Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Mr.Doe Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nenad Moderator

|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
Postano: 13:38 ned, 27. 8. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="MB"]jeste li slusali mat.teoriju racunarstva? kakvi su dojmovi?[/quote]
Zestoki :verytwisted:
Imas (i) o ovome zaseban topic; preporucam citanje, zabavno je, premda ima naznaka da se ove godine mijenja asistent. Ali nemoj uzimati sve sto tamo pise i sve sto ti kolege kazu zdravo za gotovo ;)
Ozbiljno, meni najzanimljiviji (obavezni) predmet na racunarskom usmjerenju. Ali treba malo vremena (i puno iskustva) da se uzivis u predavanja, koja se iz godine u godinu mijenjaju no osnova su automati, formalni jezici, izracunljivost i teorija slozenosti algoritama.
MB (napisa): | jeste li slusali mat.teoriju racunarstva? kakvi su dojmovi? |
Zestoki
Imas (i) o ovome zaseban topic; preporucam citanje, zabavno je, premda ima naznaka da se ove godine mijenja asistent. Ali nemoj uzimati sve sto tamo pise i sve sto ti kolege kazu zdravo za gotovo
Ozbiljno, meni najzanimljiviji (obavezni) predmet na racunarskom usmjerenju. Ali treba malo vremena (i puno iskustva) da se uzivis u predavanja, koja se iz godine u godinu mijenjaju no osnova su automati, formalni jezici, izracunljivost i teorija slozenosti algoritama.
|
|
[Vrh] |
|
Smith Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:12 ned, 27. 8. 2006 Naslov: |
|
|
Vec sam napisao ovo na jednom topicu, ali ako cijenjeni Staff dopusti, napisat cu jos ovamo da na mom [url=http://student.math.hr/~smith]webu[/url] postoji moj razgovor s asistentom Cacicem o izbornim kolegijima, pa ako netko misli da bi mu isti mogao pomoci slobodno procitajte. Nazalost, referentni popis kolegija je onaj drevni.
EDIT: U vezi s dobivenim peemovima neslaganja s objavom tog razgovora... Asistent Cacic ne samo da je dao odobrenje za objavljivanje, vec je ono bilo njegova ideja. A ja sam jako pazio da izadu na vidjelo samo objektivni dijelovi razgovora i mislim da nema niceg uvredljivog ni prema kome. Ako netko misli da se varam, molim da mi ukaze na tocan dio koji je sporan iz bilo kojeg razloga kako bih ga mogao ekspeditno ukloniti.
EDIT2: Nakon duljeg razmisljanja odlucio sam samoinicijativno ukloniti transkript razgovora jer vise zaista nemam ni snage ni volje braniti svoj altruizam niti objasnjavati razliku izmedu objektivnosti i omalovazavanja. Zao mi je zbog svih kojima bi te informacije koristile. Predlazem da se ovaj post obrise jer vise ne sluzi nicemu.
Vec sam napisao ovo na jednom topicu, ali ako cijenjeni Staff dopusti, napisat cu jos ovamo da na mom webu postoji moj razgovor s asistentom Cacicem o izbornim kolegijima, pa ako netko misli da bi mu isti mogao pomoci slobodno procitajte. Nazalost, referentni popis kolegija je onaj drevni.
EDIT: U vezi s dobivenim peemovima neslaganja s objavom tog razgovora... Asistent Cacic ne samo da je dao odobrenje za objavljivanje, vec je ono bilo njegova ideja. A ja sam jako pazio da izadu na vidjelo samo objektivni dijelovi razgovora i mislim da nema niceg uvredljivog ni prema kome. Ako netko misli da se varam, molim da mi ukaze na tocan dio koji je sporan iz bilo kojeg razloga kako bih ga mogao ekspeditno ukloniti.
EDIT2: Nakon duljeg razmisljanja odlucio sam samoinicijativno ukloniti transkript razgovora jer vise zaista nemam ni snage ni volje braniti svoj altruizam niti objasnjavati razliku izmedu objektivnosti i omalovazavanja. Zao mi je zbog svih kojima bi te informacije koristile. Predlazem da se ovaj post obrise jer vise ne sluzi nicemu.
_________________ We only have one candle
To burn down to the handle...
- Sonata Arctica, Weballergy
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fis Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:16 sub, 16. 9. 2006 Naslov: |
|
|
@buba: [b]Ideja[/b] Bolonje je tranzitivnost, pa [b]valjda[/b] izbor kolegija nema veze. :) No, [b]u praxi[/b], nitko ziv ne zna sto ce biti... :(
@Ignavia: Prodekanica je, uobicajeno, daleko bolja adresa od Foruma. ;)
@buba: Ideja Bolonje je tranzitivnost, pa valjda izbor kolegija nema veze. No, u praxi, nitko ziv ne zna sto ce biti...
@Ignavia: Prodekanica je, uobicajeno, daleko bolja adresa od Foruma.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:02 sub, 16. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Pukica"]buba, ja sam prof matematike, iliti po novom nastavnicki smjer. tako da nisam sigurna da se ja kasnije prebacujem[/quote]
Pa ja znam da jesi i možda nećeš poslje odabrat math&inf, nego ćeš ostat samo math, ali možda baš zato odma nećeš moć odabrati određene izborne kolegije.
