminima). Da bi bilo pregledno kad bi imali traženi sustav – bi. Ipak, to nije ničija obaveza, nego se samo na dobrovoljnoj bazi može nešto učiniti po tom pitanju – nema potrebe prozivati asistente. To bi mogli i studenti osmisliti, možda čak i kolega kojem je palo napamet.
Osim ISVU-a nešto takvog tipa ima FER (samo kaj funkcionira ). Možda je kolega koji je otvorio temu čak time bio inspiriran kad je to predložio??
U svakom slučaju, ne podržavam način iznošenja tog zahtijeva, a i mislim da je naš faks u pravilu super što se tiče obavještavanja studenata (najčešće o rezultatima i raznim terminima). Da bi bilo pregledno kad bi imali traženi sustav – bi. Ipak, to nije ničija obaveza, nego se samo na dobrovoljnoj bazi može nešto učiniti po tom pitanju – nema potrebe prozivati asistente. To bi mogli i studenti osmisliti, možda čak i kolega kojem je palo napamet.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:05 sub, 29. 1. 2011 Naslov: |
|
|
@goranm: ISVU je trebao biti takav projekt, samo ga je ekipa s FERa razvijala FERocentrično i nisu prihvacali nikakve primjedbe, pa cak niti banalne tipa "mi zelimo studentima unijeti (i) broj bodova, a ne (samo) ocjenu". Zasto su developeri mogli zanemariti potrebe cijelog Sveucilista i sve raditi kao da se ISVU koristi samo na FERu, nije mi jasno, ali narucilac (Ministarstvo i/ili Sveuciliste, ne znam) je tu bio izrazito nezainteresiran.
Sjecam se kako smo nasim apsolventima morali pisati da su pali cetvrtu godinu (a ne da su apsolventi) jer FER tada nije imao status apsolventa, pa tim koji je razvijao ISVU nije zelio dodati taj status u popis mogucih.
Kod nas (na MO) je nezadovoljstvo ISVUom bilo poprilicno veliko, tako da imamo internu odluku da se s tim sustavom ne mora patiti tko ne zeli. Ja sam jedan od tih koji koriste tu mogucnost, jer zelim obaviti posao, a ne se natezati s losim softwareom koji je, n.b., pisan u (portabilnoj) Javi, ali radi samo na "serverskim" Win (tj. nikad nije radio niti na Win95/98/Me, a kamoli Linux, Mac i sl), koji skoro svaki click sece po mrezi,...
A meni je nekako draze objaviti vam rezultate cim mogu, a ne kad su gotovi da idem na fax, pa se borim s ISVUom i sl. Ipak je brze da kliknete na stranice kolegija...
@goranm: ISVU je trebao biti takav projekt, samo ga je ekipa s FERa razvijala FERocentrično i nisu prihvacali nikakve primjedbe, pa cak niti banalne tipa "mi zelimo studentima unijeti (i) broj bodova, a ne (samo) ocjenu". Zasto su developeri mogli zanemariti potrebe cijelog Sveucilista i sve raditi kao da se ISVU koristi samo na FERu, nije mi jasno, ali narucilac (Ministarstvo i/ili Sveuciliste, ne znam) je tu bio izrazito nezainteresiran.
Sjecam se kako smo nasim apsolventima morali pisati da su pali cetvrtu godinu (a ne da su apsolventi) jer FER tada nije imao status apsolventa, pa tim koji je razvijao ISVU nije zelio dodati taj status u popis mogucih.
Kod nas (na MO) je nezadovoljstvo ISVUom bilo poprilicno veliko, tako da imamo internu odluku da se s tim sustavom ne mora patiti tko ne zeli. Ja sam jedan od tih koji koriste tu mogucnost, jer zelim obaviti posao, a ne se natezati s losim softwareom koji je, n.b., pisan u (portabilnoj) Javi, ali radi samo na "serverskim" Win (tj. nikad nije radio niti na Win95/98/Me, a kamoli Linux, Mac i sl), koji skoro svaki click sece po mrezi,...
