Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
tp Forumaš(ica)

|
Postano: 13:24 pet, 7. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="fireball"][quote="tp"]I za kraj: ljudi imaju razlicite ideje o tome sto bi trebalo podrzavati. Ja bih se odmah pridruzio peticiji ili prosvjedu protiv grafita koji se nalaze svuda po gradu (a osobito na novouredjenim fasadama) i za puno ostrije i dosljednije kaznjavanje kriminalaca koji to cine. S druge strane, za neke od prosvjeda koji su se dogadjali bih rado iskazao svoje nepodrzavanje (ali ne kontraprosvjedima i mozda cak sukobima).[/quote]
ti koji tako šaraju po novim fasadam uglavnom to i rade iz nekog protesta...nije da ih branim, ali treba i tu vrstu "kulture" shvatiti... [/quote]
Da, izgleda da i nas gradonacelnik tako misli - da je to neka vrsta "kulture". Ostavimo na stranu grafite kao u tvom drugom primjeru (dakle "slike"), ja govorim o onome sto se nalazi na zgradama u gradu, a ne o onim panoima na kvatricu. Ja iskreno ne vidim sto nekoga moze natjerati da se potpisuje po fasadama (pogotovo obnovljenim). Mislim da je to cista obijest i takve stvari bih kaznjavao drasticno. Onaj tko to napravi bi trebao platiti da se citava fasada vrati u prvobitno stanje. Recimo da mogu razumijeti kad ljudi kradu, varaju, lazu, cak i ubijaju - iako to naravno nikad ne odobravam, ali koji motiv imaju ti grafiteri osim da uniste nesto sto je netko skupo platio, da uniste izgled grada, da ljudima smanje zadovoljstvo u setnji itd.
Ispricavam se na skretanju sa teme.
fireball (napisa): | tp (napisa): | I za kraj: ljudi imaju razlicite ideje o tome sto bi trebalo podrzavati. Ja bih se odmah pridruzio peticiji ili prosvjedu protiv grafita koji se nalaze svuda po gradu (a osobito na novouredjenim fasadama) i za puno ostrije i dosljednije kaznjavanje kriminalaca koji to cine. S druge strane, za neke od prosvjeda koji su se dogadjali bih rado iskazao svoje nepodrzavanje (ali ne kontraprosvjedima i mozda cak sukobima). |
ti koji tako šaraju po novim fasadam uglavnom to i rade iz nekog protesta...nije da ih branim, ali treba i tu vrstu "kulture" shvatiti... |
Da, izgleda da i nas gradonacelnik tako misli - da je to neka vrsta "kulture". Ostavimo na stranu grafite kao u tvom drugom primjeru (dakle "slike"), ja govorim o onome sto se nalazi na zgradama u gradu, a ne o onim panoima na kvatricu. Ja iskreno ne vidim sto nekoga moze natjerati da se potpisuje po fasadama (pogotovo obnovljenim). Mislim da je to cista obijest i takve stvari bih kaznjavao drasticno. Onaj tko to napravi bi trebao platiti da se citava fasada vrati u prvobitno stanje. Recimo da mogu razumijeti kad ljudi kradu, varaju, lazu, cak i ubijaju - iako to naravno nikad ne odobravam, ali koji motiv imaju ti grafiteri osim da uniste nesto sto je netko skupo platio, da uniste izgled grada, da ljudima smanje zadovoljstvo u setnji itd.
Ispricavam se na skretanju sa teme.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:26 pet, 7. 4. 2006 Naslov: |
|
|
Sharanje po zgradama nije u redu [size=29][b].[/b][/size] :tso: Kao da kazes da ti ja smijem nacrtati na celu stogod zelim "jer je to lijepo". :P Tvoje celo, tvoja zgrada,... [b]tvoja[/b] odluka; ne umjetnikova. :ccc: Osobno, volim vidjeti lijepe grafite, ali nije na meni da odlucujem o tudjoj zgradi, ne? ;) Ako ikad budem imao svoju kucu, onda mogu pozvati nekog grafitti-majstora da ju oslika. 8)
Stoji da ne treba stalno prosvjedovati, dizati revolucije i sl. ali ovdje se prigovara tome da mi (gradjani Republike Hrvatske) to [b]nikad[/b] ne radimo. :? A nije ni da su Francuzi bas tako ratoborni kako bi se zakljucilo iz tp-ovog prvog posta. ;)
Sharanje po zgradama nije u redu . Kao da kazes da ti ja smijem nacrtati na celu stogod zelim "jer je to lijepo". Tvoje celo, tvoja zgrada,... tvoja odluka; ne umjetnikova. Osobno, volim vidjeti lijepe grafite, ali nije na meni da odlucujem o tudjoj zgradi, ne? Ako ikad budem imao svoju kucu, onda mogu pozvati nekog grafitti-majstora da ju oslika.
Stoji da ne treba stalno prosvjedovati, dizati revolucije i sl. ali ovdje se prigovara tome da mi (gradjani Republike Hrvatske) to nikad ne radimo. A nije ni da su Francuzi bas tako ratoborni kako bi se zakljucilo iz tp-ovog prvog posta.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
pbanicev Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:07 pet, 7. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="tp"]Mislim da se mi ne trebamo usporedjivati s Francuskom.[/quote]
Već skime/sčime, usporedbe nisu negativne vec naprotiv ukazuju na raznorazne razlike, usporedbe u najmanjem smislu trebaju pokazati na razlike, trebaju pokazati kakvi mi doista jesmo a samokriticizam nije uvijek najbolji niti jedini valjan izbor :wink:
[quote="tp"]Samo zato sto su njima prosvjedi tradicija, a nama nisu, ne znaci da se sva bitna pitanja trebaju rijesavati nekim sukobima i da ne postoje i drugaciji nacini da se djeluje za "opce dobro". Ne kazem da prosvjedi nisu korisni u nekim situacijama, ali mi se cini da bi mnogi prosvjedovali samo da bi iskazali svoje nezadovoljstvo svijetom, a ne da bi se njihove ideje cule, ravnopravno uvazile i u nekom obliku prihvatile.[/quote]
Prosvjedi nemoraju biti sukob, dali su ovi u Francuskoj doista sukob, pa oni od ne tako nedavno su to doista i bili, no ovi prosvjedi nisu sukob (bar ne još na fizičkoj razini), no u sukob u svom punom smislu, mogu postati svaki tren. Da, postoji oni koji beskorisno, neekonomično izražavaju svoje stavove, prosvjeduju i time ponekad ugrožavaju itegritet drugih osoba u svojoj blizini, no u ovom slučaju ne postoji drugi - bolji način za promicanje pojma kao što je "opće dobro". Dali ikad postoji opravdanost za neki sukob, ne nepostoji, ali je ponekad to jedini ponuđeni izbor (JAR-apartheid). Ponekad pasivnost jest sukob sa vlastitim ja.
[quote="tp"]Ne bi trebalo pljuvati po Hrvatskoj i Hrvatima (i gradjanima RH opcenito) zato sto nemaju iste "nacionalne kvalitete" kao neki drugi narodi. Umjesto da se usredotocavamo stalno na mane kao "hrvatski jal", "hrvatska pasivnost" itd., mozda bi trebali krenuti od pozitivnih strana "hrvatskog karaktera" (koliko god to bio opceniti pojam). Mislite li da takvih strana uopce ima?[/quote]Zar "Nacionalne kvalitete" :roll: takva stvar ne postoji. Ovdje nije bitno ništa hrvatsko niti išta francusko niti ista drugačije od nas samih ovdje se radi o samo jednoj jedinoj stvari a to je ljudsko dostojanstvo.
[quote="tp"]I za kraj: ljudi imaju razlicite ideje o tome sto bi trebalo podrzavati. Ja bih se odmah pridruzio peticiji ili prosvjedu protiv grafita koji se nalaze svuda po gradu (a osobito na novouredjenim fasadama) i za puno ostrije i dosljednije kaznjavanje kriminalaca koji to cine. S druge strane, za neke od prosvjeda koji su se dogadjali bih rado iskazao svoje nepodrzavanje (ali ne kontraprosvjedima i mozda cak sukobima).[/quote]
Te osobe, nisu kriminalci, ako se ne varam, jer da to jesu bile bi sudski :judge: gonjene, itd ... AFAIK grafiti: to je jedan od iskonskih načina izražavanja svojeg postojanja. BTW Ja sam za grafite :angel: , jer oni ubijaju ovo ružno sivilo urbane sredine začinjeno sa smogom i ispušnim farovima :vozim: . Naravno postoje umjetnički grafiti, a raznorazni natpisi, koji nisu grafiti, oko nas nam više govore o društvu u kojem se nalazimo, jer naša sredina koegzistira sa nama.
Prosvjedima se ništa ne postiže, ljudi prosvjeduju-ljenčare cijeli kaos je oko njih i oni u njemu ... no to ponekad izrodi nečim s čime se oni zadovolje i vrate svojim ustaljenim navikama.
tp (napisa): | Mislim da se mi ne trebamo usporedjivati s Francuskom. |
Već skime/sčime, usporedbe nisu negativne vec naprotiv ukazuju na raznorazne razlike, usporedbe u najmanjem smislu trebaju pokazati na razlike, trebaju pokazati kakvi mi doista jesmo a samokriticizam nije uvijek najbolji niti jedini valjan izbor
tp (napisa): | Samo zato sto su njima prosvjedi tradicija, a nama nisu, ne znaci da se sva bitna pitanja trebaju rijesavati nekim sukobima i da ne postoje i drugaciji nacini da se djeluje za "opce dobro". Ne kazem da prosvjedi nisu korisni u nekim situacijama, ali mi se cini da bi mnogi prosvjedovali samo da bi iskazali svoje nezadovoljstvo svijetom, a ne da bi se njihove ideje cule, ravnopravno uvazile i u nekom obliku prihvatile. |
Prosvjedi nemoraju biti sukob, dali su ovi u Francuskoj doista sukob, pa oni od ne tako nedavno su to doista i bili, no ovi prosvjedi nisu sukob (bar ne još na fizičkoj razini), no u sukob u svom punom smislu, mogu postati svaki tren. Da, postoji oni koji beskorisno, neekonomično izražavaju svoje stavove, prosvjeduju i time ponekad ugrožavaju itegritet drugih osoba u svojoj blizini, no u ovom slučaju ne postoji drugi - bolji način za promicanje pojma kao što je "opće dobro". Dali ikad postoji opravdanost za neki sukob, ne nepostoji, ali je ponekad to jedini ponuđeni izbor (JAR-apartheid). Ponekad pasivnost jest sukob sa vlastitim ja.
tp (napisa): | Ne bi trebalo pljuvati po Hrvatskoj i Hrvatima (i gradjanima RH opcenito) zato sto nemaju iste "nacionalne kvalitete" kao neki drugi narodi. Umjesto da se usredotocavamo stalno na mane kao "hrvatski jal", "hrvatska pasivnost" itd., mozda bi trebali krenuti od pozitivnih strana "hrvatskog karaktera" (koliko god to bio opceniti pojam). Mislite li da takvih strana uopce ima? | Zar "Nacionalne kvalitete" takva stvar ne postoji. Ovdje nije bitno ništa hrvatsko niti išta francusko niti ista drugačije od nas samih ovdje se radi o samo jednoj jedinoj stvari a to je ljudsko dostojanstvo.
tp (napisa): | I za kraj: ljudi imaju razlicite ideje o tome sto bi trebalo podrzavati. Ja bih se odmah pridruzio peticiji ili prosvjedu protiv grafita koji se nalaze svuda po gradu (a osobito na novouredjenim fasadama) i za puno ostrije i dosljednije kaznjavanje kriminalaca koji to cine. S druge strane, za neke od prosvjeda koji su se dogadjali bih rado iskazao svoje nepodrzavanje (ali ne kontraprosvjedima i mozda cak sukobima). |
Te osobe, nisu kriminalci, ako se ne varam, jer da to jesu bile bi sudski gonjene, itd ... AFAIK grafiti: to je jedan od iskonskih načina izražavanja svojeg postojanja. BTW Ja sam za grafite , jer oni ubijaju ovo ružno sivilo urbane sredine začinjeno sa smogom i ispušnim farovima . Naravno postoje umjetnički grafiti, a raznorazni natpisi, koji nisu grafiti, oko nas nam više govore o društvu u kojem se nalazimo, jer naša sredina koegzistira sa nama.
Prosvjedima se ništa ne postiže, ljudi prosvjeduju-ljenčare cijeli kaos je oko njih i oni u njemu ... no to ponekad izrodi nečim s čime se oni zadovolje i vrate svojim ustaljenim navikama.
|
|
[Vrh] |
|
bla bla Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Dabrica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:37 sub, 8. 4. 2006 Naslov: |
|
|
ja mislim da kod nas u hrvatskoj itekako postoji kultura prosvjeda, ali osobnih ili manjih grupa ljudi.
pa pogledajte koliko puta ljudi prosvjeduju jer im ne žele dati plaće (sasvim razumljivo), štrajkaju glađu, spavaju u tvornicama, zaključavau se u sakristije crkve (sjećate se onih policajaca koji su ne znam koliko mjeseci bili u markovoj crkvi). sjećam se ja i jedne zgode iz svje srednje kad sam jedan dan "slučajno kasnila" na latinski jer sam pješke išla zaobilaznim putom u školu i vidjela ljude koji su se u 8 ujutro lancima vezali međusobno i za ograd ispred neke banke :?
znači - ne može se reći da kod nas ljudi ne prosvjeduju, ali prosvjeduju protiv manjih stvari (nama manjih, njima možda životnih), ali se na taj način nikako ne može senzibilizirati javnost. odnosno, ne možete postići da im se netko pridruži ili ih podrži. mislim da tu itekakvu ulogu igra marketing - primjer je mirni prosvjed zbog ukidanja radija 101 na kojem se skupilo nekoliko desetaka tisuća ljudi. a što je to tako važno u tom radiju? (osim neke kulturne i sociološke uloge) zapravo ništa - samo su imali dobar marketing...
elem - hrvati imaju potencijala za biti dobri prosvjednici koji se stalno bune i imaju plodonosne prosvjede, ali ih treba obrazovati kada i kako to činiti. :D
ja mislim da kod nas u hrvatskoj itekako postoji kultura prosvjeda, ali osobnih ili manjih grupa ljudi.
pa pogledajte koliko puta ljudi prosvjeduju jer im ne žele dati plaće (sasvim razumljivo), štrajkaju glađu, spavaju u tvornicama, zaključavau se u sakristije crkve (sjećate se onih policajaca koji su ne znam koliko mjeseci bili u markovoj crkvi). sjećam se ja i jedne zgode iz svje srednje kad sam jedan dan "slučajno kasnila" na latinski jer sam pješke išla zaobilaznim putom u školu i vidjela ljude koji su se u 8 ujutro lancima vezali međusobno i za ograd ispred neke banke
znači - ne može se reći da kod nas ljudi ne prosvjeduju, ali prosvjeduju protiv manjih stvari (nama manjih, njima možda životnih), ali se na taj način nikako ne može senzibilizirati javnost. odnosno, ne možete postići da im se netko pridruži ili ih podrži. mislim da tu itekakvu ulogu igra marketing - primjer je mirni prosvjed zbog ukidanja radija 101 na kojem se skupilo nekoliko desetaka tisuća ljudi. a što je to tako važno u tom radiju? (osim neke kulturne i sociološke uloge) zapravo ništa - samo su imali dobar marketing...
elem - hrvati imaju potencijala za biti dobri prosvjednici koji se stalno bune i imaju plodonosne prosvjede, ali ih treba obrazovati kada i kako to činiti.
_________________ dis bonjour a la dame...

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 16:17 sub, 8. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Dabrica"]primjer je mirni prosvjed zbog ukidanja radija 101 na kojem se skupilo nekoliko desetaka tisuća ljudi. a što je to tako važno u tom radiju? (osim neke kulturne i sociološke uloge) zapravo ništa - samo su imali dobar marketing...[/quote]
Vaznost tog prosvjeda (na kojem sam osobno sudjelovao) je obrana slobode medija. Ne sjecam se ijednog drugog elektronickog medija iz tog doba koji je imao vlastiti informativni program i nije bio pro-HDZ-ovski. Slazem se da je marketing doprinjeo masivnosti prosvjeda, ali ne bih rekao da je bio presudan. Kad neki uski krug ljudi prosvjeduje zbog nekog svojeg interesa nikakvom marketinskom kampanjom ne mogu okupiti tolike mase.
Sto se tice ostatka topica, slazem se da je u Hrvatskoj javnost nedovoljno senzibilirana i pasivna. Ipak, ne mislim da su masovni prosvjedi sami po sebi nesto jako pozeljno. Poznavanjem vlastitih prava i inzistiranjem na njima, pisanjem protestnih pisama i [b]glasanjem na izborima[/b] moze se postici mnogo.
Dabrica (napisa): | primjer je mirni prosvjed zbog ukidanja radija 101 na kojem se skupilo nekoliko desetaka tisuća ljudi. a što je to tako važno u tom radiju? (osim neke kulturne i sociološke uloge) zapravo ništa - samo su imali dobar marketing... |
Vaznost tog prosvjeda (na kojem sam osobno sudjelovao) je obrana slobode medija. Ne sjecam se ijednog drugog elektronickog medija iz tog doba koji je imao vlastiti informativni program i nije bio pro-HDZ-ovski. Slazem se da je marketing doprinjeo masivnosti prosvjeda, ali ne bih rekao da je bio presudan. Kad neki uski krug ljudi prosvjeduje zbog nekog svojeg interesa nikakvom marketinskom kampanjom ne mogu okupiti tolike mase.
Sto se tice ostatka topica, slazem se da je u Hrvatskoj javnost nedovoljno senzibilirana i pasivna. Ipak, ne mislim da su masovni prosvjedi sami po sebi nesto jako pozeljno. Poznavanjem vlastitih prava i inzistiranjem na njima, pisanjem protestnih pisama i glasanjem na izborima moze se postici mnogo.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Dabrica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:10 sub, 8. 4. 2006 Naslov: |
|
|
naravno da je radio 101 imao veliku ulogu u rađanju slobode medija u nas (a porođaj i dalj traje :? ), ali nisam ovdje htjela navoditi sve te važne stvari - u zagradu sam stavila neki sociološki i kulturni značaj, da ne pišem previše.
zapravo sam samo htjela naglasiti da gašenje 101-ice nije nešto što je ljudima životno važno, za razliku od njihovih radnih mjesta ili ljudskih prava npr.
i zato mi je neobično da se za 101-icu pojavilo nekoliko desetaka tisuća ljudi (i ja sam bila), a kad bi se kod nas desila ista stvar kao u francuskoj, sumnjam da bi se pokrenuo tako masivan prosvjed, iako se radi o puno važnijoj stvari - budućnosti mladih visokoobrazovanih ljudi.
naravno da je radio 101 imao veliku ulogu u rađanju slobode medija u nas (a porođaj i dalj traje ), ali nisam ovdje htjela navoditi sve te važne stvari - u zagradu sam stavila neki sociološki i kulturni značaj, da ne pišem previše.
zapravo sam samo htjela naglasiti da gašenje 101-ice nije nešto što je ljudima životno važno, za razliku od njihovih radnih mjesta ili ljudskih prava npr.
i zato mi je neobično da se za 101-icu pojavilo nekoliko desetaka tisuća ljudi (i ja sam bila), a kad bi se kod nas desila ista stvar kao u francuskoj, sumnjam da bi se pokrenuo tako masivan prosvjed, iako se radi o puno važnijoj stvari - budućnosti mladih visokoobrazovanih ljudi.
_________________ dis bonjour a la dame...

|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:55 sub, 8. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Nisam ni na jednoj listi, cak jos nisam odlucio za koga cu glasati na sljedecim izborima. Ali izlazak na izbore smatram vaznim i svakako cu to uciniti.[/quote]
posto dosta pratim politiku, ja se nikako ne mogu odluciti za koga cu glasati. eventualno za [color=darkred]***[/color] koji je jedina koliko-toliko liberalna stranka na tlu hrvatske plus sto su jedini koji su imali rezultate nakon proslih izbora.
no...ja ne mogu jednostavno vjerovati kako opozicija (iako formalno postoji) uopce ne grakce na kapitalne gluposti koje ova vlada izbacuje van. cini mi se da za sve prvo trebam saznat iz novina, da bi se ta opozicija onda tek malo trgla i pocela radit svoj posao.
uzmimo primjer Kamen Ingrada. dok se afera nije procula u javnosti, svi su sutjeli kao zaliveni. sta je sa primorcevim vrijedjanjem naseg cijenjenog znanstvenika dr. Ivana Djikica? sta je sa profesorom Radmanom? sta je reformom pravosudja i smanjenjem korupcije? sta je sa kaznjavanjem onih koji su napravili ogromnu stetu u hrvatskom modelu pretvorbe i privatizacije? sta je sa ulaganjima u znanost i skolstvo? zasto drzava jos uvijek sa velikim novcima subvencionira insolventna poduzeca? zasto se nije forsirala naplata PDVa od nasih nogometnih klubova? zasto je drzava opet insolventna i kasni sa placama iako meni drzavni kamatari uredno salju opomene kad nesto ne platim? itd. itd. itd. a na koja od ovih pitanja opozicija ima odgovor? brace yourselves: NI NA JEDNO!!! :evil: niti imaju znanja i kreatvne moci da rijese to klupko, niti imaju snage za to.
sta trenutno predvladava u hrvatskoj sto se tice politike? zastarjela razmisljanja, stare ideje, stare neideje (optuzivanje svih i svakog da nisu radili svoj posao, pa zato oni imaju problema), podmicivanja na lokalnoj razini (ja cu dati tebi ovoliko novaca ako budes dizao ruku kako ja kazem) itd. sta mislite sta ce se promijenit od svega ovoga sto sam nabrojao? nista. zasto? zato sto se drzava svojski potrudila unistit i ono malo studentskog angazmana koji je jos prije postojao e da bi se neki debelokosci (kao sto su [color=darkred]***[/color], [color=darkred]***[/color] i drugi) okoristili time sto su u saboru pa ih pripadaju ogromna (enormna) prava i privilegije.
nazalost, u hrvatsku poziciju i opoziciju nemam nikakvog povjerenja, dapace, iz svakog dana se sve vise rastuzujem. i sta ce moj glas promijenit? ili glas bilokoga od nas? nista. ostat cemo na istom jer ce opet na celna mjesta doci isti ljudi sa istim (ne)idejama i nista se nece pomaci s mjesta.
EDIT:
[quote="Admin"]
[color=darkred][b]Admin edit:[/b][list=1][*] Prvi edit: iako osobno podrzavam tocno stranku koju si naveo (slicno kao i ti, sistemom eliminacija, a ne stvarne kvalitete), na Forumu nema promocije stranaka.[/color][/quote]
ne slazem se da je to bila promocija neke stranke, vec cisto izricanje mojeg osobnog misljenja. no, ofkors, ako se kosi sa pravilima foruma :-)
[quote][color=darkred]
[*] Drugi edit: necemo prozivati konkretne osobe kao "debelokosce koji su se okoristili time sto su u Saboru"[/color][/quote]
ispricavam se, nisam mislio vrijedjati...opet sam iznosio svoje misljenje o njima kao takvima.
[quote][color=darkred]
[*] [b]Molim da ovaj topic ne preraste u prepucavanje o politickim strankama![/b] Osobno sam protiv takvog topica jer znamo kako obicno zavrse, a osim promocije osobnih stavova (i favorita medju strankama), ne vidim neku svrhu takvog topica.
Ako netko smatra da je takav topic potreban, neka se javi u PM nekom od Admina, pa cemo ga - ako se moderatori sloze - otvoriti i strogo moderirati.[/list:o][/color][/quote]
apsolutno se slazem. glavni razlog mog posta je ukazivanje na to da je zapravo IMO potpuno svejedno koja je stranka na vlasti jer sve djeluju isto, jednako besperspektivno. i na tome stajem. politicka razglabanja jesu nesto u cemu osobno uzivam (jer sam cudak :lol:), ali IMO svojim sadrzajem ne spadaju na ovaj forum. vise kao rasprava uz pivicu (ili nesto drugo, ubaciti po slobodnom izboru) negdje u gradu. osim toga, imali smo nekoliko takvih rasprava (gotovina, crkva i slicno) pa znamo da nismo nikakvo konstruktivno rjesenje izvukli iz svega toga. zato, po toj temi EOD od mene :-)
krcko (napisa): | Nisam ni na jednoj listi, cak jos nisam odlucio za koga cu glasati na sljedecim izborima. Ali izlazak na izbore smatram vaznim i svakako cu to uciniti. |
posto dosta pratim politiku, ja se nikako ne mogu odluciti za koga cu glasati. eventualno za *** koji je jedina koliko-toliko liberalna stranka na tlu hrvatske plus sto su jedini koji su imali rezultate nakon proslih izbora.
no...ja ne mogu jednostavno vjerovati kako opozicija (iako formalno postoji) uopce ne grakce na kapitalne gluposti koje ova vlada izbacuje van. cini mi se da za sve prvo trebam saznat iz novina, da bi se ta opozicija onda tek malo trgla i pocela radit svoj posao.
uzmimo primjer Kamen Ingrada. dok se afera nije procula u javnosti, svi su sutjeli kao zaliveni. sta je sa primorcevim vrijedjanjem naseg cijenjenog znanstvenika dr. Ivana Djikica? sta je sa profesorom Radmanom? sta je reformom pravosudja i smanjenjem korupcije? sta je sa kaznjavanjem onih koji su napravili ogromnu stetu u hrvatskom modelu pretvorbe i privatizacije? sta je sa ulaganjima u znanost i skolstvo? zasto drzava jos uvijek sa velikim novcima subvencionira insolventna poduzeca? zasto se nije forsirala naplata PDVa od nasih nogometnih klubova? zasto je drzava opet insolventna i kasni sa placama iako meni drzavni kamatari uredno salju opomene kad nesto ne platim? itd. itd. itd. a na koja od ovih pitanja opozicija ima odgovor? brace yourselves: NI NA JEDNO!!! niti imaju znanja i kreatvne moci da rijese to klupko, niti imaju snage za to.
sta trenutno predvladava u hrvatskoj sto se tice politike? zastarjela razmisljanja, stare ideje, stare neideje (optuzivanje svih i svakog da nisu radili svoj posao, pa zato oni imaju problema), podmicivanja na lokalnoj razini (ja cu dati tebi ovoliko novaca ako budes dizao ruku kako ja kazem) itd. sta mislite sta ce se promijenit od svega ovoga sto sam nabrojao? nista. zasto? zato sto se drzava svojski potrudila unistit i ono malo studentskog angazmana koji je jos prije postojao e da bi se neki debelokosci (kao sto su ***, *** i drugi) okoristili time sto su u saboru pa ih pripadaju ogromna (enormna) prava i privilegije.
nazalost, u hrvatsku poziciju i opoziciju nemam nikakvog povjerenja, dapace, iz svakog dana se sve vise rastuzujem. i sta ce moj glas promijenit? ili glas bilokoga od nas? nista. ostat cemo na istom jer ce opet na celna mjesta doci isti ljudi sa istim (ne)idejama i nista se nece pomaci s mjesta.
EDIT:
Admin (napisa): |
Admin edit:- Prvi edit: iako osobno podrzavam tocno stranku koju si naveo (slicno kao i ti, sistemom eliminacija, a ne stvarne kvalitete), na Forumu nema promocije stranaka.
|
ne slazem se da je to bila promocija neke stranke, vec cisto izricanje mojeg osobnog misljenja. no, ofkors, ako se kosi sa pravilima foruma
Citat: |
Drugi edit: necemo prozivati konkretne osobe kao "debelokosce koji su se okoristili time sto su u Saboru" |
ispricavam se, nisam mislio vrijedjati...opet sam iznosio svoje misljenje o njima kao takvima.
Citat: |
Molim da ovaj topic ne preraste u prepucavanje o politickim strankama! Osobno sam protiv takvog topica jer znamo kako obicno zavrse, a osim promocije osobnih stavova (i favorita medju strankama), ne vidim neku svrhu takvog topica.
Ako netko smatra da je takav topic potreban, neka se javi u PM nekom od Admina, pa cemo ga - ako se moderatori sloze - otvoriti i strogo moderirati. |
apsolutno se slazem. glavni razlog mog posta je ukazivanje na to da je zapravo IMO potpuno svejedno koja je stranka na vlasti jer sve djeluju isto, jednako besperspektivno. i na tome stajem. politicka razglabanja jesu nesto u cemu osobno uzivam (jer sam cudak ), ali IMO svojim sadrzajem ne spadaju na ovaj forum. vise kao rasprava uz pivicu (ili nesto drugo, ubaciti po slobodnom izboru) negdje u gradu. osim toga, imali smo nekoliko takvih rasprava (gotovina, crkva i slicno) pa znamo da nismo nikakvo konstruktivno rjesenje izvukli iz svega toga. zato, po toj temi EOD od mene
Zadnja promjena: HijenA; 12:44 ned, 9. 4. 2006; ukupno mijenjano 2 put/a.
|
|
[Vrh] |
|
anamari Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:25 ned, 9. 4. 2006 Naslov: |
|
|
Ja opcenito mislim da se stvari u Hrvatskoj mijenjaju na bolje po svim pitanjima. Ne mogu reci da sam veliki fan stranke na vlasti, ali cak i nekad oni reagiraju na prigovore javnosti. Tako je maknut Zuzul, pa je otkazana suradnja Behtelu, pa su vraceni drzavi oni hoteli u Opatiji. Naravno, oni su to sve zakuhali, ali su kasnije povukli odluke koje javnost nije odobravala.
Prosvjednovanje je ponekad dvosjekli mac. Znam da to nije u duhu demokracije, ali ja ne volim kada ljudi prosvjeduju za stvari s kojima se ja ne slazem. A onda kad nas takvi prosvjedi uspiju unazaditi kao drustvo - to mi je grozno. Nekako me ne uspijeva utjesiti cinjenica da je to tako u demokraciji. I ja sam bila na prosvjedu za 101-icu, no danas mi se taj radio gadi - i oni zastupaju svoju politicku opciju i guraju je kvazinevidljivo kao i mnogi drugi.
Kao sto je Tetak u svojoj emisiji govorio nekad: "Ma da je meni pet minuta vlasti... " 8) :wink:
Ja opcenito mislim da se stvari u Hrvatskoj mijenjaju na bolje po svim pitanjima. Ne mogu reci da sam veliki fan stranke na vlasti, ali cak i nekad oni reagiraju na prigovore javnosti. Tako je maknut Zuzul, pa je otkazana suradnja Behtelu, pa su vraceni drzavi oni hoteli u Opatiji. Naravno, oni su to sve zakuhali, ali su kasnije povukli odluke koje javnost nije odobravala.
Prosvjednovanje je ponekad dvosjekli mac. Znam da to nije u duhu demokracije, ali ja ne volim kada ljudi prosvjeduju za stvari s kojima se ja ne slazem. A onda kad nas takvi prosvjedi uspiju unazaditi kao drustvo - to mi je grozno. Nekako me ne uspijeva utjesiti cinjenica da je to tako u demokraciji. I ja sam bila na prosvjedu za 101-icu, no danas mi se taj radio gadi - i oni zastupaju svoju politicku opciju i guraju je kvazinevidljivo kao i mnogi drugi.
Kao sto je Tetak u svojoj emisiji govorio nekad: "Ma da je meni pet minuta vlasti... "
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 14:50 ned, 9. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="anamari"]Ja opcenito mislim da se stvari u Hrvatskoj mijenjaju na bolje po svim pitanjima. Ne mogu reci da sam veliki fan stranke na vlasti, ali cak i nekad oni reagiraju na prigovore javnosti. Tako je maknut Zuzul, pa je otkazana suradnja Behtelu, pa su vraceni drzavi oni hoteli u Opatiji. Naravno, oni su to sve zakuhali, ali su kasnije povukli odluke koje javnost nije odobravala. [/quote]
Ja opcenito mislim da je 90% toga samo farbanje ociju. Mijenja se sam ono sto ih netko bas "podmus" natjera, ostalo se sam izvede neka igrica ili pamfletic da izgleda kao da se nest promjenilo na bolje, a nije.
Uostalom, isto to rade i ovi u celnistvu SZ-a, stanje je isto kao i svih prijasnjih godina.
Jedino smo mi sad istupili..
[color=blue][b]moderator:[/b] jedna dugačka, a zanimljiva rasprava se razvila nakon ove pa ju izdvojih: [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=6596]glasati ili ne na državnim izborima u RH?[/url][/color]
anamari (napisa): | Ja opcenito mislim da se stvari u Hrvatskoj mijenjaju na bolje po svim pitanjima. Ne mogu reci da sam veliki fan stranke na vlasti, ali cak i nekad oni reagiraju na prigovore javnosti. Tako je maknut Zuzul, pa je otkazana suradnja Behtelu, pa su vraceni drzavi oni hoteli u Opatiji. Naravno, oni su to sve zakuhali, ali su kasnije povukli odluke koje javnost nije odobravala. |
Ja opcenito mislim da je 90% toga samo farbanje ociju. Mijenja se sam ono sto ih netko bas "podmus" natjera, ostalo se sam izvede neka igrica ili pamfletic da izgleda kao da se nest promjenilo na bolje, a nije.
Uostalom, isto to rade i ovi u celnistvu SZ-a, stanje je isto kao i svih prijasnjih godina.
Jedino smo mi sad istupili..
moderator: jedna dugačka, a zanimljiva rasprava se razvila nakon ove pa ju izdvojih: glasati ili ne na državnim izborima u RH?
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
|