Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Master != Diplomirani (informacija)
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
neecks
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 8:37 pet, 21. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goranm"]Ako bi bilo moguće, onda bi [i]vjerojatno[/i] trebala položiti još nekoliko kolegija da ti sveukupna vrijednost ECTSa bude barem 300.
[/quote]

Koga na faksu da kontaktiram u vezi s tim?
goranm (napisa):
Ako bi bilo moguće, onda bi vjerojatno trebala položiti još nekoliko kolegija da ti sveukupna vrijednost ECTSa bude barem 300.

Koga na faksu da kontaktiram u vezi s tim?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 15:14 pet, 21. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja bih prvo pitao prodekanicu za nastavu, no moguće je da ona nema odgovor.
Ja bih prvo pitao prodekanicu za nastavu, no moguće je da ona nema odgovor.

Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 50 - 30

PostPostano: 15:31 pet, 21. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da od tog izjednacavanja za sada nista nece biti, barem ne dok prvi bolonjci ne zavrse dodiplomski studij. No, ako npr. pogledas program za dodiplomski studij financijske matematika ,i stari program financijske matem. (koju ja pohadam) uociti ces da uopce nema razlike u kolegijima, njihovom sadrzaju itd., osim sto mi imamo vecu satnicu. Stoga ne vidim razlog zasto bi polagali neke dodatne kolegije.
Mislim da od tog izjednacavanja za sada nista nece biti, barem ne dok prvi bolonjci ne zavrse dodiplomski studij. No, ako npr. pogledas program za dodiplomski studij financijske matematika ,i stari program financijske matem. (koju ja pohadam) uociti ces da uopce nema razlike u kolegijima, njihovom sadrzaju itd., osim sto mi imamo vecu satnicu. Stoga ne vidim razlog zasto bi polagali neke dodatne kolegije.

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 5:50 sub, 22. 9. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@neecks: prvi bolonjski magistri ocekuju se tek za 3 godine. Do tada sumnjam da ti itko moze izdati diplomu na kojoj pise magistar. Inace, to sto pitas regulirano je zakonom. Citat odgovarajuceg clanka imas na pocetku ovog topica ([url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=8433&start=8]ovdje[/url]).
@neecks: prvi bolonjski magistri ocekuju se tek za 3 godine. Do tada sumnjam da ti itko moze izdati diplomu na kojoj pise magistar. Inace, to sto pitas regulirano je zakonom. Citat odgovarajuceg clanka imas na pocetku ovog topica (ovdje).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nenadk
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:45 pet, 5. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

nesto malo pregledavam vani za postdiplomski, i ono sto sam skuzio (konkretno, Kanada je u pitanju), je da je sve zapravo jako individualno, tj. od sveucilista do sveucilista.
gledao sam na jednom sveucilistu iz computers science-a, i prema onome sto sam skuzio, jako je bitno kako odredjeno sveuciliste karakterizira koju struku.
jos konkretnije - na sveucilistu1 CS je stavljen pod Science (Faculty of Science), dok je na sveucilistu2 CS stavljen pod Applied Science. znam da je osoba sa sveucilista1 radila nostrifikaciju svoje MSc titule kod nas i da je najnormalnije dobio mr.sc. titulu.
doduse, kao sto je netko napisao, jako ovisi o tome koliko je trajanje studija vani. na sveucilistu1 CS traje 4 godine i zavrsava izradom zavrsnog seminara, dobiva se BSc, a master onda traje dodatne 2 godine i dobiva se MSc (Master of Science in Computer Science)
na sveucilistu2 CS traje 3 godine i nema zavrsnog rada, CS je pod Applied Science i dobiva se MCS (Master of Computer Science) po zavrsetku Mastera.
ja stvarno nisam pametan oko svega toga :D , ali kako ionako ciljam na sveuciliste1, valjda ce se isplatiti.
i da nema zablude - pri upisu na graduate studies na sveucilistu1, OBAVEZNO se upisuje prvo MSc program, uz eventualno prebacivanje nakon prve godine na PhD, sto rijetki zapravo cine (info iz prve ruke) - primjer je osoba koja je kolega od decka s kojim sam pricao i koji je magistrirao na FER-u i opet upisivao MSc program na sveucilistu1, uz prebacivanje nakon 1. godine Mastera na PhD. dakle, kao sto sam i napisao, nemojte dozvoliti da vam se prodaju price o valjanosti diploma generalno, radije se raspitajte kako je to tocno na onom sveucilistu na koje eventualno vani ciljate, da se ne bi iznenadili (ugodno ili neugodno).
nesto malo pregledavam vani za postdiplomski, i ono sto sam skuzio (konkretno, Kanada je u pitanju), je da je sve zapravo jako individualno, tj. od sveucilista do sveucilista.
gledao sam na jednom sveucilistu iz computers science-a, i prema onome sto sam skuzio, jako je bitno kako odredjeno sveuciliste karakterizira koju struku.
jos konkretnije - na sveucilistu1 CS je stavljen pod Science (Faculty of Science), dok je na sveucilistu2 CS stavljen pod Applied Science. znam da je osoba sa sveucilista1 radila nostrifikaciju svoje MSc titule kod nas i da je najnormalnije dobio mr.sc. titulu.
doduse, kao sto je netko napisao, jako ovisi o tome koliko je trajanje studija vani. na sveucilistu1 CS traje 4 godine i zavrsava izradom zavrsnog seminara, dobiva se BSc, a master onda traje dodatne 2 godine i dobiva se MSc (Master of Science in Computer Science)
na sveucilistu2 CS traje 3 godine i nema zavrsnog rada, CS je pod Applied Science i dobiva se MCS (Master of Computer Science) po zavrsetku Mastera.
ja stvarno nisam pametan oko svega toga Very Happy , ali kako ionako ciljam na sveuciliste1, valjda ce se isplatiti.
i da nema zablude - pri upisu na graduate studies na sveucilistu1, OBAVEZNO se upisuje prvo MSc program, uz eventualno prebacivanje nakon prve godine na PhD, sto rijetki zapravo cine (info iz prve ruke) - primjer je osoba koja je kolega od decka s kojim sam pricao i koji je magistrirao na FER-u i opet upisivao MSc program na sveucilistu1, uz prebacivanje nakon 1. godine Mastera na PhD. dakle, kao sto sam i napisao, nemojte dozvoliti da vam se prodaju price o valjanosti diploma generalno, radije se raspitajte kako je to tocno na onom sveucilistu na koje eventualno vani ciljate, da se ne bi iznenadili (ugodno ili neugodno).

>>Time is a companion that goes with us on a journey. It reminds us to cherish each moment, because it will never come again. What we leave behind is not as important as how we have lived.<<

by Jean-Luc Picard
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
188 = 301 - 113

PostPostano: 16:12 sub, 13. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Nije tocno, imat ce je [b]iza[/b] imena. [url=http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2004/2025.htm]Klik[/url], clanak 24 (4).[/quote]

Kratko pitanje...neka je Pero Perić student po Bolonji.

Nakon 3+2 studija na matematici Pero Perić postaje

Pero Perić,mag

a onda može upisat poslijediplomski studij da bi nakon 3g postao

dr.sc.Pero Perić

Jel to to? Tako sam ja shvatio iz članaka 24. i 25.
krcko (napisa):
Nije tocno, imat ce je iza imena. Klik, clanak 24 (4).

Kratko pitanje...neka je Pero Perić student po Bolonji.

Nakon 3+2 studija na matematici Pero Perić postaje

Pero Perić,mag

dr.sc.Pero Perić

Jel to to? Tako sam ja shvatio iz članaka 24. i 25.

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 50 - 30

PostPostano: 18:33 sub, 13. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Luuka"]

a onda može upisat poslijediplomski studij da bi [b]nakon 3g postao[/b]

dr.sc.Pero Perić

[/quote]

Moram priznati da je ovo jako ambiciozno.

Odgovor na tvoje pitanje je: da!
Luuka (napisa):

dr.sc.Pero Perić

Moram priznati da je ovo jako ambiciozno.

Odgovor na tvoje pitanje je: da!

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 19:07 sub, 13. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Rektor sveučilišta je na dodjeli rekt.nag. najavio reformu doktorskog studija, navodno da će duže trajati i da će se težište prebaciti uglavnom na istraživački dio. Tako da je 3 godine fakat optimistično :lol:
Rektor sveučilišta je na dodjeli rekt.nag. najavio reformu doktorskog studija, navodno da će duže trajati i da će se težište prebaciti uglavnom na istraživački dio. Tako da je 3 godine fakat optimistično Laughing

Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
188 = 301 - 113

PostPostano: 21:41 sub, 13. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Luuka"]Tako sam ja shvatio iz članaka 24. i 25.[/quote]

Ko što rekoh...
Luuka (napisa):
Tako sam ja shvatio iz članaka 24. i 25.

Ko što rekoh...

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 18:21 sri, 24. 10. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

http://www.vjesnik.hr/html/2007/10/24/Clanak.asp?r=tem&c=1

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/3126.htm

[Vrh]
Stormbringer
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 23:11 čet, 15. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="osvetnik"]http://www.vjesnik.hr/html/2007/10/24/Clanak.asp?r=tem&c=1

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/3126.htm[/quote]

s obzirom na ove promjene i izjednačavanje titula dipl.ing s magistrom struke, postoji li način da studenti starih programa dobiju titule prvostupnika ako imaju ostvarenih 180 ECTS bodova (nakon što se naši stari bodovi na neki način izjednače sa ECTS bodovima)?
nadam se da nisam previše zakomplicirao pitanje, dakle, konkretnije, trenutno sam 4. godina, mogu li ja na koji način već uskoro imati titulu prvostupnika??

hvala
osvetnik (napisa):

s obzirom na ove promjene i izjednačavanje titula dipl.ing s magistrom struke, postoji li način da studenti starih programa dobiju titule prvostupnika ako imaju ostvarenih 180 ECTS bodova (nakon što se naši stari bodovi na neki način izjednače sa ECTS bodovima)?
nadam se da nisam previše zakomplicirao pitanje, dakle, konkretnije, trenutno sam 4. godina, mogu li ja na koji način već uskoro imati titulu prvostupnika??

hvala

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:00 pet, 16. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[b]Mislim[/b] da bi se morao formalno prebaciti na Bolonjski sustav i poloziti eventualne razlike (jer ti ne moraju sve ispite priznati kao preddiplomske, pa mozda nemas [b]preddiplomskih[/b] 180ECTS). :?

Idealna adresa: Prodekanica ili Referada (vjerojatno samo ova prva). :)
Mislim da bi se morao formalno prebaciti na Bolonjski sustav i poloziti eventualne razlike (jer ti ne moraju sve ispite priznati kao preddiplomske, pa mozda nemas preddiplomskih 180ECTS). Confused

Idealna adresa: Prodekanica ili Referada (vjerojatno samo ova prva). Smile

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:28 pet, 16. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo sto pise u danasnjem Jutarnjem:

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,11,16,ispit_studenti,98264.jl

Meni je ovo toliko u kontradikciji sa svime sto znam o fakultetima, ispitima i diplomama da mi je dosta testo povjerovati. Mozda ima veze s predizbornom kampanjom.
Evo sto pise u danasnjem Jutarnjem:

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,11,16,ispit_studenti,98264.jl

Meni je ovo toliko u kontradikciji sa svime sto znam o fakultetima, ispitima i diplomama da mi je dosta testo povjerovati. Mozda ima veze s predizbornom kampanjom.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:14 pet, 16. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Predizborna kampanja ili novinarska misinterpretacija; nista drugo. :roll:

[quote="[url=http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,11,16,ispit_studenti,98264.jl]Jutarnji[/url]"]Kriteriji vrednovanja bit će jedinstveni za sve i propisat će ih država,...[/quote]

Autonomija sveucilista, anyone? ;)
Predizborna kampanja ili novinarska misinterpretacija; nista drugo. Rolling Eyes

Jutarnji (napisa):
Kriteriji vrednovanja bit će jedinstveni za sve i propisat će ih država,...

Autonomija sveucilista, anyone? Wink

Zadnja promjena: vsego; 17:33 pet, 16. 11. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 17:22 pet, 16. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

mene vise smeta ovaj dio:
[quote]na ispitu će se propitivati znanja, [b]sposobnosti, vještine, kompetencije,[/b] [color=red]stavovi i afiniteti[/color] [/quote]

boldano - mislim, nije li fax i slicne ustanove tu da pruze ZNANJE, a ovo drugo ovisi od covjeka do covjeka
ne vidim smisao u ispitivanju vjestina - podsjeca me na ono famozno - likovni, glazbeni i tjelesni u osnovnim i srednjim skolama :roll:
tko nije u stanju preskociti/protrcati/blabla je manje vrijedan i neovisno o trudu i zalaganju dobit ce losu ocjenu i srozat si prosjek :roll:

a ovo crveno - mislim - sta je njima?!
da ce o nekom mom stavu (nisu napisali iz kojeg podrucja stavovi, al nije niti bitno) ovisiti moja ocjena?!
npr to sto ja volim crnu boju je moj afinitet, sto ne volim neku politicku stranku je moj stav, sto smatram da homoseksualnost nije problem je opet stav - hoce li o takvim stvarima ovisiti ocjena?!
jer tako novine pisu.... bas me zanima sto je STVARNO receno, jer ako je zbilja receno nesto ovakvo onda bi izjavitelja doticnih izjava trebalo pospremiti na sigurno - cisto da t one krene u realizaciju na takav nacin

