Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Ilja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Meri Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ilja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Meri Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
greeneyes Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:41 ned, 28. 8. 2005 Naslov: |
|
|
sjetih se jos jednog pitanja s usmenog iz sestog mjeseca -- rekurzija za binarne nizove zadane duljine; unese se s tastature duljina niza, i ispisu svi koji se mogu dobiti..
npr. ak je n=3, treba ispisati (nije bitan redoslijed): 000, 001, 010, 011, 100, 101, 110, 111
s tim da je to pitanje za 5, ili barem za dici ocjenu s kolokvija za dvije, a kod je mislim u skoro svakoj knjizi..
sretno svima ;O)
sjetih se jos jednog pitanja s usmenog iz sestog mjeseca -- rekurzija za binarne nizove zadane duljine; unese se s tastature duljina niza, i ispisu svi koji se mogu dobiti..
npr. ak je n=3, treba ispisati (nije bitan redoslijed): 000, 001, 010, 011, 100, 101, 110, 111
s tim da je to pitanje za 5, ili barem za dici ocjenu s kolokvija za dvije, a kod je mislim u skoro svakoj knjizi..
sretno svima ;O)
_________________ Am I so different from you
Now does it scare you that I'm able to discern
What to love and what to burn..
Don't judge what you don't understand..
// Disturbed: Fear
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
lunjo Gost
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
lunjo Gost
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 3:16 čet, 1. 9. 2005 Naslov: |
|
|
otvoreni su praktikumi 1, 2, 3, 4 po rasporedu od ljeta dok se ne slozi novi (ako bude potrebe)
od 10.tog mjeseca ce biti otvoren i pr 5 (1. kat, nakon oba win praktikuma)
postojanje demosa znaci da je praktikum otvoren :g: i obratno :g: (najcesce)
praktikum NE smije biti otvoren ako je bez nadzora nastavnog osoblja, demosa ili ostalog fakultetskog osoblja....
u svakom slucaju, ako vam demos ne zna odgovoriti or smth - posaljite pitanje na forum pa ce vec netko naletiti :g:
eventualne prigovore na demose saljite doc. Nogo
a mozete se zalit i na topicu na forumu, ali to je puuuno sporije i efikasnost je upitna (npr studentski predstavnici mogu obavijestiti doc. Nogo o tome, ali je daleko efikasnije ako sami to obavite)
otvoreni su praktikumi 1, 2, 3, 4 po rasporedu od ljeta dok se ne slozi novi (ako bude potrebe)
od 10.tog mjeseca ce biti otvoren i pr 5 (1. kat, nakon oba win praktikuma)
postojanje demosa znaci da je praktikum otvoren i obratno (najcesce)
praktikum NE smije biti otvoren ako je bez nadzora nastavnog osoblja, demosa ili ostalog fakultetskog osoblja....
u svakom slucaju, ako vam demos ne zna odgovoriti or smth - posaljite pitanje na forum pa ce vec netko naletiti
eventualne prigovore na demose saljite doc. Nogo
a mozete se zalit i na topicu na forumu, ali to je puuuno sporije i efikasnost je upitna (npr studentski predstavnici mogu obavijestiti doc. Nogo o tome, ali je daleko efikasnije ako sami to obavite)
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Meri Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:04 čet, 1. 9. 2005 Naslov: |
|
|
pa ja sam cula :whisper: da dobis prvo eliminacijski zadatak, i prof. te pusti da ga rjesavas; za njega imas 2 sata i za to vrijeme prof. sjedi za svojim stolom dok svatko :kuckkuck: svoj program...i kad ga uspjesno rijesis i vidis da sljaka, pozoves prof. i ona dođe i isprobate jel to stavrno radi...i eventualno ti postavi jos koje pitanje ovak(kako kome); i ak je alles gut, dobis drugi zadatak...
i naravno, nakraju prodes :bis: :) ...ok, ova zadnja recenica je kaj svi prizeljkujemo..happy end...pa cemo svi :bluebananadance:
pa ja sam cula da dobis prvo eliminacijski zadatak, i prof. te pusti da ga rjesavas; za njega imas 2 sata i za to vrijeme prof. sjedi za svojim stolom dok svatko svoj program...i kad ga uspjesno rijesis i vidis da sljaka, pozoves prof. i ona dođe i isprobate jel to stavrno radi...i eventualno ti postavi jos koje pitanje ovak(kako kome); i ak je alles gut, dobis drugi zadatak...
i naravno, nakraju prodes ...ok, ova zadnja recenica je kaj svi prizeljkujemo..happy end...pa cemo svi
_________________ Laganini...i stprljivo.... 
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 7:16 pet, 2. 9. 2005 Naslov: |
|
|
dakle, kad sam ja bila, nije bilo limita.... ALI
da bidosao da glavnog zadatka - moras rijesiti eliminacijski
ljudima kojima je trebalo 3 sata da rijese eliminacijski je prof. Nogo rekla da nema smisla da rjesavaju pravi.... so, vidjeli su se na nekom od iducih rokova.....
