Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Tko misli da su pismeni iz c-a teski?
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mladen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 20:08 pet, 10. 6. 2005    Naslov: evo ijedna mala pohvala Citirajte i odgovorite

Da ne bi tu sve izgledalo tako crno, ovim putem zahvaljujem, asistentima sto su se potrudili staviti barem rjesenja starih rokova sto je jako znacajno kod ucenja. Jos kad bi to ucinio asistent puljic bila bi prva liga...
ma sve u svemu nije c tako tezak i prije svega treba jako dobro poznavati sintaksu da bi se moglo uopce dalje razgovarati...nekad se stvarno zna pretjerat sa tezinom zadataka ali ipak realno gledajuc nas faks tj nasi pismeni su koncipirani tako da za bilo sto dobijas bodove pa mislim da nikom ne bi trebao biti problem dobiti prolaz. U pitanju je samo prosjek koji c jako snizuje time ali sto je tu je. sad cu preci na jednu novu temu za koju mi je veky dao ideju a to je....nesto o nasim demosima
Da ne bi tu sve izgledalo tako crno, ovim putem zahvaljujem, asistentima sto su se potrudili staviti barem rjesenja starih rokova sto je jako znacajno kod ucenja. Jos kad bi to ucinio asistent puljic bila bi prva liga...
ma sve u svemu nije c tako tezak i prije svega treba jako dobro poznavati sintaksu da bi se moglo uopce dalje razgovarati...nekad se stvarno zna pretjerat sa tezinom zadataka ali ipak realno gledajuc nas faks tj nasi pismeni su koncipirani tako da za bilo sto dobijas bodove pa mislim da nikom ne bi trebao biti problem dobiti prolaz. U pitanju je samo prosjek koji c jako snizuje time ali sto je tu je. sad cu preci na jednu novu temu za koju mi je veky dao ideju a to je....nesto o nasim demosima

mladen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:23 pet, 10. 6. 2005    Naslov: evo kako je netko tu postavio pitanje o iducem roku... Citirajte i odgovorite

Dakle iduci rok daje asistent bujanovic(koji je vise nego fer)
ali mislim da ne treba ocekivati manu s neba.
njegovi pismeni imaju uvijek istu koncepciju
1.) polja ili matrice
2.) nesto sto ga pukne
3.) stringovi
4.) datoteke
5.) liste
sretno svima na iducem roku!!!
Idemo se svi potruditi(ukljucujuci i asistenta) da prolaznost bude barem 99 %
Dakle iduci rok daje asistent bujanovic(koji je vise nego fer)
ali mislim da ne treba ocekivati manu s neba.
njegovi pismeni imaju uvijek istu koncepciju
1.) polja ili matrice
2.) nesto sto ga pukne
3.) stringovi
4.) datoteke
5.) liste
sretno svima na iducem roku!!!
Idemo se svi potruditi(ukljucujuci i asistenta) da prolaznost bude barem 99 %

Spawn
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:31 pet, 10. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Razloge zašto ljudi (studenti) obično zadatke pokušavaju riješit na teži način mogu shvatit jer jer se ćesto to i meni događa, najveći faktor je valjda pritisak, nervoza ili nešto slično. Meni se često događa da mi dođe riješenje zadatka skoro isti tren nakon što izađem iz učionice i stalno se pokušavam riješit toga ali ne ide i tako se javljaju loši rezultati (u mom slučaju :( )...

Mladene hvala ti na ovim informacijama, bit će dobro iskorištene :) , e sad kad bi to bilo tako za svaki rok....
Razloge zašto ljudi (studenti) obično zadatke pokušavaju riješit na teži način mogu shvatit jer jer se ćesto to i meni događa, najveći faktor je valjda pritisak, nervoza ili nešto slično. Meni se često događa da mi dođe riješenje zadatka skoro isti tren nakon što izađem iz učionice i stalno se pokušavam riješit toga ali ne ide i tako se javljaju loši rezultati (u mom slučaju Sad )...

Mladene hvala ti na ovim informacijama, bit će dobro iskorištene Smile , e sad kad bi to bilo tako za svaki rok....

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Spawn
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:41 pet, 10. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

e da još samo jedno pitanje vezano uz ovaj zadnji kolokvij....

Na rezultatima su se pojavili negativni bodovi kod nekih studenata, konkretno meni je objašnjenjo da je to zbog ovakvih sintaktičkih grešaka koje su se pojavile u 2 zadatka:

[code:1]
int n;
printf("Unesite n:");
int a[n];
[/code:1]
(Pokušava se prvo unijet n i onda deklarirat polje od n elemenata)

E sad zašto su se zbog toga oduzimali bodovi kad compiler to uredno "guta" i program radi. Zar ne bi trebalo biti važno da deklaracija bude prije upotrebe, a ne da sve deklaracije budu na vrhu.
e da još samo jedno pitanje vezano uz ovaj zadnji kolokvij....

Na rezultatima su se pojavili negativni bodovi kod nekih studenata, konkretno meni je objašnjenjo da je to zbog ovakvih sintaktičkih grešaka koje su se pojavile u 2 zadatka:

Kod:

int n;
int a[n];

E sad zašto su se zbog toga oduzimali bodovi kad compiler to uredno "guta" i program radi. Zar ne bi trebalo biti važno da deklaracija bude prije upotrebe, a ne da sve deklaracije budu na vrhu.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:34 pet, 10. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Spawn"][code:1]
int n;
int a[n];
E sad zašto su se zbog toga oduzimali bodovi kad compiler to uredno "guta" i program radi. Zar ne bi trebalo biti važno da deklaracija bude prije upotrebe, a ne da sve deklaracije budu na vrhu.[/quote]

1. Ne, deklaracije sve moraju biti na pocetku. :-s Compiler ti proguta i deklaracije "u sredini" jer je to C++ compiler, a taj štos je - naslucujes - C++ovski. :)

2. Ovo gore sto radis je isto C++ovska "fora" koja u [b]standardnom[/b] C-u ne prolazi. :( U standardnom C-u ti treba [tt]malloc()[/tt] i sve sto ide uz to. 8)

Naravno, moze se prigovoriti inzistiranju na standardnom C-u, ali - vjeruj mi - ne zelis da ispitujemo C++. ;) Ima razloga zasto je to cudo na 4. godini racunarskog smjera... :trema: ;)
Spawn (napisa):
Kod:

int n;
int a[n];

1. Ne, deklaracije sve moraju biti na pocetku. Eh? Compiler ti proguta i deklaracije "u sredini" jer je to C++ compiler, a taj štos je - naslucujes - C++ovski. Smile

2. Ovo gore sto radis je isto C++ovska "fora" koja u standardnom C-u ne prolazi. Sad U standardnom C-u ti treba malloc() i sve sto ide uz to. Cool

Naravno, moze se prigovoriti inzistiranju na standardnom C-u, ali - vjeruj mi - ne zelis da ispitujemo C++. Wink Ima razloga zasto je to cudo na 4. godini racunarskog smjera... Imam tremu Wink

[Vrh]
angel of hell
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 1 - 0

PostPostano: 2:22 sub, 11. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo čitam ovo i samo mogu reći da je bar u moje vrijeme bio forum i ovako pristupačni asistenti,gdje bi mi bio kraj......

ja sam asistente lovala po hodniku da bi me tako hladno odbijali u zakazano vrijeme konzultacija da mi je to i fakat na neko vrijeme zgadilo faks-ponašali su se kao nedodirljivi

dok nisam postala bezobrazna i drska

:roll:

a pokazivanje pismenog,zaboravljanje istog doma.....ma grozno

pol sam živaca u životu izgubila zbog toga

i uvjek kažem kriteriji mogu biti ne znam koliko visoki,ali potrebna je bar minimalna profesionalna ljubaznost na relaciji asistet-student
evo čitam ovo i samo mogu reći da je bar u moje vrijeme bio forum i ovako pristupačni asistenti,gdje bi mi bio kraj......

ja sam asistente lovala po hodniku da bi me tako hladno odbijali u zakazano vrijeme konzultacija da mi je to i fakat na neko vrijeme zgadilo faks-ponašali su se kao nedodirljivi

dok nisam postala bezobrazna i drska

Rolling Eyes

a pokazivanje pismenog,zaboravljanje istog doma.....ma grozno

pol sam živaca u životu izgubila zbog toga

i uvjek kažem kriteriji mogu biti ne znam koliko visoki,ali potrebna je bar minimalna profesionalna ljubaznost na relaciji asistet-student

