Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 22:53 uto, 10. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="hexy"]Ja sam kolegij upisala i ponistila. Nije da mi se ne cini zanimljiv, ali kad sam cula za prezentaciju pred svima, i da ce mi oko 20% ocjene ovisiti o tome, zakljucila sam da je to za mene previse stresno :shock:[/quote]
O tugo moja! Kakve ljude proizvodi ovaj faks???
Jednog dana ces se zaposliti u nekoj firmi i tamo ces nesto raditi. Kojagod to bila firma i stagod ces raditi, morat ces o tome pricati kolegama, sefu itd. [b]Izuzetno je korisno[/b] znati odrzati kvalitetnu prezentaciju. Mozda cak korisnije nego znati izracunati integral kompleksne funkcije po p.d. glatkoj krivulji [size=7](zbog ovoga cu gorjeti u matematicarskom paklu)[/size] :trema:
Kad bi bilo moguce, ja bi iz svakog kolegija podijelio individualne projekte/zadatke i natjerao ljude da prezentiraju rjesenja pred svima. Za ocjenu.
hexy (napisa): | Ja sam kolegij upisala i ponistila. Nije da mi se ne cini zanimljiv, ali kad sam cula za prezentaciju pred svima, i da ce mi oko 20% ocjene ovisiti o tome, zakljucila sam da je to za mene previse stresno  |
Jednog dana ces se zaposliti u nekoj firmi i tamo ces nesto raditi. Kojagod to bila firma i stagod ces raditi, morat ces o tome pricati kolegama, sefu itd. Izuzetno je korisno znati odrzati kvalitetnu prezentaciju. Mozda cak korisnije nego znati izracunati integral kompleksne funkcije po p.d. glatkoj krivulji (zbog ovoga cu gorjeti u matematicarskom paklu)
Kad bi bilo moguce, ja bi iz svakog kolegija podijelio individualne projekte/zadatke i natjerao ljude da prezentiraju rjesenja pred svima. Za ocjenu.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
raspjevani_opat Forumaš(ica)

|
Postano: 23:05 uto, 10. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"][quote="hexy"]Ja sam kolegij upisala i ponistila. Nije da mi se ne cini zanimljiv, ali kad sam cula za prezentaciju pred svima, i da ce mi oko 20% ocjene ovisiti o tome, zakljucila sam da je to za mene previse stresno :shock:[/quote]
Jednog dana ces se zaposliti u nekoj firmi i tamo ces nesto raditi. Kojagod to bila firma i stagod ces raditi, morat ces o tome pricati kolegama, sefu itd. [b]Izuzetno je korisno[/b] znati odrzati kvalitetnu prezentaciju. Mozda cak korisnije nego znati izracunati integral kompleksne funkcije po p.d. glatkoj krivulji [size=7](zbog ovoga cu gorjeti u matematicarskom paklu)[/size] :trema:
Kad bi bilo moguce, ja bi iz svakog kolegija podijelio individualne projekte/zadatke i natjerao ljude da prezentiraju rjesenja pred svima. Za ocjenu.[/quote]
bravo, svaka cast krcko!!!
krcko (napisa): | hexy (napisa): | Ja sam kolegij upisala i ponistila. Nije da mi se ne cini zanimljiv, ali kad sam cula za prezentaciju pred svima, i da ce mi oko 20% ocjene ovisiti o tome, zakljucila sam da je to za mene previse stresno  |
Jednog dana ces se zaposliti u nekoj firmi i tamo ces nesto raditi. Kojagod to bila firma i stagod ces raditi, morat ces o tome pricati kolegama, sefu itd. Izuzetno je korisno znati odrzati kvalitetnu prezentaciju. Mozda cak korisnije nego znati izracunati integral kompleksne funkcije po p.d. glatkoj krivulji (zbog ovoga cu gorjeti u matematicarskom paklu)
Kad bi bilo moguce, ja bi iz svakog kolegija podijelio individualne projekte/zadatke i natjerao ljude da prezentiraju rjesenja pred svima. Za ocjenu. |
bravo, svaka cast krcko!!!
|
|
[Vrh] |
|
krafnica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
hermione Forumaš(ica)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Amelie Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
hermione Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:51 pon, 16. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Amelie"]ja bi se slozila s hermione.
algebarske strukture su zanimljiv i ne previse tezak kolegij,
a osim toga i asistentica i profesor su super.[/quote]
Naravno, kada ja nisam u pravu 8) Svasta :wink:
Hm, sada ce predavanja drzati prof. Sirola, a ne T. Sikic, a istina je da je asistentica zakon 8)
Amelie (napisa): | ja bi se slozila s hermione.
algebarske strukture su zanimljiv i ne previse tezak kolegij,
a osim toga i asistentica i profesor su super. |
Naravno, kada ja nisam u pravu Svasta
Hm, sada ce predavanja drzati prof. Sirola, a ne T. Sikic, a istina je da je asistentica zakon
|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mea Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Christina Forumaš(ica)

|
Postano: 10:11 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
@krafica
Na Mat. modeliranju u biologiju sve vježbe + predavanja drži prof. Marušić, imat ćemo dva kolokvija i seminarski rad.
E sad, nije nešto pretjerano zanimljivo ti izvodi jednadžbi itd. i dosta je ljudi prebjeglo na fizike :lol:
Kako se jako koriste dif.jednadžbe, i ako nisi odslušala ODJ, tj. prošle godine upisala po bolonji, to bi mogao biti problem...
Inače preporučam neku dodatnu literaturu, teško da će ti biti jasno kakve veze te jednadžbe imaju sa stvarnim životom :?
a u biti primjenjive su na skoro sve (biologija, telekomunikacije, ekonomija ... )
Mislim da prof. nije ništa rekao za literaturu, baš ću ga danas pitat.
@krafica
Na Mat. modeliranju u biologiju sve vježbe + predavanja drži prof. Marušić, imat ćemo dva kolokvija i seminarski rad.
E sad, nije nešto pretjerano zanimljivo ti izvodi jednadžbi itd. i dosta je ljudi prebjeglo na fizike
Kako se jako koriste dif.jednadžbe, i ako nisi odslušala ODJ, tj. prošle godine upisala po bolonji, to bi mogao biti problem...
Inače preporučam neku dodatnu literaturu, teško da će ti biti jasno kakve veze te jednadžbe imaju sa stvarnim životom
a u biti primjenjive su na skoro sve (biologija, telekomunikacije, ekonomija ... )
Mislim da prof. nije ništa rekao za literaturu, baš ću ga danas pitat.
_________________ Ako ti je mozak previše na paši, pazi da ne postaneš ovca...
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Mr.Doe Forumaš(ica)

|
Postano: 18:45 pet, 2. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Martinab"]Popis izbornih se donosi tak da svaki prof tamo nedgje na proljece predlozi izborne koje bi drzao, pa se onda sve to skupa stavi na hrpu i uskladi. [/quote]
Hoce li slicna situacija biti i sa obaveznim kolegijima sa trece godine? Naime, htio bih upisati Vektorske prostore 1,2 sljedece godine, no buduci da formalno trece godine "nece biti",zbog Bolonje i slicnih ludosti :shock: . Dakle ,moj je plan upisati ove godine Vektorske 2 (iako nisam slusao Vektorske 1) ,i onda sljedece godine upisati (Bolonjske) Vektorske 1 i polagati VP 1,2. Znam da je komplicirano :confuse: ,no ne preostaje mi nista drugo zbog ovakve situacije.
[quote="Martinab"]Mozete pitat profesore ciji vam se kolegiji svidaju kolke su sanse da ih ima/nema iduce godine. [/quote]
Dajte nam neki savjet.Trebamo li vec sada poceti lobirati kod profesora?
U svakom slucaju pomozite :beg:
Martinab (napisa): | Popis izbornih se donosi tak da svaki prof tamo nedgje na proljece predlozi izborne koje bi drzao, pa se onda sve to skupa stavi na hrpu i uskladi. |
Hoce li slicna situacija biti i sa obaveznim kolegijima sa trece godine? Naime, htio bih upisati Vektorske prostore 1,2 sljedece godine, no buduci da formalno trece godine "nece biti",zbog Bolonje i slicnih ludosti . Dakle ,moj je plan upisati ove godine Vektorske 2 (iako nisam slusao Vektorske 1) ,i onda sljedece godine upisati (Bolonjske) Vektorske 1 i polagati VP 1,2. Znam da je komplicirano :confuse: ,no ne preostaje mi nista drugo zbog ovakve situacije.
Martinab (napisa): | Mozete pitat profesore ciji vam se kolegiji svidaju kolke su sanse da ih ima/nema iduce godine. |
Dajte nam neki savjet.Trebamo li vec sada poceti lobirati kod profesora?
U svakom slucaju pomozite
|
|
[Vrh] |
|
krtica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
plavooka Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
bebica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
|
Postano: 21:15 sub, 14. 7. 2007 Naslov: |
|
|
[url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=83813#83813]odgovor na pitanje odavde[/url]
[quote="ivanas"]S. Singer Aritmetički algoritmi*
Saša Singer Složenost algoritama[/quote]
za prvo ocekujem jedan kolegij sa puno korisnih informacija
za drugo za polaganje putem seminar treba uzeti zadatak i u pravilu nesto isprogramirati i testirati na kompu, drugi nacin polaganja je pismeni+usmeni sa zapravo teorijskim zadacima za rjesavat
vjerujem da ce za algoritme biti slicno
[quote="ivanas"]S. Ribarić Građa računala**[/quote]
zapravo teorija sa zadacima, nista programirajuce
ali nije nesto pretjerano zabavno, ono ima ponesto, ali ne vjerujem da ce te bas svi zadaci oduseviti...
[quote]M. Vuković Matematička logika[/quote]
ako ju bas zelis, zasto ne.... u krajnjem slucaju, nije zabranjeno predomisliti se
[quote]G. Igaly Matematička teorija računarstva[/quote]
ocekujem da ce polaganje biti razumno, bez umiranja oko shvacanja gradiva (tj. da ce sve biti vise manje jasno ako redovno radis) ili previse posla... ali vidjet cemo ;-)
[quote]L. Jelenković Operacijski sustavi[/quote]
puno Ca, preporuceno na unixoidima (na win su neke stvari navodno kompliciranije, nisam probala)
mislim da se moze i u necemu drugome, ali programirati se mora
[quote]Sanja Singer Paralelni algoritmi 1
Sanja Singer Paralelni algoritmi 2
[/quote]
mislim da se temelji na programiranju + teoriji kako nesto dobro i jednostavno napraviti, nisam slusala kolegij, ali sam pricala s voditeljicom kolegija ;-)
baze - pismeni + napraviti bazu (ako hoces 5) + usmeni
preporucljivo je napraviti bazu i poigrati se s njom - onda naredbe dobiju smisao (a trebaju za pismeni)
softversko - projekt + usmeni, gdje je ovogodisnji projekt u visual paradigm aplikaciji, i zapravo treba napraviti kako bi to izgledalo da moras napraviti npr knjiznicu (posudjivanje knjiga, nabavka novih, lociranje knjiga i slicno...) ali bez da efektivno programiras, ali zapravo jedino sto fali je sam kod koji to povezuje... naravno, vise manje to je objektno orjentiran "jezik"
znaci treba popisati sve potrebne varijable, funkcije, sto one rade i tako to.... njihovu povezanost... ali bez efektivnog ispisivanja tih funkcija
ove geometrije me nisu nikad zanimale, pa o tome ne znam bas nista ;-)
odgovor na pitanje odavde
ivanas (napisa): | S. Singer Aritmetički algoritmi*
Saša Singer Složenost algoritama |
za prvo ocekujem jedan kolegij sa puno korisnih informacija
za drugo za polaganje putem seminar treba uzeti zadatak i u pravilu nesto isprogramirati i testirati na kompu, drugi nacin polaganja je pismeni+usmeni sa zapravo teorijskim zadacima za rjesavat
vjerujem da ce za algoritme biti slicno
ivanas (napisa): | S. Ribarić Građa računala** |
zapravo teorija sa zadacima, nista programirajuce
ali nije nesto pretjerano zabavno, ono ima ponesto, ali ne vjerujem da ce te bas svi zadaci oduseviti...
Citat: | M. Vuković Matematička logika |
ako ju bas zelis, zasto ne.... u krajnjem slucaju, nije zabranjeno predomisliti se
Citat: | G. Igaly Matematička teorija računarstva |
ocekujem da ce polaganje biti razumno, bez umiranja oko shvacanja gradiva (tj. da ce sve biti vise manje jasno ako redovno radis) ili previse posla... ali vidjet cemo
Citat: | L. Jelenković Operacijski sustavi |
puno Ca, preporuceno na unixoidima (na win su neke stvari navodno kompliciranije, nisam probala)
mislim da se moze i u necemu drugome, ali programirati se mora
Citat: | Sanja Singer Paralelni algoritmi 1
Sanja Singer Paralelni algoritmi 2
|
mislim da se temelji na programiranju + teoriji kako nesto dobro i jednostavno napraviti, nisam slusala kolegij, ali sam pricala s voditeljicom kolegija
baze - pismeni + napraviti bazu (ako hoces 5) + usmeni
preporucljivo je napraviti bazu i poigrati se s njom - onda naredbe dobiju smisao (a trebaju za pismeni)
softversko - projekt + usmeni, gdje je ovogodisnji projekt u visual paradigm aplikaciji, i zapravo treba napraviti kako bi to izgledalo da moras napraviti npr knjiznicu (posudjivanje knjiga, nabavka novih, lociranje knjiga i slicno...) ali bez da efektivno programiras, ali zapravo jedino sto fali je sam kod koji to povezuje... naravno, vise manje to je objektno orjentiran "jezik"
znaci treba popisati sve potrebne varijable, funkcije, sto one rade i tako to.... njihovu povezanost... ali bez efektivnog ispisivanja tih funkcija
ove geometrije me nisu nikad zanimale, pa o tome ne znam bas nista
|
|
[Vrh] |
|
sun Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:49 sub, 14. 7. 2007 Naslov: |
|
|
nažalost, ne piše ništa o kolegijima :arrow: interativne metode, markovljevi lanci, euklidski prostori, modeli geometrije, uvod u dif.geometriju, fourierovi redovi i primjene (ako ipak nešto piše, isprike)
možda su neki od navedenih novi kolegiji pa možda nema vijesti o tim kolegijima? :(
nažalost, ne piše ništa o kolegijima interativne metode, markovljevi lanci, euklidski prostori, modeli geometrije, uvod u dif.geometriju, fourierovi redovi i primjene (ako ipak nešto piše, isprike)
možda su neki od navedenih novi kolegiji pa možda nema vijesti o tim kolegijima?
_________________ I aim to misbehave
|
|
[Vrh] |
|
|