Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Lafiel Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:15 pon, 21. 1. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="Shirohige"]Ako recimo padnem MA1, a položim LA1, EM1, PRog1, znaći da u ljetnom semestru upisujem samo LA2, EM2 i PRog2 i moram čekati sljedeći zimski za upisivanje MA1 pa me zanima postupak i cijena, tj. recimo da položim ljetni semestar ova 3 predmeta, u zimskom upišem MA1, moram li ja platiti samo tih 8 ECTS-a ili još i za MA2 ako položim MA1? A u sljedećem zimskom semestru mogu upisati predmete koji ne zahtijevaju MA1 i MA2 tj. Engleski, TZK i Strukture podataka i algoritmi?[/quote]
Ne plaćaš MA2. Plaćaš samo kolegije koje upisuješ ponovno, a MA2 nećeš moći upisati u ljetnom semestru ako MA1 nisi dao u zimskom. U sljedećem zimskom možeš upisati bilo što s više godine preddiplomskog (dakle i s treće godine, ne samo s druge) za što imaš položene [url=http://www.math.pmf.unizg.hr:8080/Default.aspx?art=2671]predmete prethodnike[/url].
Shirohige (napisa): | Ako recimo padnem MA1, a položim LA1, EM1, PRog1, znaći da u ljetnom semestru upisujem samo LA2, EM2 i PRog2 i moram čekati sljedeći zimski za upisivanje MA1 pa me zanima postupak i cijena, tj. recimo da položim ljetni semestar ova 3 predmeta, u zimskom upišem MA1, moram li ja platiti samo tih 8 ECTS-a ili još i za MA2 ako položim MA1? A u sljedećem zimskom semestru mogu upisati predmete koji ne zahtijevaju MA1 i MA2 tj. Engleski, TZK i Strukture podataka i algoritmi? |
Ne plaćaš MA2. Plaćaš samo kolegije koje upisuješ ponovno, a MA2 nećeš moći upisati u ljetnom semestru ako MA1 nisi dao u zimskom. U sljedećem zimskom možeš upisati bilo što s više godine preddiplomskog (dakle i s treće godine, ne samo s druge) za što imaš položene predmete prethodnike.
_________________ Weit von hier fällt Gold von den Sternen
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:26 pon, 21. 1. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="Lafiel"][quote="Shirohige"]Ako recimo padnem MA1, a položim LA1, EM1, PRog1, znaći da u ljetnom semestru upisujem samo LA2, EM2 i PRog2 i moram čekati sljedeći zimski za upisivanje MA1 pa me zanima postupak i cijena, tj. recimo da položim ljetni semestar ova 3 predmeta, u zimskom upišem MA1, moram li ja platiti samo tih 8 ECTS-a ili još i za MA2 ako položim MA1? A u sljedećem zimskom semestru mogu upisati predmete koji ne zahtijevaju MA1 i MA2 tj. Engleski, TZK i Strukture podataka i algoritmi?[/quote]
[b]Ne plaćaš MA2. Plaćaš samo kolegije koje upisuješ ponovno[/b], a MA2 nećeš moći upisati u ljetnom semestru ako MA1 nisi dao u zimskom. U sljedećem zimskom možeš upisati bilo što s više godine preddiplomskog (dakle i s treće godine, ne samo s druge) za što imaš položene [url=http://www.math.pmf.unizg.hr:8080/Default.aspx?art=2671]predmete prethodnike[/url].[/quote]
U slučaju da nisi sakupi-o/la 55 ECTS-a a imaš više od 30ECTS-a u protekloj godini onda plaćaš to što si pao. Ali ako imaš 55 ECTS-a (ili više) u prošloj godini studiranja, onda ne plaćaš pa čak ni to što si pao. A ako imaš manje od 30ECTS-a u prošloj godini onda plaćaš punu školarinu. Tako da se treba boriti da položiš čim više ECTS-a da plačaš čim manje.
:D
Lafiel (napisa): | Shirohige (napisa): | Ako recimo padnem MA1, a položim LA1, EM1, PRog1, znaći da u ljetnom semestru upisujem samo LA2, EM2 i PRog2 i moram čekati sljedeći zimski za upisivanje MA1 pa me zanima postupak i cijena, tj. recimo da položim ljetni semestar ova 3 predmeta, u zimskom upišem MA1, moram li ja platiti samo tih 8 ECTS-a ili još i za MA2 ako položim MA1? A u sljedećem zimskom semestru mogu upisati predmete koji ne zahtijevaju MA1 i MA2 tj. Engleski, TZK i Strukture podataka i algoritmi? |
Ne plaćaš MA2. Plaćaš samo kolegije koje upisuješ ponovno, a MA2 nećeš moći upisati u ljetnom semestru ako MA1 nisi dao u zimskom. U sljedećem zimskom možeš upisati bilo što s više godine preddiplomskog (dakle i s treće godine, ne samo s druge) za što imaš položene predmete prethodnike. |
U slučaju da nisi sakupi-o/la 55 ECTS-a a imaš više od 30ECTS-a u protekloj godini onda plaćaš to što si pao. Ali ako imaš 55 ECTS-a (ili više) u prošloj godini studiranja, onda ne plaćaš pa čak ni to što si pao. A ako imaš manje od 30ECTS-a u prošloj godini onda plaćaš punu školarinu. Tako da se treba boriti da položiš čim više ECTS-a da plačaš čim manje.
|
|
[Vrh] |
|
Lafiel Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:43 pon, 21. 1. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="Shirohige"][quote="Lafiel"]Eee da, točno. Hvala! Treba pripaziti sad i na onu novu [url=http://www.math.pmf.unizg.hr/Default.aspx?art=4169&sec=279]Odluku o ujednačavanju sustava participacija u troškovima studija[/url] koja će ići od ak.god. 2013./2014.[/quote]
Pa prema ovome ako sam dobro shvatio od zimskog semestra ove godine će se sve naplaćivati tj. ako skupim manje od 55 ECTS-a, ali ja mogu ove ak.god. skupiti maksimalno 43 ECTS-a pošto nemam pravo na MA2, a druge predmete iz viših godina još ni ne mogu upisati. To nije baš pošteno. :?[/quote]
Krivo.
Pročitaj još jednom. Studenti koji polože X ECTS-a gdje je X iz [30,54] plaćaju samo kolegije koje su pali. Dakle, ako ti nešto nisi upisa-o/la, nećeš to plaćati, nego samo ono što si pa-o/la.
Znači ako osvojiš svojih 43, pa čak i manje ECTS-a plaćaš samo ono što si pa-o/la. Jedino što se sada računa 140kn po ECTS-u... Što je puno... Dosad je bilo 93kn.
Shirohige (napisa): |
Pa prema ovome ako sam dobro shvatio od zimskog semestra ove godine će se sve naplaćivati tj. ako skupim manje od 55 ECTS-a, ali ja mogu ove ak.god. skupiti maksimalno 43 ECTS-a pošto nemam pravo na MA2, a druge predmete iz viših godina još ni ne mogu upisati. To nije baš pošteno. |
Krivo.
Pročitaj još jednom. Studenti koji polože X ECTS-a gdje je X iz [30,54] plaćaju samo kolegije koje su pali. Dakle, ako ti nešto nisi upisa-o/la, nećeš to plaćati, nego samo ono što si pa-o/la.
Znači ako osvojiš svojih 43, pa čak i manje ECTS-a plaćaš samo ono što si pa-o/la. Jedino što se sada računa 140kn po ECTS-u... Što je puno... Dosad je bilo 93kn.
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:46 pon, 21. 1. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="kkarlo"]
Krivo.
Znači ako osvojiš svojih 43, pa čak i manje ECTS-a plaćaš samo ono što si pa-o/la. Jedino što se sada računa 140kn po ECTS-u... Što je puno... Dosad je bilo 93kn.[/quote]
Ok, hvala na odgovoru! (mada cijena nije baš ok :( )
kkarlo (napisa): |
Krivo.
Znači ako osvojiš svojih 43, pa čak i manje ECTS-a plaćaš samo ono što si pa-o/la. Jedino što se sada računa 140kn po ECTS-u... Što je puno... Dosad je bilo 93kn. |
Ok, hvala na odgovoru! (mada cijena nije baš ok )
|
|
[Vrh] |
|
frutabella Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nicki minaj Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
zvons Forumaš(ica)
|
Postano: 1:31 uto, 12. 2. 2013 Naslov: |
|
|
Ovako, mene zanima par stvari.
Prvo ću reć svoju situaciju:
student sam prve godine inžinjerskog studija i položio sam sve osim MA1.
I sada me zanima
1. vidio sam da neki ljudi upisuju bioinformatiku i sada me zanima šta ja dobivam iz toga ako upišem? Ona nosi 5 ECTS bodova tako da ne mogu skupit 55, a dogodine ne planiram upisivat Biologiju za izborni modul tako da mi ne pomaže polaganje tog predmeta nimalo.
Neki su govorili da se manje plaća, a dok su drugi govorili da ne mogu upisat drugi semestar ako nemam bar 25 ECTS-a upisanih, pa me zanima je li ovo dvoje istina? (Premda ovo za manje plaćanja mi nema smisla jer kako sam shvatio ja ću dogodine plaćat samo MA1 tako da mi upisivanje Bioinf ništa ne mjenja)
2. koji je meni uvjet za upisat drugu godinu?
Mislim u smislu koliko trebam imat upisanih ECTS-a i jel mogu upisat bez svih predmeta prethodnika (npr. ako padnem neki predmet na prvoj godini a dogodine upišem 25 ECTS-a sa tim predmetom ponovo da li mi se piše 2. godina?)
3. ovo me zanima za moga prijatelja koji je pao LA1 i MA1.
Na math piše da je predmet prethodnik za Bioinformatiku EM1 a kada smo ga pokušali upisati na studomatu pisalo je da nema sve uvjete za upis tog kolegija. Pa me zanima jel treba on nešto dodatno napravit ili je još nešto uvjet a ne piše na stranicama matha?
Oprostite ako pitam nešto glupo ali eto puno ljudi priča svašta, svako svoje priče pa su me skroz zbunili. :roll:
Ovako, mene zanima par stvari.
Prvo ću reć svoju situaciju:
student sam prve godine inžinjerskog studija i položio sam sve osim MA1.
I sada me zanima
1. vidio sam da neki ljudi upisuju bioinformatiku i sada me zanima šta ja dobivam iz toga ako upišem? Ona nosi 5 ECTS bodova tako da ne mogu skupit 55, a dogodine ne planiram upisivat Biologiju za izborni modul tako da mi ne pomaže polaganje tog predmeta nimalo.
Neki su govorili da se manje plaća, a dok su drugi govorili da ne mogu upisat drugi semestar ako nemam bar 25 ECTS-a upisanih, pa me zanima je li ovo dvoje istina? (Premda ovo za manje plaćanja mi nema smisla jer kako sam shvatio ja ću dogodine plaćat samo MA1 tako da mi upisivanje Bioinf ništa ne mjenja)
2. koji je meni uvjet za upisat drugu godinu?
Mislim u smislu koliko trebam imat upisanih ECTS-a i jel mogu upisat bez svih predmeta prethodnika (npr. ako padnem neki predmet na prvoj godini a dogodine upišem 25 ECTS-a sa tim predmetom ponovo da li mi se piše 2. godina?)
3. ovo me zanima za moga prijatelja koji je pao LA1 i MA1.
Na math piše da je predmet prethodnik za Bioinformatiku EM1 a kada smo ga pokušali upisati na studomatu pisalo je da nema sve uvjete za upis tog kolegija. Pa me zanima jel treba on nešto dodatno napravit ili je još nešto uvjet a ne piše na stranicama matha?
Oprostite ako pitam nešto glupo ali eto puno ljudi priča svašta, svako svoje priče pa su me skroz zbunili.
_________________ "Hard work never killed anybody, but why take a chance?"
|
|
[Vrh] |
|
Popara Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Optimum Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 23:14 uto, 12. 2. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Web nam je malo cudan, stvari ostanu i nakon sto se "pobrisu". Kako dodjete do dijelova koji nisu nigdje polinkani?[/quote]
Tamo dodjes sa stranice [url=http://www.math.pmf.unizg.hr/Default.aspx?sec=407]Kolegiji prethodnici[/url] na koju te hiti trazilica kad napises "kolegiji prethodnici". Ne znam ima li (in)direktni link s naslovnice, no vrlo vjerojatno ima negdje na Forumu (npr. [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=179126#179126]ovdje[/url], a [url=https://www.google.com/search?q=http%3A%2F%2Fwww.math.pmf.unizg.hr%2FDefault.aspx%3Fart%3D2671+site%3Adegiorgi.math.hr]ima na jos mjesta[/url]). Takodjer, trazilica sluzbenog sitea nikako nije za zanemariti, pogotovo kad te tamo odvede s onime sto je najlogicnije da se upise.
krcko (napisa): | Web nam je malo cudan, stvari ostanu i nakon sto se "pobrisu". Kako dodjete do dijelova koji nisu nigdje polinkani? |
Tamo dodjes sa stranice Kolegiji prethodnici na koju te hiti trazilica kad napises "kolegiji prethodnici". Ne znam ima li (in)direktni link s naslovnice, no vrlo vjerojatno ima negdje na Forumu (npr. ovdje, a ima na jos mjesta). Takodjer, trazilica sluzbenog sitea nikako nije za zanemariti, pogotovo kad te tamo odvede s onime sto je najlogicnije da se upise.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|