Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 22:32 pon, 13. 9. 2004 Naslov: Re: NE KUZIM |
|
|
[quote="Anonymous"]Vjerovatno je to vecini kristalno jasno,zato molim da me prosvijetlite.Ne razumijem bas razliku izmedju funkcija pr. :
char *sredi(char *s)
i
char sredi(char *s)
[/quote]
Prvi primjer char *sredi (char *s) kao argument prihvaća pokazivaš tipa char, a funkcija kao povratnu vrijednost vraća pokazivač tipa char. U drugom slučaju argument je isti, no vrijednost koju funkcija vraća je obična varijabla tipa char.
[quote="Anonymous"]I jos jedno pitanje.Kad se koristi onaj ispitivac jel nesto istina ili nije pr.
status=0?Nisam bas strogo definirala primjere,pa ako bude potrebno,budem i to poslala.
Hvala :oops: :oops: :oops:[/quote]
Za početak sigurno nije jedan = (operator pridruživanja), nego == (logički operator jednako). Ustvari ih možeš koristit bilo gdje, ali van konteksta nemaju primjenu. Najčešće se koristi za ispitivanje uvijeta kod naredbi za grananje (if ... else) i petlji (do-while, while i for). Mislim da je ipak najbolje da daš primjer. Nadam se da ti je ovo bilo od pomoći.
Anonymous (napisa): | Vjerovatno je to vecini kristalno jasno,zato molim da me prosvijetlite.Ne razumijem bas razliku izmedju funkcija pr. :
char *sredi(char *s)
i
char sredi(char *s)
|
Prvi primjer char *sredi (char *s) kao argument prihvaća pokazivaš tipa char, a funkcija kao povratnu vrijednost vraća pokazivač tipa char. U drugom slučaju argument je isti, no vrijednost koju funkcija vraća je obična varijabla tipa char.
Anonymous (napisa): | I jos jedno pitanje.Kad se koristi onaj ispitivac jel nesto istina ili nije pr.
status=0?Nisam bas strogo definirala primjere,pa ako bude potrebno,budem i to poslala.
Hvala  |
Za početak sigurno nije jedan = (operator pridruživanja), nego == (logički operator jednako). Ustvari ih možeš koristit bilo gdje, ali van konteksta nemaju primjenu. Najčešće se koristi za ispitivanje uvijeta kod naredbi za grananje (if ... else) i petlji (do-while, while i for). Mislim da je ipak najbolje da daš primjer. Nadam se da ti je ovo bilo od pomoći.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:16 pon, 13. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[color=darkred]Molim, prije postanja prouciti [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2390]upute za preglednije pisanje poruka[/url]. 8)
Dakle, traze se jasni subjecti koji objasnjavaju sto je u postu, e kako bi se olaksalo [b]citanje[/b] Foruma i [b]odgovaranje na pitanja[/b][/color] :!:
Molim, prije postanja prouciti upute za preglednije pisanje poruka.
Dakle, traze se jasni subjecti koji objasnjavaju sto je u postu, e kako bi se olaksalo citanje Foruma i odgovaranje na pitanja
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|