Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
johnny Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:36 sub, 25. 2. 2006 Naslov: Re: Sparivanje -molim pomoc |
|
|
i meni se tako cini, malo mi se mute te jedinice i nule...
ne razumijem sto te tocno muci? isprobas sve puteve prosirenja i ako ne postoji vise ni jedan, to je to. mozda je nekad lakse pretpostavit da si pronasao maksimalno sparivanje i ne isprobavat dalje (ak ti se tak cini od oka) i onda ako nadjes minimalni pokrivac sa tim brojem linija, sve je super, tj. tvoje sparivanje je stvarno maksimalno
nakon sto odredis maksimalno sparivanje, maknes 7. redak i 2. stupac i na toj, novoj matrici, ponovno odredjujes max sparivanje. ako je ono za 1 manje od onog u pocetnoj matrici, onda postoji max sparivanje koje sadrzi jedinicu na mjestu (7,2), u suprotnom (ako je za 2 manje) ne. Ako ti se dogodi da je jednako, onda nisi dobro odredio max sparivanje u pocetnoj matrici (ili si fulao u 2.). hmmm. razumijes? zato sto kad dodas nazad taj redak i stupac, sparivanje ti je automatski za 1 vece... (u pocetnoj) jooj... najbolje da se mi nadjemo na jednoj kavici :lol:
ispricavam se zbog ovog kaosa, razumjet cu ako mi spustis karmu :okgreen: :lol:
i meni se tako cini, malo mi se mute te jedinice i nule...
ne razumijem sto te tocno muci? isprobas sve puteve prosirenja i ako ne postoji vise ni jedan, to je to. mozda je nekad lakse pretpostavit da si pronasao maksimalno sparivanje i ne isprobavat dalje (ak ti se tak cini od oka) i onda ako nadjes minimalni pokrivac sa tim brojem linija, sve je super, tj. tvoje sparivanje je stvarno maksimalno
nakon sto odredis maksimalno sparivanje, maknes 7. redak i 2. stupac i na toj, novoj matrici, ponovno odredjujes max sparivanje. ako je ono za 1 manje od onog u pocetnoj matrici, onda postoji max sparivanje koje sadrzi jedinicu na mjestu (7,2), u suprotnom (ako je za 2 manje) ne. Ako ti se dogodi da je jednako, onda nisi dobro odredio max sparivanje u pocetnoj matrici (ili si fulao u 2.). hmmm. razumijes? zato sto kad dodas nazad taj redak i stupac, sparivanje ti je automatski za 1 vece... (u pocetnoj) jooj... najbolje da se mi nadjemo na jednoj kavici
ispricavam se zbog ovog kaosa, razumjet cu ako mi spustis karmu
|
|
[Vrh] |
|
johnny Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:29 sub, 25. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="johnny"]Ako idem iz x5-y2-x1-y1-[color=red]x6-y7[/color]-x2-y3-x4-y2-x1-y1-x6-y7-x2-y3....tada mi lanac ne zavrsava[/quote]
opet radis istu gresku: x6-y7 ti ne moze bit u lancu prosirenja jer na tom mjestu stoji nula.
dakle, lanac koji ti pocne u x5 mora zavrsit u x6, pa posto ne zavrsava deckom nije lanac prosirenja.
onda moras pocet od x8-y8-x3 - jos jedan dead end...
iduca sansa je x9-y5 i to ti je jedan mali lanac prosirenja
i to bi trebalo bit maksimalno sparivanje, samo 6 parova.
johnny (napisa): | Ako idem iz x5-y2-x1-y1-x6-y7-x2-y3-x4-y2-x1-y1-x6-y7-x2-y3....tada mi lanac ne zavrsava |
opet radis istu gresku: x6-y7 ti ne moze bit u lancu prosirenja jer na tom mjestu stoji nula.
dakle, lanac koji ti pocne u x5 mora zavrsit u x6, pa posto ne zavrsava deckom nije lanac prosirenja.
onda moras pocet od x8-y8-x3 - jos jedan dead end...
iduca sansa je x9-y5 i to ti je jedan mali lanac prosirenja
i to bi trebalo bit maksimalno sparivanje, samo 6 parova.
_________________ "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
johnny Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|