[Vrh]
tony25
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 11:16 pon, 13. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja mislim da je ovo pisanje na papir ispita nevjerojatna glupost!!! koji programer pise na papir??? sad sam bio na ispitu i 3 puta sam prepisivo jedan te isti zad jer sam nekaj zaboravil! i zakaj treba tolko pisat! nema vremena! za svaki zad sam imao ideju al bum svejedno ruknul! pa di je tu pravda?? molim da asistenti nesto naprave po tom pitanju!!
HVAla :twisted: :twisted: :evil: :twisted: LA
ja mislim da je ovo pisanje na papir ispita nevjerojatna glupost!!! koji programer pise na papir??? sad sam bio na ispitu i 3 puta sam prepisivo jedan te isti zad jer sam nekaj zaboravil! i zakaj treba tolko pisat! nema vremena! za svaki zad sam imao ideju al bum svejedno ruknul! pa di je tu pravda?? molim da asistenti nesto naprave po tom pitanju!!
HVAla Twisted Evil Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil LA

[Vrh]
mladen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 11:59 pon, 13. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo i ja sda s pismenog i mogu reci da je bio isti kao i svi bujanovicevi dosad(citaj katastrofa).
1. zadat ak je bio ok i rjesiv...nije nesto strasno zeznut(matrice su u pitanju ) i meni nespretnom programeru je trebalo 15 min da ga rijesim.
2.) mozda i nije katastrofa da sam znao kako ispisati k-clane podskupove od prvih n brojeva....
3.) Zadatak sa stringovima a ne smijem koristiti fje iz <string.h>. SRAMOTA
4.) i 5.) datoteke i vezane liste standardne tezine tj. nerjesivo (mislim u zadanom vremenu).

Eto toliko od mene!!! opet kazem tesko je.
Evo i ja sda s pismenog i mogu reci da je bio isti kao i svi bujanovicevi dosad(citaj katastrofa).
1. zadat ak je bio ok i rjesiv...nije nesto strasno zeznut(matrice su u pitanju ) i meni nespretnom programeru je trebalo 15 min da ga rijesim.
2.) mozda i nije katastrofa da sam znao kako ispisati k-clane podskupove od prvih n brojeva....
3.) Zadatak sa stringovima a ne smijem koristiti fje iz <string.h>. SRAMOTA
4.) i 5.) datoteke i vezane liste standardne tezine tj. nerjesivo (mislim u zadanom vremenu).

Eto toliko od mene!!! opet kazem tesko je.

Spawn
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 12:25 pon, 13. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo i ja se vratio s pismenog :D i aj kad su svi počeli:
1. Rješiv, prilično jednostavan
2. Čitaj post iznad (al je zato dano da se riješi na jednostavniji način, a koji sigurno nosi nekih 5 bodova manje)
3. Čitaj post iznad
4. Datoteke su općenito prilično jednostavne jednom kad skužiš foru od učitavanja
5. Liste nikad nisu lagane :)

...a valjda će se naći >=45 bodova, za dvojku se moglo bez problema riješit, pod pretpostavkom da nema grešaka u riješenim zadacima :)
Evo i ja se vratio s pismenog Very Happy i aj kad su svi počeli:
1. Rješiv, prilično jednostavan
2. Čitaj post iznad (al je zato dano da se riješi na jednostavniji način, a koji sigurno nosi nekih 5 bodova manje)
3. Čitaj post iznad
4. Datoteke su općenito prilično jednostavne jednom kad skužiš foru od učitavanja
5. Liste nikad nisu lagane Smile

...a valjda će se naći >=45 bodova, za dvojku se moglo bez problema riješit, pod pretpostavkom da nema grešaka u riješenim zadacima Smile

