Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 9:25 čet, 3. 7. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="luks"]Bok!
Trenutno sam na PMF-matematici u Splitu koji nije ni inženjerski ni nastavnički smjer, nego nešto "između", a ja bih se sada htjela prebaciti u Zg na PMF-MO, pa sad nisam baš sigurna šta mi je pametnije, nastavnički ili inženjerski? I kako mogu provjeriti koji će mi se predmeti priznati?
Rekli su mi da moram prijaviti maturu i to sve, ugl. kad/ako upadnem, što ću znati kad dođu rezultati mature, nisam sigurna šta sve trebam napraviti, tj. priložiti za to priznavanje predmeta?
Ak je netko išta skužio šta želim znat,bila bi zahvalna na odgovoru :D[/quote]
1. Upišeš se.
2. Predaš [url=http://www.math.pmf.unizg.hr/lgs.axd?t=16&id=5524]molbu[/url] za priznavanje ispita i priložiš stari indeks i/ili prijepis ocjena.
Možda će te tražiti i program studija s opisom sadržaja predmeta, a možda ga već imaju za preddiplomski studij u Splitu. Uglavnom, dobit ćeš sve upute u referadi.
Za izbor studija je najvažnije što želiš raditi u životu. Ako želiš biti nastavnica matematike u školi, odi na nastavnički studij.
luks (napisa): | Bok!
Trenutno sam na PMF-matematici u Splitu koji nije ni inženjerski ni nastavnički smjer, nego nešto "između", a ja bih se sada htjela prebaciti u Zg na PMF-MO, pa sad nisam baš sigurna šta mi je pametnije, nastavnički ili inženjerski? I kako mogu provjeriti koji će mi se predmeti priznati?
Rekli su mi da moram prijaviti maturu i to sve, ugl. kad/ako upadnem, što ću znati kad dođu rezultati mature, nisam sigurna šta sve trebam napraviti, tj. priložiti za to priznavanje predmeta?
Ak je netko išta skužio šta želim znat,bila bi zahvalna na odgovoru |
1. Upišeš se.
2. Predaš molbu za priznavanje ispita i priložiš stari indeks i/ili prijepis ocjena.
Možda će te tražiti i program studija s opisom sadržaja predmeta, a možda ga već imaju za preddiplomski studij u Splitu. Uglavnom, dobit ćeš sve upute u referadi.
Za izbor studija je najvažnije što želiš raditi u životu. Ako želiš biti nastavnica matematike u školi, odi na nastavnički studij.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
luks Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
luks Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Arya Stark Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
math1993 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
math1993 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
math1993 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
relax Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:27 pet, 3. 10. 2014 Naslov: |
|
|
Zanima me je li moguće upisati jedan od diplomskih studija (npr. Računarstvo i Matematika, Teorijska matematika) ako smo kao preddiplomski završili nastavnički smjer nakon prebacivanja sa inžinjerskog smjera gdje smo položili nužne predmete?
Zanima me jer u uvjetima za npr. Računarstvo piše da ga mogu upisati studenti koji su:
[quote]-stekli najmanje 120 ECTS bodova iz predmeta iz matematike te računarstva i elektrotehnike, od kojih je najmanje 30 bodova iz predmeta iz matematike
-položili predmete čiji sadržaji pokrivaju sadržaje predmeta Programiranje 1, Programiranje 2, Strukture podataka i algoritmi te Računarski praktikum 1 koji se izvode na preddiplomskom studiju Matematika na PMF-Matematičkom odsjeku u Zagrebu[/quote]
Pod pretpostavkom da smo na inžinjerskom smjeru položili Programiranje 1/2, SPA, RP1
Zanima me je li moguće upisati jedan od diplomskih studija (npr. Računarstvo i Matematika, Teorijska matematika) ako smo kao preddiplomski završili nastavnički smjer nakon prebacivanja sa inžinjerskog smjera gdje smo položili nužne predmete?
Zanima me jer u uvjetima za npr. Računarstvo piše da ga mogu upisati studenti koji su:
Citat: | -stekli najmanje 120 ECTS bodova iz predmeta iz matematike te računarstva i elektrotehnike, od kojih je najmanje 30 bodova iz predmeta iz matematike
-položili predmete čiji sadržaji pokrivaju sadržaje predmeta Programiranje 1, Programiranje 2, Strukture podataka i algoritmi te Računarski praktikum 1 koji se izvode na preddiplomskom studiju Matematika na PMF-Matematičkom odsjeku u Zagrebu |
Pod pretpostavkom da smo na inžinjerskom smjeru položili Programiranje 1/2, SPA, RP1
|
|
[Vrh] |
|
istok Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
cauchy21 Forumaš(ica)
|
Postano: 20:16 uto, 17. 2. 2015 Naslov: |
|
|
Nisam znao gdje da ovo pitam, najlogicnije mi je bilo tu. Moja situacija je ovakva: Trenutno sam na fizici, vec drugu godinu. Iz zdravstvenih razloga koji sad nisu bitni nisam u zadnje dvije godine skupio 35 bodova i sumnjam da cu. Iz istih razloga cu se morati ispisati i pauzirati jednu godinu zbog nekih terapija. Uglavnom, zanima me ako sad ne skupim tih 35 bodova to znaci da gubim pravo studiranja, no gubim li pravo studiranja na svim pmf-ovima ili samo na fizici? Jer bi nakon te pauze i kad dodem sebi napokon htio upisati matematiku, no ne znam jel bi to bilo moguce onda. Nadam se da shvacate sto pitam i da mi netko moze dati konkretan odgovor.
Nisam znao gdje da ovo pitam, najlogicnije mi je bilo tu. Moja situacija je ovakva: Trenutno sam na fizici, vec drugu godinu. Iz zdravstvenih razloga koji sad nisu bitni nisam u zadnje dvije godine skupio 35 bodova i sumnjam da cu. Iz istih razloga cu se morati ispisati i pauzirati jednu godinu zbog nekih terapija. Uglavnom, zanima me ako sad ne skupim tih 35 bodova to znaci da gubim pravo studiranja, no gubim li pravo studiranja na svim pmf-ovima ili samo na fizici? Jer bi nakon te pauze i kad dodem sebi napokon htio upisati matematiku, no ne znam jel bi to bilo moguce onda. Nadam se da shvacate sto pitam i da mi netko moze dati konkretan odgovor.
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:30 sri, 18. 2. 2015 Naslov: |
|
|
[quote="cauchy21"]Iz zdravstvenih razloga koji sad nisu bitni...[/quote]
Mozda i jesu bitni. Provjeri mozes li na osnovu medicinske dokumentacije dobiti da ti se naknadno odobri pravo na mirovanje obveza:
[quote="[url=http://www.unizg.hr/uredssi/images/datoteke/statut.pdf]Status UniZg[/url]"]Pravo na mirovanje obveza
Članak 57.
(1) Pravo na mirovanje obveza postoji:
1. za vrijeme služenja vojnog roka,
2. za vrijeme trudnoće,
3. za studenta-oca ili studenticu-majku do godine dana starosti djeteta,
[color=blue]4. za vrijeme dulje bolesti[/color], te
5. u drugim opravdanim slučajevima sukladno općem aktu Sveučilišta odnosno sastavnice u kojoj student studira.[/quote]
cauchy21 (napisa): | Iz zdravstvenih razloga koji sad nisu bitni... |
Mozda i jesu bitni. Provjeri mozes li na osnovu medicinske dokumentacije dobiti da ti se naknadno odobri pravo na mirovanje obveza:
Status UniZg (napisa): | Pravo na mirovanje obveza
Članak 57.
(1) Pravo na mirovanje obveza postoji:
1. za vrijeme služenja vojnog roka,
2. za vrijeme trudnoće,
3. za studenta-oca ili studenticu-majku do godine dana starosti djeteta,
4. za vrijeme dulje bolesti, te
5. u drugim opravdanim slučajevima sukladno općem aktu Sveučilišta odnosno sastavnice u kojoj student studira. |
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
cauchy21 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
mea Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
think_ink Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:29 pon, 6. 4. 2015 Naslov: |
|
|
Pozdrav! Sretan Uskrs ako slavite.
Imam par pitanja. Prošle akademske godine prođoh EM1, PROG1, LA1, EM2 i PROG2. Dakle, padoh, između ostaloga, MA1. Ove godine nažalost opet padoh MA1, ali skupit ću min 18 ECTS-a ove godine. Planiram se prebaciti na nastavnički smjer iduće godine pa me zanima koje sve molbe trebam predati. I trebam li poslati samo jednu molbu za priznavanje položenih predmeta ili za svaki predmet posebnu molbu? Hoće li mi račun s faksa biti izbrisan (račun koji sam dobila na prvoj godini studija i koji mi je trebao za PROG) ili ću imati isti budući da planiram samo promijeniti smjer?
Hvala unaprijed na odgovoru
Pozdrav! Sretan Uskrs ako slavite.
Imam par pitanja. Prošle akademske godine prođoh EM1, PROG1, LA1, EM2 i PROG2. Dakle, padoh, između ostaloga, MA1. Ove godine nažalost opet padoh MA1, ali skupit ću min 18 ECTS-a ove godine. Planiram se prebaciti na nastavnički smjer iduće godine pa me zanima koje sve molbe trebam predati. I trebam li poslati samo jednu molbu za priznavanje položenih predmeta ili za svaki predmet posebnu molbu? Hoće li mi račun s faksa biti izbrisan (račun koji sam dobila na prvoj godini studija i koji mi je trebao za PROG) ili ću imati isti budući da planiram samo promijeniti smjer?
Hvala unaprijed na odgovoru
|
|
[Vrh] |
|
|