Možda se mogu slušati izborni bez obzira na to što ćeš poslje, a možda se moraš sad odmah odlučiti (znam da ti već jesi), pa ako ne odslušaš određene izborne, nećeš moć određeni smjer odabrat na Diplomskom ako ih naknadno ne položiš.
Tko zna.
vsego kaže nitko. :D
A ja ću pitat tete u ponedjeljak. One su ipak Google našeg faksa. ;)
Pukica (napisa): | buba, ja sam prof matematike, iliti po novom nastavnicki smjer. tako da nisam sigurna da se ja kasnije prebacujem |
Pa ja znam da jesi i možda nećeš poslje odabrat math&inf, nego ćeš ostat samo math, ali možda baš zato odma nećeš moć odabrati određene izborne kolegije.
Možda se mogu slušati izborni bez obzira na to što ćeš poslje, a možda se moraš sad odmah odlučiti (znam da ti već jesi), pa ako ne odslušaš određene izborne, nećeš moć određeni smjer odabrat na Diplomskom ako ih naknadno ne položiš.
Tko zna.
vsego kaže nitko.
A ja ću pitat tete u ponedjeljak. One su ipak Google našeg faksa.
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 15:16 sub, 16. 9. 2006 Naslov: |
|
|
preporucam razmatrati neprogramiranje, jer je upitno sto ce s time biti...
naime, to je isto programiranje koje slusa ing. smjer (sorry na starim nazivima, ali zbilja mi se neda pisati nove, a i ne znam ih ponoviti bez copy-paste metode, a da budu tocni ;) )
no, trenutacna ideja je da programiranje i uur budu defakto jedan kolegij u dva dijela, znaci da se ne rade jedne te iste stvari i u jednom i u drugom, vec da se npr u uuru radi knf/dnf/blabla i u Ceu do npr polja, a programiranje da onda ide dalje s gradivom
dosada je bilo da uur i c rade 'isto' gradivo (ne skroz, ali ima puno ponavljanja), samo c u ceu, a uur u pseudo ceu... blabla...
a za programiranje je preduvjet uur.... vama kao nije, ali to nije ziher.. jer, kao sto rekoh, gradivo vise zapravo nije isto (fkors, ako ce se na kraju ici u to dijeljenje, moguce da sve ostane po starom, no to zbilja ne znam...) - i falio bi vam uur....
ne, na praktikumima za prof smjerove ne ucite bas nista iz uura i totalno je nekonzistentno reci da je to kolegij prethodnik cu :roll:
pogotovo ako ce uur sada biti drugaciji, a c bukvalno njegov sljedbenik...
so, obzirom da se nista ne zna (i ne, tete u referadi mislim da jos nisu obavijestene o ovome, jer nisam ziher da je to 100% tako da ce te blijedo gledati kad ih pitas tako nesto) - preporucam razmatranje fizike... jer moguce je da ce to biti jedini izborni...
ofkors, ima puno 'ako'-ova, ali mi se neki od njih cine vrlo vjerojatni...
a mozda bi se dalo nekom staviti bubu u uho da vam se doda neki drugi izborni...
preporucam razmatrati neprogramiranje, jer je upitno sto ce s time biti...
naime, to je isto programiranje koje slusa ing. smjer (sorry na starim nazivima, ali zbilja mi se neda pisati nove, a i ne znam ih ponoviti bez copy-paste metode, a da budu tocni )
no, trenutacna ideja je da programiranje i uur budu defakto jedan kolegij u dva dijela, znaci da se ne rade jedne te iste stvari i u jednom i u drugom, vec da se npr u uuru radi knf/dnf/blabla i u Ceu do npr polja, a programiranje da onda ide dalje s gradivom
dosada je bilo da uur i c rade 'isto' gradivo (ne skroz, ali ima puno ponavljanja), samo c u ceu, a uur u pseudo ceu... blabla...
a za programiranje je preduvjet uur.... vama kao nije, ali to nije ziher.. jer, kao sto rekoh, gradivo vise zapravo nije isto (fkors, ako ce se na kraju ici u to dijeljenje, moguce da sve ostane po starom, no to zbilja ne znam...) - i falio bi vam uur....
ne, na praktikumima za prof smjerove ne ucite bas nista iz uura i totalno je nekonzistentno reci da je to kolegij prethodnik cu
pogotovo ako ce uur sada biti drugaciji, a c bukvalno njegov sljedbenik...
so, obzirom da se nista ne zna (i ne, tete u referadi mislim da jos nisu obavijestene o ovome, jer nisam ziher da je to 100% tako da ce te blijedo gledati kad ih pitas tako nesto) - preporucam razmatranje fizike... jer moguce je da ce to biti jedini izborni...
ofkors, ima puno 'ako'-ova, ali mi se neki od njih cine vrlo vjerojatni...
a mozda bi se dalo nekom staviti bubu u uho da vam se doda neki drugi izborni...
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Daya Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: