| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
nenad Moderator

|
Postano: 15:35 ned, 2. 3. 2008 Naslov: |
|
|
|
[quote]Malo je čudno da si ljudi mogu uzet izborni kolegij koji će im smanjit broj bodova koji će dobit na rangiranju za diplomski. [/quote]
Pravila se nisu znala dovoljno unaprijed - niz stvari se rješava u hodu.
K tome, većina nastavnika je podržala vrlo pragmatičan stav:
[i]važno je da konačni rezultat bude prihvatljiv[/i]
premda u nekim dijelovima to šalje vrlo nelogičnu poruku studentima za nastupajuće godine.
Za neke je smjerove prirodoslovlje i računalstvo izjednačeno, i samo se matematika izdvaja s više bodova - što je prednost za naše studente
(i, ruku na srce, pravedno - prosjek ocjena iz matematičkih predmeta je kod nas niži od prosjeka računalnih - ako uzmemo u obzir sve godine studija).
Pogrešna poruka budućim studentima se šalje bodovanjem predmeta u S tek nijansu više nego li onih u O.
Potražite ima li izbornih predmeta na Teologiji gdje se lako dobivaju petice (prije 5-10 godina to je bilo poznato - u jednom danu se polagalo tri predmeta, sva tri s pet :-)
A vrijede kao četvorka iz Klasične mehanike, Kvantne fizike ...
[quote]Znači to su računarski kolegiji. Izgleda da uur, programiranje, spa, rp1 i objektno spadaju u 1.2, a mreže u 2.2.
[/quote]
Očito je razlikovanje 1.2 i 2.2 teško provesti na razini uvodnih predmeta. Tu se ne radi samo o računalstvu.
Kamo bismo stavili predmet poput [i]Fizikalne osnove elektrotehnike[/i]? U fiziku ili elektrotehniku?
Primijenjena statistika, kako se kod nas predaje, spada u 1.1. Tu nema problema.
- Nenad
| Citat: | | Malo je čudno da si ljudi mogu uzet izborni kolegij koji će im smanjit broj bodova koji će dobit na rangiranju za diplomski. |
Pravila se nisu znala dovoljno unaprijed - niz stvari se rješava u hodu.
K tome, većina nastavnika je podržala vrlo pragmatičan stav:
važno je da konačni rezultat bude prihvatljiv
premda u nekim dijelovima to šalje vrlo nelogičnu poruku studentima za nastupajuće godine.
Za neke je smjerove prirodoslovlje i računalstvo izjednačeno, i samo se matematika izdvaja s više bodova - što je prednost za naše studente
(i, ruku na srce, pravedno - prosjek ocjena iz matematičkih predmeta je kod nas niži od prosjeka računalnih - ako uzmemo u obzir sve godine studija).
Pogrešna poruka budućim studentima se šalje bodovanjem predmeta u S tek nijansu više nego li onih u O.
Potražite ima li izbornih predmeta na Teologiji gdje se lako dobivaju petice (prije 5-10 godina to je bilo poznato - u jednom danu se polagalo tri predmeta, sva tri s pet
A vrijede kao četvorka iz Klasične mehanike, Kvantne fizike ...
| Citat: | Znači to su računarski kolegiji. Izgleda da uur, programiranje, spa, rp1 i objektno spadaju u 1.2, a mreže u 2.2.
|
Očito je razlikovanje 1.2 i 2.2 teško provesti na razini uvodnih predmeta. Tu se ne radi samo o računalstvu.
Kamo bismo stavili predmet poput Fizikalne osnove elektrotehnike? U fiziku ili elektrotehniku?
Primijenjena statistika, kako se kod nas predaje, spada u 1.1. Tu nema problema.
- Nenad
|
|
| [Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
m_ Forumaš(ica)

|
Postano: 16:42 pon, 3. 3. 2008 Naslov: |
|
|
|
mislim da stvarno nije u redu da nam se zadnji semestar prije upisa kazu pravila, i to jos da je prosjek kljucan, to nema nigdje.
sad,kad nam je ostalo jos 5 ispita samo do kraja, sta, da si s tim natucemo prosjek???
predlazem prosvjed, ima sto rupa u ovome...
a sto tek s ovima koji su sa starog programa prebaceni na bolonju???
u startu ni to se nije smjelo dogodit, jer su upisali studij pod jednim uvjetima i samo prebaceni na drugo bez ikakvih pitanja.
i sad ce jos morat se brinut hoce li imat uopce priliku zavrsit faks onako kako su ga upisali, da ne pricam o placanju jos.
a sto se tice prosjeka, mislim da ocjene sa bolonje i sa starog programa nemaju bas istu tezinu, tako da smatram da su ovi sto su pali na bolonju jos vise zakinuti
mislim da stvarno nije u redu da nam se zadnji semestar prije upisa kazu pravila, i to jos da je prosjek kljucan, to nema nigdje.
sad,kad nam je ostalo jos 5 ispita samo do kraja, sta, da si s tim natucemo prosjek???
predlazem prosvjed, ima sto rupa u ovome...
a sto tek s ovima koji su sa starog programa prebaceni na bolonju???
u startu ni to se nije smjelo dogodit, jer su upisali studij pod jednim uvjetima i samo prebaceni na drugo bez ikakvih pitanja.
i sad ce jos morat se brinut hoce li imat uopce priliku zavrsit faks onako kako su ga upisali, da ne pricam o placanju jos.
a sto se tice prosjeka, mislim da ocjene sa bolonje i sa starog programa nemaju bas istu tezinu, tako da smatram da su ovi sto su pali na bolonju jos vise zakinuti
|
|
| [Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
|
| [Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
moira_lilly Forumaš(ica)

|
Postano: 16:27 uto, 4. 3. 2008 Naslov: |
|
|
|
ovako: procitala sam sve postove na forumu ali ne mogu naci taj konkretan text odluke o kojem se raspravlja?? di su ti uvjeti??
inace, ja studiram u splitu, i mogu reci da je ukupno studenata koji trenutno imaju [u]sansu[/u] da zavrse preddiplomski do 9.miseca sa svih smjerova matematike (cista, +inf, +fiz) sveukupno 7, a samo ja i jos jedna kolegica razmisljamo o eventulnom dolasku u zg na diplomski tako da se ne morate strasit neke navale s nase strane...
ovako: procitala sam sve postove na forumu ali ne mogu naci taj konkretan text odluke o kojem se raspravlja?? di su ti uvjeti??
inace, ja studiram u splitu, i mogu reci da je ukupno studenata koji trenutno imaju sansu da zavrse preddiplomski do 9.miseca sa svih smjerova matematike (cista, +inf, +fiz) sveukupno 7, a samo ja i jos jedna kolegica razmisljamo o eventulnom dolasku u zg na diplomski tako da se ne morate strasit neke navale s nase strane...
|
|
| [Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
|
| [Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
moira_lilly Forumaš(ica)

|
|
| [Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:20 sri, 5. 3. 2008 Naslov: |
|
|
|
Primijetila sam negdje oko oglasne plakat da je u [b]ponedjeljak u 16h Tribina o upisu na diplomske studije[/b]. Tko je to organizirao uopće ako se zna?
Nadam se da će biti prodekanica i/ili netko od osoba koje su direktno vezane uz donošenje odredbi za upis...
Više mi nema smisla pisati unedogled pitanja u ovaj topic, a nema onih koji znaju točne odgovore...
@moira_lilly...Taj vam preddiplomski ispit nosi neki broj ECTS bodova? Baš me zanima hoće li ti se, recimo, taj rad, tj. bodovi vrednovati pri prijavi za upis na diplomski u Zagrebu
ili je to tek još jedan uvjet za dobivanje statusa prvostupnice... :shock:
Meni se osobno ideja izrade takvog rada sviđa, ali uz razočaranje u način bodovanja za upis na diplomski i predmete ljetnog semestra koje treba položiti, to zvuči samo kao dodatno opterećenje...
Primijetila sam negdje oko oglasne plakat da je u ponedjeljak u 16h Tribina o upisu na diplomske studije. Tko je to organizirao uopće ako se zna?
Nadam se da će biti prodekanica i/ili netko od osoba koje su direktno vezane uz donošenje odredbi za upis...
Više mi nema smisla pisati unedogled pitanja u ovaj topic, a nema onih koji znaju točne odgovore...
@moira_lilly...Taj vam preddiplomski ispit nosi neki broj ECTS bodova? Baš me zanima hoće li ti se, recimo, taj rad, tj. bodovi vrednovati pri prijavi za upis na diplomski u Zagrebu
ili je to tek još jedan uvjet za dobivanje statusa prvostupnice...
Meni se osobno ideja izrade takvog rada sviđa, ali uz razočaranje u način bodovanja za upis na diplomski i predmete ljetnog semestra koje treba položiti, to zvuči samo kao dodatno opterećenje...
|
|
| [Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
drcudo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:51 pon, 10. 3. 2008 Naslov: |
|
|
|
Drago mi je da sam bila i da su nam pokazali rezultate "ankete" (zapamtila sam da je 73 ljudi s 3.godine inžinjerske), mislim da je pokrivena većina pitanja i dobiveni raznorazni odgovori, dosta korisnih...
Zahvalna sam da su nadležni uopće objavili konkretne informacije prije kraja ljetnog semestra jer sam ipak računala da će biti u zadnji tren (ovo je skoro to za mene).
Ali usprkos tome sam i dalje razočarana da nismo znali (puno ranije) na koji način će se bodovati predmeti (pogotovo računarski i izborni), ali sve sam više razočarana u sebe da to nisam pretpostavila jer oni to ranije valjda stvarno nisu mogli odlučiti...
Naravno da će nekima ovakvo bodovanje ići u prilog, a nekima ne jer nažalost nema magične savršene formule po mjeri svakoga (to se nekoliko puta uzastopno ponavljalo...)...
Osobno mi je dosta smetalo što se toliko naglašavalo kako se ide u korist nas studenata s MO-a da nas ne bi pojeli ferovci, ekonomisti i ostali (makar sam se većinom smijala na spomen toga jer ću se iznenaditi ako dođe (karikiram) više od 2,5 ferovca, 0 ekonomista, 2 Splita, 1,5 Osijeka i 0,5 Rijeke)
Najbitnije su po meni 3 stvari koje su rekli napravit:
- složiti i objaviti tablicu predmeta kako ih smjestiti u klase M,S,O da ipak ne moramo sami pogađati što gdje i kako
- osmisliti neki uvjetni parcijalni upis predmeta sa smjerova za one koji ne uspiju dati sve na 3.godini
- pretpostavili su da će se ne/plaćati samo 4.godina, tj. 1.godina diplomskog, a dalje ovisno o tome jeL sve položeno te godine
Drago mi je da sam bila i da su nam pokazali rezultate "ankete" (zapamtila sam da je 73 ljudi s 3.godine inžinjerske), mislim da je pokrivena većina pitanja i dobiveni raznorazni odgovori, dosta korisnih...
Zahvalna sam da su nadležni uopće objavili konkretne informacije prije kraja ljetnog semestra jer sam ipak računala da će biti u zadnji tren (ovo je skoro to za mene).
Ali usprkos tome sam i dalje razočarana da nismo znali (puno ranije) na koji način će se bodovati predmeti (pogotovo računarski i izborni), ali sve sam više razočarana u sebe da to nisam pretpostavila jer oni to ranije valjda stvarno nisu mogli odlučiti...
Naravno da će nekima ovakvo bodovanje ići u prilog, a nekima ne jer nažalost nema magične savršene formule po mjeri svakoga (to se nekoliko puta uzastopno ponavljalo...)...
Osobno mi je dosta smetalo što se toliko naglašavalo kako se ide u korist nas studenata s MO-a da nas ne bi pojeli ferovci, ekonomisti i ostali (makar sam se većinom smijala na spomen toga jer ću se iznenaditi ako dođe (karikiram) više od 2,5 ferovca, 0 ekonomista, 2 Splita, 1,5 Osijeka i 0,5 Rijeke)
Najbitnije su po meni 3 stvari koje su rekli napravit:
- složiti i objaviti tablicu predmeta kako ih smjestiti u klase M,S,O da ipak ne moramo sami pogađati što gdje i kako
- osmisliti neki uvjetni parcijalni upis predmeta sa smjerova za one koji ne uspiju dati sve na 3.godini
- pretpostavili su da će se ne/plaćati samo 4.godina, tj. 1.godina diplomskog, a dalje ovisno o tome jeL sve položeno te godine
|
|
| [Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
Nori Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:05 pon, 10. 3. 2008 Naslov: |
|
|
|
Hm, pa moram priznati da sam ocekivala malo vise, nismo saznali nista novo. Dosta mi se to sve skupa cini neorganizirano, i ipak mi se cini da se to sve skupa moglo ranije napraviti.
Takoder, nisam zadovoljna s odgovorom vezanog za racunarstvo. To je napravljeno da se onesposobi ferovce, ali navodno se ne trebamo bojati ljudi sa strane jer oni nece dolaziti u velikom broju.
I ono pitanje vezano za placanje je na kraju ispalo djetinjasto i neozbiljno, ali zapravo mi isto nije jasno zasto se mora placati. Jer: manji dio ljudi placa (od malo ljudi koji su se upisali na diplomski), a i svote nisu jako velike + ako se Bolonjskih 5 izjednacava sa starih 4, a stari nisu placali nakon sto su upali na faks bez placanja, zasto mi moramo?!
Hm, pa moram priznati da sam ocekivala malo vise, nismo saznali nista novo. Dosta mi se to sve skupa cini neorganizirano, i ipak mi se cini da se to sve skupa moglo ranije napraviti.
Takoder, nisam zadovoljna s odgovorom vezanog za racunarstvo. To je napravljeno da se onesposobi ferovce, ali navodno se ne trebamo bojati ljudi sa strane jer oni nece dolaziti u velikom broju.
I ono pitanje vezano za placanje je na kraju ispalo djetinjasto i neozbiljno, ali zapravo mi isto nije jasno zasto se mora placati. Jer: manji dio ljudi placa (od malo ljudi koji su se upisali na diplomski), a i svote nisu jako velike + ako se Bolonjskih 5 izjednacava sa starih 4, a stari nisu placali nakon sto su upali na faks bez placanja, zasto mi moramo?!
_________________ Meni mama neda da.... Pričam sa dječacima... meni mama neda to-A što?-Jer kaže da je opasno!
|
|
| [Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 2:27 uto, 11. 3. 2008 Naslov: |
|
|
|
ma ja ne znam što da mislim o svemu tome... uglavnom, kak sam već krenula s lošim izborom izbornih ( ah, naša draga građa), odlučila sam da se više neću zamarati s time, i dalje ću birat ono što mi se čini zanimljivo, a ne ono što je lakše/isplativije :D jer pravila se ionako mogu promijeniti dogodine, pa nitko u biti ne zna što bi bilo najbolje napravit...a bolje da si živce još ne trošim i na to :)
ma ja ne znam što da mislim o svemu tome... uglavnom, kak sam već krenula s lošim izborom izbornih ( ah, naša draga građa), odlučila sam da se više neću zamarati s time, i dalje ću birat ono što mi se čini zanimljivo, a ne ono što je lakše/isplativije jer pravila se ionako mogu promijeniti dogodine, pa nitko u biti ne zna što bi bilo najbolje napravit...a bolje da si živce još ne trošim i na to
_________________ kalendar

|
|
| [Vrh] |
|
|