A meni je nekako draze objaviti vam rezultate cim mogu, a ne kad su gotovi da idem na fax, pa se borim s ISVUom i sl. Ipak je brze da kliknete na stranice kolegija...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
greeneyes Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:34 sub, 29. 1. 2011 Naslov: |
|
|
Dok je studirao moj otac (diplomirao je '85 na fakultetu Politickih znanosti, vremenske orijentacije radi) rezultati su se iskljucivo mogli vidjeti na oglasnoj ploci. Sto je njemu konkretno koji put znacilo na dan objave rezultata doci vlakom (ili autostopom) u Zagreb iz Krapine. Ne jednom se dogodilo da rezultata bez ikakvog objasnjenja nije bilo taj dan pa je iduci trebalo ponoviti pricu - opet, bez ikakve garancije da rezultata actually i bude. :psychic:
Dok sam ja studirala (2004-2009), na prvog godini je malo toga bilo objavljivano na webu - sjecam se guzvi pred oglasnom plocom (nama coravcima je to bilo posebno zanimljivo iskustvo) i revolucije na MA2 kad su bili objavljeni ne samo rezultati i ocjene nego i vremena usmenih ispita za nas koji smo kolokvirali i prijavili prvi rok - sretnu vijest da mi je usmeni u iduci ponedjeljak, a ne taj petak mi je majka procitala telefonom jer ja u stanu nisam imala internet, a da ne moram do faxa.
Sto se vecine informacija tice, na srecu, jedna kolegica je voljela uciti na faxu u citaonici pa bi ona bila "zaduzena" da nam javi rezultate s oglasne.
Malo po malo, krenula je objava rezultata na sluzbenim stranicama kolegija ili na webu - ja sam recimo zamolila da se rezultati pismenog iz Vektorskih objave na forumu i bili su objavljeni. Na pismenom iz Statistike mogli smo napisati svoj mail pa bi nam tako stigli rezultati (mind you, bilo nas je 5, 6 na ispitu, ne 200, 300). U bar dva navrata sam slala mail profesorima da mi kazu termin usmenog ispita uz objasnjenje da nisam bila na faxu pa nisam vidjela kad mi je ispit. Uvijek bih dobila _brz_ odgovor. :bow:
Poanta svega - asistenti i profesori su uvijek napravili koliko god su mogli da nama studentima izadju u susret sto se rezultata tice i na tome sam im iznimno zahvalna. Ono cega sam ja svjesna, a mislim da kolega zanovijetalo nije - nista od toga oni nisu bili duzni napraviti niti se ista od toga igdje vidi u smislu place. I dok je na primjer moj otac izgubio dan vremena da vidi rezultate ispita, sad je odjednom problem otvoriti dvije web stranice?! :brick:
Uzimati zdravo za gotovo to da su informacije dostupne (u, zamisli problema, nisu na jednom mjestu) i da profesori i asistenti zive samo za to da sluze studentskim prohtjevima smatram iznimno bahatim, nepromisljenim i iritantnim ponasanjem - ovaj topic krenuo je s 'pa valjda vam placaju da stavljate informacije na web, updateate stranice kolegija i odgovarate na forumu', da bi ispalo 'a, nije tako? ups, my bad, ali nikom nista, i dalje to trebate raditi, ali bolje". :faint:
Plus, ono sto se ne uzima u obzir, a trebalo bi - vecina profesora nije generacija koja se radjala s tastaturom, misem i mailom. No, vecina ih te alate itekako uspjesno koristi - ulozili su trud da to nauce. Da li vecina teta u vrticu koje su ta ista generacija znaju poslati mail? Ni jednima ni drugima to nije u opisu posla pa zasto bi se za jedne podrazumijevalo da to znaju i rade, a za druge ne?
S obzirom da i sama radim sa studentima znam koliko vremena ode na pripremu i odgovaranje na pitanja koja stizu i nocu i vikendom - nije mi problem time se baviti, dapace, niti smatram da mi se zbog toga treba dici spomenik. Ali mi stravicno ide na zivce stav da netko - redovito, ne osoba koja se zali - treba nesto napraviti jer ovo sada ne valja, umjesto da je ta osoba dovoljno razumna (zaboga, zeli biti matematicar) da razmisli kako bi bilo da je drugacije - tj, da svi rade samo ono sto zakonski trebaju. A, da, za to bi trebalo prouciti sto je predavacima u opisu posla, silly me, a ne zakljucivati a priori da su oni tu 24/7 da studentima budu na usluzi.
:rules:
Iskreno, mislim da nas fax razmazi studente - ekipa je predobra (ukljucivo recimo i ljubazne tete u referadi). One koji toga nisu svjesni trebalo bi poslati na bar mjesec dana recimo na Filozofski ili Stomatologiju - nek se bakcu s njihovom birokracijom, nacinima upisa kolegija, odnosom prema studentima i informacijama o ispitima. Iz svega sto mi frendice od tamo pricaju, mozda bi tad postali svjesni toga sto im je kod nas omoguceno. :gv:
Dok je studirao moj otac (diplomirao je '85 na fakultetu Politickih znanosti, vremenske orijentacije radi) rezultati su se iskljucivo mogli vidjeti na oglasnoj ploci. Sto je njemu konkretno koji put znacilo na dan objave rezultata doci vlakom (ili autostopom) u Zagreb iz Krapine. Ne jednom se dogodilo da rezultata bez ikakvog objasnjenja nije bilo taj dan pa je iduci trebalo ponoviti pricu - opet, bez ikakve garancije da rezultata actually i bude.
Dok sam ja studirala (2004-2009), na prvog godini je malo toga bilo objavljivano na webu - sjecam se guzvi pred oglasnom plocom (nama coravcima je to bilo posebno zanimljivo iskustvo) i revolucije na MA2 kad su bili objavljeni ne samo rezultati i ocjene nego i vremena usmenih ispita za nas koji smo kolokvirali i prijavili prvi rok - sretnu vijest da mi je usmeni u iduci ponedjeljak, a ne taj petak mi je majka procitala telefonom jer ja u stanu nisam imala internet, a da ne moram do faxa.
Sto se vecine informacija tice, na srecu, jedna kolegica je voljela uciti na faxu u citaonici pa bi ona bila "zaduzena" da nam javi rezultate s oglasne.
Malo po malo, krenula je objava rezultata na sluzbenim stranicama kolegija ili na webu - ja sam recimo zamolila da se rezultati pismenog iz Vektorskih objave na forumu i bili su objavljeni. Na pismenom iz Statistike mogli smo napisati svoj mail pa bi nam tako stigli rezultati (mind you, bilo nas je 5, 6 na ispitu, ne 200, 300). U bar dva navrata sam slala mail profesorima da mi kazu termin usmenog ispita uz objasnjenje da nisam bila na faxu pa nisam vidjela kad mi je ispit. Uvijek bih dobila _brz_ odgovor.
Poanta svega - asistenti i profesori su uvijek napravili koliko god su mogli da nama studentima izadju u susret sto se rezultata tice i na tome sam im iznimno zahvalna. Ono cega sam ja svjesna, a mislim da kolega zanovijetalo nije - nista od toga oni nisu bili duzni napraviti niti se ista od toga igdje vidi u smislu place. I dok je na primjer moj otac izgubio dan vremena da vidi rezultate ispita, sad je odjednom problem otvoriti dvije web stranice?!
Uzimati zdravo za gotovo to da su informacije dostupne (u, zamisli problema, nisu na jednom mjestu) i da profesori i asistenti zive samo za to da sluze studentskim prohtjevima smatram iznimno bahatim, nepromisljenim i iritantnim ponasanjem - ovaj topic krenuo je s 'pa valjda vam placaju da stavljate informacije na web, updateate stranice kolegija i odgovarate na forumu', da bi ispalo 'a, nije tako? ups, my bad, ali nikom nista, i dalje to trebate raditi, ali bolje".
Plus, ono sto se ne uzima u obzir, a trebalo bi - vecina profesora nije generacija koja se radjala s tastaturom, misem i mailom. No, vecina ih te alate itekako uspjesno koristi - ulozili su trud da to nauce. Da li vecina teta u vrticu koje su ta ista generacija znaju poslati mail? Ni jednima ni drugima to nije u opisu posla pa zasto bi se za jedne podrazumijevalo da to znaju i rade, a za druge ne?
