Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
lucijaa Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
GO!GO! Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Blatko Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
lucijaa Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
keko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
lucijaa Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
El_Loco Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
lucijaa Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
mango Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
keko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 7:41 sub, 27. 9. 2014 Naslov: |
|
|
Kod prioritetnog sistema "pomicanje crte" nije baš tako jednostavno. Prvi ispod crte možda se već upisao na studij nižeg prioriteta, onda bi se trebao ispisati pa bi se tamo oslobodilo mjesto itd. To se sve već odvrtilo unaprijed pod pretpostavkom da će se kandidati upisati na studij za koji su se prijavili.
Kad budu gotovi upisi vidjet će se stanje i odlučiti što sa slobodnim mjestima, ako ih bude. Više je mogućnosti: raspisati drugi upisni rok (ponoviti cijelu priču s prijavama itd.), zvati prvog ispod crte, ostaviti stanje kakvo jest. Osobno mi se čini da je "nema pomicanja crte" jedan od aksioma prioritetnog sistema i nisam za srednju mogućnost. Ali upisi neće biti gotovi u ovoj akademskoj godini i zadnju riječ imat će nova uprava PMF-MO. A možda me neće ni pitati, što meni neće teško pasti :)
Inače, isti problem dešava se pri upisu na preddiplomske studije putem državne mature. Ako se prijavite za upis na studij koji ne želite i ne odustanete [b]prije[/b] objavljivanja rezultata, nekog zeznete. Tamo čak morate potpisati izjavu da to nećete napraviti.
Kod prioritetnog sistema "pomicanje crte" nije baš tako jednostavno. Prvi ispod crte možda se već upisao na studij nižeg prioriteta, onda bi se trebao ispisati pa bi se tamo oslobodilo mjesto itd. To se sve već odvrtilo unaprijed pod pretpostavkom da će se kandidati upisati na studij za koji su se prijavili.
Kad budu gotovi upisi vidjet će se stanje i odlučiti što sa slobodnim mjestima, ako ih bude. Više je mogućnosti: raspisati drugi upisni rok (ponoviti cijelu priču s prijavama itd.), zvati prvog ispod crte, ostaviti stanje kakvo jest. Osobno mi se čini da je "nema pomicanja crte" jedan od aksioma prioritetnog sistema i nisam za srednju mogućnost. Ali upisi neće biti gotovi u ovoj akademskoj godini i zadnju riječ imat će nova uprava PMF-MO. A možda me neće ni pitati, što meni neće teško pasti
Inače, isti problem dešava se pri upisu na preddiplomske studije putem državne mature. Ako se prijavite za upis na studij koji ne želite i ne odustanete prije objavljivanja rezultata, nekog zeznete. Tamo čak morate potpisati izjavu da to nećete napraviti.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
mango Forumaš(ica)
|
Postano: 17:19 sub, 27. 9. 2014 Naslov: |
|
|
"Kad budu gotovi upisi vidjet će se stanje i odlučiti što sa slobodnim mjestima, ako ih bude." vrlo zanimljivo, novi nacin upisa sa nedorecenim pravilima..
netko je upao na smjer nizeg prioriteta, a za prvi izbor (ono za sto ima najvecu zelju) mu fali par mjesta, i onda ce upisati taj sa nizim prioritetom jer eto ne zna kakva su dalje pravila.. :? .zar je bilo tesko traziti od ljudi koji imaju moguc upis na neki smjer, ali ga ipak ne zele upisati da se sto prije jave?
"Kad budu gotovi upisi vidjet će se stanje i odlučiti što sa slobodnim mjestima, ako ih bude." vrlo zanimljivo, novi nacin upisa sa nedorecenim pravilima..
netko je upao na smjer nizeg prioriteta, a za prvi izbor (ono za sto ima najvecu zelju) mu fali par mjesta, i onda ce upisati taj sa nizim prioritetom jer eto ne zna kakva su dalje pravila.. .zar je bilo tesko traziti od ljudi koji imaju moguc upis na neki smjer, ali ga ipak ne zele upisati da se sto prije jave?
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
rani Forumaš(ica)
|
Postano: 23:31 pet, 3. 3. 2017 Naslov: |
|
|
Par pitanja oko promjene smjera...
Prosle godine upisala sam zeljeni smjer, medjutim odlucila sam se za promjenu. Po uputi nadleznih, ispisala sam se sa smjera, prijavila novi smjer na ovogodisnjem razredbenom postupku, prosla i upisala novi smjer.
Nije mi jasno da li se moje vrijeme studiranja na diplomskom studiju racuna od prosle ili ove akademske godine u kojoj sam iznova upisala diplomski studij? Da li se upis kolegija koje ove godine upisujem, a slusala sam ih i prosle godine na ispisanom studiju i nisam ih polozila, tretira kao prvi ili ponovni upis?
Opcenito, kod koga na fakultetu mogu dobiti odgovor na ova i jos neka pitanja vezana za ovu temu?
Par pitanja oko promjene smjera...
Prosle godine upisala sam zeljeni smjer, medjutim odlucila sam se za promjenu. Po uputi nadleznih, ispisala sam se sa smjera, prijavila novi smjer na ovogodisnjem razredbenom postupku, prosla i upisala novi smjer.
Nije mi jasno da li se moje vrijeme studiranja na diplomskom studiju racuna od prosle ili ove akademske godine u kojoj sam iznova upisala diplomski studij? Da li se upis kolegija koje ove godine upisujem, a slusala sam ih i prosle godine na ispisanom studiju i nisam ih polozila, tretira kao prvi ili ponovni upis?
Opcenito, kod koga na fakultetu mogu dobiti odgovor na ova i jos neka pitanja vezana za ovu temu?
|
|
[Vrh] |
|
|