Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
tidus Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
malena Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
maloka Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)
|
Postano: 18:33 čet, 4. 2. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="malena"]mislim da je odgovor BTREE je kursor na korjen.[/quote]
ma neznam ja... men se tu nis ne pretvara u nis :D
[quote="malena"]pogotovo ova druga grupa di je postorder CEB... [/quote]
a po cemu je ta grupa teza od one prve bas su iste :!: rijesi sljedeci zadatak
imas da su cvorovi [tt]1,2,3,4,5,6,7[/tt] da preorder daje [tt]...,7[/tt] i postorder [tt]2,3,1,...[/tt] onda uzmi proizvoljnu grupu od te dvje i sortiraj slova, najmanjem pridruzi 1 i dalje je jasno... :D i imat ces rjesenje te grupe ako imas rjesenja sa brojevima, onda to napravis za drugu grupu i opet gotovo
evo ja sam [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=132367#132367]tu[/url] rijesi bas ovu drugu grupu...
sad ako ti se neda skuzit, mos se nadat da ce ako bude tako nesto dat opet u istom stilu, 7 slova :D manje bi bilo pre lako, a vise previse slucajeva, i naucit ljepo postordere napamet, pa jer inorder znas, tamo samo rekonstruirat stablo :D
postordere dobis tak da na onom rjesenju vratis bijekciju sa brojevima :lol:
[quote="maloka"]Na temi "termin završnog?" je Gino lijepo sve objasnio kako se rješava 5.zad. iz prošlogodišnjeg završnog, riješio je za prvu grupu ali se isto tako rješava i za drugu grupu.[/quote]
e e tako je, a sad reko i kako cijelu stvar sablonizirat
doduse nisam probao... al ono... ocito je da je tak 8)
malena (napisa): | mislim da je odgovor BTREE je kursor na korjen. |
ma neznam ja... men se tu nis ne pretvara u nis
malena (napisa): | pogotovo ova druga grupa di je postorder CEB... |
a po cemu je ta grupa teza od one prve bas su iste rijesi sljedeci zadatak
imas da su cvorovi 1,2,3,4,5,6,7 da preorder daje ...,7 i postorder 2,3,1,... onda uzmi proizvoljnu grupu od te dvje i sortiraj slova, najmanjem pridruzi 1 i dalje je jasno... i imat ces rjesenje te grupe ako imas rjesenja sa brojevima, onda to napravis za drugu grupu i opet gotovo
evo ja sam tu rijesi bas ovu drugu grupu...
sad ako ti se neda skuzit, mos se nadat da ce ako bude tako nesto dat opet u istom stilu, 7 slova manje bi bilo pre lako, a vise previse slucajeva, i naucit ljepo postordere napamet, pa jer inorder znas, tamo samo rekonstruirat stablo
postordere dobis tak da na onom rjesenju vratis bijekciju sa brojevima
maloka (napisa): | Na temi "termin završnog?" je Gino lijepo sve objasnio kako se rješava 5.zad. iz prošlogodišnjeg završnog, riješio je za prvu grupu ali se isto tako rješava i za drugu grupu. |
e e tako je, a sad reko i kako cijelu stvar sablonizirat
doduse nisam probao... al ono... ocito je da je tak
_________________ Mario Berljafa
|
|
[Vrh] |
|
malena Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
RonnieColeman Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Drake Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
Postano: 22:11 čet, 4. 2. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Drake"]Mislim da nije, jer se trazi prikaz potpunog binarnog stabla pomoću POLJA.
Dakle radi se o implementaciji di je oznaka i-tog cvora spremljena u i-tu ćeliju polja, korijen se uvijek nalazi u nultoj ćeliji, lijevo dijete cvora i je na 2i+1 oj poziciji a desnog na 2i+2 goj (ako te pozicije nisu vece od n-1 gdje je n broj cvorova stabla) dakle nema bas nikakvih pointera koliko sam ja shvatio. BTREE se valjda u ovoj implementaciji pretvorio u polje :P posto je cijelo stablo spremljeno u jednom polju ili ga mozda poistovjecujemo s pocetnom adresom polja ili nesto tako.[/quote]
bravo i hvala, ma nisam čitao zadatak pažljivo, hvala.
Drake (napisa): | Mislim da nije, jer se trazi prikaz potpunog binarnog stabla pomoću POLJA.
Dakle radi se o implementaciji di je oznaka i-tog cvora spremljena u i-tu ćeliju polja, korijen se uvijek nalazi u nultoj ćeliji, lijevo dijete cvora i je na 2i+1 oj poziciji a desnog na 2i+2 goj (ako te pozicije nisu vece od n-1 gdje je n broj cvorova stabla) dakle nema bas nikakvih pointera koliko sam ja shvatio. BTREE se valjda u ovoj implementaciji pretvorio u polje posto je cijelo stablo spremljeno u jednom polju ili ga mozda poistovjecujemo s pocetnom adresom polja ili nesto tako. |
bravo i hvala, ma nisam čitao zadatak pažljivo, hvala.
_________________ ...He never had looked less like captain of any-thing, even his own soul.
|
|
[Vrh] |
|
Drake Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|