znam da me se to vjerojatno ne tice, al svejedno, razmisljam iz svoje perspektive, zato pisem u prvom licu

isto tako - osoba koja nije ni dana provela na faxu ce to moci polagati U JEDNOM ISPITU
super divno i krasno, no hoce li se od njih traziti isto stose od nas trazi?
if not, onda smo mi koji idemo na fax budale.... ako cemo na kraju imati istu titulu, zvanje i mogucnost zaposljavanja.... :roll:

i kako bi potencijalni netko trebao u jednom ispitu poloziti sve analize, linearne, sve racunarske kolegije i preostale matematicke kolegije da bi npr postao pandan magistru racunarstva?!
za pocetak, jel bi to trebalo biti napisljivo u 2 sata? :lol:
Citat:
na ispitu će se propitivati znanja, sposobnosti, vještine, kompetencije, stavovi i afiniteti

boldano - mislim, nije li fax i slicne ustanove tu da pruze ZNANJE, a ovo drugo ovisi od covjeka do covjeka
ne vidim smisao u ispitivanju vjestina - podsjeca me na ono famozno - likovni, glazbeni i tjelesni u osnovnim i srednjim skolama Rolling Eyes
tko nije u stanju preskociti/protrcati/blabla je manje vrijedan i neovisno o trudu i zalaganju dobit ce losu ocjenu i srozat si prosjek Rolling Eyes

a ovo crveno - mislim - sta je njima?!
da ce o nekom mom stavu (nisu napisali iz kojeg podrucja stavovi, al nije niti bitno) ovisiti moja ocjena?!
npr to sto ja volim crnu boju je moj afinitet, sto ne volim neku politicku stranku je moj stav, sto smatram da homoseksualnost nije problem je opet stav - hoce li o takvim stvarima ovisiti ocjena?!
jer tako novine pisu.... bas me zanima sto je STVARNO receno, jer ako je zbilja receno nesto ovakvo onda bi izjavitelja doticnih izjava trebalo pospremiti na sigurno - cisto da t one krene u realizaciju na takav nacin

znam da me se to vjerojatno ne tice, al svejedno, razmisljam iz svoje perspektive, zato pisem u prvom licu

isto tako - osoba koja nije ni dana provela na faxu ce to moci polagati U JEDNOM ISPITU
super divno i krasno, no hoce li se od njih traziti isto stose od nas trazi?
if not, onda smo mi koji idemo na fax budale.... ako cemo na kraju imati istu titulu, zvanje i mogucnost zaposljavanja.... Rolling Eyes

i kako bi potencijalni netko trebao u jednom ispitu poloziti sve analize, linearne, sve racunarske kolegije i preostale matematicke kolegije da bi npr postao pandan magistru racunarstva?!
za pocetak, jel bi to trebalo biti napisljivo u 2 sata? Laughing

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 17:51 pet, 16. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

nabasah na ovaj clanak:
[url=http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=250838f4-62f1-4453-9aca-b793a806212e]Primorčevo ministarstvo demantira: Ništa od lakog stjecanja fakultetskih diploma[/url]

[quote]"Svi oni koji žele steći neku od kvalifikacija moraju u strogoj ispitnoj proceduri, ne bilo gdje - nego u školama ili visokoškolskim ustanovama, putem jednakih ispitnih procedura, pokazati potpuno ista [b]znanja, vještine i kompetencije[/b] kakve su pokazali i učenici ili studenti koji su položili propisane ispite tijekom svoga formalnog učenja ili studija", navodi se u priopćenju.[/quote]

vidim da se ovdje ne spominju stavovi i afiniteti....
nabasah na ovaj clanak:
Primorčevo ministarstvo demantira: Ništa od lakog stjecanja fakultetskih diploma

Citat:
"Svi oni koji žele steći neku od kvalifikacija moraju u strogoj ispitnoj proceduri, ne bilo gdje - nego u školama ili visokoškolskim ustanovama, putem jednakih ispitnih procedura, pokazati potpuno ista znanja, vještine i kompetencije kakve su pokazali i učenici ili studenti koji su položili propisane ispite tijekom svoga formalnog učenja ili studija", navodi se u priopćenju.

vidim da se ovdje ne spominju stavovi i afiniteti....