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 74 - 66

PostPostano: 13:47 pon, 13. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="filipnet"]ja mislim da nema teskih pismenih, samo grdih zadataka na pismenom!! :( Ako netko fino dovoljno vremena posveti vremena C-u, nauci ga bez problema!! C nije predmet koji se nastreba i to je to. Mora se fakat razmisljat dok se uci. Ja znam kad sam prvi put pogledao rokove iz C-a :shock:!! Ali mic po mic i sve je islo polako!! :wink:[/quote]

ok ovo sam morala komentirat.Ponajprije jako dugo ucim c-e ne intezivno ali ucim ga polako.
Ovo sto kazes da se treba dovoljno vremena posvetiti c-u.Ok stavimo se u polozaj studenata prve godine osim c-a tu postoji analiza 1 i 2, algebra 1 i 2, elemntarna 1 i 2 i uur i programiranje....
Znaci da se svi ti predmeti rasporede i da za sve ima dovoljno vremena.mogu li pitat o kojem vremenu je tu rijec

Stavimo se i u jedan drugi polozaj studenti koji su dali sve iz prve godine i osto im je c za drugu a u drugoj godini imaju jos ove kolegije:
Matematička analiza III 4+3 0+0 10
Matematička analiza IV 0+0 3+2 7
Matematičko modeliranje 2+2 2+2 12
Obične diferenc. jednadžbe 2+2 0+0 6
Uvod u numeričku mat. 0+0 2+2 6
Uvod u vjerojatnost i statistiku 2+2 2+2 12
Kombinatorika 2+2 0+0 6
Strukture podat. i algoritmi 2+2 0+0 6
Računarski praktikum I 0+0 2+4 8
Tjelesna i zdrav. kultura 0+2 0+2 0

Jedan od sljedeća dva kolegija:
Euklidski prostori 2+2 0+0 6
Modeli geometrije

znaci trebaju odvojit vrijeme potrebno za ucenje c-a i jos moraju otic na predavanja i vjezbe ovih drugih kolegija i za njih naci odredeno vrijeme za ucenje.

Ja smtram da vjezbe iz c-a nisu nikako dobro predocene osobito ljudima koji se prvi put srecu s time.
Ni jedan asistent nije doso i reko ovaj zadatak cemo rijesit na taj i taj nacin nego je samo reko ovaj zadatak cemo skompalirat tako i tako i vidit cete kako on radi...

Ja mislim da se vjezbe moraju uvest na kompijuterima pa makar podijelili jos duplo grupa studenata zbog nedostatka kompova....

:cry:

Nikoga ne krivim samo mislim da bi ta organizacija trebala biti bolja

Sto se tice predavanja kod prof Nogo to cijenim jer jako je dobro predoceno sto se tice cisto teoretskih stvari

Jedan kolega je spomenuo da on ne moze na temelju neke pricice smislit kako da napravi program...Znajte da to ne muci samo jednog kolegu nego nas jako puno (vjerujem) mislim da nas niko nije naucio kako da logicki tako razmisljamo.....

koliko sam primjetila citajuci ovo ovdje svi pricate o tome da se c mora razmisljat drugacijim putem nego ostali kolegiji koje sam navela....

:lol: :cry:

Pa sad mene najvise zanima hoce li se sto poduzet glede boljih i kvalitetnijih vjezbi....
trebala sam izac na ovaj rok 13.6 ali nisam jer sam znala da necu proc najbolje, ne osjecam dovoljno dobru spremnost ali nadam se da ce do iduceg roka to krenut nabolje iako je i on jako blizu :cry: :wink:

Shvatila sam da nije bitno koji asistent daje rok i koliko treba biti dug taj zadatak bitno je u biti imat sklop takvog razmisljanja a kako da dobijem takav sklop.... :wink: :oops:
filipnet (napisa):
ja mislim da nema teskih pismenih, samo grdih zadataka na pismenom!! Sad Ako netko fino dovoljno vremena posveti vremena C-u, nauci ga bez problema!! C nije predmet koji se nastreba i to je to. Mora se fakat razmisljat dok se uci. Ja znam kad sam prvi put pogledao rokove iz C-a Shocked!! Ali mic po mic i sve je islo polako!! Wink

ok ovo sam morala komentirat.Ponajprije jako dugo ucim c-e ne intezivno ali ucim ga polako.
Ovo sto kazes da se treba dovoljno vremena posvetiti c-u.Ok stavimo se u polozaj studenata prve godine osim c-a tu postoji analiza 1 i 2, algebra 1 i 2, elemntarna 1 i 2 i uur i programiranje....
Znaci da se svi ti predmeti rasporede i da za sve ima dovoljno vremena.mogu li pitat o kojem vremenu je tu rijec

Stavimo se i u jedan drugi polozaj studenti koji su dali sve iz prve godine i osto im je c za drugu a u drugoj godini imaju jos ove kolegije:
Matematička analiza III 4+3 0+0 10
Matematička analiza IV 0+0 3+2 7
Matematičko modeliranje 2+2 2+2 12
Obične diferenc. jednadžbe 2+2 0+0 6
Uvod u numeričku mat. 0+0 2+2 6
Uvod u vjerojatnost i statistiku 2+2 2+2 12
Kombinatorika 2+2 0+0 6
Strukture podat. i algoritmi 2+2 0+0 6
Računarski praktikum I 0+0 2+4 8
Tjelesna i zdrav. kultura 0+2 0+2 0

Jedan od sljedeća dva kolegija:
Euklidski prostori 2+2 0+0 6
Modeli geometrije

znaci trebaju odvojit vrijeme potrebno za ucenje c-a i jos moraju otic na predavanja i vjezbe ovih drugih kolegija i za njih naci odredeno vrijeme za ucenje.

Ja smtram da vjezbe iz c-a nisu nikako dobro predocene osobito ljudima koji se prvi put srecu s time.
Ni jedan asistent nije doso i reko ovaj zadatak cemo rijesit na taj i taj nacin nego je samo reko ovaj zadatak cemo skompalirat tako i tako i vidit cete kako on radi...

Ja mislim da se vjezbe moraju uvest na kompijuterima pa makar podijelili jos duplo grupa studenata zbog nedostatka kompova....

Crying or Very sad

Sto se tice predavanja kod prof Nogo to cijenim jer jako je dobro predoceno sto se tice cisto teoretskih stvari

Jedan kolega je spomenuo da on ne moze na temelju neke pricice smislit kako da napravi program...Znajte da to ne muci samo jednog kolegu nego nas jako puno (vjerujem) mislim da nas niko nije naucio kako da logicki tako razmisljamo.....

koliko sam primjetila citajuci ovo ovdje svi pricate o tome da se c mora razmisljat drugacijim putem nego ostali kolegiji koje sam navela....

Laughing Crying or Very sad

Pa sad mene najvise zanima hoce li se sto poduzet glede boljih i kvalitetnijih vjezbi....
trebala sam izac na ovaj rok 13.6 ali nisam jer sam znala da necu proc najbolje, ne osjecam dovoljno dobru spremnost ali nadam se da ce do iduceg roka to krenut nabolje iako je i on jako blizu Crying or Very sad Wink

Shvatila sam da nije bitno koji asistent daje rok i koliko treba biti dug taj zadatak bitno je u biti imat sklop takvog razmisljanja a kako da dobijem takav sklop.... Wink Embarassed

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
mladen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 11:32 uto, 14. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne slazem se s tobom da nije bitno koji asistent daje rok!!!
usporedi malo bujanoviceve i puljiceve rokove i videit ces o cemu ti govorim!!!
Ovaj drugi dio problema je tehnicki jer nema dovoljno kompova za takavoblik nastave i mislim da ce proci jos puuuuuuuuno vremena dok se takve tehnikalije ne rijese!!!
Mislim da su im sad drugi problemi na glavi a to je kako uskladiti faks sa bolognom....
Sve u svemu (da se ne micem puno s teme) u ovom kolegiju ima puno propusta a nikako da ih netko krene rijesavati!!!
Smeta me i to sto se ljude usmeno pita na kompovima(pita se ono sto nije radjeno nikad na kolegiju).
Zna li mozda tko kako se rijesi onaj drugi zadatak???
Ne slazem se s tobom da nije bitno koji asistent daje rok!!!
usporedi malo bujanoviceve i puljiceve rokove i videit ces o cemu ti govorim!!!
Ovaj drugi dio problema je tehnicki jer nema dovoljno kompova za takavoblik nastave i mislim da ce proci jos puuuuuuuuno vremena dok se takve tehnikalije ne rijese!!!
Mislim da su im sad drugi problemi na glavi a to je kako uskladiti faks sa bolognom....
Sve u svemu (da se ne micem puno s teme) u ovom kolegiju ima puno propusta a nikako da ih netko krene rijesavati!!!
Smeta me i to sto se ljude usmeno pita na kompovima(pita se ono sto nije radjeno nikad na kolegiju).
Zna li mozda tko kako se rijesi onaj drugi zadatak???

Spawn
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 12:18 uto, 14. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovo je rješenje za onaj jednostavniji dio tj. da program ispiše sve kombinacije 3 od 45:

[code:1]#include <stdio.h>

int main(){
int i, j, k;
for(i=1; i<=45; i++){
for(j=i+1; j<=45; j++){
for(k=j+1; k<=45; k++){
printf("%d %d %d\n", i, j, k);
}}}
return 0;
}

ak staviš brojač na broj ispisa vidjet ćeš da je to 14190 kombinacija, kao što daje i binomni koeficijent 3 povrh 45.

Mislim da onaj teži način rješavanja zadatka najlakše ide preko rekurzije jer se vidi pravilnost u gornjem rješenju, samo što je ja na testu nisam uspio smislit :(

Da bilo bi puno lakše na kompovima jer ti compiler može reć ako imaš kakvu sintaktičku grešku, al zato profesori ispituju na kompovima pa bi trebalo biti lakše, al treba i doć do usmenog :)
Ovo je rješenje za onaj jednostavniji dio tj. da program ispiše sve kombinacije 3 od 45:

Kod:
#include <stdio.h>

int main(){
    int i, j, k;
    for(i=1; i<=45; i++){
             for(j=i+1; j<=45; j++){
                      for(k=j+1; k<=45; k++){
                                 printf("%d %d %d\n", i, j, k);
                                 }}}
    return 0;
}

ak staviš brojač na broj ispisa vidjet ćeš da je to 14190 kombinacija, kao što daje i binomni koeficijent 3 povrh 45.

Mislim da onaj teži način rješavanja zadatka najlakše ide preko rekurzije jer se vidi pravilnost u gornjem rješenju, samo što je ja na testu nisam uspio smislit Sad

Da bilo bi puno lakše na kompovima jer ti compiler može reć ako imaš kakvu sintaktičku grešku, al zato profesori ispituju na kompovima pa bi trebalo biti lakše, al treba i doć do usmenog Smile

[Vrh]
Spawn
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 12:20 uto, 14. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

... ispravak netočnog navoda: binomni koeficijent 45 povrh 3 :)
... ispravak netočnog navoda: binomni koeficijent 45 povrh 3 Smile

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 1:38 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]Nikoga ne krivim samo mislim da bi ta organizacija trebala biti bolja[/quote]

trebala bi, ali je neizvedivo
u duhu bologne bi bilo da se radi na masinama i sve...
ali to je neivedivo i mozemo dubiti na glavi... (ministarstvo ne zeli zaposliti nove asistente, nema diplomanada koji su zainteresirani i ceka im se po vise od godinu dana da dobiju rjesenje o primanju na fax, nema dovoljno mjesta za sve ljude staviti pred masine, ima previse ljudi.... )
ma pregrst toga....

[quote="bily"]Jedan kolega je spomenuo da on ne moze na temelju neke pricice smislit kako da napravi program...Znajte da to ne muci samo jednog kolegu nego nas jako puno (vjerujem) mislim da nas niko nije naucio kako da logicki tako razmisljamo.....

bitno je u biti imat sklop takvog razmisljanja a kako da dobijem takav sklop.... :wink: :oops:[/quote]

rjesavanjem zadataka, od laksih prema tezima
demosi bi trebali biti idealna tocka za to...
skupite se vas nekoliko koji ste sami sebi priznali (:klapklap:) sto ne kuzite, dodjite demosu i neka vam objasni pocetak logike....
kasnije cete lako sami...

ako je to problem.... dodjite na neke od mojih demonstratura - recimo vas 4-5 (pa i vise, ali onda cemo smislit sto s praktikumom)
bilo kad.. (pon pr1 16-20, cet pr3 12-20, pet pr3 14-20) pa prodjemo kroz one lagane primjere i skoncentrirate se..... i prodje svatko od vas.... i onda na teze....
nemam namjeru objasnjavati liste i slicne stvari....
prvo se treba potruditi i uhvatiti logiku na jednostavnima....

mogu odvojit par sati u terminu demonstratura i pokusati vam objasniti.....
mozda nekome pomogne :g:

ali moj uvjet je zapravo dosta tezak - morate sudjelovati i pitati one sekunde kad vam nije jasno....

voljela sam drzati demonstrature iz uura, a to je ono sto vama treba - logika, ne toliko sintaxa :g:

dakle, moju ponudu imate, skupite se (mozete i na licu mjesta)
npr u cet ili petak oko 16 (da se malo smanji potraznja za praktikumom)
pa cemo raditi - na masinama :g:
bily (napisa):

trebala bi, ali je neizvedivo
u duhu bologne bi bilo da se radi na masinama i sve...
ali to je neivedivo i mozemo dubiti na glavi... (ministarstvo ne zeli zaposliti nove asistente, nema diplomanada koji su zainteresirani i ceka im se po vise od godinu dana da dobiju rjesenje o primanju na fax, nema dovoljno mjesta za sve ljude staviti pred masine, ima previse ljudi.... )
ma pregrst toga....

bily (napisa):

bitno je u biti imat sklop takvog razmisljanja a kako da dobijem takav sklop.... Wink Embarassed

rjesavanjem zadataka, od laksih prema tezima
demosi bi trebali biti idealna tocka za to...
skupite se vas nekoliko koji ste sami sebi priznali (Toooooo, majstoreeeee!) sto ne kuzite, dodjite demosu i neka vam objasni pocetak logike....
kasnije cete lako sami...

ako je to problem.... dodjite na neke od mojih demonstratura - recimo vas 4-5 (pa i vise, ali onda cemo smislit sto s praktikumom)
bilo kad.. (pon pr1 16-20, cet pr3 12-20, pet pr3 14-20) pa prodjemo kroz one lagane primjere i skoncentrirate se..... i prodje svatko od vas.... i onda na teze....
nemam namjeru objasnjavati liste i slicne stvari....
prvo se treba potruditi i uhvatiti logiku na jednostavnima....

mogu odvojit par sati u terminu demonstratura i pokusati vam objasniti.....
mozda nekome pomogne Mr. Green

ali moj uvjet je zapravo dosta tezak - morate sudjelovati i pitati one sekunde kad vam nije jasno....

voljela sam drzati demonstrature iz uura, a to je ono sto vama treba - logika, ne toliko sintaxa Mr. Green

dakle, moju ponudu imate, skupite se (mozete i na licu mjesta)
npr u cet ili petak oko 16 (da se malo smanji potraznja za praktikumom)
pa cemo raditi - na masinama Mr. Green

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 8:40 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

:OT:
[quote="vsego"][quote="Spawn"][code:1]
int n;
int a[n];
E sad zašto su se zbog toga oduzimali bodovi kad compiler to uredno "guta" i program radi. Zar ne bi trebalo biti važno da deklaracija bude prije upotrebe, a ne da sve deklaracije budu na vrhu.[/quote]

1. Ne, deklaracije sve moraju biti na pocetku. :-s Compiler ti proguta i deklaracije "u sredini" jer je to C++ compiler, a taj štos je - naslucujes - C++ovski. :)

2. Ovo gore sto radis je isto C++ovska "fora" koja u [b]standardnom[/b] C-u ne prolazi. :( U standardnom C-u ti treba [tt]malloc()[/tt] i sve sto ide uz to. 8)
[/quote]

Ne ide to niti u ISO-C++u. I kod standardnog C++a moras izvrsiti alokaciju memorije, samo sto se to izgledati ovako:
[code:1]
int* a = new int[n];
Ali to (deklaracija/definicija varijable) moze doci (skoro) bilo gdje u kodu.

Jeste da je offtopic, ali da se ne bi sirile dezinformacije. :wink:
Off-topic
vsego (napisa):
Spawn (napisa):
Kod:

int n;
int a[n];

1. Ne, deklaracije sve moraju biti na pocetku. Eh? Compiler ti proguta i deklaracije "u sredini" jer je to C++ compiler, a taj štos je - naslucujes - C++ovski. Smile

2. Ovo gore sto radis je isto C++ovska "fora" koja u standardnom C-u ne prolazi. Sad U standardnom C-u ti treba malloc() i sve sto ide uz to. Cool

Ne ide to niti u ISO-C++u. I kod standardnog C++a moras izvrsiti alokaciju memorije, samo sto se to izgledati ovako:
Kod:

int* a = new int[n];

Ali to (deklaracija/definicija varijable) moze doci (skoro) bilo gdje u kodu.

