| Prethodna tema :: Sljedeća tema   | 

| Autor/ica | 
		Poruka | 

mariposa Gost

| 

Postano: 19:59 pet, 24. 2. 2006    Naslov: zadatak(simpleks) | 
				            | 

| 

| 
                                         :cry:  :cry:  :cry: Molim vas ako mi netko može pomoći u rješavanju sljedećeg zadatka

1.Zadane su točke A(0,3,-2,1), B(-2,4,0,0), i C(5,0,3,-1). Prikazati simpleks S^4(0, E_1, A, B, C) kao presjek poluprostora.

Naime neznam uopće postupak rješavanja tavog tipa zadataka tako da je svaki savjet ili link dobro došao!
 Unaprijed zahvaljujem! :wink: 

Molim vas ako mi netko može pomoći u rješavanju sljedećeg zadatka

1.Zadane su točke A(0,3,-2,1), B(-2,4,0,0), i C(5,0,3,-1). Prikazati simpleks S^4(0, E_1, A, B, C) kao presjek poluprostora.

Naime neznam uopće postupak rješavanja tavog tipa zadataka tako da je svaki savjet ili link dobro došao!

Unaprijed zahvaljujem!  

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

vili Forumaš(ica)

Spol:   
		 | 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

mariposa Gost

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

mea Forumaš(ica)

| 

Postano: 18:24 sub, 25. 2. 2006    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         [quote="mariposa"]Ovdje me zapavo muči kako izraziti opće jednadžbe od P1 ili P2 jer naime nikako se nemogu rješiti parametara (a,b,c)...pa tako nemogu doći ni do presjeka tih prostora....[/quote]
 5 dimenzija, 3 parametra. U oba slučaja radi se o 3-ravninama (OK, trebalo bi provjeriti da su vektori lin.nezavisni). A to znači da ih možemo prikazati kao presjek dvije hiperravnine, tj. sustavom dvije jednadžbe. 
 Kako?
 Za P1 npr. iz prve 3 jdbe izrazi a, b i c pomoću x1,x2,x3. Zatim to uvrsti u zadnje dvije jdbe i dobit ćeš dvije jdbe, bez parametara.

[quote="mariposa"]Dobila sam uputu da bi jedan parametar tebalo zanemarit npr. u P1 tretirat kao da ne postoji x2....ako je to točno voljela bih objašnjenje toga[/quote]
 Ne. Ne možete ignorirati dio koji vam smeta! Problem je u tome što pokušavate dobiti jednu jednadžbu, a zapravo trebate sustav od dvije.

Mea 

| mariposa (napisa): | 	 		  | Ovdje me zapavo muči kako izraziti opće jednadžbe od P1 ili P2 jer naime nikako se nemogu rješiti parametara (a,b,c)...pa tako nemogu doći ni do presjeka tih prostora.... | 	  

5 dimenzija, 3 parametra. U oba slučaja radi se o 3-ravninama (OK, trebalo bi provjeriti da su vektori lin.nezavisni). A to znači da ih možemo prikazati kao presjek dvije hiperravnine, tj. sustavom dvije jednadžbe. 

Kako?

Za P1 npr. iz prve 3 jdbe izrazi a, b i c pomoću x1,x2,x3. Zatim to uvrsti u zadnje dvije jdbe i dobit ćeš dvije jdbe, bez parametara.

| mariposa (napisa): | 	 		  | Dobila sam uputu da bi jedan parametar tebalo zanemarit npr. u P1 tretirat kao da ne postoji x2....ako je to točno voljela bih objašnjenje toga | 	  

Ne. Ne možete ignorirati dio koji vam smeta! Problem je u tome što pokušavate dobiti jednu jednadžbu, a zapravo trebate sustav od dvije.

Mea

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

mariposa Gost

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

mea Forumaš(ica)

|