[Vrh]
raspjevani_opat
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 16

PostPostano: 18:48 sub, 17. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]mene vise smeta ovaj dio:
[quote]na ispitu će se propitivati znanja, [b]sposobnosti, vještine, kompetencije,[/b] [color=red]stavovi i afiniteti[/color] [/quote]

tko nije u stanju preskociti/protrcati/blabla je manje vrijedan i neovisno o trudu i zalaganju dobit ce losu ocjenu i srozat si prosjek :roll:[/quote]

analogno se moze reci i ovo : postoje ljudi koju ulazu ogroman trud pa opet ne mogu imati vise od 2,3 iz matematike, ti su glupi i tako si srozavaju prosjek :roll:
Nesi (napisa):
Citat:
na ispitu će se propitivati znanja, sposobnosti, vještine, kompetencije, stavovi i afiniteti

tko nije u stanju preskociti/protrcati/blabla je manje vrijedan i neovisno o trudu i zalaganju dobit ce losu ocjenu i srozat si prosjek Rolling Eyes

analogno se moze reci i ovo : postoje ljudi koju ulazu ogroman trud pa opet ne mogu imati vise od 2,3 iz matematike, ti su glupi i tako si srozavaju prosjek Rolling Eyes

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:16 sub, 17. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ispravno zakljucivanje (ne racunajuci ocjenu da je netko glup jer ne kuzi matematiko :roll:), do na sitnicu da je skola obrazovna, a ne sportska ili umjetnicka institucija. :?
Ispravno zakljucivanje (ne racunajuci ocjenu da je netko glup jer ne kuzi matematiko Rolling Eyes), do na sitnicu da je skola obrazovna, a ne sportska ili umjetnicka institucija. Confused

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:03 pon, 28. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Rektorski zbor je donijeo [url=http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2008/1542.htm]POPIS AKADEMSKIH NAZIVA I AKADEMSKIH STUPNJEVA[/url] (sorry na urlanju, bio je copy-paste ;) )

Iznenadjenje je da ce matematicari s nastavnickih i nenastavnickih studija imati istu titulu: prvostupnik, odnosno magistar matematike (nakon preddiplomskog, odn. diplomskog studija). Za preddiplomski sam zapravo ocekivao jer su nam izbacili rijec "edukacija" iz naziva studija (titula je trebala biti "prvostupnik edukacije matematike"). Za diplomske je bilo planirano "profesor matematike" za nastavnicke, a "magistar" za nenastavnicke studije. Dakle, vise [b]nece postojati profesori matematike[/b] :sadbye:
Rektorski zbor je donijeo POPIS AKADEMSKIH NAZIVA I AKADEMSKIH STUPNJEVA (sorry na urlanju, bio je copy-paste Wink )

Iznenadjenje je da ce matematicari s nastavnickih i nenastavnickih studija imati istu titulu: prvostupnik, odnosno magistar matematike (nakon preddiplomskog, odn. diplomskog studija). Za preddiplomski sam zapravo ocekivao jer su nam izbacili rijec "edukacija" iz naziva studija (titula je trebala biti "prvostupnik edukacije matematike"). Za diplomske je bilo planirano "profesor matematike" za nastavnicke, a "magistar" za nenastavnicke studije. Dakle, vise nece postojati profesori matematike Tuzni pa-pa...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 3:16 uto, 29. 4. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cek malo, pa je l' itko nas (PMF ili PMF-MO, briga me) pitao ista na ovu temu?! :shock: Ovako ispada da je, po tituli, skroz svejedno koji studij covjek upise (i zavrsi). :shock:

Dapace, PMI i PMF imaju bolju titulu od "inzenjera", jer su oni "magistri matematike [b]i informatike/fizike[/b]", a "inzenjeri" budu samo "magistri matematike". :|

Iduci korak Bolonje a la Hrvatska bit ce valjda uvodjenje dvije jedinstvene titule: "prvostupnik necega" i "magistar neke struke". :brick:
Cek malo, pa je l' itko nas (PMF ili PMF-MO, briga me) pitao ista na ovu temu?! Shocked Ovako ispada da je, po tituli, skroz svejedno koji studij covjek upise (i zavrsi). Shocked

Dapace, PMI i PMF imaju bolju titulu od "inzenjera", jer su oni "magistri matematike i informatike/fizike", a "inzenjeri" budu samo "magistri matematike". Neutral

Iduci korak Bolonje a la Hrvatska bit ce valjda uvodjenje dvije jedinstvene titule: "prvostupnik necega" i "magistar neke struke". Tup, tup, tup,...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 3 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum