Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

raspored ljeto 2007/08
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 18:27 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@financijska:
prvo vidjeti koliko je dolazak obavezan
tj. moze biti da je to termin samo za neku predaju zadataka ili nesto slicno, tj. da ne morate tamo sjediti non stop

ako se zbilja ocekuje da svi dodjete i prvi puta ne stanete svi u praktikum - zamolite profesora da se to rijesi ODMAH
npr
da on to rijesi s prodekanicom i fakultetom (uvodjenje dovoljno dodatnih termina)
ili
ZAHTJEVAJTE da dolazak NIJE obavezan i da nedolazak NEMA sankcija jer vam nisu omoguceni adekvatni uvjeti za rad - da vam to profesor ODMAH kaze - else, odite MASOVNO (znaci, masa vas) prodekanici

u svakom slucaju, trazite da se to ODMAH rijesi (znaci, da iduci tjedan imate novo stanje) na ovaj ili onaj nacin (ovaj = bez ikakvih sankcija - tipa ukinuti shemu 'nema dodatnih bodova za one kojih nema na vjezbama', onaj = uvesti DOVOLJNO dodatnih grupa)

naime, osnovna stvar je u opterecenju nastavnika - vecina je opterecena preko zakonske norme, smiju oni i vise, ali samo ako sami to zatraze/pristanu na to i ako je fax to spreman platiti
@financijska:
prvo vidjeti koliko je dolazak obavezan
tj. moze biti da je to termin samo za neku predaju zadataka ili nesto slicno, tj. da ne morate tamo sjediti non stop

ako se zbilja ocekuje da svi dodjete i prvi puta ne stanete svi u praktikum - zamolite profesora da se to rijesi ODMAH
npr
da on to rijesi s prodekanicom i fakultetom (uvodjenje dovoljno dodatnih termina)
ili
ZAHTJEVAJTE da dolazak NIJE obavezan i da nedolazak NEMA sankcija jer vam nisu omoguceni adekvatni uvjeti za rad - da vam to profesor ODMAH kaze - else, odite MASOVNO (znaci, masa vas) prodekanici

u svakom slucaju, trazite da se to ODMAH rijesi (znaci, da iduci tjedan imate novo stanje) na ovaj ili onaj nacin (ovaj = bez ikakvih sankcija - tipa ukinuti shemu 'nema dodatnih bodova za one kojih nema na vjezbama', onaj = uvesti DOVOLJNO dodatnih grupa)

naime, osnovna stvar je u opterecenju nastavnika - vecina je opterecena preko zakonske norme, smiju oni i vise, ali samo ako sami to zatraze/pristanu na to i ako je fax to spreman platiti

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
20 = 50 - 30

PostPostano: 19:29 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ukoliko se ne dolazi na vjezbe, ne moze se adekvatno savladati gradivo, jer se upravo najvaznije stvari rade na vjezbama, dakle ne dolazi u obzir da mi ne dolazimo na vjezbe.
Ukoliko se ne dolazi na vjezbe, ne moze se adekvatno savladati gradivo, jer se upravo najvaznije stvari rade na vjezbama, dakle ne dolazi u obzir da mi ne dolazimo na vjezbe.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 21:11 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

a vec je nastava pocela pa mozes sa 100% sigurnoscu reci kakva ce biti pravila i nacin predavanja ove godine? :roll:

disk lejmer: ja jos uvijek pricam o financijskoj
a vec je nastava pocela pa mozes sa 100% sigurnoscu reci kakva ce biti pravila i nacin predavanja ove godine? Rolling Eyes

disk lejmer: ja jos uvijek pricam o financijskoj

[Vrh]
derle
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 6 - 0

PostPostano: 22:09 uto, 26. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam "financijaš" i malo sam se raspitao kod starijih kolega... predavanja neće biti obavezna za sve kolegije, ali većina profesora voli da im se bude na predavanjima! I još povrh toga većinu stvari ćemo u ovom semestru raditi na kompovima td bi ipak bilo lijepo prisustvovati većini, ako čak i ne svim vježbama/predavanjima!
A kolega Mr. Doe vjerojatno (čitaj sigurno) govori na temelju dosadašnjih iskustava što mi i je upotpunosti logično! ;)
Ja sam "financijaš" i malo sam se raspitao kod starijih kolega... predavanja neće biti obavezna za sve kolegije, ali većina profesora voli da im se bude na predavanjima! I još povrh toga većinu stvari ćemo u ovom semestru raditi na kompovima td bi ipak bilo lijepo prisustvovati većini, ako čak i ne svim vježbama/predavanjima!
A kolega Mr. Doe vjerojatno (čitaj sigurno) govori na temelju dosadašnjih iskustava što mi i je upotpunosti logično! Wink

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 1:18 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

odgovori na komentare:

jos jednom pohvale za sve (brzina odgovora, nalazenje rjesenja, etc) :klapklap:

[quote][quote] Konaène geometrije - vjezbe se odrzavaju istovremeno kad i predavanja (12-13 vjezbe, 12-14 predavanja), ali u drugoj prostoriji?[/quote]

prvi tjedan ce predavanja biti u navedenom terminu, a onda ce se
studenti dogovoriti s krckom o novom terminu predavanja. vjerojatno
ce biti 3 sata u komadu.[/quote]

[quote][quote] PDM2[A-LJ] u srijedu su vjezbe iz Integrali funkcija vise varijabli i
Engleski jezik u isto vrijeme u istoj ucionici.[/quote]

tipfeler; engleski je u 002[/quote]

[quote][quote] PDM1- postoje samo jedne vjezbe iz MA2 za grupu A-F (druga grupa ima 2 vjezbe iz MA2), a dvoje vjezbi iz EM2.... ?[/quote]

jos jedan tipfeler; srijedom u 13 ce biti vjezbe iz analize,
a ne elemntarne.[/quote]

[quote][quote] problem preklapanja kolegija 1. i 2. godine [/quote]
ja sam okvirno nastojao da nastava na jednoj godini bude
ujutro, a na drugoj popodne.
[b]ipak, ono na sto sam pazio je da kod barem jedne grupe sa jedne i jedne sa druge godine ne bude preklapanja.[/b]

studenti kod kojih se preklapaju kolegiji mogu promijeniti grupu vjezbi i predavanja tako da tih preklapanja ne bude. mislim da se tako moze rijesiti 99% slucajeva. ako to nije moguce rijesiti na taj nacin, neka se jave svom asistentu ili profesoru pa oni mogu u suradnji sa mnom potraziti novi termin za ta predavanja.[/quote]

[quote]sto se tice financijskog smjera, i iz operacijskih istrazivanja
i iz ekeonometrije ce biti jos jedna grupa vjezbi. za operacijska
istrazivanja je to definirano, a za ekonometrijujos treba vidjeti
s profesorom pa cemo nakon toga i tu drugu grupu uvrstiti u raspored.[/quote]

uskoro uploadam novi raspored pa javim (prva sluzbena verzija, takodjer podlozna promjenama) - sad mozete opet gledati jel sve stima :)

edit: novi raspored je [url=http://web.studenti.math.hr/downloads/nesluzbeno/ras/2007_08_ljeto/]online[/url]
odgovori na komentare:

jos jednom pohvale za sve (brzina odgovora, nalazenje rjesenja, etc) Toooooo, majstoreeeee!

Citat:
Citat:
Konaène geometrije - vjezbe se odrzavaju istovremeno kad i predavanja (12-13 vjezbe, 12-14 predavanja), ali u drugoj prostoriji?

prvi tjedan ce predavanja biti u navedenom terminu, a onda ce se
studenti dogovoriti s krckom o novom terminu predavanja. vjerojatno
ce biti 3 sata u komadu.

Citat:
Citat:
PDM2[A-LJ] u srijedu su vjezbe iz Integrali funkcija vise varijabli i
Engleski jezik u isto vrijeme u istoj ucionici.

tipfeler; engleski je u 002

Citat:
Citat:
PDM1- postoje samo jedne vjezbe iz MA2 za grupu A-F (druga grupa ima 2 vjezbe iz MA2), a dvoje vjezbi iz EM2.... ?

jos jedan tipfeler; srijedom u 13 ce biti vjezbe iz analize,
a ne elemntarne.

Citat:
Citat:
problem preklapanja kolegija 1. i 2. godine

ja sam okvirno nastojao da nastava na jednoj godini bude
ujutro, a na drugoj popodne.
ipak, ono na sto sam pazio je da kod barem jedne grupe sa jedne i jedne sa druge godine ne bude preklapanja.

studenti kod kojih se preklapaju kolegiji mogu promijeniti grupu vjezbi i predavanja tako da tih preklapanja ne bude. mislim da se tako moze rijesiti 99% slucajeva. ako to nije moguce rijesiti na taj nacin, neka se jave svom asistentu ili profesoru pa oni mogu u suradnji sa mnom potraziti novi termin za ta predavanja.

Citat:
sto se tice financijskog smjera, i iz operacijskih istrazivanja
i iz ekeonometrije ce biti jos jedna grupa vjezbi. za operacijska
istrazivanja je to definirano, a za ekonometrijujos treba vidjeti
s profesorom pa cemo nakon toga i tu drugu grupu uvrstiti u raspored.

uskoro uploadam novi raspored pa javim (prva sluzbena verzija, takodjer podlozna promjenama) - sad mozete opet gledati jel sve stima Smile

edit: novi raspored je online

[Vrh]
Gavranica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 10:37 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Može li se softversko inženjerstvo (predavanja) koje je srijedom prebaciti od 8:00 do 10:00 umjesto sadašnjeg termina od 9:00 do 11:00? :? Pretpostavljam da će predavanja biti obvezna a jedan sat mi je u vrijeme drugog obveznog kolegija.
PMI smjer
Može li se softversko inženjerstvo (predavanja) koje je srijedom prebaciti od 8:00 do 10:00 umjesto sadašnjeg termina od 9:00 do 11:00? Confused Pretpostavljam da će predavanja biti obvezna a jedan sat mi je u vrijeme drugog obveznog kolegija.
PMI smjer

LSSD
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 19 - 3

PostPostano: 14:01 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

U rasporedu je jos jedna greska- MSR 4. godina, nama su operacijski sustavi obavezan kolegij, a nema ga u rasporedu. Na rasporedu je za smjer racunarstvo, ali nam se onda ta predavanja preklapaju sa obaveznim vjezbama.
U rasporedu je jos jedna greska- MSR 4. godina, nama su operacijski sustavi obavezan kolegij, a nema ga u rasporedu. Na rasporedu je za smjer racunarstvo, ali nam se onda ta predavanja preklapaju sa obaveznim vjezbama.

kristina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
-6 = 11 - 17

PostPostano: 14:55 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Opet ja: Modeli geometrije su u isto vrijeme (UTO 8-10 i PET 10-12) kad je i Uvod u diferencijalnu geometriju. To ne paše prof. mat. 4.god. :?
Opet ja: Modeli geometrije su u isto vrijeme (UTO 8-10 i PET 10-12) kad je i Uvod u diferencijalnu geometriju. To ne paše prof. mat. 4.god. Confused

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 16:42 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

(@kristina i Gavranica)
kolizija necija dva izborna ili izbornog i obaveznog nije nesto sto se smatra bugom u rasporedu - vec je to nesto sto se eventualno moze rijesiti dogovorom na kolegiju

koliko vidim, Softversko PMI-ovcima moze biti samo izborni, a PM-ovcima je ovo oboje navedeno izborno?

ovo za OS javim ;)
(@kristina i Gavranica)
kolizija necija dva izborna ili izbornog i obaveznog nije nesto sto se smatra bugom u rasporedu - vec je to nesto sto se eventualno moze rijesiti dogovorom na kolegiju

koliko vidim, Softversko PMI-ovcima moze biti samo izborni, a PM-ovcima je ovo oboje navedeno izborno?

ovo za OS javim Wink

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 16:47 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@bolonjci 1. i 2. godine
u svakoj grupi predavanja se moze naci grupa vjezbi tako da nema kolizija izmedju 1. i 2. godine
pa malo proucite raspored i vidite sto vam vise pase

ukoliko bude problema sa kolegijima izbornih modula koji nisu rjesivi prebacivanjem u drugu grupu - javite se profesorima pa ce to zajednicki rijesiti sa satnicarem
@bolonjci 1. i 2. godine
u svakoj grupi predavanja se moze naci grupa vjezbi tako da nema kolizija izmedju 1. i 2. godine
pa malo proucite raspored i vidite sto vam vise pase

ukoliko bude problema sa kolegijima izbornih modula koji nisu rjesivi prebacivanjem u drugu grupu - javite se profesorima pa ce to zajednicki rijesiti sa satnicarem