nacelno, eliminacijski je upravo to - eliminacijski....
za pisanje, provjeru, mozda koji debug, vam zbilja ne treba vise od pola sata AKO kuzite gradivo..... tome zadatak sluzi - da se vidi kako pisete u pico-u ili nekom editoru pod unixom, da se vidi da znate iz konzole kompajlirati (gcc ime.c tj gcc -lm ime.c ako koristiti math.h)
i to je to :g:
a onda se iduca 3.5 sata davitre i gnjavite sa normalnim zadatom :g:
ili, ofkors, ako sve znate, i dobro ste napisali kolokvij, rijesite pravi za cca sat vremena ako vas nista ne zeza..... ili za 3 sata ako vas zeza :g:
da, ako bude dodatnih potpitanja koje cete rjesavati, posptupak rjesavanja moze probiti limit od 4 sata..... nacelno, imate 4 sata za eliminacijski i za pravi....
moj savjet, ako u sat vremena ne uspijete rijesiti eliminacijski..... iskreno se zapitajte jeste li spremni za taj ispit.... a onda malo mucnite, otvorite novi fajl i probajte ga napisati.... ako vam u 20 minuta ne uspije...... onda ste si mozda krivo rekli....
opcenito, ako vam kod tog malog steka.... lijepo spremite, i otvorite NOVI program i nanovo ga napisite.... ne kopirati, jer ako vam ne radi zbog tipfelera, onda nece raditi niti kadga kopirate :wink:
eliminacijski zadatak je nesto tipa.... u matrici n x n nadjite mi najveci element iz onog retka u kojem je suma najmanja...
mislim da je to zbilja neka gornja ograda tezine.... :-k
tj, nije mi nitko uspio reci nesto puno teze....
evo recimo, malo kompliciranije... (jer treba pazljivo procitati)
u matrici n x n nadjite mi najveci element u onom stupcu ciji index odgovara indexu retka u kojem je suma kvadrata elemenata najmanja
drugi oblik:
implementirajte naredbu cat (konkateniranje, tj sljepljivanje) za stringove
eto, za to bi vam trebalo pola sata biti dovoljno, cak i da s eoslobodite treme :g:
:wave:
@ :angel: sorry, navikla sam da ljudi ne prate bas naslov :oops:
btw, toga o usmenom kod nje je bilo vec bar 3 puta.... :ccc:
dakle, kad sam ja bila, nije bilo limita.... ALI
da bidosao da glavnog zadatka - moras rijesiti eliminacijski
ljudima kojima je trebalo 3 sata da rijese eliminacijski je prof. Nogo rekla da nema smisla da rjesavaju pravi.... so, vidjeli su se na nekom od iducih rokova.....
nacelno, eliminacijski je upravo to - eliminacijski....
za pisanje, provjeru, mozda koji debug, vam zbilja ne treba vise od pola sata AKO kuzite gradivo..... tome zadatak sluzi - da se vidi kako pisete u pico-u ili nekom editoru pod unixom, da se vidi da znate iz konzole kompajlirati (gcc ime.c tj gcc -lm ime.c ako koristiti math.h)
i to je to
a onda se iduca 3.5 sata davitre i gnjavite sa normalnim zadatom
ili, ofkors, ako sve znate, i dobro ste napisali kolokvij, rijesite pravi za cca sat vremena ako vas nista ne zeza..... ili za 3 sata ako vas zeza
da, ako bude dodatnih potpitanja koje cete rjesavati, posptupak rjesavanja moze probiti limit od 4 sata..... nacelno, imate 4 sata za eliminacijski i za pravi....
moj savjet, ako u sat vremena ne uspijete rijesiti eliminacijski..... iskreno se zapitajte jeste li spremni za taj ispit.... a onda malo mucnite, otvorite novi fajl i probajte ga napisati.... ako vam u 20 minuta ne uspije...... onda ste si mozda krivo rekli....
opcenito, ako vam kod tog malog steka.... lijepo spremite, i otvorite NOVI program i nanovo ga napisite.... ne kopirati, jer ako vam ne radi zbog tipfelera, onda nece raditi niti kadga kopirate
eliminacijski zadatak je nesto tipa.... u matrici n x n nadjite mi najveci element iz onog retka u kojem je suma najmanja...
mislim da je to zbilja neka gornja ograda tezine....
tj, nije mi nitko uspio reci nesto puno teze....
evo recimo, malo kompliciranije... (jer treba pazljivo procitati)
u matrici n x n nadjite mi najveci element u onom stupcu ciji index odgovara indexu retka u kojem je suma kvadrata elemenata najmanja
drugi oblik:
implementirajte naredbu cat (konkateniranje, tj sljepljivanje) za stringove
eto, za to bi vam trebalo pola sata biti dovoljno, cak i da s eoslobodite treme
@ sorry, navikla sam da ljudi ne prate bas naslov
btw, toga o usmenom kod nje je bilo vec bar 3 puta....
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
raspjevani_opat Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|