Jeste da je offtopic, ali da se ne bi sirile dezinformacije. Wink

mladen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:26 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mozda se ponavljam ali kako nas netko usmeno moze ispitivati na kompovima ako to nije sadrzaj kolegija???
Pitanje je jako egzaktno i ovdje bih molio i egzaktne odgovore???
Mozda se ponavljam ali kako nas netko usmeno moze ispitivati na kompovima ako to nije sadrzaj kolegija???

Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 29 - 25

PostPostano: 18:37 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladen"]Mozda se ponavljam ali kako nas netko usmeno moze ispitivati na kompovima ako to nije sadrzaj kolegija???[/quote]

Kako nije? Pa kaj ti profesor pokazuje na predavanjima, ak' to nisu kodovi koji se ukucavaju u komp? Ak' si u stanju ukucavati rečenice tu na forumu, onda si valjda i u stanju pred profesorom ukucavati kod u komp. Nemoj se ljutit' rista, al' pitanje ti je stvarno glupo.
mladen (napisa):

Kako nije? Pa kaj ti profesor pokazuje na predavanjima, ak' to nisu kodovi koji se ukucavaju u komp? Ak' si u stanju ukucavati rečenice tu na forumu, onda si valjda i u stanju pred profesorom ukucavati kod u komp. Nemoj se ljutit' rista, al' pitanje ti je stvarno glupo.

[Vrh]
Spawn
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:08 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Mozda se ponavljam ali kako nas netko usmeno moze ispitivati na kompovima ako to nije sadrzaj kolegija???
Pitanje je jako egzaktno i ovdje bih molio i egzaktne odgovore???[/quote]

Čekaj gore si se bunio što se testovi ne pišu na kompovima, a sad se buniš što profesor ispituje na kompu. Još k tome ispituje na Windowsima a ne na Unixu (provjereno) i nije mu važno znanje Unixa zasad. A i na kompovima je puno lakše pisat programe... ali ako neznaš programirat onda ti ni komp ne pomaže :)
Citat:

Čekaj gore si se bunio što se testovi ne pišu na kompovima, a sad se buniš što profesor ispituje na kompu. Još k tome ispituje na Windowsima a ne na Unixu (provjereno) i nije mu važno znanje Unixa zasad. A i na kompovima je puno lakše pisat programe... ali ako neznaš programirat onda ti ni komp ne pomaže Smile

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:40 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladen"]Mozda se ponavljam ali kako nas netko usmeno moze ispitivati na kompovima ako to nije sadrzaj kolegija???[/quote]

Sadrzaj kolegija je [b]programiranje[/b]. :roll: Ako na Analizi prof. i asistent pishu kredom, da li to znaci da te ne smiju ispitivati tako da ti pises olovkom? :roll:

Besides, svi asistenti su (barem trebali) pokazati kako se programi compiliraju na Win (u DevC++) i na UNIXu (barem na studentu). :roll:
mladen (napisa):

Sadrzaj kolegija je programiranje. Rolling Eyes Ako na Analizi prof. i asistent pishu kredom, da li to znaci da te ne smiju ispitivati tako da ti pises olovkom? Rolling Eyes

Besides, svi asistenti su (barem trebali) pokazati kako se programi compiliraju na Win (u DevC++) i na UNIXu (barem na studentu). Rolling Eyes

[Vrh]
Spawn
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:54 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisam siguran (nisam bio na nekim vježbama:wink: ) al mislim da nisu pokazivali kompajliranje ne UNIX-u, tj mislim da ovaj moj asistent nije to pokazao, a nije pokazivano ni na tečaju UNIX-a iako to tada baš i ne bi imalo previše smisla jer većina nije imala pojma o C-u
Nisam siguran (nisam bio na nekim vježbama:wink: ) al mislim da nisu pokazivali kompajliranje ne UNIX-u, tj mislim da ovaj moj asistent nije to pokazao, a nije pokazivano ni na tečaju UNIX-a iako to tada baš i ne bi imalo previše smisla jer većina nije imala pojma o C-u

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 3 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum