Sorry, bio sam away s Foruma.
Drugo mi je daleko smislenije. U razdoblju 13:00 do 14:00 nisam mogao cekati preko 2h kad samo razdoblje ima 1h.
Cekanje mozes gledati kao skraceni zapis funkcije [tex]f(t) = TF[/tex], pri cemu je [tex]t[/tex] vrijeme, a [tex]TF[/tex] je [tt]True[/tt]/[tt]False[/tt] vrijednost (odgovor na pitanje "cekam li?"). Pri tome "cekam od 13:55 do 16:20" znaci
[dtex]f(t) = \begin{cases}\text{True}, & 13:55 \leq t \leq 16:20, \\ \text{False}, & \text{inace}.\end{cases}[/dtex]
To je identicno definiciji
[dtex]f(t) = \begin{cases}\text{True}, & 13:55 \leq t \lt 14:00, \\ \text{True}, & 14:00 \leq t \lt 15:00, \\ \text{True}, & 15:00 \leq t \leq 16:00, \\ \text{True}, & 16:00 \leq t \leq 16:20, \\ \text{False}, & \text{inace}.\end{cases}[/dtex]
IMO, niti jedna definicija "prosjeka" koja razlikuje ove dvije definicije "cekanja" nije dobra, jer se one razlikuju samo po zapisu, no rijec je o istoj funkciji.
Sorry, bio sam away s Foruma.
Drugo mi je daleko smislenije. U razdoblju 13:00 do 14:00 nisam mogao cekati preko 2h kad samo razdoblje ima 1h.
Cekanje mozes gledati kao skraceni zapis funkcije [tex]f(t) = TF[/tex], pri cemu je [tex]t[/tex] vrijeme, a [tex]TF[/tex] je True/False vrijednost (odgovor na pitanje "cekam li?"). Pri tome "cekam od 13:55 do 16:20" znaci
[dtex]f(t) = \begin{cases}\text{True}, & 13:55 \leq t \leq 16:20, \\ \text{False}, & \text{inace}.\end{cases}[/dtex]
To je identicno definiciji
[dtex]f(t) = \begin{cases}\text{True}, & 13:55 \leq t \lt 14:00, \\ \text{True}, & 14:00 \leq t \lt 15:00, \\ \text{True}, & 15:00 \leq t \leq 16:00, \\ \text{True}, & 16:00 \leq t \leq 16:20, \\ \text{False}, & \text{inace}.\end{cases}[/dtex]
IMO, niti jedna definicija "prosjeka" koja razlikuje ove dvije definicije "cekanja" nije dobra, jer se one razlikuju samo po zapisu, no rijec je o istoj funkciji.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|