S obzirom da i sama radim sa studentima znam koliko vremena ode na pripremu i odgovaranje na pitanja koja stizu i nocu i vikendom - nije mi problem time se baviti, dapace, niti smatram da mi se zbog toga treba dici spomenik. Ali mi stravicno ide na zivce stav da netko - redovito, ne osoba koja se zali - treba nesto napraviti jer ovo sada ne valja, umjesto da je ta osoba dovoljno razumna (zaboga, zeli biti matematicar) da razmisli kako bi bilo da je drugacije - tj, da svi rade samo ono sto zakonski trebaju. A, da, za to bi trebalo prouciti sto je predavacima u opisu posla, silly me, a ne zakljucivati a priori da su oni tu 24/7 da studentima budu na usluzi.
Iskreno, mislim da nas fax razmazi studente - ekipa je predobra (ukljucivo recimo i ljubazne tete u referadi). One koji toga nisu svjesni trebalo bi poslati na bar mjesec dana recimo na Filozofski ili Stomatologiju - nek se bakcu s njihovom birokracijom, nacinima upisa kolegija, odnosom prema studentima i informacijama o ispitima. Iz svega sto mi frendice od tamo pricaju, mozda bi tad postali svjesni toga sto im je kod nas omoguceno.
_________________ Am I so different from you
Now does it scare you that I'm able to discern
What to love and what to burn..
Don't judge what you don't understand..
// Disturbed: Fear
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:03 sub, 29. 1. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]@goranm: ISVU je trebao biti takav projekt(...)[/quote]
Da, upoznat sam sa načinom na koji je ISVU rađen i koliko propusta ima - kada sam napisao "onako kako je studomat bio" nisam mislio na to da se razvije sustav koji je "kvalitetan" kao ISVU/studomat, nego da se na sličan način financira uvođenje/održavanje/ažuriranje tog sistema obavijesti na sveučilišnoj razini.
[quote="finalni"]pa postoji već moodle koji koriste neki faksevi (FF, FSB), služi svem i svačem a između ostalog i obavještavanju.. super je kad ti dođe mail koji te podsjeća da moraš doć na faks sutra :D[/quote]
Ne sumnjam u to da već postoji sustav koji obavlja tražene funkcije - ono na što sam ciljao je da se putem projekta obveže nastavnike/asistente/administratore/kogaveć da implementiraju neki ili već postojeći sustav ili potpuno novi na
razini cijelog sveučilišta.
Tada bi se izrada/implementacjia tog sustava tretirala kao rad na projektu (nasuprot rada u slobodno vrijeme) koji bi bio adekvatno plaćen (nasuprot nikakvoj kompenzaciji koju asistenti dobivaju što održavaju web sajtove, forum, itd.).
@vsego: pretpostavljam da bi u takvom sustavu, koji je čisto informativne svrhe, imao dopuštenje od doma uploadati (neslužbene) rezultate uz naglasak da su službeni rezultati na oglasnoj ploči fakulteta ili već mjestu predviđenom za njih.
vsego (napisa): | @goranm: ISVU je trebao biti takav projekt(...) |
Da, upoznat sam sa načinom na koji je ISVU rađen i koliko propusta ima - kada sam napisao "onako kako je studomat bio" nisam mislio na to da se razvije sustav koji je "kvalitetan" kao ISVU/studomat, nego da se na sličan način financira uvođenje/održavanje/ažuriranje tog sistema obavijesti na sveučilišnoj razini.
finalni (napisa): | pa postoji već moodle koji koriste neki faksevi (FF, FSB), služi svem i svačem a između ostalog i obavještavanju.. super je kad ti dođe mail koji te podsjeća da moraš doć na faks sutra  |
Ne sumnjam u to da već postoji sustav koji obavlja tražene funkcije - ono na što sam ciljao je da se putem projekta obveže nastavnike/asistente/administratore/kogaveć da implementiraju neki ili već postojeći sustav ili potpuno novi na
razini cijelog sveučilišta.
Tada bi se izrada/implementacjia tog sustava tretirala kao rad na projektu (nasuprot rada u slobodno vrijeme) koji bi bio adekvatno plaćen (nasuprot nikakvoj kompenzaciji koju asistenti dobivaju što održavaju web sajtove, forum, itd.).
@vsego: pretpostavljam da bi u takvom sustavu, koji je čisto informativne svrhe, imao dopuštenje od doma uploadati (neslužbene) rezultate uz naglasak da su službeni rezultati na oglasnoj ploči fakulteta ili već mjestu predviđenom za njih.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 16:44 sub, 29. 1. 2011 Naslov: |
|
|
Jedan od problema ISVU-a je da je radjen za pismene ispite, a ne za kolokvije. S njim se pokusalo rijesiti problem prijavljivanja ispita (ne bas uspjesno), a taj problem je s prijelazom na kolokvije nestao. U principu je moguce objavljivati rezultate putem ISVU-a, ali je neusporedivo kompliciranije nego npr. na forumu. Ocjene koje imamo u spreadsheetu nerijetko se moraju rucno prepisivati u ISVU. Bodove uopce nije moguce objaviti. Apeli da se ISVU popravi redovito su zavrsavali neuspjesno. Projekt je financiralo Ministarstvo, a razvojni tim uopce nije slusao korisnike (fakultete i sveucilista).
Inace, razvoj kvalitetnog softvera nije trivijalna stvar koju moze rijesiti neki student za diplomski. Lako za programiranje - treba osmisliti sistem koji ce rijesiti vise problema nego sto ih stvori. Treba uvjeriti korisnike da im ga se isplati koristiti.
Jedan od problema ISVU-a je da je radjen za pismene ispite, a ne za kolokvije. S njim se pokusalo rijesiti problem prijavljivanja ispita (ne bas uspjesno), a taj problem je s prijelazom na kolokvije nestao. U principu je moguce objavljivati rezultate putem ISVU-a, ali je neusporedivo kompliciranije nego npr. na forumu. Ocjene koje imamo u spreadsheetu nerijetko se moraju rucno prepisivati u ISVU. Bodove uopce nije moguce objaviti. Apeli da se ISVU popravi redovito su zavrsavali neuspjesno. Projekt je financiralo Ministarstvo, a razvojni tim uopce nije slusao korisnike (fakultete i sveucilista).
Inace, razvoj kvalitetnog softvera nije trivijalna stvar koju moze rijesiti neki student za diplomski. Lako za programiranje - treba osmisliti sistem koji ce rijesiti vise problema nego sto ih stvori. Treba uvjeriti korisnike da im ga se isplati koristiti.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:43 sub, 29. 1. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="bozidarsevo"]mislim da ćete se svi složit da se nije baš dobro pouzdat u ministarstvo i njihova rješenja..to vrijedi za mnoge sustave(obrazovni,zdravstveni i slično)...[/quote]
Hm, pa za obrazovanje su odgovorni jedni ljudi, za zdravstvo drugi, tj. različita ministarstva su odgovorna za te dvije stvari. Ne možeš to tek tako nagurati u isti kalup.
No, ne bi ovdje ministarstvo išta rješavalo - njima bi se predložio projekt koji bi oni financirali (isto kao što se financiraju razni drugi projekti na sveučilištu), a izvodili bi ga oni koji bi ga i predložili.
Možda je moguće predložiti i kao studentski projekt (no tada vjerojatno ne bi bila moguća implementacija na razini sveučilišta), a i ne znam više da li studentski projekti uopće postoje. Kroz svoje studiranje sam jednom vidio natječaj za takvo nešta, a puno više slušao o malverzacijama pomoću studentskih projekata.
bozidarsevo (napisa): | mislim da ćete se svi složit da se nije baš dobro pouzdat u ministarstvo i njihova rješenja..to vrijedi za mnoge sustave(obrazovni,zdravstveni i slično)... |
Hm, pa za obrazovanje su odgovorni jedni ljudi, za zdravstvo drugi, tj. različita ministarstva su odgovorna za te dvije stvari. Ne možeš to tek tako nagurati u isti kalup.
No, ne bi ovdje ministarstvo išta rješavalo - njima bi se predložio projekt koji bi oni financirali (isto kao što se financiraju razni drugi projekti na sveučilištu), a izvodili bi ga oni koji bi ga i predložili.
Možda je moguće predložiti i kao studentski projekt (no tada vjerojatno ne bi bila moguća implementacija na razini sveučilišta), a i ne znam više da li studentski projekti uopće postoje. Kroz svoje studiranje sam jednom vidio natječaj za takvo nešta, a puno više slušao o malverzacijama pomoću studentskih projekata.
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|