[Vrh]
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 40 - 25

PostPostano: 16:54 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam druga godina, smjer PMF. predavanja iz osnova matematicke analize s druge godine su cetvrtkom 12-3, a 11-2 je pedagogija s trece godine.

ne znam sta bih mogla napraviti, ne znam koliko je ljudi u istoj situaciji kao i ja.
ja sam druga godina, smjer PMF. predavanja iz osnova matematicke analize s druge godine su cetvrtkom 12-3, a 11-2 je pedagogija s trece godine.

ne znam sta bih mogla napraviti, ne znam koliko je ljudi u istoj situaciji kao i ja.

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 17:15 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

@kljuki: Morat ces isto sto i ja - dogovorit se sa susretljivijim profesorom: ili za neki drugi termin (sto otpada) ili polaganje necega uz neki extra rad bez slusanja jednog od kolegija. :roll:
@kljuki: Morat ces isto sto i ja - dogovorit se sa susretljivijim profesorom: ili za neki drugi termin (sto otpada) ili polaganje necega uz neki extra rad bez slusanja jednog od kolegija. Rolling Eyes

[Vrh]
kristina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 11 - 17

PostPostano: 18:24 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"](@kristina i Gavranica)

ovo za OS javim ;)[/quote]

Pa jesu izborni ali stvar je u tome da nam je svejedno obavezno jer zapravo MORAMO upisati grupu kolegija (pa je zato kao "izborno"), a zapravo su to kolegiji koji se inače pod normalno slušaju na 3. i 4. godini od davnina :wink:

Probat ćemo nešto s profesorima ali ne znam da će nam se bolonjci prilagoditi...
Nesi (napisa):
(@kristina i Gavranica)

ovo za OS javim Wink

Pa jesu izborni ali stvar je u tome da nam je svejedno obavezno jer zapravo MORAMO upisati grupu kolegija (pa je zato kao "izborno"), a zapravo su to kolegiji koji se inače pod normalno slušaju na 3. i 4. godini od davnina Wink

Probat ćemo nešto s profesorima ali ne znam da će nam se bolonjci prilagoditi...

[Vrh]
ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

41 = 46 - 5

PostPostano: 19:10 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sto ako mi nesto u rasporedu ne odgovara, ali isto tako znam da nitko drugi nije u jednakoj situaciji? Ima li se smisla uopće obraćati predavačima izbornih kolegija radi jednog studenta (sebe) ? :D
Sto ako mi nesto u rasporedu ne odgovara, ali isto tako znam da nitko drugi nije u jednakoj situaciji? Ima li se smisla uopće obraćati predavačima izbornih kolegija radi jednog studenta (sebe) ? Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
kristina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 11 - 17

PostPostano: 22:13 sri, 27. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ß"]Sto ako mi nesto u rasporedu ne odgovara, ali isto tako znam da nitko drugi nije u jednakoj situaciji? Ima li se smisla uopće obraćati predavačima izbornih kolegija radi jednog studenta (sebe) ? :D[/quote]

Nama nije uspjelo za nas 10-ak u grupi (od 50) pa sumnjam... :( Jedino ako stvarno svima odgovara taj "tvoj" termin. Možda ćeš imati sreće! Pitaj najprije ljude u grupi.
ß (napisa):
Sto ako mi nesto u rasporedu ne odgovara, ali isto tako znam da nitko drugi nije u jednakoj situaciji? Ima li se smisla uopće obraćati predavačima izbornih kolegija radi jednog studenta (sebe) ? Very Happy

Nama nije uspjelo za nas 10-ak u grupi (od 50) pa sumnjam... Sad Jedino ako stvarno svima odgovara taj "tvoj" termin. Možda ćeš imati sreće! Pitaj najprije ljude u grupi.

[Vrh]
ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

41 = 46 - 5

PostPostano: 0:01 čet, 28. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kristina"][quote="ß"]Sto ako mi nesto u rasporedu ne odgovara, ali isto tako znam da nitko drugi nije u jednakoj situaciji? Ima li se smisla uopće obraćati predavačima izbornih kolegija radi jednog studenta (sebe) ? :D[/quote]

Nama nije uspjelo za nas 10-ak u grupi (od 50) pa sumnjam... :( Jedino ako stvarno svima odgovara taj "tvoj" termin. Možda ćeš imati sreće! Pitaj najprije ljude u grupi.[/quote]

Thanx for the info. Kod mene je otprilike slučaj 1:30 (slobodna procjena :D )

Uglavnom, nakon pomnog proučavanja rasporeda, shvatio sam da situacija i nije loša koliko bi mogla biti (valjda predavanja iz Bioinformatike nisu obavezna :) ). Uostalom i ne znam kome bih se obratio budući da na onom izvedbenom planu ne piše tko drži vježbe iz Složenosti algoritama :( (btw, pretpostavljam da je to isti kolegij kao "Oblikovanje i analiza algoritama", jer na rasporedu piše jedno a u indexu (i redu predavanja) ovo drugo :? )
kristina (napisa):
ß (napisa):

Nama nije uspjelo za nas 10-ak u grupi (od 50) pa sumnjam... Sad Jedino ako stvarno svima odgovara taj "tvoj" termin. Možda ćeš imati sreće! Pitaj najprije ljude u grupi.

Thanx for the info. Kod mene je otprilike slučaj 1:30 (slobodna procjena Very Happy )

Uglavnom, nakon pomnog proučavanja rasporeda, shvatio sam da situacija i nije loša koliko bi mogla biti (valjda predavanja iz Bioinformatike nisu obavezna Smile ). Uostalom i ne znam kome bih se obratio budući da na onom izvedbenom planu ne piše tko drži vježbe iz Složenosti algoritama Sad (btw, pretpostavljam da je to isti kolegij kao "Oblikovanje i analiza algoritama", jer na rasporedu piše jedno a u indexu (i redu predavanja) ovo drugo Confused )

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 1:08 čet, 28. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

je, slozenost je stari kolegij, tj. za nebolonjce
oblikovanje je za bolonjce i to za diplomski
iznimno ove godine ide za preddiplomski zato da se moze mergeati sa starim studentima koji su slozenost upisali kao izborno

predavac je doc. Sasa Singer, i drzi predavanja i vjezbe
je, slozenost je stari kolegij, tj. za nebolonjce
oblikovanje je za bolonjce i to za diplomski
iznimno ove godine ide za preddiplomski zato da se moze mergeati sa starim studentima koji su slozenost upisali kao izborno

predavac je doc. Sasa Singer, i drzi predavanja i vjezbe

[Vrh]
ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

41 = 46 - 5

PostPostano: 10:07 čet, 28. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]iznimno ove godine ide za preddiplomski zato da se moze mergeati sa starim studentima koji su slozenost upisali kao izborno
[/quote]

Hm, to sam i pretpostavljao, uglavnom -isto kao prošli semestrar- promjena rasporeda bi vjerojatno iziskivala previše komplikacija svima pa se ne isplati. :neutral:
Nema veze, čak je i dobro ispalo (manje od pola preklapanja, weee :D )
Nesi (napisa):

Hm, to sam i pretpostavljao, uglavnom -isto kao prošli semestrar- promjena rasporeda bi vjerojatno iziskivala previše komplikacija svima pa se ne isplati. Neutral
Nema veze, čak je i dobro ispalo (manje od pola preklapanja, weee Very Happy )

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 3:24 pet, 29. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

opet update rasporeda!
Promjene su na svim smjerovima na 2. godini te na 4. godini smjer statistika i izbornima za 4. godinu.

http://web.studenti.math.hr/downloads/nesluzbeno/ras/2007_08_ljeto/
opet update rasporeda!
Promjene su na svim smjerovima na 2. godini te na 4. godini smjer statistika i izbornima za 4. godinu.

http://web.studenti.math.hr/downloads/nesluzbeno/ras/2007_08_ljeto/

[Vrh]
Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 50 - 30

PostPostano: 21:02 pet, 29. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vjezbe iz ekonometrije se drze u praktikumu -> cca. 180 studenata u jedan praktikum... Nece lijepo izgledati :roll: .
Vjezbe iz ekonometrije se drze u praktikumu -> cca. 180 studenata u jedan praktikum... Nece lijepo izgledati Rolling Eyes .

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum