Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 18:49 ned, 31. 1. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Swerz"]Obje moje izjave su iz prve ruke i dam ruku u vatru da je tako na FSB-u (a ne vidim razlog zasto bi ovdje bilo drugacije)[/quote]
Razlog je sto ovo nije FSB, nego PMF-MO.
[quote]U slucaju da je za kakvu sluzbenu ispravu potrebno navodjenje godine na kojoj se nalazite, studenti s polozenih manje od 60ECTS-a vodit ce se kao studenti prve godine, studenti s bar 60 i manje od 120ECTS kao druga, a oni s bar 120ECTS bodova kao treca godina.[/quote]
Ovo je protivno [url=http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/statut/statut050225.pdf]Statutu[/url], clanak 73 (2). Izmisljeno je zato sto razne institucije (ukljucujuci sam UniZg) ne priznaju studentska prava [url=http://www.pmf.hr/nastava/prava_redovitih_studenata.pdf]onako kako bi trebali[/url].
Prethodnici su se vise puta mijenjali. Linkani popis na webu je aktualna verzija.
Swerz (napisa): | Obje moje izjave su iz prve ruke i dam ruku u vatru da je tako na FSB-u (a ne vidim razlog zasto bi ovdje bilo drugacije) |
Razlog je sto ovo nije FSB, nego PMF-MO.
Citat: | U slucaju da je za kakvu sluzbenu ispravu potrebno navodjenje godine na kojoj se nalazite, studenti s polozenih manje od 60ECTS-a vodit ce se kao studenti prve godine, studenti s bar 60 i manje od 120ECTS kao druga, a oni s bar 120ECTS bodova kao treca godina. |
Ovo je protivno Statutu, clanak 73 (2). Izmisljeno je zato sto razne institucije (ukljucujuci sam UniZg) ne priznaju studentska prava onako kako bi trebali.
Prethodnici su se vise puta mijenjali. Linkani popis na webu je aktualna verzija.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
gramzon Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)
|
Postano: 22:04 ned, 31. 1. 2010 Naslov: |
|
|
Ajde da i ja pitam, upravo skupila 180bodova, polozila sve kaj treba, znaci rijesila se svih predhodnika, sljedbenika i svega sa prvih 3 godina. Jel mogu ja dobiti (ako zatrazim) diplomu bakalara "sada" ili moram cekati da se zavrsi i drugi semestar u kojemu nemam nista za polagati (a ni ne zelim vise nista polagati, zelim pokupiti papirologiju i ici raditi).
Jel pise u tim statutim, zakonima i ne znam cemu, ista vezano za to.
Evo u ovom statu gore kaj ste linkali nasla sam ovo:
[quote]Završetak studija
Članak 74. (1) Preddiplomski studij završava polaganjem svih ispita i dovršenjem ostalih studijskih obveza, te ovisno o studijskom programu, izradom završnog rada i / ili polaganjem završnog ispita ukoliko su predviđeni studijskim programom.[/quote]
Nastavnicki smjer matematike nem anikakvih zavrsnih ispita ni zavrsnog rada ili se ja varam?
[quote]Nazivi, stupnjevi i isprave o završenim studijima Članak 75.
Nakon preddiplomskog sveučilišnog studija studentu se izdaje svjedodžba kojom se potvrđuje završetak studija i stjecanje akademskog naziva prvostupnik (baccalaureus) odnosno prvostupnica (baccalaurea) uz naznaku struke ili studijskog smjera, ako posebnim zakonom nije drugačije određeno
..........................
Uz svjedodžbu, diplomu ili potvrdu studentu se izdaje i dopunska isprava (supplement
dipl o studiju kojom se potvrđuje koje je ispite položio, s kojom ocjenom te koliko je ostvario ome)ECTS bodova. Studentu se na osobni zahtjev može izdati preliminarna dopunska isprava i prije završetka studija.
[/quote]
Ajde da i ja pitam, upravo skupila 180bodova, polozila sve kaj treba, znaci rijesila se svih predhodnika, sljedbenika i svega sa prvih 3 godina. Jel mogu ja dobiti (ako zatrazim) diplomu bakalara "sada" ili moram cekati da se zavrsi i drugi semestar u kojemu nemam nista za polagati (a ni ne zelim vise nista polagati, zelim pokupiti papirologiju i ici raditi).
Jel pise u tim statutim, zakonima i ne znam cemu, ista vezano za to.
Evo u ovom statu gore kaj ste linkali nasla sam ovo:
Citat: | Završetak studija
Članak 74. (1) Preddiplomski studij završava polaganjem svih ispita i dovršenjem ostalih studijskih obveza, te ovisno o studijskom programu, izradom završnog rada i / ili polaganjem završnog ispita ukoliko su predviđeni studijskim programom. |
Nastavnicki smjer matematike nem anikakvih zavrsnih ispita ni zavrsnog rada ili se ja varam?
Citat: | Nazivi, stupnjevi i isprave o završenim studijima Članak 75.
Nakon preddiplomskog sveučilišnog studija studentu se izdaje svjedodžba kojom se potvrđuje završetak studija i stjecanje akademskog naziva prvostupnik (baccalaureus) odnosno prvostupnica (baccalaurea) uz naznaku struke ili studijskog smjera, ako posebnim zakonom nije drugačije određeno
..........................
Uz svjedodžbu, diplomu ili potvrdu studentu se izdaje i dopunska isprava (supplement
dipl o studiju kojom se potvrđuje koje je ispite položio, s kojom ocjenom te koliko je ostvario ome)ECTS bodova. Studentu se na osobni zahtjev može izdati preliminarna dopunska isprava i prije završetka studija.
|
_________________ A man of words and not of deeds
Is like a garden full of weeds....
|
|
[Vrh] |
|
Swerz Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
korisnickoime Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bbroj Forumaš(ica)
|
Postano: 16:36 uto, 2. 2. 2010 Naslov: |
|
|
Na PMF-MO ce ti pisat da si druga god tek kad ocistis sve s prve(ja sam recimo skupio 90ak bodova i pisalo mi je prva god dok nisam i MA2 polozio),tj i tada ce ti u biti pisat tek da si upiso 3.semestar...,za razliku od fer-a ili strojarstva gdje si 2.god cim skupis 60ECTS-a.
A takodjer iz prve ruke-MOZE se slusat predmete s trece dok si na prvoj godini(...ako imas polozene potrebne prethodnike,naravno). Ja sam polago matematicku logiku,a sluzbeno sam jos bio 1.godina.
i nema smisla nasa pravila polaganja,upisa godina,rokove itd usporedjivat s ferovskim il bilo cijim jer su pravila na apsolutno svim faksevima razlicita! doduse,dijele taj naziv bolonje...
i jos me nesto zanima,cisto usput ako netko zna...koliko bodova moras imat da bi upiso parcijalu 4.godine,ako se to uopce moze?
Na PMF-MO ce ti pisat da si druga god tek kad ocistis sve s prve(ja sam recimo skupio 90ak bodova i pisalo mi je prva god dok nisam i MA2 polozio),tj i tada ce ti u biti pisat tek da si upiso 3.semestar...,za razliku od fer-a ili strojarstva gdje si 2.god cim skupis 60ECTS-a.
A takodjer iz prve ruke-MOZE se slusat predmete s trece dok si na prvoj godini(...ako imas polozene potrebne prethodnike,naravno). Ja sam polago matematicku logiku,a sluzbeno sam jos bio 1.godina.
i nema smisla nasa pravila polaganja,upisa godina,rokove itd usporedjivat s ferovskim il bilo cijim jer su pravila na apsolutno svim faksevima razlicita! doduse,dijele taj naziv bolonje...
i jos me nesto zanima,cisto usput ako netko zna...koliko bodova moras imat da bi upiso parcijalu 4.godine,ako se to uopce moze?
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bbroj Forumaš(ica)
|