Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Odluka o školarini na preddiplomskim studijima (studij)
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
finalni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
27 = 45 - 18

PostPostano: 2:58 pet, 23. 11. 2007    Naslov: Odluka o školarini na preddiplomskim studijima Citirajte i odgovorite

http://www.math.hr/Default.aspx?art=2729&sec=279

Ako smo 1. godinu upisali u 7. mjesecu (a većina nas je), znači li ova odluka (točka 2.2 tj 2) da ćemo 5. godinu studiranja plaćati bez obzira na prolaznost/prosjek?
Zvuči malo besmisleno, i vjerujem da nije trebalo ispasti tako, ali čini mi se da je...
http://www.math.hr/Default.aspx?art=2729&sec=279

Ako smo 1. godinu upisali u 7. mjesecu (a većina nas je), znači li ova odluka (točka 2.2 tj 2) da ćemo 5. godinu studiranja plaćati bez obzira na prolaznost/prosjek?
Zvuči malo besmisleno, i vjerujem da nije trebalo ispasti tako, ali čini mi se da je...

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 4:19 pet, 23. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

To nema veze s nama, nego sa Zakonom ili Statutom (da sad ne trazim). :? Kvaka je u tome da na teret Ministarstva mozete studirati najdulje 4/3 trajanja studija, sto kod vas iznosi 4 godine. :) Lako ces naci i Zakon i Statut (postoje i linkovi na Forumu), pa vidi kako je to tocno formulirano. 8)

Mislim da je to pravilo na snazi od pocetka Bolonje i da nema veze s linearnim skolarinama, ali nemoj me drzati za rijec. :)
To nema veze s nama, nego sa Zakonom ili Statutom (da sad ne trazim). Confused Kvaka je u tome da na teret Ministarstva mozete studirati najdulje 4/3 trajanja studija, sto kod vas iznosi 4 godine. Smile Lako ces naci i Zakon i Statut (postoje i linkovi na Forumu), pa vidi kako je to tocno formulirano. Cool

Mislim da je to pravilo na snazi od pocetka Bolonje i da nema veze s linearnim skolarinama, ali nemoj me drzati za rijec. Smile

[Vrh]
finalni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 45 - 18

PostPostano: 14:43 pet, 23. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Možda se to odnosi na sve, ali je riječ samo o preddiplomskim studijima, dakle prve tri godine (a ne za pet godina kako sam ja sinoć mislio), kao što si i rekao. Tako da plaćanje školarina za diplomske studije još treba utvrditi...

Morate priznat da su im formule duhovite. Matematičari. :D
Možda se to odnosi na sve, ali je riječ samo o preddiplomskim studijima, dakle prve tri godine (a ne za pet godina kako sam ja sinoć mislio), kao što si i rekao. Tako da plaćanje školarina za diplomske studije još treba utvrditi...

Morate priznat da su im formule duhovite. Matematičari. Very Happy

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:47 pet, 23. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zapravo, i same formule potjecu od Sveucilista, a mi smo odredili parametre. ;) Da stvar bude bolja, formule koje je dalo Sveuciliste su jos kompliciranije; mi smo to ublazili prilagodbom nekih parametara... :D
Zapravo, i same formule potjecu od Sveucilista, a mi smo odredili parametre. Wink Da stvar bude bolja, formule koje je dalo Sveuciliste su jos kompliciranije; mi smo to ublazili prilagodbom nekih parametara... Very Happy

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 15:18 pet, 23. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Samo sto Sveuciliste nije dalo formule nego tekst na 2 stanice (koji je manje precizan od nase formule + kratkog objasnjenja).
Samo sto Sveuciliste nije dalo formule nego tekst na 2 stanice (koji je manje precizan od nase formule + kratkog objasnjenja).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:41 pet, 23. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cek, a ona Excelica u koju su se mogli uvrstavati parametri? :grebgreb: Nije i to doslo od Sveucilista? :-k
Cek, a ona Excelica u koju su se mogli uvrstavati parametri? Kotacici rade 100 na sat Nije i to doslo od Sveucilista? Think

[Vrh]
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 14:22 sub, 24. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

a što je s onima koji su upisali 2006. ili ranije? koliko godina imamo pravo studirati na teret ministarstva?
a što je s onima koji su upisali 2006. ili ranije? koliko godina imamo pravo studirati na teret ministarstva?

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 1:57 ned, 25. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prve dvije generacije bolonjaca takodjer imaju max. 4 godine placenog preddiplomskog, ali ce se njima skolarina odredjivati malo drugacije. Za njih je prije vrijedio stari sistem: drugo ponavljanje iste studijske godine => maksimalna skolarina. Koliko sam shvatio sad ce se to malo ublaziti da ne bi bili u nepovoljnijem polozaju od kolega upisanih ove godine. Oni ce takodjer placati ponavljanje ECTS bodova, ali samo u situaciji u kojoj bi po starom sustavu placali maksimalnu skolarinu. Nemojte me drzati za rijec jer to ne pise u odluci.
Prve dvije generacije bolonjaca takodjer imaju max. 4 godine placenog preddiplomskog, ali ce se njima skolarina odredjivati malo drugacije. Za njih je prije vrijedio stari sistem: drugo ponavljanje iste studijske godine => maksimalna skolarina. Koliko sam shvatio sad ce se to malo ublaziti da ne bi bili u nepovoljnijem polozaju od kolega upisanih ove godine. Oni ce takodjer placati ponavljanje ECTS bodova, ali samo u situaciji u kojoj bi po starom sustavu placali maksimalnu skolarinu. Nemojte me drzati za rijec jer to ne pise u odluci.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 8:37 ned, 25. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ispricavam se sto u krivi topic,donekle je povezano.

Hoce li ce placat diplomski studij?

Cula sam da na FERu bude odmah od prve generacije bolonje. Hoce li i kod nas? Zapravo mozda bolje pitanje: Kad ce se nesto konkretnije znat o diplomskim studijima?

Cula sam da na FERu bude odmah od prve generacije bolonje. Hoce li i kod nas? Zapravo mozda bolje pitanje: Kad ce se nesto konkretnije znat o diplomskim studijima?

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:24 ned, 25. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

U tijeku su razgovori na tu temu. :)
U tijeku su razgovori na tu temu. Smile

[Vrh]
finalni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 45 - 18

PostPostano: 22:24 sri, 28. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]Ispricavam se sto u krivi topic,donekle je povezano.

Cula sam da na FERu bude odmah od prve generacije bolonje. Hoce li i kod nas? Zapravo mozda bolje pitanje: Kad ce se nesto konkretnije znat o diplomskim studijima?[/quote]

Mislim da se ne zna ni na FER-u ni kod nas, ali ja sam čuo da će na oba faksa svi plaćati :( i da će na FER-u to objaviti tek u travnju iako već sad znaju. Glasine, glasine... Ne vjerujem u to, pretpostavljam da će biti neki uvjet za upisivanje bez plaćanja.
nana (napisa):

Mislim da se ne zna ni na FER-u ni kod nas, ali ja sam čuo da će na oba faksa svi plaćati Sad i da će na FER-u to objaviti tek u travnju iako već sad znaju. Glasine, glasine... Ne vjerujem u to, pretpostavljam da će biti neki uvjet za upisivanje bez plaćanja.

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 23:18 sri, 28. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="finalni"]Mislim da se ne zna ni na FER-u ni kod nas, ali ja sam čuo da će na oba faksa svi plaćati :( i da će na FER-u to objaviti tek u travnju iako već sad znaju. Glasine, glasine... Ne vjerujem u to, pretpostavljam da će biti neki uvjet za upisivanje bez plaćanja.[/quote]
Ja sam čula priče za neke fakultete, doduše nisu pod ZG sveučilištem (:D) da će isto svi plaćati i spominju se cifre od cca 10000 kn godišnje što mi je em pretjerano (doduše, ovisi i o kojem se području znanosti radi ili o čemu već - onaj kriterij o kojem inače ovisi hoće puna školarina biti 5500, 7000 ili ?? 000 kn) s obzirom na dosadašnje stanje - malo prevelik skok, em nevjerojatno da će baš svi morati plaćati.

Bolje ipak sačekati konačna rješenja nego se ovako radi [i]rekla-kazala[/i] priča bezveze živcirati.
finalni (napisa):
Mislim da se ne zna ni na FER-u ni kod nas, ali ja sam čuo da će na oba faksa svi plaćati Sad i da će na FER-u to objaviti tek u travnju iako već sad znaju. Glasine, glasine... Ne vjerujem u to, pretpostavljam da će biti neki uvjet za upisivanje bez plaćanja.

Ja sam čula priče za neke fakultete, doduše nisu pod ZG sveučilištem (Very Happy) da će isto svi plaćati i spominju se cifre od cca 10000 kn godišnje što mi je em pretjerano (doduše, ovisi i o kojem se području znanosti radi ili o čemu već - onaj kriterij o kojem inače ovisi hoće puna školarina biti 5500, 7000 ili ?? 000 kn) s obzirom na dosadašnje stanje - malo prevelik skok, em nevjerojatno da će baš svi morati plaćati.

Bolje ipak sačekati konačna rješenja nego se ovako radi rekla-kazala priča bezveze živcirati.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 9:45 čet, 29. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cisto sumnjam da ce kod nas svi placati. I bez placanja imat cemo ozbiljan nedostatak prvostupnika koji se uopce mogu upisati na diplomske studije. Ako bude prevelika navala na Financijsku, moguce da ce tamo [b]neki[/b] placati.

Disklejmer: ovo su samo moja rekla-kazala naklapanja. Nemam nista vise konkretnih informacija od onog sto je napisao vsego.
Cisto sumnjam da ce kod nas svi placati. I bez placanja imat cemo ozbiljan nedostatak prvostupnika koji se uopce mogu upisati na diplomske studije. Ako bude prevelika navala na Financijsku, moguce da ce tamo neki placati.

Disklejmer: ovo su samo moja rekla-kazala naklapanja. Nemam nista vise konkretnih informacija od onog sto je napisao vsego.

[Vrh]
renata
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 21 - 7

PostPostano: 16:42 čet, 29. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Krcko : Razumijem da jos nista konkretno nije dogovoreno, ali jel' bi mogao samo reci sto si mislio s onim da ce malo prvostupnika uopce moci upisati diplomski? Zvuci kao da se vec nagada o nekakvim kriterijima... i da bas nece biti banalni. Ili si mislio na to da ce biti jako malo ljudi koji nemaju zaostatke s prijasnjih godina? Jer ako se radi o onom prvom.... :shock:
@Krcko : Razumijem da jos nista konkretno nije dogovoreno, ali jel' bi mogao samo reci sto si mislio s onim da ce malo prvostupnika uopce moci upisati diplomski? Zvuci kao da se vec nagada o nekakvim kriterijima... i da bas nece biti banalni. Ili si mislio na to da ce biti jako malo ljudi koji nemaju zaostatke s prijasnjih godina? Jer ako se radi o onom prvom.... Shocked

[Vrh]
ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
41 = 46 - 5

PostPostano: 16:57 čet, 29. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="renata"]@Krcko : Razumijem da jos nista konkretno nije dogovoreno, ali jel' bi mogao samo reci sto si mislio s onim da ce malo prvostupnika uopce moci upisati diplomski? Zvuci kao da se vec nagada o nekakvim kriterijima... i da bas nece biti banalni. Ili si mislio na to da ce biti jako malo ljudi koji nemaju zaostatke s prijasnjih godina? Jer ako se radi o onom prvom.... :shock:[/quote]

Mislim da se pod time misillo nedostatak ljudi koji će doći do titule prvostupnika :P
A s obzirom na to da ima pet planiranih diplomskih studija, od kojih kog god pitam uglavnom svi odgovaraju da će birat "financijsku i poslovnu", jasno je da će najvjerojatnije na drugim smjerovima falit ljudi.

Ja recimo planiram studirat računarstvo (ukoliko dođem do tamo). Sad, pogledaj našu godinu (druga sam, btw :) ) - izborni modul računarstvo nije upisalo više od 20 bolonjaca, koliko se meni čini. Vjerojatno neki od nas usto imaju zaostatke, ili će ih nedajbože skupiti ove ili sljedeće godine. S obzirom da su to uglavnom skoro pa svi ljudi koji su uopće zainteresirani za daljni nastavak u smjeru računarstva, izgleda da će 2009/2010 diplomski studij Računarstvo upisati 20tak ljudi, možda s onima koji zaostanu sa sadašnje treće godine broj naraste i do 30.. što je opet relativno malo.

Da ne spominjem druge smjerove, recimo teorijsku, gdje vjerujem da je interes i manji nego za računarstvo.. :?

( ovo je samo moje vrlo neprecizno i vrlo mutno viđenje budućnosti :neutral: )
renata (napisa):
@Krcko : Razumijem da jos nista konkretno nije dogovoreno, ali jel' bi mogao samo reci sto si mislio s onim da ce malo prvostupnika uopce moci upisati diplomski? Zvuci kao da se vec nagada o nekakvim kriterijima... i da bas nece biti banalni. Ili si mislio na to da ce biti jako malo ljudi koji nemaju zaostatke s prijasnjih godina? Jer ako se radi o onom prvom.... Shocked

Mislim da se pod time misillo nedostatak ljudi koji će doći do titule prvostupnika Razz
A s obzirom na to da ima pet planiranih diplomskih studija, od kojih kog god pitam uglavnom svi odgovaraju da će birat "financijsku i poslovnu", jasno je da će najvjerojatnije na drugim smjerovima falit ljudi.

Ja recimo planiram studirat računarstvo (ukoliko dođem do tamo). Sad, pogledaj našu godinu (druga sam, btw Smile ) - izborni modul računarstvo nije upisalo više od 20 bolonjaca, koliko se meni čini. Vjerojatno neki od nas usto imaju zaostatke, ili će ih nedajbože skupiti ove ili sljedeće godine. S obzirom da su to uglavnom skoro pa svi ljudi koji su uopće zainteresirani za daljni nastavak u smjeru računarstva, izgleda da će 2009/2010 diplomski studij Računarstvo upisati 20tak ljudi, možda s onima koji zaostanu sa sadašnje treće godine broj naraste i do 30.. što je opet relativno malo.

Da ne spominjem druge smjerove, recimo teorijsku, gdje vjerujem da je interes i manji nego za računarstvo.. Confused

( ovo je samo moje vrlo neprecizno i vrlo mutno viđenje budućnosti Neutral )

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 17:00 čet, 29. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dakle, po ovome kaj se priča, prosjek jest bitan? :shock:
Dakle, po ovome kaj se priča, prosjek jest bitan? Shocked

filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 17:05 čet, 29. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ß"]Razumijem da jos nista konkretno diplomski studij Računarstvo upisati 20tak ljudi, možda s onima koji zaostanu sa sadašnje treće godine broj naraste i do 30.. što je opet relativno malo.

Da ne spominjem druge smjerove, recimo teorijsku, gdje vjerujem da je interes i manji nego za računarstvo.. :?

( ovo je samo moje vrlo neprecizno i vrlo mutno viđenje budućnosti :neutral: )[/quote]

Pa ta brojka od 20 do 30 ljudi je bila normalna za prijasnje godine po starom programu, sad ne racunamo zadnje godine po starom programu, jer tad su spusteni uvjeti, pa je bilo puno vise ljudi na smjerovima. Tako sam ja barem dobio dojam od asistenata, ako sam ukrivu, nek me isprave.
ß (napisa):
Razumijem da jos nista konkretno diplomski studij Računarstvo upisati 20tak ljudi, možda s onima koji zaostanu sa sadašnje treće godine broj naraste i do 30.. što je opet relativno malo.

Da ne spominjem druge smjerove, recimo teorijsku, gdje vjerujem da je interes i manji nego za računarstvo.. Confused

( ovo je samo moje vrlo neprecizno i vrlo mutno viđenje budućnosti Neutral )

Pa ta brojka od 20 do 30 ljudi je bila normalna za prijasnje godine po starom programu, sad ne racunamo zadnje godine po starom programu, jer tad su spusteni uvjeti, pa je bilo puno vise ljudi na smjerovima. Tako sam ja barem dobio dojam od asistenata, ako sam ukrivu, nek me isprave.

ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

41 = 46 - 5

PostPostano: 17:05 čet, 29. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Luuka"]Dakle, po ovome kaj se priča, prosjek jest bitan? :shock:[/quote]
Pa naravno, za upis na diplomski jest. (preciznije: ce biti)

http://www.math.hr/Default.aspx?sec=297

Klikni koji god hoces, mislim da svugdje pise isto sto se tice upisa. :neutral:
Luuka (napisa):
Dakle, po ovome kaj se priča, prosjek jest bitan? Shocked

Pa naravno, za upis na diplomski jest. (preciznije: ce biti)

http://www.math.hr/Default.aspx?sec=297

Klikni koji god hoces, mislim da svugdje pise isto sto se tice upisa. Neutral

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 17:11 čet, 29. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

A ja prihvaćo trojke... #-o

E da sam se prije informiro...
A ja prihvaćo trojke... d'oh!

E da sam se prije informiro...

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 17:49 čet, 29. 11. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Izmedju ostalog medju onim pitanjima na anketi prilikom upisa je bilo pitanje: smatrate li da vas vas faks dovoljno informira o smjerovima diplomskog.

Istina, postoji napisan program, ali prema onome sta mogu zakljucit iz [i]prica[/i] to nece bit bas izvedivo. Uz to da se te stranice (na kojima je program) nisu mijenjale vec 3godine...

Nije da je sad neki pritisak il nest, al mislim da bi bilo oke kad bi najkasnije na kraju ovog semstra imali neke konkretnije informacije osim ovih rekla-kazala.
Izmedju ostalog medju onim pitanjima na anketi prilikom upisa je bilo pitanje: smatrate li da vas vas faks dovoljno informira o smjerovima diplomskog.

Istina, postoji napisan program, ali prema onome sta mogu zakljucit iz prica to nece bit bas izvedivo. Uz to da se te stranice (na kojima je program) nisu mijenjale vec 3godine...

Nije da je sad neki pritisak il nest, al mislim da bi bilo oke kad bi najkasnije na kraju ovog semstra imali neke konkretnije informacije osim ovih rekla-kazala.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum