Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mibo Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 6:14 čet, 17. 1. 2008 Naslov: 8.26. iz Skripte |
|
|
@vsego: Možete li, molim, pojasniti zadatak 8.26. (str 81)?
Konkretno:
Treba li program od svih učitanih prostih brojeva pojedinačno ispisivati (dakle, za svaki pojedini prosti broj) produkt znamenaka ili ispisati produkt znamenaka svih prostih zajedno (odjednom)? Očekuje li se da se produkt računa u bazi 8 ili da se računa u bazi 10 pa [tt]printf("%o", produkt);[/tt].
@vsego: Možete li, molim, pojasniti zadatak 8.26. (str 81)?
Konkretno:
Treba li program od svih učitanih prostih brojeva pojedinačno ispisivati (dakle, za svaki pojedini prosti broj) produkt znamenaka ili ispisati produkt znamenaka svih prostih zajedno (odjednom)? Očekuje li se da se produkt računa u bazi 8 ili da se računa u bazi 10 pa printf("%o", produkt);.
_________________ WAR IS PEACE
FREEDOM IS SLAVERY
IGNORANCE IS STRENGTH
George Orwell: 1984
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 7:41 čet, 17. 1. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Zadatak 8.26"]Program treba ispisati produkt znamenaka (u bazi 8[i][/i]) svih učitanih prostih brojeva.[/quote]
Meni se cini solidno jasno napisano da je rijec o jednom produktu za sve brojeve ("[b]svih[/b] učitanih prostih brojeva", a ne "[b]za svaki[/b] učitani prosti broj"), te da se gledaju oktalne znamenke ("produkt znamenaka (u bazi 8[i][/i])...", a ne "produkt (u bazi 8[i][/i]) znamenaka..."). :)
Dakle, ako su ucitani brojevi: 1, 3, 5, 6, 13, 15, 17 i 19, onda:
[table]Broj Prost? Oktalni zapis (ako je broj prost)
1 ne
3 da 3
5 da 5
6 ne
13 da 15
15 ne
17 da 21
19 da 23[/table]
Dakle, trazi se: 3*5*1*5*2*1*2*3=900. 8)
Zadatak 8.26 (napisa): | Program treba ispisati produkt znamenaka (u bazi 8) svih učitanih prostih brojeva. |
Meni se cini solidno jasno napisano da je rijec o jednom produktu za sve brojeve ("svih učitanih prostih brojeva", a ne "za svaki učitani prosti broj"), te da se gledaju oktalne znamenke ("produkt znamenaka (u bazi 8)...", a ne "produkt (u bazi 8) znamenaka...").
Dakle, ako su ucitani brojevi: 1, 3, 5, 6, 13, 15, 17 i 19, onda:
Broj | Prost? | Oktalni zapis (ako je broj prost) |
---|
1 | ne | | 3 | da | 3 | 5 | da | 5 | 6 | ne | | 13 | da | 15 | 15 | ne | | 17 | da | 21 | 19 | da | 23 |
Dakle, trazi se: 3*5*1*5*2*1*2*3=900.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mibo Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:03 čet, 17. 1. 2008 Naslov: Hvala |
|
|
Hvala na zadovoljavajućem objašnjenju :D
Hvala na zadovoljavajućem objašnjenju
FREEDOM IS SLAVERY
IGNORANCE IS STRENGTH
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:45 čet, 17. 1. 2008 Naslov: |
|
|
Ima odgovor, objasnjenje, primjer, tablicu,... i to je samo "zadovoljavajuce"?! :shock: :bigcry:
:anisilly:
Ima odgovor, objasnjenje, primjer, tablicu,... i to je samo "zadovoljavajuce"?!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mibo Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:36 čet, 17. 1. 2008 Naslov: Pardon |
|
|
[quote]Hvala na zadovoljavajućem objašnjenju :D[/quote]
Ovaj smajlić na kraju zahvale upućuje na ironičnost riječi "zadovoljavajućem" u smislu da je "zadovoljavajućem" najmanje što bi se moglo reći o iscrpnosti, ako ne i sveobuhvatnosti odgovora koji ne samo da konstruira simbol Sreće kojem ću se s poletom vraćati, već i unosi Smisao u bitak mog skromnog ja (and last but not least: hip hip hurray za tablicu).
(O:))
Citat: | Hvala na zadovoljavajućem objašnjenju  |
Ovaj smajlić na kraju zahvale upućuje na ironičnost riječi "zadovoljavajućem" u smislu da je "zadovoljavajućem" najmanje što bi se moglo reći o iscrpnosti, ako ne i sveobuhvatnosti odgovora koji ne samo da konstruira simbol Sreće kojem ću se s poletom vraćati, već i unosi Smisao u bitak mog skromnog ja (and last but not least: hip hip hurray za tablicu).
( )
FREEDOM IS SLAVERY
IGNORANCE IS STRENGTH
|
|
[Vrh] |
|
|