| Prethodna tema :: Sljedeća tema | 

| Autor/ica | Poruka | 

| 13_mac Forumaš(ica)

Spol:

| 

|  Postano: 10:51 sri, 26. 12. 2007    Naslov: Zad 8.4. - skripta |         |  
				| 
 |  
				| Meni prolazi kompajliranje i daje dobar rezultat:
Meni prolazi kompajliranje i daje dobar rezultat:
 a)[code:1]#include<stdio.h>
 int main(void){
 int x, sum = 0;
 for(; x != 0; sum += x){
 scanf("%d", &x);
 }
 printf("Suma ucitanih brojeva je %d.\n", sum);

scanf("%%");

return 0;
 }
 [/code:1]

/* bez inicijalizacije x=1 */

b)[code:1]#include<stdio.h>
 int main(void){
 int x, sum = 0;
 while(x != 0){
 scanf("%d", &x);
 sum+= x;
 }

scanf("%%");

return 0;
 }[/code:1]

/* i ovdje bez x=1 pridruzivanja */
 U skripti je [b]napomena[/b] da se mora napisati pod a) inicijalizacija i pod b) pridruzivanje x=1 jer je program neispravan...
 My question: Zasto? Ne vidim da program radi krivi ispis, niti da je nesto neispravno... helpic :wink:

a)
  	  | Kod: |  	  | #include<stdio.h> int main(void){
 int x, sum = 0;
 for(; x != 0; sum += x){
 scanf("%d", &x);
 }

scanf("%%");

return 0;
 }

| 

/* bez inicijalizacije x=1 */

b)
  	  | Kod: |  	  | #include<stdio.h> int main(void){
 int x, sum = 0;
 while(x != 0){
 scanf("%d", &x);
 sum+= x;
 }

scanf("%%");

return 0;
 }
 | 

/* i ovdje bez x=1 pridruzivanja */
 U skripti je napomena da se mora napisati pod a) inicijalizacija i pod b) pridruzivanje x=1 jer je program neispravan...
 My question: Zasto? Ne vidim da program radi krivi ispis, niti da je nesto neispravno... helpic

| [Vrh] |  | 

| vsego Site Admin

Spol:

| 

|  Postano: 12:01 sri, 26. 12. 2007    Naslov: |         |  
				| 
 |  
				| Kad pokrenes program, vrijednost deklariranih varijabli je slucajna (smece koje se na tom mjestu zateklo od tko zna cega i tko zna kada). :) Naravno, dobre su sanse da zatecena vrijednost bude razlicita od nule, ali moze se desiti i da bude nula. :| E, ako se to desi... tvoja verzija programa nece niti zaviriti u petlju. :(Kad pokrenes program, vrijednost deklariranih varijabli je slucajna (smece koje se na tom mjestu zateklo od tko zna cega i tko zna kada).  Naravno, dobre su sanse da zatecena vrijednost bude razlicita od nule, ali moze se desiti i da bude nula.  E, ako se to desi... tvoja verzija programa nece niti zaviriti u petlju.   _________________U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima. Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
  |  | 

| [Vrh] |  | 

| 13_mac Forumaš(ica)

Spol:

|  | 

| [Vrh] |  | 

| vsego Site Admin

Spol:

|  | 

| [Vrh] |  | 

| ma Forumaš(ica)

Spol:

| 

|  Postano: 15:39 sri, 26. 12. 2007    Naslov: |         |  
				| 
 |  
				| [quote="13_mac"]I ako mi je nula, niti ne treba zaviriti u petlju-->kao sto zadatak kaze, kad se [color=red][b]ucita[/b][/color] nula treba stati, i tocno se to dogodi-->ispise mi da je suma nula i stane..Cemu ulaziti u petlju ako je npr. prvi ucitani br. 0... :?:[/quote]
 ako i 'zatekne' nulu, za što su šanse minimalne, ta nula nije učitana. ti, dakle, nećeš stići niti učitati broj, jer početni uvjet petlje nije zadovoljen, pa se ona neće ni 'dogoditi'. :petting:
  	  | 13_mac (napisa): |  	  | I ako mi je nula, niti ne treba zaviriti u petlju→kao sto zadatak kaze, kad se ucita nula treba stati, i tocno se to dogodi→ispise mi da je suma nula i stane..Cemu ulaziti u petlju ako je npr. prvi ucitani br. 0...  | 

ako i 'zatekne' nulu, za što su šanse minimalne, ta nula nije učitana. ti, dakle, nećeš stići niti učitati broj, jer početni uvjet petlje nije zadovoljen, pa se ona neće ni 'dogoditi'.

| [Vrh] |  | 

| 13_mac Forumaš(ica)

Spol:

|  | 

| [Vrh] |  | 

|  |